2021. 08. 09.
Kórus a medencében (aug. 9-10-11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kórus a medencében (aug. 9-10-11-12.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 9.:
BORBÉLYTOWN
0
Little Ship of Corners.

Talán érdemes:
Kilenckor Jennifer Lopeztől szokatlanul komoly vállalás a Film Mánián, persze ha belegondolunk, az Átkelő a halálba már latin-amerikai származása miatt is illik hozzá. Az USA-Mexikó határán fekvő városban (Bordertown) sorozatgyilkos szedi áldozatait akik az ottani (kartell-pénzekből működő) gyárakban dolgozó nők közül kerülnek ki. Mikor egy oknyomozó újságíró (Lopez) rájön hogy arrafele nem csak a munkaerő hanem az emberélet is olcsó, maga is beépül csalinak. Bármilyen borzasztó de a valóságban, Ciudad Juárezben tényleg megtörténtek az itt finomítva ábrázolt szörnyűségek. Fontos alkotás (ahogy a Karen Silkwood-ról szóló is), függetlenül Lopez vagy a mellékeskedő Sonia Braga eddigi karrierjétől (netán a megvalósítás időnkénti amatőrségeitől). Ugyanabban az időben (21:00) átlagos romantikázás a Sony Movie Channelen: gyermekkönyveket árusító csaj riválist kap a szemközti házban megnyíló (az övénél nagyobb és profibb) üzlettel meg annak tulajdonosával. Érthető ha hősnőnk a kapitalista valóságból a netes ismerkedésbe menekül de ugye az anonimitás előnye a hátránya is ergo ő sem sejti hogy esküdt ellenségével vergődik együtt A szerelem hálójában. Nem először randevúzik Nora Ephron szárnyai alatt Meg Ryan és Tom Hanks (lásd: Sleepless in Steattle), a You've Got Mail érdekessége mégis az hogy modern címe dacára a László Miklós Illatszertárából készült 1940-es Shop Around the Corner újrázása (amiből időközben még egy musical is született). Parker Posey és David Chappelle kedvéért talán belekukkantok.

Nem érdemes:
...csak ha látni akarjuk, mit értenek manapság „fergeteges vígjáték” alatt merthogy a Spanviadalban ugyanúgy régóta összejáró haverok csatáznak ahogy a Tagben is de már kifejezetten fférrffias (=gusztustalan) „sportágakban”. A teabagging (ne keress rá) és más, leírhatatlan ocsmányságok pénzért bevállalása persze csak ürügy a nagybetűs Barátság és a male bonding kihangsúlyozására, így a srácok a végén lelkiekben (LOL) megerősödve távozhatnak. A toxikus maszkulinitást általában meghagyom a feministáknak de a Buddy Games-re tökéletesen illik: ilyen a túltolt macsóság meg a rossz értelemben vett örök gyermeknek maradás. Annyi jó van benne hogy elég későn (23:40-kor) kezdi az HBO így nem lesz nehéz lemaradni róla.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
Kim Kardashian rosszkor, rossz helyen aludt el nyitott szájjal – ...én meg jókor, jó helyen SZAROM LE:
Kim Kardashian minivárost épített a gyerekeknek, benne KKW Beauty-bolttal: „A privát játszótér egy Starbucksot is tartalmaz.” – Hiába, mert azt is LESZAROM.
Szexi – Kourtney Kardashian pasija ujjszopogatós videóval fokozta az eddig is fülledt online flörtjüket: „Travis Barker szerint a celebnő áldás a világon.” – Nem hat meg: LESZAROM.
Kim Kardashian nem tudta, mi a különbség a hó és a jégeső között, megtrollkodták – Mit várhatunk egy családtól amely néha még a tagjai nevét se tudja jól kimondani:
É – Végre szólt valaki Kardashianéknak, hogy rosszul ejtik Khloé Kardashian nevét: „Kris Jenner be is ismerte, hogy ő tudja, tényleg igazából nem úgy kell ejteni a Khloé nevet, ahogy ők szokták.” – ...hanem úgy hogy LESZAROM.
Kim Kardashian lánya a vécén ülve is imádja az anyukáját – Egye fene, Anyák Napja alkalmából nem szarom le csak a többieket:
Khloé Kardashian videóban mutatja meg, hogy tényleg nem kell neki a retus – Vagy mégis:
Khloé Kardashian megint megkapta, hogy túlszaladt a photoshop a képein: „A celeb saját ruhamárkája legújabb kollekcióját reklámozta olyan képekkel, amik sokaknak nem tetszettek.” – Ahelyett hogy ők is leszarnák...
INSTAHÍRADÓ – KOURTNEY KARDASHIAN ÉS TRAVIS BARKER SMÁROLÓS KÉPÉNÉL FORRÓBB FRISS POSZTOT MA NEM TALÁLTUNK: „Azért Lizzo majdnem felér hozzájuk: az énekesnőt fenékbepezsgőzte egy csoport férfi, és Kylie Jenner is csak megfogdosta saját mellét.” – Szegény Lizzo! Próbálja felvenni ezt a sekszys stílust de csak a BBW-pornó szintjéig jut, bezzeg amikor a gridgörlöket pezsgőzték le fehér és heteró-sekszuális férfiak arról addig siránkoztak míg be nem tiltották.


KEDD, AUGUSZTUS 10.:
KASSZANDRAI JÓSLATOK KILÁTÁSOK...
0
...fecskében és anélkül.

Talán érdemes:
Tíz után öt perccel háborús drámázás az HBO-n többszörösen elhasznált elnevezéssel. A helyszín Kamdesh, az ottani Helyőrséget nem náci zombik hanem tálibok fenyegetik, a sarokba szorított katonák pedig szó szerint élethalálharcot vívnak. A The Outpost és az alapjául szolgáló könyv a mostani kivonulás fényében már kicsit lejárt szavatosságúnak hat, és még ha bírjuk az ilyen harcolós-zászlólengetős dolgokat, akkor is ott van a hossza (bő két óra). Na de nem olyan sötét az összkép mert cserébe láthatunk egy rakás celebgyereket-unokát (Scott Eastwood, James Jagger, Will Attenborough és Milo Gibson). 22:45-kor francia krimit kezdenek a Filmboxon ami már a magyar származású Alexandre Varga miatt is talánérdemes, ebben áthelyezett rendőrnő, Cassandre (Gwendoline Hamon) oldja meg a vidék nyugalmát megzavaró eseteket. A nyitány (Fecskeugrás) egy sikóernyős halálára utal ami elsőre balesetnek tűnik de hamar kiderül róla az idegenkezűség.

Nem érdemes:
Mára is jut ilyesmi, újra az HBO-n de már nyolckor és a Szolgálólány meséje negyedik évadával ami a sorozatok összes betegségének állatorvosi lova. Adva van egy tűrhető könyv és az abból készült egészestés amit a kétezertizes években rebootoltak, telepakolva friss politikai utalásokkal. Még így is elmenne de a váratlan siker hatására ez is kényszerpályára állt ahogy a Walking Dead vagy a Game of Thrones és lett belőle végtelenségig elnyújtott torture porn ami hosszú távon semmiben sem különbözik a brazil szappanoperáktól (max. kártékonyabb náluk). Mindig jön az újabb főgonosz meg az újabb lázadás de ez is csak az epizód idejéig meg az évad végéig tart ami rendszerint cliffhanger hogy a bizonytalanságban tartott néző anyázva ugyan, de ismét leüljön elé. A kényelmetlen igazság az hogy a Handmaid-ben max. egy-két évad volt (szigorúan Atwood művét követve) és hogy Elisabeth Moss NEM tehetséges színésznő (vagy ügyesen leplezi az itteni bűntudatkeltő-gonosz bámulásaival de akkor is választania kellett volna a producerkedés meg a főszerep között). Ami a szülőgépeket meg a nők elnyomását illeti, nyilván könnyebb az átlagos nyugati férfit kipécézni mint a pénzes Dubajt vagy Szaúd-Arábiát (az afganisztáni demokráciaexport kudarcáról nem is szólva), de így legalább lesz ürügy hogy újraéledjen

A szolgálólány meséje rovat:
Margaret Atwood életműdíjat kapMERNE CSAK NEM KAPNI Wait, a challenger appears:
kultúrpart – Szemfedőben anyának lenni: „A Malorie című regény a civilizáció bukása utáni környezetbe helyezi a generációs különbségeket.” – Legyen belőle sorozat és nyerje meg az összes díjat előre, de úgy hogy nem mutatják be :DD
A szolgálólány meséjének Aunt Lydiája a frászt hozta egy nőre egy reptéren – Rám meg a sorozat...hozná, ha nézném:
Nagy sorozatkvíz: tudod, hogy ki játszotta a Szolgálólány meséjének főszerepét?: „Itt az idő, hogy teszteld, mennyire ismered az elmúlt évek legnépszerűbb sorozatait!” – Hála az égnek, egyiket sem, semennyire :)))
Jött néhány kép A szolgálólány meséje forgatásáról: „Többek közt Yvonne Strahovski szerepel a torontói felvételek fotóin.” – És Elizabeth Moss, ő már szart ér?!
ITT AZ ELŐZETES ÉS PÁR FONTOS INFÓ A SZOLGÁLÓLÁNY MESÉJE ÚJ ÉVADÁRÓL: „June végre találkozni fog valakivel, akivel már nagyon régóta szeretne, de nem úgy sül el a dolog, mint várta.” – Milyen meglepő...ja nem, itt az volna a meglepő ha valami jól sülne el:
A szülőgépnek használt nők háborút indítanak Gileád ellen – Eközben a valóságban:
Zuhan a férfiak spermiumszáma, egy kutató már az emberi faj jövőjét félti a változásoktól: „Egy most megjelent könyv elsősorban a hormonháztartásunkat károsító vegyi anyagokat okolja a folyamatokért.” – Nocsak, akkor mégsem Atwood látta előre a jövőt hanem Merle (Védett férfiak), Cuarón (Az ember gyermeke) meg Machulski (Szexmisszió)? HOGY MIK VANNAK!!!!44!!!!


SZERDA, AUGUSZTUS 11.:
BOLGÁR ÁRIÁK
0
Uralkodók bank-kárai.

Talán érdemes:
A Dunán 2016-os, kétrészes Ken Follett-adaptáció fél tízkor arról, milyen is az a Veszélyes gazdagság amihez legtöbbünk soha nem kerül közel. A Pilasterek példája jól mutatja, mire képes egyetlen intrikus asszony: Augusta érdekből házasodott az említettek közé (mily’ meglepő!) de még ez se volt neki elég és a bankjuk igazgatói székére pályázott. Persze nem közvetlenül, hanem fián keresztül irányította volna, ehhez kapóra jött gyenge akaratú férje. Egy órával előtte (20:30) a Cinemax 2-őn jópofa áldoksi A belgák királyának balul végződő isztambuli látogatásról: nem elég hogy országa egyik állama kikiáltja függetlenségét de haza se tud utazni a légköri mágneses meg egyéb viharok miatt. Nem marad más mint elvegyülni a köznépben és III. Nicolas ezt is teszi, az őt követő angol filmessel együtt csatlakozik egy turnézó bolgár kórushoz. A hazaút során aztán kiderül hogy a lesajnált Balkán is tartogat pozitív meglepetéseket, engem viszont az lepett meg hogy itt is tények vannak a sztori mögött és hogy a rendező Jessica Woodworth milyen jól megtalálta az egyensúlyt. Egy kis Spinal Tap, némi In The Loop és ha már királyságok, akkor:

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Ők alakítják majd Harry herceget és Meghan Markle-t a róluk készülő filmben – Mikor? Melyikben? Csak mert több is lesz:
Újabb film készül: Meghan és Harry szökése a palotából – Jajaja, az ablakon át menekültek a Zelnyomásból mint a Gyalog Galoppban a dalrafakadós herceg :DDD
HARRY HERCEG: APÁM EGY „GÉNJEIBE KÓDOLT FÁJDALOM-ÉS SZENVEDÉSMINTÁT” ADOTT ÁT – Szerinte Károly herceg úgy bánt vele, ahogy vele is bántak a szülei, neki pedig az a dolga, hogy megtörje ezt a kört. Keep calm, meló mellett nem lesz ideje depizni:
Harry hercegnek új munkája van, nem lesz háztartásbeli – Vagy mégis, mert:
Harry herceg főz és takarít otthon – Nem Meghan és nem is a bejárónő? Akkor tényleg felvette a papucsot meg a bohócruhát...meanwhile a felesége:
Jön Meghan Markle családi sorozata a Netflixen – ...de legalább a férje kussban van. Ja nem:
Újabb bomba robbanhat: Harry herceg memoárt írMEGHAN MARKLE LIKES THIS Sőt, nem is egyet:
Egyre hangosabban ketyeg a királyi botrány-bomba: négy könyvre is leszerződött Harry hercegNap kommentje az eggyel korábbi hír alól:
0

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 12.:
NEM KÉSZÜLT FEL...
0
...és bele sem egyezett az együttlétbe :(

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé: éjjel háromnegyed tizenegykor aktuális téma a Filmbox Extra HD-n, közepesen megvalósítva: egy lány úgy érzi hogy barátjával való kapcsolata korántsem egészséges körülmények között indult. Gyanúja jogos, nem volt józan amikor összejöttek, a gyerek meg kihasználta a lehetőséget, kérdés hogy az alkohol és a drog ködén át össze tudja-e rakni a végzetes éjszaka eseményeit. Én is a Halálos bűnök közé sorolom a mások helyzetével való visszaélést, akár magától került az alany magatehetetlen állapotba, akár partnere segített rá erre (utóbbi természetesen súlyosbító körülmény!). Nem lehet elégszer elmondani hogy aberrált barmok mindenütt vannak, senki se hagyja hogy kérés nélkül kihozzanak neki valamit és bár a Pecado Fatal 2013-as de azóta sem változott semmi ezen a téren, úgy Portugáliában mint nálunk (lásd: FOMO – Megosztod, és uralkodsz). Az M5-ön egyórás kirándulás nyolckor Afrikába az Univerzum sorozat keretein belül, célállomás Az elefántkirályok birodalma. A Tembe Elefánt Nemzeti Park közelebb áll Gerald Durrell Jersey-n létrehozott menedékéhez mint a turistalátványosság szafari-parkokhoz mivel az ottani király alapította, ezáltal még védettebb az orvvadászoktól (plusz így a helyieknek is álláslehetőséget nyújtott vele).

A természet visszavág rovat:
Zajra ébredt egy thai nő, és egy elefántfejet talált a konyhájában: „Élelem után kutatott.” – Hát inkább elefántfej a konyhában mint lófej az ágyban, amúgy meg olcsón megúszta:
Elefántok tapostak agyon egy orvvadászt: „Miközben a parkőrök elől menekült egy dél-afrikai nemzeti parkban.”...and nothing of value was lost that day ^^
TUDOMÁNY – Őrült férgek inváziójával küzd meg az Egyesült ÁllamokAZ A BAJ HOGY NEM MENTEK TOVÁBB De ez miért probléma? Tessék őket megenni oszt’ jónapot.
Elhamvasztották a macskát, de pár nap után éktelen nyávogással hazatért – ...és még így is maradt elég tartalék élete, szerintem írjon róla blogot...oh wait:
Törökül beszélő mesterséges macskák nyüzsögnek a Twitteren: „Bothálózatot alkotnak, és folyamatosan pornóról meg sportfogadásról beszélnek.” – Itt a bizonyíték hogy NEM mesterséges macskák.
ma is tanultam valamit – Még sincs a farkasoknál alfa-hím – ...ahogy az Indexnél sincs korrektor, továbbra sem. Apropó farkasok:
Farkasok rohanják le a nézőtéren a színészeket egy kínai darabban, de a rendezők szerint ez nem rizikós – Látom, készül a DAU kínai kiadása :SSS
Orkákat láttak Anglia délnyugati partjainál: „Szakértők szerint még sosem merészkedtek ennyire délre ezek az állatok.”MENJENEK A ROZMÁROK UTÁN Wait, a challenger appears:
Eltévedt szürkebálna bolyong a Földközi-tengerben: „A messziről jött állatot a nyílt tengerre terelték, hátha végre hazatalál.” – Aztán meg az lesz a baj hogy továbbmegy:
Harcias fóka zavart meg egy interjút Chilében: „Az állatok valószínűleg orkák elől menekültek, amikor elleptek egy strandot.” – Kit érdekel miért kerültek oda, azt mondjátok meg mit nyilatkoztak!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés