2021. 08. 14.
This man is full empty! (aug. 14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
This man is full empty! (aug. 14-15.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 14.:
SISTER SECOND ACT
0
Elmondja hát mindegykinek.

Talán érdemes:
A Film Now-n nyolckor valami aminek első része (helyesebben az abból készült remake) korábban voltmár nálunk. Az Újabb gombháborút ugyanúgy két gyerekcsapat vívja egymással de már a II. VH idején és levágott nadrággomboknál jóval többre megy ki a játék. Mikor az egyik fél a kelleténél jobban megbünteti az őket elárulót az a felnőttek közül a lehető legrosszabbhoz, a nácik helyi kollaboránsához megy panaszra és nem csak társait, de az egyik lakos által bújtatott zsidó lányt is feladja. Laetitia Casta és az első rész (na meg az író, Louis Pergaud) kedvéért belenézek. Ugyanabban az időben a TV2-őn újra J-Lo de már könnyedebb műfajban és kissé ismerős felállással, olyan munkahelyi szamárlétrán megrekedt dolgozóként aki kamu faszbúk-profillal nyeri el az Álommelót. Ha félretesszük az elvárásokat és a realitást (2018-ban is pillanatok alatt ki lehetett nyomozni ki kicsoda, milyen végzettséggel) akkor szódával, csajos programnak esetleg elmegy, érdekesség hogy eredeti elnevezése (Second Act) F. Scott Fitzgerald mondására utal miszerint „there is no second acts in American lives”. Mint mondtam, maga a film nem olyan okos mint az akire hivatkozik, lásd Vanessa Hudgens mellékeskedését és Lopez villantását amit ugyan nem kéne erőltetnie de még így is az a legemlékezetesebb. Egy órával később (kilenckor) szintén first world problémázó rom. kom. a Prime-on. Régi igazság hogy zuhanó repülőn nincsenek ateisták, a Mallrats óta azt is tudjuk hogy az imádkozás mellett mi az utolsó percek alternatív időtöltése. Emma Corrigan (Alexandra Daddario) valahol félúton jár mikor végső kétségbeesésében a mellette ülőnek teszi fel a kérdést hogy Tudsz titkot tartani? Mivel a válasz igen, gyorsan meg is gyón mindent amit a templomban kellett volna. A sors első nagy vicceként a gép gond nélkül landol, Emma meg azzal áltatja magát hogy most látta először és utoljára a botcsinálta (de jóképű) lelki szemetest, ám jön a slusszpoén: az idegen nem más mint új felettese...

A seksz, a szipu rovat:
The Party Hard Edition:
Rendőrségi feljelentés lett a baba nemét felfedő buli vége – Van ahol tényleg be kéne ezeket tiltani, na nem az SJW-k agymenései hanem az önveszélyes apukák miatt:
Felrobbant a nembejelentő bulira épített szerkezet, meghalt az apa: „A 28 éves amerikai férfi maga építette a pirotechnikai eszközt.” – Hát, legalább másnak nem lett baja :SSS
Bulizni ment a Duna, elmosta a budapesti szórakozóhelyet: „Elmaradnak a programok.” – ...maradnak a házibulik:
31 fős illegális buliba köszönt be a budapesti rendőrség Wait, a challenger appears:
A Facebookon szervezik az illegális házibulikat: „Van olyan csoport, amelynek csaknem 30 ezer tagja van.” – ...és az abszolút „győztes”:
Partidrogokkal megpakolva vonult be a kórházba egy budapesti férfi: „A kezelés alatt sem akarta rosszul érezni magát.” – ...és utána egyből vonulhat is be máshova. Ha már kórház:
Egy amputált női láb tulajdonosát keresi a brit rendőrség már két éve: „Az is elképzelhető, hogy a lábat egy műtét során távolították el.” – Franciáknál nézték már? Ott vannak ilyen kéz-, és lábtörős bulik:
Lecsaptak a francia rendőrök egy illegális rave-re, egy bulizó elvesztette a kezét: „A buli hét órán át tartó összecsapássá fajult.” – Volt hozzá zene is? LOL!!!
Botrányos őrjöngéssé fajult a tengerparti bulika: „Majdnem balul sült el a parti, amelynek híre felrobbantotta az internetet.” – És? Odalett valaki végtagja? Mert ha nem, akkor ez egy lájtos PARTY HARD!!! volt.


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 15.:
FINN NEON DÉMON
0
Le kell menni kettyóba.

Talán érdemes:
Fél kilenckor beteges dark comedy a Cinemax 2-őn Európa északi csücskéből és bár a Kutyák nem viselnek nadrágot (vagy A kutyák nem hordanak nadrágot, mondjuk a lényeg ugyanaz) finn-lett koprodukció, de inkább Almodóvar mint Kaurismaki felé húz. Felesége halála után depresszióba zuhant pasas (Pekka Strang) abban lel örömet és újjászületést ami asszonya életébe került, vagyis a fulladásban de víz nélkül és seksz-közelben. Ehhez „csak” egy domina (Krista Kosonen) szubmisszív partnerévé (=kutyájává) kell válnia és elfogadnia hogy a nő írányít (=nem a férfi hordja a nadrágot). Tíz perccel később (20:40) 1981-es E. L. Doctorow-dráma a Dunán 20:40-től amit ráadásul a jó öreg Milos Forman adaptált. Helyszín az 1900-as évek melting pot-ja, New York, ahol szól a Ragtime, tipródnak a jogok (főleg a fekete zongoristáké) és állandóan történik valami. Féltékeny milliomos végez felesége szeretőjével, a neves építész Stanford White-tal (akit a szintén macsó Norman Mailer alakít), gyerekek lépnek a bűn útjára és minden mindennel összefügg. Nyilván nem lehet 100%-ig szöveghűnek maradni de bőven marad hiányérzet a 150 perces időtartam dacára, hátrébb szorították például a Doctorow hétköznapi hősei mellett kontrasztnak feltűnő hírességeket (Harry Houdini, Henry Ford), pedig talán máshol kellett volna egyszerűsíteni. Bár ma ezt is klasszikusként tisztelik, anno 32 millába került, ebből tizenegyet hozott vissza pedig ott volt benne a visszatérő James Cagney és az örök kedvenc Mary Steenburgen is (Howard E. Rollins Jr. karrierjét meg ugyanaz zárta rövidre mint az általa játszott fekete zenészek többségéét: intravénás droghasználat). Kilenc előtt öt perccel tavalyi horror az HBO-n melyben családi tragédián átesett ex-rendőr (James Badge Dale) kezd nyomozni furcsa eltűnések után. Sorozatgyilkost vár de okkult szektát és egy lényt talál aki gazdatestből gazdatestbe vándorol... Értékelem hogy David Prior nem a könnyebbik utat választotta az Üres emberrel (még ha a címről a Slender Man vagy a Bye Bye Man ugrik is be sokaknak) hanem a lovecrafti misztikumra szavazott de kicsit vághatott volna a majd’ 140 percből és a három szál helyett maradhatott volna egynél.

„Zene” és „film” rovat:
sokkal több mint testőr – Salma Hayek szőkén, bőrszerkóban tér vissza a mozivászonra – Hé, hát nem úgy volt hogy szakított a Toxikus Maszkulinitás kiszolgálásával? Ha már megszegett ígéretek:
Quentin Tarantino újraforgatja a Kutyaszorítóbant, aztán abbahagyja: „Szerinte úgysem tudna már jobbat alkotni az eddigieknél.”ÉDES FASZOM, EZ IS HANYADSZOR VONUL MÁR VISSZA Szóval ezzel elismeri hogy a Reservoir Dogs szar volt? :DDD
Mozi – Több mint húsz év után végre bocsánatot kért a színésznő a Harcosok klubja miatt – Neki sem a mai polkorrekt nyomás miatt kéne bocsánatot kérnie hanem mert a Fight Club már akkor is egy rakás szar volt. Amúgy ez a hamuszórás nagyon megy mostanában:
Sia elnézést kért, majd törölte magát Twitterről Wait, a challenger appears:
Mindent letörölt Instagramjáról The Weeknd, teljesen új korszakra készül – Megvárom amíg a kiadója is törli a szerződött zenészek listájáról.
A szombaton kiszavazott VV Virág már az X Faktorra készül, amit meg akar nyerni: „A villában annyira jól énekelt, hogy úgy döntöttek, castingra sem kell mennie.” – Tényleg nem, de más okból:
Nem lesz többet X-Factor...and nothing of value was lost that day.
Tizenhat év után véget ér a Jóban RosszbanBARÁTOK KÖZT LIKES THIS Lásd fentebb.
MOZI – A Guccik szerint Ridley Scott róluk szóló filmje szégyenteljes és sértő – Mit mondjanak akkor az idegenek a Prometheusról meg az Alien: Covenantról? Ha már levitézlett rendezők:
Martin Scorsese elkészíti a westernműfaj talán utolsó klasszikusát Leonardo DiCaprio főszereplésévelAZT MÁR MEGCSINÁLTA QUENTIN TARANTINO SZINTÉN VELE Honnan tudja hogy klasszikus lesz? Még el se kezdte forgatni...

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés