2021. 08. 16.
Mezítláb a közértben (aug. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mezítláb a közértben (aug. 16-17-18-19.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 16.:
HAVE ANTS, WILL TRAVEL
0
Ne csak a szamár szenvedjen!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 13:40-kor) disztópia a Kanadát megtépázó polgárháború utóhatásairól. Vérengzés egyetlen női túlélője nővérként talál magának célt és új barátja mellett igyekszik elfelejteni az előzőt aki odaveszett az említett tömeges kivégzésben. A múlt persze kísérti de itt is egy nála rosszabb helyzetben levő (=testi fogyatékkal élő) nő döbbenti rá hogy a Nevetés a legnagyobb gyógyír mindenre. Ezzel én is egyetértek, a hosszával (bő két óra) már nem vagyok kibékülve, de sose legyen nagyobb bajom. 23:05-kor megtévesztő tinikomédia a Viasat3-on sorozatokból (Pletykafészek, Szívek szállodája, Betty, a csúnya lány) ismerős arcokkal. A Négyen egy gatyában nem német és nem is csajokahangyában-típusú igénytelenség hanem NORA Delia Ephron könyvének (The Sisterhood of the Traveling Pants) feldolgozása, elnevezése az egymástól első alkalommal távol nyaraló öribarinőket összekötő ruhadarabra utal. Ez egy farmer ami valamennyiükre jól illik, ők pedig úgy tesztelik hogy mindegyikük egy hétig hordja aztán elküldi a másiknak, tartózkodjon amaz Görögországban, Amerikában vagy akár Mexikóban. Ahány lány, annyi sztori: egyikük megismeri elvált apja új párját és kiborul, a másik egy halálos beteggel való találkozás után értékeli újra önmagát, a Szantorinin pihenő csaj meg belezúg az őt vízből kimentő srácba (családja legnagyobb bánatára). A Piszkos románc viszont 21:35-kor már azt adja amit ígér (és a Film Now-n): fékezett habzású Tarantino-utánérzés amit Christian Slater miatt magyarítottak így, amúgy sima lopott pénzes krimi ez is. A lóvé korrupt zsaruk jogos (LOL) tulajdona, akik (Slater vezetésével) el is indulnak visszaszerezni azt ami az övék és amiből az itteni párocska (Brian Geraghty és Jenna Dewan-Tatum) új életet kezdene.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
A jövő méregdrága ritka Ferrarija: „Tíz darab készült az F60 Americából az amerikai piachódítás 60. évfordulójára, és ez önmagában is elég, hogy sokmillió dolláros Ferrarivá érjen.” – Már ennyi is elég hogy leszarjam:
Gazdagisztán – Eladó minden idők legszebb autója: „A Jaguar E-Type olyan szép volt a maga korában, hogy Enzo Ferrari is a rajongói közé tartozott.”Wait, a challenger appears:
Gazdagisztán – Hihetetlenül ritka Bugattit árvereznek el: „Az 1937-es Bugatti Type 57S-ről ötven évig semmit sem lehetett tudni, most 10 millió dollárt is fizethetnek érte.” – Kivéve engem, én LESZAROM.
Még talpmasszázs is van a Kia luxusautójában – Vécé nincs? Akkor LESZAROM...
Lift és külön teaszoba is van ebben a 122 millióba kerülő lakókocsiban – Lásd fentebb...
felismeri? – Egy jól ismert merdzsótulajdonos shoppingolt Milánóban: „Az illető álcázni akarta magát, de ön azért rájön, ki az, aki egy 69 milliót érő, fekete Mercedesszel megy a Balenciagába shoppingolni?” – Ha nem Gianna Michaels akkor LESZAROM:
GAZDAG – Jay-Z rendelte meg a világ legdrágább új autóját?: „A tökéletesen egyedi Rolls-Royce Boat Tail 28 millió dollárba kerül és teljesen egyedi darab, egy új autó.” – Ha másnak nem, befektetésnek tuti jó. Ja annak sem:
alapjárat – Paris Hilton egykori autója egy igazi pénztemető: „Újra bebizonyosodott, hogy a különleges autók karbantartása sokszor nem olcsó mulatság.” – És ez csak most esett le neki, egy milliomosnak?! LESZAROM!
 

KEDD, AUGUSZTUS 17.:
KESELYŰ PIRULA...
0
...majdnem három napig.

Talán érdemes:
20:05-kor nagyonfriss sorozat az HBO3-on a James Grady könyvéből készült klasszikusból. A Keselyű három napja eredeti kiadása kb. tíz éve volt a blogban, a mostani update mai korhoz igazított technikával-forgatókönyvvel operál. Adott egy szép eszmékben hívő, belülről reformálni akaró CIA-elemző (Max Irons) aki már algoritmusokat is bevet a terror elleni harcban, legutóbbi eredményes akciója „jutalma” csapata kiirtása és neve befeketítése. Hogy hogyan lehet egy egészestést több egyórás epizódra vágni? Hát úgy hogy elaprózzák és az összes fontosabb szereplőt részletekbe menően (család, barátok) megismerjük. Csak aztán nehogy a sok bába közt elvesszen a gyerek... Öt perccel előtte (kereken 20:00) már másfajta Majdnem legjobb barátnőket kapunk a Film4-gyel, részleges valóságalappal. Sulikedvence cheerleader kiesik a pikszisből az őt ért tragédiák hatására: az apját is megölő tűz leégeti a haját és addigi barátai gúnyolódásának céltáblája lesz. A felmentő sereg egy másik pompomlánnyal jön el: előbb visszatér az önértékelése majd ez átfordul egoizmusba és bosszúba. Casey Paulsont a nagyon hasonló karriert befutott Christine Paolilláról mintázták, apróbb eltérésekkel (neki betegsége miatt kellett parókát viselnie, volt egy drogfüggő barátja), amiben megegyeznek az az hogy őt is A Leginspirálóbb Tanulónak jelölték és hogy ő is a vele jól bánóknak ártott és ha már itt tartunk:

Pussypass rovat:
Megosztja az internetet, ahogy öt éve folyamatosan bosszút áll volt barátján: „(...) ’Ha a repülőtéren vagyok, és szükségem van egy emailcímre, hogy használhassam a wifit, az övét adom meg nekik. Ha el akarok olvasni egy cikket, de ahhoz meg kell adni egy emailt, az övét adom meg.’ Ezeknél a regisztrációknál pedig minden lehetőséget bepipál, eseménymeghívókra, hírlevelekre is feliratkozik. Hogy miért tesz így? Erre ő sem tudna választ adni.” – Végső esetben (pld. ha zaklatással vádolják) hivatkozhat mentális zavarra, a volt pasija meg örülhet hogy nem nagyobb tétekkel áll rajta nyilvánjogos bosszút:
A nő, akinek óriási hiba volt elhinni, hogy biztosan a férj a gyilkos: „(...) Pamela Hupp esete évek óta foglalkoztatja a bűnügyek iránt érdeklődő amerikaiakat (...). Huppot először úgy ismerte meg a világ, mint egy tragikus sorsú nő hűséges és bátor barátnőjét, aki segített rács mögé juttatni az erőszakos, végül gyilkosságtól sem visszariadó férjet. Az igazi történet viszont cselszövésről, biztosítási pénzről és egy olyan nőről szól, aki ravasznak hiszi magát, pedig nem különösebben az, ellenben tehetsége van a meggyőző hazudozáshoz.” – Wait, a challenger appears:
Brazília egyik leghírhedtebb gyilkosságát követte el, most dokusorozatot forgattak róla: „Elize Matsunaga 2012-ben lőtte le, majd darabolta fel férjét, a testrészeit pedig szétszórta egy erdőben. A nőt 2016-ban ítélték el, de a gyilkossággal kapcsolatban még mindig vannak megválaszolatlan kérdések.” – ...amiket természetesen tök elfogulatlanul megoldanak helyettünk: „Elize (...) prostituáltként dolgozott (...), férjével azon az oldalon ismerkedtek meg, amin hirdette magát. „Az, hogy a múltját nyilvánosságra hozták, és ahogy az egészet kezelték, rendkívül méltatlan és megalázó volt” – mondta a filmben az egyik (...) újságíró (...), nem véletlenül fogalmazott úgy a nő egyik ügyvédje (...) is, hogy a tárgyalás (...) „elképesztően szexista volt”, hozzátéve, hogy ez sajnos mélyen a kultúrájukban gyökerezik.” – ...ahogy a fegyvermánia is. Ja nem, az a férj hibája, az is hogy a tőle ajándékba kapott pisztollyal lőtte le a csaja: „Nagyon szerettem a pisztolyomat. (...) Jó volt vele lőni” – mondta Elize, aki a fegyvert, amivel lőtt, a férjétől kapta. Elize ügyvédje szerint emiatt, „a házaspár sorsa végeredményben Marcos döntésein múlt”. – Nem hittem volna hogy lehet überelni a Csubakka-védelmet, de sikerült. Amúgy nekem valahonnan ismerős ez a cikk...ja igen, az Indexen szinte betűre ugyanilyet írtak a szinténprosti, szinténgyilkos Cyntoia Brown-ról.
Önvédelemre hivatkozik az Amerika kapitány színésznője, akit anyja megölésével vádolnak – Nyugi, megússza, ha meg nem, kap ő is egy sajnáltató filmet meg cikket :DDD


SZERDA, AUGUSZTUS 18.:
KÜLÖNCÖK SZEKERÉN...
0
...felszarvazva.

Talán érdemes:
Fél kilenckor újabb fejezet a Cinemax 2-őn a kóbor belga király komikus kálváriájából. A Mezítlábas uralkodót ezúttal Szarajevóban éri balszerencse (fülön találja egy eltévedt golyó). Ez persze nem akkora tragédia hogy kitörjön miatta az új világháború, „csak” az Unió omlik össze miután Belgium csődközelbe kerül. Öröm az ürömben hogy egy kissé szélsőséges női politikus őt tenné meg Európa császárának, ebből azonban III. Nicolas köszöni, de nem kér... A Barefoot Emperorban feltűnik néhány régi ismerős (Geraldine Chaplin, Udo Kier), másokra csak utalnak (a megszállott dr. Ilse von Stroheim figurájában nem nehéz felfedezni Erich von Stroheimet, azaz az imázsát). Műfajnál maradva negyed éjfélkor olasz bohóság a Dunán: különcökből álló gimis együttes indulna tehetségkutatón, az igazgatónő erőnek erejével tereli őket a tanulás felé (=megtiltja a próbákat) de a tagok kiállnak a zenélés joga mellett... A Hogyan nőjünk fel a szüleink akarata ellenére a Disney helyi leányvállalatának gyártmánya de a végeredmény inkább a Breakfast Club-ot idézi mint a High School Musicalt, vagyis senki sem jár rosszul vele. Közben kilenckor lesz egy német sport movie is a Filmbox Extra HD-n, többszörösen elhasznált címmel-tartalommal, ebben börtönviselt srác (Joshua Dallas) lesz az újrakezdéstől vonakodó Bunyós aki legfőbb tehetségét (testi erő) mostohaapja kiütése óta nem hajlandó használni. Mentora egy bokszklub-tulaj (Stacy Keach) aki benne látja saját korábbi tévedése helyrehozatalának zálogát (ő még nála is nagyobbat ütött és az ő ellenfele soha többé nem is kelt föl). A The Boxer semmi újat nem talál föl de legalább nem húzza másfél óránál tovább és ha már sport:

Sportrovat:
A progresszív kiadás:
Caitlyn Jenner ellenzi, hogy transzok induljanak az iskolai sportversenyek női számaiban: „Nem tartja igazságosnak és meg akarja védeni a lányokat.”MI AZ HOGY „LÁNY”?! Na, innentől mehet ő is APU Morrissey mellé a Simpsonsban, mert:
Most már hivatalos: transznemű súlyemelőt nevezett be az olimpiára Új-Zéland – ...és az üvegplafonok csak törnek és törnek átfele:
Ezentúl nem kell férfigatyát hordaniuk a svájci katonanőknek: „A forradalmi újítással több nőt csalnának a hadseregbe.” – ...hiszen nincs különbség az ő teherbírásuk és a férfiaké között. Ja de van:
Súlyos gondokat okoz az uniszex fizikai felmérés a hadseregben: „Költséges és egészségkárosító lett az egységesített fizikai követelényrendszer.”BRÜHÜHÜÜÜ, tessék reklamálni az anyatermészetnél amiért nem illeszkedik azt aktuális agendákhoz.
KÍVÜL TÁGASABB – Diszkrimináció az edzőterem csak nőknek?: „Vajon tényleg hátrányos megkülönböztetés, ha egy edzőterembe nem engednek be férfiakat?” – Majd a sariatanács eldönti ^^
Lehet tisztességes az az olimpiai súlyemelőverseny, ahol transznemű sportoló indul a nők között? – Nyugi, a SARIATANÁCS média már megaszonta hogy ez egyenlő, tisztességes, menő és még progresszív is:
Transznemű súlyemelés: „A női súlyemelés még az olimpiákon is csak keveseket érdekel. Egy biológiailag férfiként született új-zélandi nő indulásának köszönhetően mégis ez lesz az egyik legnagyobb figyelemmel kísért versenyszám Tokióban.”MUHAHA, hát persze. Szegény bedemarci sokadjára vetődik árnyékra: az a baj hogy tovább mennek, a szégyenteljes VV Fanni-ügy, az elkerülhetetlen futballforradalom, most meg ez:
Laurel Hubbard nem tudta megemelni a 120 kilót: „A transznemű sportoló érvényes kísérlet nélkül esett ki.” – Ez kirekesztés, neki már alanyi jogon is járna a győzelem!! Mindegy, a paralimpián még indulhat és ha ott is kikap, a helyi bölcsödében biztos talál könnyen legyőzhető riválisokat :DD Nap kommentje az eggyel feljebbi hír alól:
0

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 19.:
AZ ADENOID-SZINDRÓMA
0
Nála mindig VAN parancs.

Talán érdemes:
Nyolckor német vígjáték az HBO-n melyben fiatalon befutott műsorvezető kap sokkot mikor az ötödik X után váratlanul Barry White-szerű hanggal ébred és ezzel együtt a midlife crisis meg a múltbeli hibák is beköszönnek. A Baumbacher-szindróma magyarázata számomra tök egyszerű: későn kezdett mutálni a fickó és kész, ha már így alakult, lehetne pld. soul-énekes, olyan még úgyse volt Németországban. Egy órával utána tavalyi doku-dráma az M5-ön, kihangsúlyozva a párhuzamokat egy berlini és egy magyar határőr között. Mind Harald Jäger, mind Bella Árpád az emberiesség nevében szegték meg a nekik kiadott ukázt, mindketten keletnémetek kedvéért: előbbi a Falon engedte át őket, utóbbi pedig az osztrák-magyar határon. A Nincs parancs! Kerekes Vicával még a történelemért nem rajongókat is megfogja. Nagy ugrás: az M5-ön újra Chaplin éjjel negyed tizenegykor, de már az apuka és egy ismétlésgyanús örökzöldséggel. A Diktátor úgy rémlik még nem volt, csak hivatkoztam rá, de megunhatatlan. Chaplin magasra tette a lécet: egyszerre alakítja a kórházból hazatérő zsidó borbélyt és a távollétében hatalomra került, rá hajazó zsarnokot. Ha gyógyír-nevetéssel kezdtem a hetet, azzal is zárom, bár ide már bőven jut árnyékokból is...

Elon Musk / Bill Gates rovat:
Hihetetlen sebességgel épül a Tesla új Gigafactoryja: „A gyárépítés új mértékegysége az 1 Elon.” – ...arccal A VASÚT az elektromos autók felé:
Kimondta a jelszót, hatalmas tömeg kezdte el követni Elon Muskot: „Appról appra.” – ...és a korábbi appja óta tudjuk hogy ez milyen zseniális húzás.
jelenből a jövőbe – Elon Musk bitcoinban venné fel a fizetését: „Két nappal Musk tweetje után a kriptovaluta értéke 21 százalékkal esett vissza.” – Nincs mese, meg kell támogatni valami rivális kriptovalutát:
Elon Musk tweetjétől kilőtt a kutyás viccvaluta árfolyama: „A világ leggazdagabb embere szabadidejében szeret árfolyamokkal viccelni, most éppen a Dogecoin árfolyamát rángatta meg, fölteszem, kuncogva.” – Véletlen? Aligha:
1,5 milliárd dollárért vett bitcoint a Tesla, a kriptovaluta darabja már 44 ezer dollárt ér: „Elon Musk cége bejelentette azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni a termékeiért.” – Jó ötlet volt. Ja nem:
Elon Musk 15 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alattMUHAHA, azt remélem is!
Elon Muskot hivatalosan technokirállyá koronázta a Tesla – Én azt hittem ezt a díjat a Grammyn osztogatják o_O
Ritkán láthatjuk így Elon Musk családját – Igen, ők nagyon kerülik a reflektorfényt:
Mindent elmesélt Elon Musk anyja – Nem akar ő is könyvet írni mint Meghan Markle?

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés