2021. 08. 28.
Egyesült Francia Ámokfutók (aug. 28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyesült Francia Ámokfutók (aug. 28-29.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 28.:
CATWOMAN, CATNIPPLE
0
JELLICLE Smellycle Cats :D

Talán érdemes:
22:05-kor tízéves tévéfilm a Duna World-ön az akkori eseményekre reflektálva. Egyik oldalon ott van a West Balkán-tragédia, a másikon meg Stohl András közismert ügyei, ennek tükrében nem meglepő hogy börtönből frissen szabadulva látjuk amint jobb híján ott folytatja ahol bekerülése előtt abbahagyta (az utcán és a koldusmaffia „alkalmazottjaként”). A Sweet Sixteen, a hazudós másik szála egy jó környezetből érkező csaj (Minda Kriszta) aki rossz társaságban bulizza végig Budapestet és fut bele a társadalom legalján vegetáló kéregetőbe. Tíz perccel később (negyed tizenegykor) ugyancsak börtönviselt fickó hazatérése a Cinemax 2-őn akit annak idején piromániája miatt küldtek hűsölni. Emberünk igyekszik feltűnésmentesen integrálódni szülőfaluja közösségébe de mikor újra felcsapnak a lángok, természetesen őrá gyanakodnak. A Tűz hatalmában nincs kilencven perc de a ritmust tarrbélásra, a szövegelést minimálisra vették. Tulajdonképpen csak a vége felé indul be, talán ez lehet az oka hogy már a második címét fogyasztja (Égető múlt), vagyis minden aktualitásával együtt (lásd a török és görög tűzvészeket) elsősorban a sznobok fogják értékelni.

Nem ajánlott:
...csak ha kíváncsiak vagyunk az utóbbi idők legnagyobb mellélövésére, ez esetben nyolckor irány a Film Now. Azt hinnénk, a Macskákat nem lehet elrontani: a klasszikus musical évtizedek óta közönségsiker (nálunk is!), a dalokat betéve tudjuk és mivel nyugati koprodukció, a STÁRok is adva voltak. Időzzünk el egy percre a névsorolvasásnál: Sir Ian McKellen, Judi Dench, Ray Winstone, Idris Elba, a fiatalabbakat Rebel Wilson és Taylor Swift volt hivatott bevonzani, a producerkedést meg személyesen Andrew Lloyd Webber és Steven Spielberg vállalta magára. Csupa-csupa profi énekes, színész, rendező, büdzsében sem volt hiány, a közönségre is ráfért volna a vidámság ezekben a Covidos időkben (főleg hogy színházba járni se nagyon lehetett), ehhez képest Tom Hooper létrehozta a 2020-as évek Plan 9 from Outer Space-ét és Macskanőjét. Helyesbítek: Ed Wood és Pitof művei rosszaságuk miatt váltak kulttá de a Cats-re nincs mentség, ez nem annyira rossz hogy már jó. Mondjuk van aki ilyennek akarja látni, a legbátrabbak állítólag befüvezve-bebélyegezve nézik, hát a bad trip garantált: a CGI-cicáktól még a furryknek is rémálmaik lesznek (gyerekkel eleve le se üljünk elé) – és ez már az újradizájnolt változat mert ahogy Sonic esetében, itt is hallgattak a kritikus hangokra. Nehéz összeszedni, mi jó benne (túl kevés), ennél csak a hibák listázásakor van nehezebb dolgunk (túl sok, tulajdonképp minden): a „jelmezek” groteszkek, ijesztőek, a vokálokon hallatszik az utólagos igazítás, a negatív csúcspont az állatok hátsó felének részletes kidolgozása majd kivágása volt. Ki tudja, 20-30 év múlva ez is kap egy meta-tribute-ot mint a The Room, de itt megint beugrik az ami a Plan 9-nál: az viszonylag kis pénzből, nagy meggyőződésből készült, széllel szemben pisáló alkotás volt, ez pedig milliókból összegányolt blockbuster.

Teljes legalizáció rovat:
Tavaly 93 ezer amerikai halt meg kábítószer-túladagolásban: „Ez rekord, 29 százalékos növekedés egy év alatt.” – Jobbanteljesítés van, tessék szépen örülni, felkészül Európa:
Csütörtökig várják az európaiak válaszait a kábítószerezési szokásaikról: „Az EU kábítószerügyi ügynöksége anonim, online kérdőívben kéri az emberek segítségét, hogy pontosabb képet kapjanak a kontinens droghelyzetéről, és ennek megfelelő szabályok születhessenek.”MAGYARUL: érzékenyítés a teljes legalizálás előtt, Amerikában is hogy bevált...ja nem.
Drogriporter–blog – Norvégia dekriminalizálja a drogfogyasztást: „A civil szervezetekre hallgat a norvég kormány és megszünteti a drogfogyasztók büntetőjogi üldözését, miközben befektet a kezelésbe és ártalomcsökkentésbe.” – Jó ötlet a fűlegalizálás. Ja nem az:
Drogriporter–blog – Szívni vagy nem szívni? - ez itt a kérdés: „8 év függőség - észre se vettem úgy lopta be magát a hétköznapjaimba a fű." Olvasónk, Matt beszámolója következik!” – Kevesebbet kéne szívnia a szerkesztőknek is és akkor nem cáfolnák egyik posztjukkal a másikat :DD
Drogriporter–blog – Amikor a spiritualitás mérgezővé válik: „Immár empirikus kutatás is igazolja, hogy a spiritualitás gyakran tévútra vezet és önzőbbé tesz.”ÍGY IGAZ, vesszen a vallás (de főleg a kereszténység!4!!!!44 négy), bezzeg a peyote, a varázsgomba, bezzeg a teljes legalizálás!44!!!!4 Ja nem:
Varázsgombateát szúrt be magának egy férfi, erre a vérében növekvő gombák majdnem megölték: „A 30 éves amerikai fiatalember többszörös szervi elégtelenséggel és gombás fertőzésekkel került kórházba.” – Biztos csak egyedi eset, mert:
Ha nincs a varázsgomba, nincs az All Gas No Brakes sem: „Andrew Callaghan és csapata az amerikai politikai élet legmélyebb bugyraiban készít interjúkat. A céljuk, hogy vicces videók szülessenek, de közben megmutassák: teljesen elszabadult az őrület az országban.” – Nincs mese, kötelezővé kell tenni a varázsgombát hisz’ pozitívan hat a kreativitásra és az agyműködésre. Ja nem, pont fordítva: „[Andrew Callaghan] elmesélte a szomorú hátterét is annak, hogy miért érez késztetést arra, hogy az utat járja, és szélsőséges események közelében legyen: tizenévesen varázsgombát evett, ami károsította az agyát, nehezen él szociális életet, és a mai napig enyhe vizuális effekteket lát, például mintha hó szállingózna.”Demi Lovato likes this!44!


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 29.:
BLUE FOOL LAND

0
Slim Queen, Tall King.

Ajánlottan kötelező:
...mert bár a Bolond Pierrot nem Godard legjobbja de a francia nouvelle vague alapvetése melynek hatása máig kimutatható. Anti-sztori: burzsuj házas férfi (Jean-Paul Belmondo) meglóg a körözött bébiszitterrel (Anna Karina) de a Nagy Szerelmes Ámokfutás csak addig tart míg Pierrot (akit valójában Ferdinandnak hívnak, amint ezt közli is velünk) rá nem jön hogy megcsalják. (Triviális trivia: Godard a Karinával való kapcsolata végét „dokumentálta”.) Nem az a lényeg, mit látunk, hanem az, hogyan: megkapó operatőri munka és zene-felhasználás váltogatja egymást gyerekes(en agresszív) gegekkel és idegesítő húzásokkal (főleg a végén). Godard provokatív kollázsa krimiből, noirból, road movie-ból, musicalből és ezer idézetből (Arthur Rimbaud vagy a cameózó Samuel Fuller) táplálkozik és ha hatások, a Pierrot anarchista polgárpukkasztását a Százszorszépek, perzselő érzelmeit a Betty Blue, elfajult Bonny & Clyde-hangulatát a Született gyilkosok vitte tovább (csapongását meg Tarantino és követői). A ma már idejétmúltnak ható politizálás szerencsére kevesebbeket ihletett meg, nem ok nélkül: a maoista Kínát bálványozó újhullámos direktort (vagy a későbbi ’68-as hippiket) a Párt elsőként küldte volna – na nem átnevelő táborba hanem kivégzőosztag elé. De nem ez a lényeg, hanem hogy 23:35-kor mindenki kiteheti magát az életveszélynek a Duna TV segítségével.

Nem érdemes:
Tíz előtt tíz perccel kontraproduktív „„„romantikázás””” a Film Now műsorán, valamelyest továbbvíve Godard figuráit. Queen és Slim randevúja rossz irányt vesz mikor egy kisebb közlekedési malőr miatt félreállítják őket. Hiába hogy a lány jogi végzettséggel rendelkezik, a páros egyik rossz döntést hozza a másik után, onnan kezdve hogy a járőrt önvédelemből lelövik a saját fegyverével, folytatva azzal hogy a menekülést választják a következmények vállalása helyett (pedig tudják hogy a rendőrautó kamerája mindent rögzített). Melina Matsoukas az új Spike Lee: túlnyújtva (130 perc!), egyoldalúan és elfogultan tárgyal egy valós problémát, olajat öntve a tűzre ahelyett hogy a köztes megoldásokra koncentrálna és akkor nagy ugrás:

Talán érdemes:
Viasat3, 21:00 – A Pierrot kontrasztjának ott van a Thor: Sötét világ: az egyik káoszával együtt mond valamit, a másik látványos közönségfilm ami tökéletes szórakozás de mégsem tudjuk felidézni mire is ment el az a két óra ameddig tart. A történet gerincét CSILLAG dimenziókapuk adják, ezek segítségével vetné vissza a fejlődést pár évezreddel Malekith aki ilyen sötét tünde vagy elf. Hogy konkrétan miért akarja elpusztítani Asgardot azt nem nagyon bontják ki, csak azt hogy legyőzéséhez kell egy Loki, unchained és persze nem maradunk feminista mellékszál nélkül sem, Natalie Portman lesz az Erős Nő aki még a Valhalla lakosainál is nagyobbat üt, ha kell, és akkor jöjjön is a

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
Netflix – Kevin Smith He-Man rajzfilmje hamarosan érkezik a Netflixre: „A 80-as évek kultikus rajzfilmsorozatának már az előzetese is vagány.” – Le van maradva, a toxikus maszkulinitás már nem menő:
Itt az előzetese a Marvel első ázsiai szuperhősös filmjének BURKA AVENGER LIKES THIS Asia is so last year:
Fekete főhőssel készít új Superman-filmet a Warner és a DC – Jajj de le vannak maradva ők is:
Loki az első nyíltan biszexuális hős a Marvel-filmekben Wait, a challenger appears:
Batman társa, Robin biszexuális a legújabb képregény szerint – Szegény Joel Schumacher ha megérhette volna! Őt még ezerrel támadta a nerd-társadalom meg a média is amiért kidomborította Batman mellbimbóit illetve egyéb formákban is kimaxolta a meleg utalásokat... Hát igen, a legnagyobb úttörők sosem érik meg hogy beérje őket a zeitgeist:
Továbbra is a férfiak műfaja a filmezés, de van némi előrelépés: „A legnagyobb bevételű amerikai filmek női rendezőinek aránya 2020-ban rekordot ért el, de ez még így is csak 16 százalék.” – Mindig öröm férfi szerzőtől olvasni a férfiellenes dumákat.
Tom Hanks: Lehet, hogy ez volt az utolsó mozipremierem: „A színész szerint a képregényfilmek tartják életben a mozit.” – ...Hanks-et meg pont ezek nyírják ki:
Tom Hanksnek esélye sem volt a csodanő ellen: „A Wonder Woman "tarolt" 2021 első hétvégéjének mozis toplistáján.” – És Melissa McCarthy, ő már szart ér?! Úgy tűnik, igen:
Tényleg annyira fertelmes a Netflix új szuperhősfilmje? – Nem, még annál is fertelmesebb, de ez kell a népnek:
CINEMATRIX – A film, amiben még a statiszták is bűnrosszak: „Ez az év olyan ingerszegény, hogy az emberek még a rossz filmekre is ki vannak éhezve. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy a Lecsap csapat megjelenése óta a napi toplisták elején szerepel a Netflix nézőinek a körében.” – Biztos a magas színvonalú színészi játék az oka...ja nem: „Octavia Spencer karaktere annyira unalmas és lényegtelen, hogy ha nem lenne képessége a láthatatlanná válás, akkor sem venné észre senki (...), Melissa McCarthy pedig ugyanazt a kedves tramplikaraktert hozza, amit a legutóbbi pár évben az összes filmjében (...).”Évezred filmje, nincs mese :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés