2021. 09. 06.
Kezes szentek (szept. 6-7-8-9.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kezes szentek (szept. 6-7-8-9.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 6.:
FOGAT ELHAJTÓK...
0
...és pókharapók.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (későn idetalálóknak holnap ugyanitt 12:45-kor) ismét Dél-amerikai alkotás, de már romantikus-politizálós thriller. Az átlagos elnevezésű Pók kicsit a Síró játékot idézi bár itt heteró-sekszuális kapcsolatok bolygatják meg a chilei terrorista sejt tagjait: Inés és Justo férj-feleség duója mellé becsatlakozik legmegbízhatóbb (LOL) harcostársuk, Gerardo RIVERA is. A robbanásveszélyes szitu aztán természetesen eszkalálódik is... Hosszú évekkel később a párocska már hasznos tagja a társadalomnak, a régi szerető meg továbbra sem tud túllépni ifjonti álmain. Fel is keresi egykori játszótársait de csalódnia kell: Ines bármire hajlandó anyagi helyzete megtartásáért és a rendőrségnek is feltűnik a reaktivált reakciós... Az Arana bár elfogult, de legalább megkísérli megmutatni ahogy az egykori lázadóból konszolidált állampolgár lesz miközben a jobb-, és baloldal fogalma is értelmetlenné válik mert mai szemmel az akkori kommunisták (Chavez, Allende és főleg Castro) legalább olyan veszélyesek mint a megdöntésükre szervezkedők. Fél kilenckor elmebeteg görög art movie a testvércsatornán (Cinemax 2) elzártan, sajátos törvények szerint élő család mindennapjaival. A gyerekek nem hagyhatják el körbekerített birodalmukat, a külső világból érkező egyetlen rendszeres látogató meg egy lány aki egészségügyi sekszben részesíti a fiúgyereket – és ez még csak a kezdet. Ha valahonnan ismerős ez a bizarrság az nem véletlen: a Kutyafogat is Yorgos Lanthimosznak köszönhetjük, akárcsak a nemi-, és egyéb normalitást szintúgy semmibe vevő Homárt. 2009-ben már túl voltunk Josef Fritzl-en szóval valamennyire a mainstream része lett a basement dwelling de se senki sem állt hozzá így. Mélyvíz, csak úszóknak, és ők se biztos hogy átérnek a túlpartra.

Hétfő? #LESZAROM.
The Hadid Edition:
Vagyis csak a szokásos – Bella Hadid bikiniben feszeng, Kim Kardashian is bugyira vetkőzöttEgyből két ok a hétfői szokásosra:
Gumicukor – Gigi Hadid pucéran és kevés ruhában is szerepel a Vogue-címlapjánHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
Feshön – És még nem is Bella Hadidé volt a legkihívóbb ruha ezen a bemutatón: „Az Off-White párizsi show-ján megérkezett a menetrendszerű átlátszó felső, de nem mindenkinek jött át a Mókalabor üzenete.”HA HA VERY FUNNY LESZAROM.
Gumicukor – Ilyen az, amikor néhány világhírű modell egy strandon mókázik: „Gigi Hadid, Kendall Jenner és Ashley Graham is ott volt az ökörködésbe fulladó fotózáson.” – Lásd fentebb...
Bella Hadid kicsit megmutatta új szerelmét, akinek gyanúsan magyaros neve van: „Marc Kalman art directorként dolgozik, a magánélete részletei nem nyilvánosak - de van róla egy-két fotó az interneteken.” – ...én pedig mindet LESZAROM ja ha hazánkfia akkor nem :)))
Gigi Hadid egyszerűen túl szép – Egyszerűen csak...LESZAROM.
Befutott Cannes idei legmegdöbbentőbb ruhája is: „Bella Hadid aranytüdővel a nyakában érkezett Cannes-ba, csak ez tette nyilvánosan viselhetővé az estélyijét.” – Meg az, hogy LESZAROM.
túl sokat mutat ez a szett – Villantásveszélyes felsőt húzott Bella Hadid, a két gombot csak a szentlélek tartotta ott az ingen – Tuti nem az volt, hanem a LESZAROM.
Gigi Hadid nyílt levélben kéri a paparazzókat, hogy ne fotózgassák a lányát – Nem szarom le: TÁMOGATOM!!!
 

KEDD, SZEPTEMBER 7.:
COCKY REALTOR
0
Kezes, lábas, farkas.

Talán érdemes:
A Film4-en nyolckor újra Eltökélt ingatlanosé lesz a terep, de már nem Cynthia Nixonnal hanem Christie Bursonnel aki fiatal párt vesz rá vidéki ház megvételére. Ehhez „csak” el kell ijesztenie a másik vásárlójelöltet aki ezek után óva inti az új tulajokat attól hogy túl közel engedjék magukhoz a közvetítőt. Ők persze először nem veszik komolyan a figyelmeztetést de aztán kezdenek arra gyanakodni hogy titkos gyilkossal van dolguk aki a korábbi lakók haláláért is felelős... A Realtor a megszokott Lifetime-szintnél egy fokkal ijesztőbb, szinte már hatásos. Nagy ugrás mert az időpontok abszolút nyertese a Sony Movie Channel akik éjjel 02:40-kor (vagyis már szerdán) kezdenek egy többet érdemlő vígjátékot. A maffiózók élete nem könnyű, hol egy kis pánik kerülgeti őket, hol a mamájuk lő helyettük, de az is megesik hogy fekete bárány születik a családba aki normalitással lóg ki a sorból. Ilyen figura Corky Romano, a kezes farkas (Chris Kattan) is akit ezer éve kitagadott a La Familia, most azonban szükségük van egy ismeretlen arcra a rendőrségen gyűlő bizonyítékok megsemmisítéséhez. Amilyen rövid (75 perc), akkora STÁRparádé: a tágra zárt szemű Vinessa Shaw mellett ott van Chris Penn, Richard Roundtree és még Peter Falk is (akit érdekes a törvény másik oldalán, keresztapaként látni).

More human than human rovat:
The Tesla Edition:
Még több Gigagyárat épít a Tesla: „Az első üzem önmagában le tudja gyártani évente egymillió autó aksikészletét.”Greta Thunberg likes this:
Elárasztotta a világot kocsikkal a TeslaWait, a challenger appears:
Nem titok többé: önvezető autón dolgozik az Apple: „Már éles forgalomban tesztelik a technológiát.”More Tesla than Tesla, felkészülnek a hagyományos autógyárak:
Diskuráló autók: mikről szólnak egymásnak az úton a Mercedesek? – Hogy hogyan végezzenek a sofőrjeikkel:
Kigyulladt egy csúcskategóriás, pár napos Tesla, miközben a tulajdonosa vezette – Örüljön hogy ilyen olcsón megúszta, mert:
Önvezető Tesla karambolozott rendőrautóval – Biztos csak egyedi eset. Ja nem az:
Hat gyermeket ütött el egy Tesla Angliában, egyikük életveszélyes állapotban van: „Nyári táboron részt vevő gyermekekért érkeztek a szülők, ekkor történt az eset.” – Biztos a felnőtteket akarta elgázolni ^^
India nem kér az önvezető autókból: „Semmilyen technológiát nem engedne be a közlekedési miniszter az országba, ami munkahelyek megszűnéséhez vezethet.”BRÜHÜHÜÜ, hát ezek nem akarnak jelenből a jövőbe lépni? Bezzeg a Művelt Nyugatnak nincsenek ilyen aggályai:
Amerikában beindult az első sofőr nélküli taxi: „Phoenixben már élesben le lehet inteni.” – A taxisok lájkolták ezt! Ja nem, ahogy az „unalmas munkákat” végzők sem fogják:
Az unalmas munkákat végezné el a Tesla humanoid robotja Nap kommentjei:
0

SZERDA, SZEPTEMBER 8.:
MAORI, DE HOLNAP NEM
0
Holt földeken, szürkületben.

Talán érdemes:
Fél kilenckor háborús film Litvániából a Cinemax 2-őn ahol egy kamasznak kell helytállnia hazája II. VH utáni káoszában. A sors iróniája hogy a partizánokra több országban is előbb a németek, majd a felszabadítók vadásztak és itt sincs másként: az NKVD tagjai az erdőben keresik, pedig a srác családjának birtokán könnyebben megtalálnák őket. Úgy látszik most a világos-homályos daraboknak van szezonja, előbb Természetes fényben nézhettünk hajtóvadászatot, most meg Szürkületben tehetjük ugyanezt. Ettől se lesz jobb kedvünk: bő kétórányi depizés a korszak velejáróival (kivégzések, nemi erőszak) és néha önparódiába forduló Nagy Gesztusokkal (mint az operás bon mot: a haldokló még utoljára elénekel egy szomorú dalt). 21:00-kor a Film Mánián nem egykorharcosvolt maori vezér fia állna bosszút apja gyilkosán, vagyis a rivális törzsfőnökön. Amaz ráadásul tisztességtelen körülmények között győzte le: csapatával azzal az ürüggyel kértek bebocsátást a faluba hogy a halottaik emlékét ápolják, ehelyett ők maguk keztek hullagyártásba... Hogy célját elérje, Honginak (James Rolleston) át kell vágnia a Holt földeken ahol (ha hinni lehet a mondáknak) nem csak emberektől van félnivalója – vagy mégis? A Dead Lands nyilván nem egy Apocalypto, ahogy a belőle készült sorozat sem az (amit vagy leadnak majd, vagy nem) de egynek elmegy.

MAGYARUL! rovat:
The „Zene” és „film” Edition:
MOZI – TRAILER – Az eddigi részeknél félelmetesebbnek ígérkezik a Démonok között 3MAGYARUL: ez is olyan gagyi lesz mint az eddigiek, és ha már gagyiságok:
Recorder – Ezek voltak a legfontosabb zenék mostanában: „Halálközeli élmény, beszólogatás, tánc és szomorúság - a január legfontosabb lemezei.”MAGYARUL: ezeket kerüld messzire, ha kedves az életed:
Durva szektás gyilkolászás a Mastodon legújabb klipjében: „Persze most is lehet nevetni rajta sokat. (...)”HA HA VERY FUNNY, már a Kingsmanben is milyen jajdevicces volt a Bűnös Keresztények videoklipesített halomra ölése, ISIS & Taliban likes this!!!
Pucéran szerelmes – Jennifer Lopez új klipje tele van szimbólumokkal, de az sokkal feltűnőbb, hogy tök pucér benneMAGYARUL: okkult agymosás hidden in plain sight, ami meg a meztelenséget illeti, Harvey Weinstein likes this!
Mozi KRITIKA – Senki – Viccesebb, mint a John Wick, de ugyanolyan kemény!MAGYARUL: szar.
Az Öngyilkos Osztag legújabb előzetese eddig messze a legjobb – Lásd fentebb...
Mielőtt megkopnának az emlékei, Amy Winehouse anyja még mesél a lányárólMAGYARUL: nyugdíj bebiztosítva. „Énekeseknél” maradva:
stenk – Újabb Disney-csillag lenne tinipopsztár: „Olivia Rodrigo mikrofont ragadott. Első lemezéből nem derül ki, jól tette-e.”MAGYARUL: NEM tette jól.


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 9.:
OH, PENELOPE!
0
Peter Dinklage does it better.

Talán érdemes:
M5, 21:00: A szent és a farkas – ...melynek semmi köze nincs a minapi Corkyhoz, az itteni Lazzaro inkább Forrest Gump előfutára kinek gyermeki ártatlanságát nem érdemli meg környezete. Egyedüli barátja sem valóban az, mondjuk érthető mert Tancredi a helyieket sanyargató márkiné gyereke aki egyszerre függ anyjától és lázad ellene. Ez (mármint a lázadás) vezeti akkor is mikor Lazzarót ráveszi hogy asszisztáljon saját elrablásához... Lassú folyású drámázás valóságalappal: Alfonsina de Luna létezett és kb. úgy is bánt a parasztokkal ahogy itt látjuk. Éles váltás merthogy fél tíz után öt perccel háromrészes doksi első eresztése jön az HBO-ra Amerika 44. elnökéről, érezhetően idealista megközelítésből: a narratíva szerint Obama élete A tökéletes egység keresése jegyében telt kicsi gyerekkora óta. Jó volna látni egy pártatlan biográfiát (mondjuk olyat melyben az alanyt is meginterjúvolják), de per pillanat be kell érnünk ezzel. Ugyanitt háromnegyed éjféltől újra partizánok, de már kubai menekültek személyében akik a falomlások és a SZU szétszakadása után alig várják Fidel bukását. Az ellenállók ezért akár tenni is hajlandóak, az amerikai kormány meg hallgatólagosan mögéjük áll de csak annyira hogy bármikor beáldozhassák őket (ahogy az 1998-ban meg is történt). A Wasp Network jobban működne tévésorozatként, két óra egyszerre kevés (kibontani az összes szálat) és sok (néha lelassul), mondjuk Penélope Cruz beválogatásáért jár a jó pont (Ana de Armast meg továbbra sem a színészi tehetségéért szeretjük).

Kis hírek a nagyvilágból:
Beperelte egy orosz nő a McDonald'sot, mert annyira megkívánta a reklámjuk miatt a sajtburgert, hogy kénytelen volt megtörni a nagyböjtjét – Ne akarja másra kenni a falánkságát, úgyis csak ürügyet keresett a zabálásra.
Egy vendég tévedésből megette a világ legjobb sztékjét Gordon Ramsey éttermében – Dehát a kaja az arra való, nem?
Kis lépés az emberiségnek: agy nélküli pacát küldenek az űrbe – ...de csak mert agyas pacákok már jártak ott:
1967 óta reménykedünk benne, de most kiderült, hogy mégsem lehetséges az élet a Vénusz felhői közt: „Egy új kutatás lényegében kizárja annak lehetőségét, hogy bármilyen földihez hasonló élet létezzék a Vénusz a légkörében, mert ahhoz túl kevés a felhőzetben a víz mennyisége.(...)”. – A Vénusz felhői helyett a dombjain is kereshetnék az életet, más már megtalálta:
Ennek a török férfinak 21 gyereke született béranyáktól, ráadásul egy éven belül: „Galip Ozturk hatalmas családra vágyott, az újszülöttekkel együtt összesen 31 gyermek büszke édesapjának mondhatja magát.” – Megvan a programja élete hátralevő részére. Meg az azutáni életére is...
Szupermarketek kilincseinek nyaldosására biztatta követőit egy vakcinaellenes és vírustagadó nő – Egy ideig most max. a bilincsét fogja nyalogatni.
A kannabiszban látja jövőjét a világ egyik legnagyobb dohánycége: „A British American Tobacco cigi helyett többek között CBD tartalmú e-cigi folyadékokat árulna a jövőben.” – Eközben a világ MÁSIK legnagyobb dohánycége harakirire készül:
A világ legnagyobb dohánycége 10 éven belül betiltaná a cigarettákat: „A Philip Morris vezérigazgatója szerint termékeiket a benzines autókhoz hasonlóan kellene kezelni” – Merne csak mást mondani (lásd még a saját adóztatásukért küzdő szupergazdagokat). Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés