2021. 09. 11.
Kell egy kis álomszünet (szept. 11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kell egy kis álomszünet (szept. 11-12.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 11.:
KIAKAD A COOLSÁG-MÉRŐ
0
Hi, my name is Cru and this is JACKASS Hell Track.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (kései látogatóknak holnap ugyanitt 10:30-kor) ’86-os BMX banditák-kópia. Ezúttal egy nem is olyan fiktív városban (Cochrane) dől el, ki A menő srác, ehhez csak végig kell menni a beszédes nevű (Hell Track) versenypályán. A helyi reménységek gyúrnak is rendesen, nem sejtve hogy a szervezőnek megvan a maga favoritja. A főhős Cru-nak (Bill Allen) emellé ott van a másik dilemma: a Nagy Esemény pont felvételije napjára esik... A Rad másfél óra időutazás a nyolcvanas években, a maga idejében korrekt siker volt, kulttá válásához (amellett hogy a bemutató idején cangázó rajongói felnőjenek) kellett a kétezres-kétezertizes évek nosztalgiája is (ami nem mellesleg a BMX-et is újra menővé tette). Egy órával később (21:00) a közelmúlt egyik nagy zaklatási Botránya jön a Filmbox Premiumon: Roger Ailes, a Fox vezetője (John Lithgow) a tévé harvey weinstenje volt aki azt hitte, bármit megtehet az öncélú kirúgásoktól a női beosztottak molesztálásáig de végül pont a befenyítettek (itt: Nicole Kidman és Charlize Theron) tanították móresre. A Bombshell tanulsága visszavezethető a sok lúd (=lázadó nő) által legyőzött (hímsoviniszta) disznóra, magát az esetet a Legharsányabb hang is feldolgozta és azt kell mondjam Stephen Frears valamivel jobban megragadta a lényeget mint Jay Roach. Utóbbi ott nyúl mellé hogy olyasmit is beleír a sztoriba ami nem volt benne (lásd pld. Margot Robbie karakterét). Utána a TV2-őn a mai, modern kapcsolatokat boncolgatják: régóta együtt élő pár mindkét tagja új szintre akarja emelni viszonyukat, a Maradi Férfi házasságban gondolkodik, a Haladó, Progresszív Nő pedig poliamóriában. Azért a pasit se kell félteni, frissiben felszedett új barátnőjével feltalálnak egy mobilos alkalmazást, a Randimétert. Ezt aztán barátaik segítségével nem csak egymáson tesztelik, így derül ki hogy ismerkedés helyett nagyobb segítséget nyújt a zaklatókkal szemben. Bár a Rate Your Date a bullyingot is érinti de egyrészt jobban elnyújtották a kelleténél (110 percre), másrészt túl későn kezdik (éjjel egykor), így viszont lesz ürügy hogy újrainduljon a

Tinderkert rovat:
EGYEDÜL – A netes társkeresés romantikája: „Egy titokzatos nő mindig felébreszti a férfiak fantáziáját.” – Jaja, néha túlságosan is:
Egy fiú be akarta perelni a Tinder-partnerét, mert az nem feküdt le veleÖnélzetes a kis latol, de van női párja is:
igényes társkeresés – Egy randinál a vacsora a minimum, nem vagyok kutya, hogy sétáltassanak – Nyugi kislány, fogod még lejjebb adni, pár év és az első szarkalábak után te fogsz a leghangosabban sírni hogy where have all the good men gone:
Más nézőpontból – Miért nincs normális pasi? – online társ­keresés: „Gondolkoztál már azon, hogy miért olyan nehéz párt találni?” – ...mármint neked? Csak egy tipp: talán mert elmúltál harminc..
négyes – 4 probléma az online társkereséssel: „Sokan próbálkoznak az online társkereső oldalakon való ismerkedéssel. Ám négy probléma megnehezíti dolgukat.” – ...ami valójában csak egy, lásd fentebb.
lifeadvisor – Felületes és rövid. Tényleg ilyen egy randiappos kapcsolat?: „Sokkal rosszabb a hírük a randi appokon kialakult kapcsolatoknak, mint valójában.” – ...pedig mindenki családalapítás miat regisztrál. Ja nem.
Önkormányzati Tinder: szerelmeslevelekkel próbálják összehozni a lakókat egy japán városban: „Egy év alatt több százan regisztráltak, hét találkozó már összejött.”Wait, a challenger appears:
Magányosságügyi minisztert neveznek ki Japánban – Hogy fogja elbírni ezt a sok felelősséget egyedül? :DDD
 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 12.:
BROKEN HOLMES
0
Finnegan’s funny wake.

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben: 01:10-kor a Rém rendes család Peggyje, Katey Sagal küszködik a retekklubbon mamahotelező fiaival. Férje (Danny DeVito) emiatt választás elé állítja az örök gyerekeket: mire hazatérnek a nyaralásból (amire csak felesége hivatalos) nem akarja őket otthon látni. Jól tippel aki azt sejti hogy a két léhűtő álláskeresés helyett kiadja a jelszót: Lepattant a fater, zúzzuk le a kecót! és ezzel egyidőben a PARTY HARD!!!-ot is beizzítják nem épp szalonképes poénok közepette. Itt (már csak életkorból adódóan) nincs kipurcanó bébicsősz, az eredeti cím (House Broken) valamivel okosabb a magyarításnál mert egyszerre utal az állatok szobatisztaságra nevelésére és a lelakott lakásra. Témánál maradva kilenckor újra ingatlanos horror a Filmbox Plus-on, itt is fiatal pár költözne jobb helyre. Nehéz választaniuk az egyformán tökéletes házak között és utána sem lehetnek maradéktalanul boldogok, inkább egy Vivariumban érzik magukat valami sötét erő kísérleti alanyaiként, annak ivadékát nevelgetve. Lorcan Finnegan a Kocka, a Radírfej és a Homályos zóna sorozat hangulatát keveri a manapság kötelező betegességekkel, garantált nyomasztás. 20:30-kor tavalyi art movie a Cinemax 2-őn Törökországból az ottani politikai helyzetre (is) reflektálva mert nem nehéz az áramszünet általi sötétséget tágabban is értelmezni. Ebben a szükségállapotban az emberek is szinte Szellemekké válnak akik a maguk módján igyekeznek megmaradni a kirobbant káoszban. Négy, egymástól nagyon eltérő figurát követünk akik egyszerre jelképezik a társadalom régi és új arcát, van köztük feminista nő, ügyeskedő férfi és börtönbe zárt fiáért aggódó anya is. Közben kilenckor Spielberg 2016-os mellélövését is elcsíphetjük a Moziverzumon a Barátságos óriás meg egy kislány haverságáról. Ezt a többi, nem olyan friendly giant fenyegeti, ők pedig végül magától az angol királynőtől kérnek audienciát hogy segítsen. A BFG ellen szól a hülye elnevezése (az F-ről senkinek sem a friendly szó ugrik be), a túltolt CGI, azt meg csak remélni tudom hogy Roald Dahl alapul szolgáló művében nem volt ennyi fingás. Ha hétfő lenne, le is szarnám a kritikust aki szerint „egyszerű és alpári tréfa, de lássuk be, a fing vicces”  – ez amúgy itt annyira nem volt igaz hogy bukott a pénztáraknál. Ha már „irodalom”:

J. K. Rowling / Harry Potter rovat:
Találtak egy ritka jó állapotú, első kiadású Harry Potter könyvet, 34 millióért adták el – Ebből JÓ SOK SÖRT már egy rendes könyvet is lehet venni, sőt nem csak egyet.
popkultúra – A Harry Potter-filmek 10 leg­kínosabb pillanata: „A zseniális könyvsorozat filmes feldolgozásai bővelkednek a kínosabbnál kínosabb jelenetekben.” – ...főleg az utolsó részek, azokból amúgy a könyv-verziók is szarok voltak, ahogy Rowlingtól minden a Nagy Befutás után:
Kegyetlen politikai horror lett J. K. Rowling új gyerekkönyve: „Keserves szenvedés után éhen halt szülők összevert gyerekei és országukat tönkretevő, hazug, gyilkos, velejükik romlott politikusok népesítik be a Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling új gyerekkönyvének világát. Az Ickabog nem széplelkeknek való, de csupa jót akar.”MAGYARUL: szar.
streaming KRITIKA – Elmúlt a varázs, de J.K. Rowling krimisorozata még mindig szuper – Lásd fentebb...
Rupert Grint fullasztónak nevezte a 10 évig tartó Harry Potter forgatást Keep calm, többet nem fordul elő...mármint vele, ha lesz remake azt majd nélküle hangolják SJW-kompatibilisre:
Transznemű karaktert is lehet majd választani a legújabb Harry Potter-játékbanNegatívat is? Csak nehogy megint baj legyen belőle :DD
Alkotói válság – 5 dolog, amit nem tudtál a szülinapos J. K. Rowlingról: „Miért fontos a King's Cross? Honnan kapta Harry Potter a vezetéknevét? És mi köze a roxforti házaknak a hányózacskóhoz?”LESZAROM ja nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés