2021. 09. 27.
Tenetedd!44!! (szept. 27-28-29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tenetedd!44!! (szept. 27-28-29-30.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 27.:
THE GREAT PAINSCAPE
0
Unhappily ever after.

Talán érdemes:
Bár a házasságok többsége az eltelt idővel arányosan kerül válságba, van kivétel is, ma például a Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 14:50-kor) láthatjuk amint egy párocska másfél évtizednyi Haláli boldogság után sem akar kiszeretni egymásból. Ismerőseiket ez még annál is jobban frusztrálja mintha veszekednének, és ez valahol érthető is. Mintha a Sors is így lenne ezzel, talán ezért küld hozzájuk egy normálissá tevő idegent aki erővel terápiára kényszeríti őket és ezzel a csontvázak is kihullanak a szekrényből. A Happily idei darab ami jól kezdődik de a vége sajna hagy némi hiányt a nézőben, mintha kifogytak volna az ötletekből. Black Mirror-epizódként jobb lenne (annyira azért nem okos hogy a Twilight Zone-ban is megállja a helyét). Továbbra is 20:00-nál (vagy holnap fél tizenkettőnél) maradva 2016-os dráma a Film Now-n valós alapra építve. A Veszélyes préri esetében ez bárhol, bármikor megeshet: hogy gyerekét mentse, egy háziasszony elszökik agresszív férjétől csak hogy őt üldözzék gyerekrablás miatt. A Mother's Escape (vagy Great Plains) a komolyabb Lifetime-eresztések közé tartozik, a kevésbé ismert nevek se riasszanak el minket. Közben persze folytatódik A nyomozás is a szokott helyen és időben (Duna TV, 21:30), viszont ha már a hétvégén előkerült a Palvin-Sprouse páros, akkor:

Hétfő? #LESZAROM.
The Pallyween Enikő Edition, mert Mihalik Barbarát megint elnyomja a konkurencia:
INSTAHÍRADÓ: PALVIN BARBARA VIDRAEMOJI-VAL MUTATTA MEG SZERELME ÚJ HAJSZÍNÉT – ...ami mi más is lehetne mint a barna:
neszeszer – Palvin Barbi harisnyakötőben: „Szexi képeken kedvenc magyar modellünk, vigyázat, vadító!” – Vigyáztam: LESZAROM.
alig takar valamit a bikini – Szexi sellőként hódította meg a tengert Palvin Barbara, felöltötte falatnyi bikinijét – Legalább Párizsban? LOL!!!
Palvin Barbi úgy teleette magát, hogy kiegyenesedni sem tudottVÉGRE JÓ PÉLDÁT MUTAT AZ ANOREXIÁS MODELLEK HELYETT Sőt, nem csak a kaja fogyott:
NESZE!SZER – Palvin Barbi bepiált: „Egy kis ital szupermodellekkel!” – Nem szarom le, váljék EGÉSSÉG!ére :)))
k – Meghekkelték Palvin Barbarát: „Kibermigráncs-hordák lepik el magyari digitális mezeinket, gyilkos janicsárok kaszabolják halomra szervereinket!”LESZAROM Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a Palvinunkat, azt csak a pasijának szabad:
Dylan Sprouse elárulta, hogy mikor kérné meg Palvin Barbi kezétLESZAROM, magánügy, bár úgyis címlap lesz belőle...
Dylan Sprouse hercegnőből királynővé tenné Palvin Barbarát: „A színész cuki képpel köszöntötte fel a 27 éves modellt, és olyan, mintha burkolt lánykérést is csempészett volna a posztba.” – ...így lesz belőle Dylan’s Spouse...vagy nem, mert:
Palvin Barbara szerelme férfiprostituáltat alakít egy új rövidfilmben: „Nézze meg itt Dylan Sprouse meghökkentő témájú kisfilmjét! A címe Daddy, a rendezője Christian Coppola.”LESZAROM, mármint Christian Coppolát. ÉDES FASZOM, még ez is filmezni akar?!

 

KEDD, SZEPTEMBER 28.:
PARTY MONSTER...
0
...of LOCH NESS Loveless.

Talán érdemes:
A Duna World-ön kilencvenes évekbeli válogatás nyolckor Schütz Ila munkásságából. Az Ötvenből huszonöt első fele (gondolom) a művésznő életkorára, a második pedig (remélem) a jelenetek számára utal. Ugyanabban az időben (20:00) a Cinemaxon idei betekintés a zeneipar kulisszái mögé. A Creation Records a kilencvenes évek meghatározó indie labelje volt öntörvényű csapatokkal (Primal Scream, Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine vagy a sikert bebiztosító Oasis), időszerű hát A történet elmesélése. Kínálja magát hogy a Factory Records felemelkedését és bukását dokumentáló 24 Hour Party People-höz mérjük: mindkettőt hedonista őrült vezette, mindkét kiadónak kijutott a sex & drugs & rock’n’roll háromságából. Itt is adva voltak az elronthatatlan sztorik: hogyan lett a gitárt és elektronikát keverő Screamadelica generációk meghatározó lemeze, hogyan vitte majdnem csődbe a céget a My Bloody Valentine Loveless-e és hogy hozta el a világuralmat az Oasis. Nos, az a helyzet hogy a Party People a legendák abszurddá növelésével is hitelesebb mint Nick Moran rendezése (vagy az originál Irvine Welsh-könyv). Míg Tony Wilson (Factory) sosem tagadta iskolázottságát, jómódú családi hátterét vagy épp saját gyerekeit addig Alan McGee úgy adja elő mintha az utcáról verekedte volna fel magát és sokáig a fiáról sem akart hallani. Mindaz ami a Party People-t jóvá tette (videokamera-használat, archív felvételek bekeverése) az itt nem áll össze: a korszakból fennmaradt dokumentumok (pld. a közönség tombolása a Mary Chain rövidke feedback-koncertje után) izgalmasabbak mint a Creation Stories, Welsh meg lassan a legtúlértékeltebb írók egyike lett. Egynek elmegy, már csak a soundtrack miatt is de ne vegyük szentírásnak amit látunk.

Kössz, tisztaság! rovat:
Tényleg nyakig mocskos és büdös volt a középkorban mindenki?: „Nem egészen, bármit sugallnak is a filmek és sorozatok. Amikor a barbárok leigázták Rómát, nem hintették be sóval a fürdőházakat, így azok a középkor végéig nagy népszerűségnek örvendtek.” – ...vagy mégsem, mert:
Évi egy fürdés elég volt a középkorban: „XIV. Lajosnak az orvosai ajánlották, hogy minél kevesebbszer fürödjön. Kétszer ült kádba egész életében.” – Tippelek: amikor megszületett és amikor lemosták a holttestét?...mondjuk nem volt vele egyedül:
A Szűz Királynő esete a vízöblítéses vécével: „A 16. századi Anglia higéniai kultúrája meglehetősen sötét volt. Gyertyafényes pöcegödör és havi egyszeri fürdés I. Erzsébet udvarában.”HÁT HA NEM FÜRDÖTT, NEM CSODA HOGY SZŰZ MARADT, LOL Sőt, már a régi GÖRÖGÖK rómaiak is:
A rómaiak meztelenül jártak iskolába: „A híres fürdők vize pedig olyan gusztustalan volt, hogy meg kellett mosdani fürdés után.” – ...pedig el is adhatták volna a szennyvizet mint a mai influenszerek.
A római higéniai forradalom csúnyán visszaütött: „A csatornázás, a vécék, a fürdők nem segítettek sokat a közegészségügyi állapotokon, sőt.” – Bezzeg a mai STÁRok tanultak a múlt hibáiból és élnek a modern kor lehetőségeivel...ja nem:
Ashton Kutchernek egy egész stadion kántálta, hogy zuhanyozzon le – MUHAHA, azt remélem is:
Van-e közünk hozzá, hogy mennyit zuhanyozik Mila Kunis?: „A nyár egyik legnagyobb figyelmet kapó kulturális vitája lett abból, hogy hollywoodi hírességek nem zuhanyoznak.”Stop making stupid people famous mert minden hülyeségre van követő:
Íme egy nő, aki kilenc éve nem mosdott szappannal vagy tusfürdővel: „A kanadai Jackie Hong csak kézmosáshoz használ szappant, tiszta vízzel zuhanyozik, és azt mondja, nem büdös. Hódít a paelótisztálkodás.” – Vissza az őskorba, high tech eszközökkel – ezért érdemes volt lemászni a fáról :SSS


SZERDA, SZEPTEMBER 29.:
PERKINSON KORA
0
Tenet róla, tenet ellene!!!!4

Talán érdemes:
Nyolckor Christopher Nolan legutóbbi mindfuckja az HBO-n a direktortól elvárható magas színvonalon. A Tenet fő ihletője a Sator-négyzet mellett Gilliam tizenkét majma amint a holnap határán bolyonganak: különlegesen kiképzett, Operaházbeli halála (?) után újraélesztett ügynök (John David Washington) indul időutazásra, megakadályozni a III. VH.-t amit fordítva működő fegyverekkel tervez kirobbantani egy orosz rosszfiú, Andrei Sator (Kenneth Branagh). Útján angol kollégája (a vámpírkodáson túllépni akaró Robert Pattinson) is segíti, rázva ÉS keverve az idősíkokat, mintha egy szétvágott majd újra összerakott James Bond-ot látnánk (itt jönnek be a visszafele is értelmes Sator-palindrómák). A követhetetlen komplexitás dacára Nolan csak vette a Memento „időrendjét”, hozzácsapta a Dunkirk akciózását meg az Inception figuráit. Én úgy érzem 150 perc sok ebből az öncélú bonyolultságból amit talán még az se fog újra megnézni aki végül összerakta a puzzle-t, márpedig arra nem elég az egyszeri megtekintés. Az ugyanabban az időben, de már a Cinemaxon adott Amerikai vacsora sem lesz könnyebben emészthető, de más okból. Ebben balhés punk jön össze hozzáillő(en zűrös) csajjal hogy a kezdeti bujkálás után (amibe a srác rendőrségi ügyei is belejátszanak) együtt pukkasszák az álszent polgárokat. Nagy időugrás: éjjel fél kettő előtt öt perccel egynekjó horror a Moziverzumon ahol kisvárosi seriff fog gyanút hogy a frissen rabosított gyógyszerésznek köze lehet vagy tucatnyi gyerek tíz évvel korábbi eltűnéséhez is. Mivel közülük az utolsó a fia volt, kiküldi kollégáját a fickó házához, az meg is találja a srácot a többi, már felnőtt kölyökkel együtt de abban sincs köszönet mert Perkins 14 gyermeke egytől egyig agymosott, PCP-függővé tett zombi akik most a város és a rendőrőrs felé veszik az irányt.

Courtney Stodden rovat:
Naked all through the years:
azta!!! – Gumicukor – Ha Courtney Stodden lesifotóst lát, ösztönösen kipakolja a melleit – Sőt, nem csak pakolja őket:
Courtney Stodden pucéran fogdossa a melleit: „Szerencsére van is mit, és hát tőle mégsem várhatunk sok meglepetést.” – Tényleg nem:
COURTNEY STODDEN MÁR NEM TARTJA MAGÁT NŐNEK, DE AZÉRT A BUGYIS-PUCSÍTÓS KÉPEKET TOLJA TOVÁBB: „A botrányos házasságáról ismert modell azt mondja, ő nem illik bele a nő kategóriába. Sem.”DEMI LOVATO LIKES THIS De addig nő volt amíg elvette azt a gazdag pasit? Én ezt nem értem, nem vagyok hozzá ideológiailag elég képzett.
Courtney Stodden a síneken pucsít: „Ma sem tanultam semmit rovatunkban új hajszín, új álnév, régi vetkőzési hajlandóság egy nagy kedvencünktől, aki most már hivatalosan is művésznő.” – Ja, az:
Így nézhet ki olcsó ribancnak!: „Élő példákkal - Courtney Csöcs Stodden - illusztráljuk, miként mutatkozzon. De inkább ne.” – Érdemes ezt a gusztustalan címadást a mostani pálfordulások után újraolvasni:
Tíz évvel ezelőtt cirkuszi látványosságként kezelték azt a 16 éves lányt, aki hozzáment egy nála háromszor idősebb hollywoodi színészhez: „A média által szexualizált Courtney Stodden egy évvel ezelőtt vált el hivatalosan is Doug Hutchisontól, aki azóta egy újabb 15 éves lányt környékezett meg.” – ...és most ugyanaz a média sajnáltatja amelyik anno sekszualizálta. Haladás for teh win4!!


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 30.:
PUSZTÁBA KIÁLTOTT SZAVAK

0
Nem fogunk szórakozni.

Talán érdemes:
Tízkor Jancsó Miklós 100. születésnapja alkalmából egyik leghíresebb alkotását vetítik a Dunán ami úgy eastern hogy közben történelmi tabló is. Hősei a ’48-as szabadságharc alatt Rózsa Sándorral harcoló Szegénylegények akiket ismerős módszerekkel nyom el a regnáló hatalom. Az elzárt, szigorúan őrzött táborban nem nehéz észrevenni Recsket ahogy a lázadók elvei és hazaszeretete is örökérvényű. Ezt használják ki fogvatartóik mikor toborzás ürügyével tőrbe csalják a megmaradtakat, ha már az egyetlen megtört besúgón keresztül nem tudtak infókat kiszedni róluk (őt ugyanis fogolytársai ölték meg). Nem csak Agárdy vagy Latinovits miatt érdemes, ez tényleg a legjobb magyar filmek egyike. Utána háromnegyed éjfélkor habkönnyű franciázás a Film Now műsorán a hétvégi Claiver-marhaság nyomdokain. Egyedülálló zsidó anyuka – megtudva hogy lánya bébiszitterének tartózkodási engedélye lejárt – lobbizásba kezd és még szervezetet is gründol a nemes cél köré. Ő csak egy az Ízlések és rokonok flúgos karakterei közül akik szinte mind asszonyok és a teljes idegösszeomlás szélén táncolnak, legyen szó kihűlt házasságról vagy külső szépséggel leplezett belső bizonytalanságról. Kis bátorsággal még közelebb lehetne Almodóvarhoz, jelen formájában sima chick flick (de annak jó). Országnál maradva éjjel háromnegyed egykor újabb Pierre Richard-komédia a Film4-en, ezúttal debütálása, A szórakozott van soron. Barátunk itt egy PR-cég sorait erősíti, azaz dehogy: a legjobb Peter Sellers/Rowan Atkinson-hagyományokat idézve okozza egyik kalamajkát a másik után. Főnöke ki is rúgná ha nem lenne szerelmes beosztottja anyjába... Nem egy Magas szőke..., de az ígéret már megvan benne.

Bitcoin rovat:
Életnagyságú szobrot kap Budapesten a Bitcoin alapítója – ...pont jókor. Ja nem:
Nagy pofont kapott a kriptopiac: „Néhány óra leforgása alatt több száz milliárd dollár tűnt el a piacról.” – MUHAHA, azt remélem is, a világ persze továbbra is le van maradva pár körrel:
Hivatalos fizetőeszköz lett El Salvadorban a bitcoin: „Minden állampolgár alapból kap 30 dollárnyi kriptopénzt.” – ...ami annyit is ér. Ja nem, még annyit sem:
Tüntetés és árfolyamesés kísérte, ahogy a bitcoin hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban: „Némi technikai akadozás után tényleg bevezették a dollár mellé fizetőeszközként a bitcoint a kontinens egyik legszegényebb országában.” – Kit érdekel a „technikai akadozás” vagy a plebs:
Ezrek tüntetnek El Salvadorban a bitcoin ellen – Majd közéjük lövetnek, semmi sem állhat az NWO útjába:
Beszállna a bitcoinba? Hamarosan elkerülhetetlen lesz: „Nagy robbanás előtt áll a kriptopiac.” – Inkább durranás lesz mikor majd kipukkad a lufi:
Nyolc, virtuális pénzért vehető valós dolog: „A neten kapható sportautó, fegyver, szállodai szoba, de vettek már pizzát is kétmillió dollárnyi bitcoinért.” – Ez ilyen NFT-pizza? Ha igen, akkor kihagyom,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés