2021. 10. 02.
Víztükör által homályosan (okt. 2-3.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Víztükör által homályosan (okt. 2-3.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 2.:
EGY ÁGYBAN, HAJNALBAN
0
Drágám, de megwayne-ültél!!!

Ajánlott:
Boldog idők címmel voltmár egy rendhagyó horror, de ma 21:20-kor időutazós dramedy-t sugároz a Duna TV ezzel a névvel aminek még úgy sincs köze a Time Traveler’s Wife-hoz hogy itt is házaspár áll a középpontban. Kettejük közül a nő (Fanny Ardant) tűri jobban a midlife crisist, a férj (Daniel Auteuil) depresszióba süllyed és persze a múltba menekülne. Itt lép a képbe gyerekük egyik barátja (Guillaume Canet) aki jó pénzért az utolsó szögig felépíti a megbízói által kinézett időszakot (vagyis nem konkrétan repít vissza oda). Emberünk egy ilyen túrát kap ajándékba fiától, már csak az a kérdés, melyik évbe menjen és miért... Az alapfelállás eszünkbe juttathatja a Truman Show-t vagy a Makulátlan elmét de a La belle époque nélkülük is megáll a maga lábán. Nicolas Bedos könnyedén tárgyal ezer komoly dolgot: az „aranykor” iránti nosztalgiát, ennek lehetetlenségét, a Sors által ránk osztott szerepeket és a változás elkerülhetetlenségét.

Talán érdemes:
Kilenckor 1935-ös western a Filmbox Family-n melyben a műfajjal azonosított ikon, John Wayne bújik A bosszú hajnali lovasa bőrébe. Az okot egy támadás adja amiben apja mellett kis híján ő is odaveszett...volna legjobb haverja menyasszonyának gondviselése nélkül. Az ápolásból kialakuló szerelmi háromszög nem fog meglepni senkit, a gyilkos kiléte is csak az abszolút kezdőket. A Dawn Rider egy órában zanzásítja a becsület és a próbára tett barátság kérdéseit, a hosszának, helyesebben rövidségének meg az az oka hogy matinésorozat keretében készült, szombat délutáni szórakozásnak. Annak jó is, emellett az eltelt idővel arányosan vált kordokumentummá vagyis összes sutaságával együtt simán tűrhető. Ugyanabban az időben a mostanában pikszisből kiesett Johnny Depp lép a holt költők életrevaló társaságába a Filmbox Premiumon súlyosan rákbeteg tanárként aki úgy dönt, innentől az a szabály hogy nincs több szabály. Jó értelemben vett beleszarós viselkedése először kiakasztja környezetét pedig a lényeg az hogy Richard búcsút mond szeretteinek és diákjainak miközben átadja a tapasztalatait. Lehet belekötni hogy se a forgatókönyv, se az elnevezés (The Professor) túl nem eredeti de mindig jó viszontlátni örökérvényű témákat, főleg jól megoldva, márpedig Depp itt mentes a kalózos-lónrájderes maníroktól, teszi amihez a legjobban ért. Érdekesség Ron Livingston feltűnése aki annak idején az Office Space-ben kb. ugyanezt hozta, igaz egészségesen. Még valami: bár vígjátéknak hirdetik de ne dőljünk be nekik, a humor mellé bőven kapunk súlyosságokat is, és akkor jöjjön is a

Zene” és „film” rovat:
The Johnny Depp Edition:
sherlock – Johnny Depp lesz a főgonosz a Sherlock Holmes harmadik részében – ...vagy nem, mert:
magazin – Johnny Depp a cancel culture-ről: „Senki sincs biztonságban” – ...és tényleg:
Megvan, mikor jön a következő, immáron Johnny Depp nélküli Legendás állatok-film – Felkészül az összes többi esetleges filmje:
Johnny Depp úgy érzi, Hollywood bojkottálja őt: „Eltolták egy filmje bemutatóját, ami szerinte „a médiamatematika abszurditása”.” – Pedig ti is megaszontátok mit kell gondolnunk:
MAGAZIN – Rémálomtól rémálomig: Johnny Depp élete képekben: „A pillanat, amikor Johnny Depp megásta a saját sírját, és beleugrott egy szégyenteljes perbe: a 2020 februárjában készült fényképen ugyanis egy londoni bíróságon látható, mivel rágalmazás miatt pert indított a The Sun nevű bulvárlap kiadója és felelős szerkesztője ellen, amiért egy cikkükben volt felesége, Amber Heard állításaira alapozva feleségverőnek titulálták.” – Szóval hiába a hangfelvétel amin Heard elismeri hogy ő verte Deppet, „szégyenteljes” hogy jogi úton tisztázná a nevét.
magazin – Csatát nyert az exfelesége elleni jogi háborúban Johnny Depp – Na majd most új irányt vesz a médiatematika...ja nem:
A leghíresebb kalózból lett asszonyverő: Johnny Depp – Eközben az őt verő felesége vígan éli világát:
Budapesten vakációzik Amber Heard, Johnny Depp volt felesége – Meneküljünk, nehogy bepereljen minket!!! Ja nem fog, mert:
Johnny Deppné mintha állandóan be lenne lőve – Hát igen, telik rá megítélt kártérítésből:
kínos – Johnny Depp szerint Amber Heard megtartotta magának a kétmilliárdot, amit jótékonyságra szánt: „A hétmillió dolláros összeget a válóper elején ítélték meg Heardnek amit a volt férjétől, Depptől kapott. A színésznő azt ígérte, az összeget jótékonyságra fogja költeni.” – Nem baj, ha elfogy a pénz, szerez úgy ahogy a múltkor...vagy nem:
MAGAZIN – Folytatódik a Johnny Depp és Amber Heard közti háború: „A "feleségverős" ítélet ellenére Depp sikeresen fellebbezett egy másik rágalmazási per kapcsán.” – Pedig ti már meghoztátok az ítéletet abban is, BRÜHÜHÜÜÜ!!!


VASÁRNAP, OKTÓBER 3.:
LOOKING BACK IN DANGER
0
The perks of being a WALL warflower.

Talán érdemes:
20:30-kor idei road movie a Cinemax 2-őn és az Apáim nyomában nem árul zsákbamacskát, tényleg szüleit keresi benne egy angol-kasmíri származású lány akinek legalább két jelölt közül kell megtalálnia a valódit. A bonyolult indiai-pakisztáni viszony miatt ez többszörösen nehéz feladat, a hozzá csapódó srác azonban vállalja kalauzolással járó kockázatot, hátha ezzel bevágódik nála. Hogy mennyire lesz fontos neki az hamar eldől merthogy határsértőként börtönbe kerül (a csajra más törvények vonatkoznak, kiengedik). Kereken kilenckor valami hasonló, mégis más a Filmbox Extra HD-n, itt anyuka (Christina Ricci) marad egyedül az amerikai polgárháborúban a déliekkel harcoló férje távozásával – vagy mégsem, merthogy egy súlyosan sérült (ráadásul unionista) katona is beesik. Minden adott egy jófajta bujkálós-rejtegetős történelmi drámához...a forgatókönyvön kívül, így a Háború virágain max. a korszak iránt érdeklődők nem fognak elaludni. A Dunán újfent jóság 22:10-kor: Nicolas Roeg klasszikusára számtalanszor hivatkoztam de most végre azok is csekkolhatják akik eddig más rendezők rá tett utalásaiból (nem) ismerték. A Ne nézz vissza! 110 (vagy a ma látható 105) perce röviden összefoglalható: gyermekét vesztett házaspár (Julie Christie, Donald Sutherland) Velencében tenné túl magát a múlton, csakhogy piros ruhás kislányuk emléke (vagy kísértete?) mintha oda is követné őket. A vízre épült város sikátorai, visszhangjai és furcsa lakói (spiritiszták, szellemgondolák) sem épp a racionalitásnak kedveznek, plusz egy gyilkos is pont akkor tevékenykedik arrafele... A (Daphne Du Maurier novellájából készült) Don't Look Now nem logikus film (de hát az élet sem olyan), meglepetésszerű lezárásával közelebb áll a giallókhoz mint az európai thrillerekhez. Hozzáállás-felfogás kérdése hogy művészinek vagy művészieskedőnek látjuk, egy biztos: egyszer esélyt kell adni neki.

A seksz, a munka rovat:
Ki a magánkéjnő, és mit tud a bordélyos?: „Luxusbordélyok a századelő Budapestjén.” – ...és már az ősi mesterség sem ad biztos megélhetést:
Tönkrement az első magyar szexrobot-bordély...and nothing of value was lost that day.
Csak pénz, semmi szex – Luxusban éltetik kliensei Hollywood pénzügyi domináját – Évekkel ezelőtt volt a Velveten az a „zenész” csaj aki seksz nélkül is jól megélt (barátjával együtt) a hódolóiból, mára már külön neve van a műfajnak: financial domination :SSS
Közel egymillió lájknál jár a videó, amin egy lány Powerpoint prezentációban tudatja a szüleivel, hogy sztripper: „Ha nem tudod, hogyan mondd el különösebb feszültségek nélkül, hogy rúdtáncolsz, most lehet ötleteket meríteni.” – A rúdtánc az új coming out...azaz csak lenne, ma már az a haladó ha anya és lánya együtt űzi az ipart:
18+ EZ AZ ANYA SAJÁT LÁNYÁVAL MEZTELENKEDIK, MILLIÓKAT KERESNEK A FOTÓKKAL: „Az anya-lánya páros elárulta, hogy néhány héttel ezelőtt öt nap alatt 30 ezer fontot (több mint 11 millió forintot) utalt nekik valaki.” – ...és ahogy az édeshármasozó ikreknél, itt se kerül elő a vérfertőzés fogalma :SSS
Akkor kezdett el vonzódni a meztelenség iránt a lelkészből lett sztripper, mikor látta az iskolában a TitanicotANNYIRA AZÉRT NEM SZAR AZ A FILM HOGY ILYEN HATÁST GYAKOROLJON BÁRKIRE Wait, a challenger appears:
Visszatér a felnőtt filmes műfajhoz a pornósból lett lelkész: „(...) visszatér a pornóhoz Nadia Hilton (...), aki (...) a szerelemmel együtt Jézust is megtalálta, amikor hozzáment David Bassette prédikátorhoz és maga is lelkész lett. (...) A pálforduláshoz vezető frigy nem tartott sokáig, (...) a férjétől elvált, de később újra férjhez ment és anya is lett. Most pedig elárulta, hogy regisztrált az OnlyFans-re, ahol majd a megfelelő összegekért szexuális tartalmakat lehet róla megnézni.”AKKOR ENNYIT A LEGJOBB FELESÉGES MONDÁSRÓL Ez igen, ilyen egy Jó, Haladó Anya: „Nadia Hilton korántsem naiv, bevallása szerint tudja, hogy ez is pornó, csak partnerek nélkül. ’Én csak újra magam akarok lenni’ – mondta a művésznő döntéséről.” – ...és az abszolút győztes:
szerinte – Az OnlyFans keresztény sztárja szerint Jézus imádta volna a szexmunkásokat: „Nita Marie isteni ajándékként tekint a szexualitásra. És imái meghallgattattak: elmondása szerint Isten megengedte neki, hogy kedvére vetkőzzön.”ÉDES FASZOM, egyik se vallja be hogy nem fiatalként is kell neki a könnyű pénz, mindegyik megtalálja a maga kifogását, az egyik a Titanicra fogja, a másik az önmegvalósításra, a harmadik meg arra hogy Istennel beszélt :SSS

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés