2021. 10. 04.
Grime story, sis! (okt. 4-5-6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Grime story, sis! (okt. 4-5-6-7.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 4.:
JATT-MATT
0
Sakk, alkoss, gyarapíts.

Talán érdemes:
Kilenckor sakk-doksi az M5-ön talán a Queen’s Gambit sikeréhez időzítve, annál jóval nagyobb tétekkel merthogy Az utolsó játszma három fél (Korcsnoj, Karpov és a Kreml) között zajlott. A már idős Viktor Korcsnoj annak idején illegálisan távozott a SZU-ból és visszafogottan éldegélt Hollandiában, egykori hazája számára gyakorlatilag nem létezett. Vele szemben a fiatal Anatolij Karpov a rendszer kegyeltje és Brezsnyev jó barátja volt aki a működő szocializmust testesítette meg luxuskörülményeivel, kettejükkel tehát tényleg ideológiák csaptak össze. A befejezést tudjuk, most pedig a kulisszák mögé is betekinthetünk, utána 21:35-kor újra Lány a tenger fenekén de már a Story4-en és sellősködés nélkül. Nagy terveket dédelgető búvár merüléseit megörökítő kollégát keres és kissé szkeptikus a női jelentkező láttán de amaz hamar elvarázsolja és az is kiderül hogy szakmájának a víz alatt is mestere. Bár sima love story-nak gondolnánk de nagyonis valóságos: a búvárt Hans Hassnak hívták és Cousteau mellett a legismertebb arc, a hölgy (későbbi felesége) neve pedig Lotte Baierl. A retekklubbon negyed éjfélkor egy már NEM velünk élő legenda a XXI. században. Kemény Henriket az én nemzedékem még élőben látta, a bezzegmaifiataloknak nem tudom mond-e valamit a neve. Szóval volt egy bábszínházas család (Korngut-Kemény), ebbe született bele és egész fiatal korától kezdve folytatta a hagyományt, vagyis a gyerekek megnevettetését. Ebben hű társa volt a közönséget pajtikázó Vitéz László aki mindig, mindenkor győzött pedig csak egy palacsintasütő állt a rendelkezésére. A Kádár-kor szürkeségében jó volt néha kiugrani a Népligetbe és megcsodálni egy örökérvényű valamit amin gyerekként csak szórakoztunk, idősödve elkezdtük értékelni hogy aztán megfogadjuk, mi is elvisszük ide a kölyköket ha lesznek. Nos a Népliget azóta csövesek-prostik-drogosok vadászterülete, a Planetárium évek óta rohad, a bábszínház pedig éppen tíz éve lett a tűz martaléka, még jó hogy gazdája pár hónapra rá újra felépítette és az előadások is folytatódnak – igaz, már a Mennyországban és még nem nekünk...

Hétfő? #LESZAROM.
The Hotel Edition:
GRETTA – A világ 10 legexkluzívabb rooftop szállodája: „Nincs is csodálatosabb annál, mint egy mesés kilátással rendelkező szálloda rooftop teraszán búcsúzni a nyártól.” – De van csodásabb, pld. a minimálbérből való leszarás:
Gazdag turistáknak akarja megépíteni az első igazán sci-fibe illő, forgó mozgással mesterséges gravitációt keltő űrállomást egy amerikai cég: „2025-ben már alacsony gravitáción kosarazhatnak és gumiasztalozhatnak a gazdagok az első űrhotelben, a Von Braun Űrállomáson.”ELON MUSK LIKES THIS A kissé németes hangzású név helyett javaslok egy másikat: LESZAROM Elysium.
Videó: 12 nap alatt építettek fel egy hétemeletes szállodát Kínában – Megy az gyorsabban is:
29 óra alatt húztak fel egy tízszintes épületet Kínában – Hamar munka mindig jó. Ja nem:
Összeomlott egy hotel Kínában, többen meghaltak: „Eddig nyolc embert emeltek ki holtan a romok alól.” – Ezen nem fogok poénkodni :((( Nézzünk is gyorsan keletebbre:
Fillérekért lehet megszállni egy japán hotelben, ha nem zavar, hogy közben közvetítenek a neten: „A fiatal tulajdonos az élő streamektől reméli felfuttatni a régi szállót.”MAGYARUL: BIG BROTHER Le van maradva, a régi típusú szállodák már nem menők:
Csak robotok dolgoznak a japán hotelben: „Ember csak azért kell a személyzetbe, hogy figyelje, nehogy valaki ellopja a robotokat.” – Jó ötlet volt. Ja nem:
Kirúgta a robotok felét egy japán hotel: „A velociraptor recepciós nem tudta fénymásolni az útleveleket, a hordárok összeakadtak.” – Most nem azért, de egy velociraptornak nem a fénymásolás a dolga...


KEDD, OKTÓBER 5.:
RANDOM ACTS OF VENGEANCE
0
Né má', bosszú!!44!

Talán érdemes:
Nyolckor a family movie-s elnevezés (The Submarine Kid) dacára PTSD-drámázás a Film Now műsorán. Háborúból visszatért katonát (Finn Wittrock) a durva realitásból menekülve bevonz a mágikus realizmus és egy titokzatos nő (Emilie de Ravin). Kis pénzből készült korrekt darab bár Ravin karakterének neve (Alice) spoilerrel ér fel. Egy órával később (21:00) Antonio Banderas indul Néma bosszúállásra a Film Mánián és ha azt gondolnánk az ilyesmi jobban áll Charles Bronsonnak vagy Jason Stathamnek akkor nem lövünk mellé (mondjuk a színvonala így is Seagal-hoz áll közelebb). Ami a csendességet illeti, szó sincs születési rendellenességről, sőt: az addig ügyvédként tevékenykedő Zigasságosztó nagyon is jól beszélt csak rájött hogy a szavak ideje lejárt és eljött a (véres!44!!!) tetteké. Az Acts of Vengeance még úgy is remekül illeszkedik a Balkánon sorra készülő egykaptafák közé hogy barátunk Marcus Aureliust olvas és az ő idézetei osztják hat részre az egyszemélyes hadjáratot is.

Elon Musk / Bill Gates rovat:
Megépíthetnék a Jurassic Parkot, ha akarnák, Elon Musk üzlettársa szerint: „Nagyjából tizenöt évnyi tenyésztés és génmanipuláció után egészen ritka újszerű fajokat kaphatnánk.”REMÉLEM LESZ KÖZTÜK VELOCIRAPTOR IS Azabaj hogy továbbmentek a témában és elkezdték megvalósítani:
Pongot játszik Elon Musk agy-számítógép kapcsolatán a majom: „A Neuralink által fejlesztett technika lebénult embereken segíthet.” – Nyilván nem használnák semmi rosszra:
A tudósok és az etikusok sem örvendeznek Elon Musk majomkísérlete láttán – Biztos a tudósoknak is jogi-humánus kifogásaik vannak. Ja nem: „Nem annyira forradalmi, mint amilyennek Musk beállítja.” – Bizony nem, sőt időközben le is körözték:
MAJOM-EMBER KIMÉRÁKAT HOZTAK LÉTRE – Felkészül a medvedisznóember.
Újra eladó Elon Musk különleges helyeTEHETNÉM AZ OLIGARCHÁS-LESZARÓSBA IS ÉBERSÉG!!! elvtársak, Musk remetei-diogenészi nincstelenségben ügyködik a világ jobbításán:
Így néz ki a lapraszerelt konténerház, amelyben Elon Musk is lakik – Hát igen, a kimaxolt szerénység!!! Aki nagyon gazdag az azt is megengedheti hogy direkt a legszarabb lakhatást válassza, lásd még a MET-gála gazdag-adóztatós celebjeit. Ha már színészek:
Mozi – Ketrecharcra hívta Elon Musk Johnny Deppet: „Újabb cifra történetekkel folytatódott a színésznek a Sun kiadója ellen indított rágalmazási pere, amely lap volt felesége, Amber Heard bántalmazásával vádolta egy cikkében.”Cool story, bro, még jó hogy közben Musk átnyergelt Grimesre, sőt azóta le is szállt róla:
3 év után szakított Elon Musk és barátnője, Grimes: „Jó viszonyban maradtak a különválás után.” – Jó viszonyban de romló szellemi állapotban:
Ex-Muskné Marxot olvas, de tagadja, hogy kommunista: „Nagyon stresszelt, amikor a paparazzik nem hagytak fel a követésemmel, de aztán úgy gondoltam, itt az ideje trollkodni egy kicsit. Nem, nem vagyok kommunista, bár kétségkívül, akadnak a könyvben figyelemre méltó gondolatok. Ezzel együtt a politikai elköteleződésemet nehéz lenne ecsetelni, mert azok a politikai rendszerek, amelyek inspirálnának, még nem születtek meg” – így a díva.” – ...vagy mégis, mert kit is idézett a suliban:
0
ÉDES FASZOM hogy az összes nyugati jómódba született szerencsétlennek ilyen-olyan tömeggyilkos eszmékbe (Manson, Sztálin, Hitler, stb.) kell belezúgnia!


SZERDA, OKTÓBER 6.:
COTTON CLUB, MOSCOW
0
Is Masha able to sing?

Talán érdemes:
Kezdjük a legfontosabb évfordulóval merthogy a szabadságharc leverésével kétszer is foglalkoznak a Dunán, előbb 20:35-kor egy 2017-es ismeretterjesztéssel (Isten veled, Görgei!) ami arra keresi a választ hogy mi is volt a kapituláló tábornok, Áruló vagy hős? Cirka egy órával később (fél tíz előtt öt perccel) már idei tévéfilm ugyanitt a jóval egyértelműbb megítélésű Haynau leszámolásáról. Az Ítélet és kegyelem közül előbbi alól a forradalmárokkal szimpatizáló papok sem mentesültek, utóbbiban meg nagyon keveseknek volt része – Jancsó Nyika (a múlt héten szülinapos rendező-legenda fia) kedvéért belenézek. Nyolckor újra a kilencvenes évekbe ugrunk a Cinemax-szal de Szlovákia helyett az egykori SZU vidékeire. Itt és ekkor lép kamaszkorba az énekesnői álmokat dédelgető de rossz társaságba keveredett Masha. Hát igen, a gengszterek arrafele még korábban és még keményebben kezdték, aki meg nem ismert mást rajtuk kívül annak időbe telik megértenie miért rossz ami „jó”. A megvilágosodás a szülőváros és az ottani „barátok” elhagyásával jár de egyiktől sem könnyű szabadulni... Háromnegyed éjfélkor sokadik bőrlenyúzás az HBO-n arról hogy a hatalom valamennyiünkből ki tudja hozni a legrosszabbat. Nem Philip Zimbardo volt az első aki eljátszott ezzel a felvetéssel de kétségtelenül ő él meg belőle a legjobban. Az 1971-es Stanfordi börtönkísérletet a Milgram-féle „ihlette”, de merített Ron Jones ’67-es, hasonló viselkedés-vizsgálatából is, ezek „legjobb” (=legelborzasztóbb-leghitelesebb) feldolgozása a német Das Experiment volt. Még abból is készült egy tök felesleges remake, most pedig itt van ez a 2015-ös izé amibe Zimbardo maga is besegített (mondom hogy jól megél belőle). Sok új infót nem kapunk, cserébe két órásra nyújtják – csak a pszichológus-celeb rajongóinak.

A dolgok internete rovat:
Gadget Shop – támogatott – A hét legjobb kínai kütyüi bőven 5000 Ft alatt: „Itt az idei év első válogatása, szokás szerint minden európai raktárból.” – Csak tessék-tessék, ha tehetnék, az ujgurok is ezeket vennék:
kínai – Te is utálsz takarítani? – Ezekkel a kütyükkel sokkal könnyebb lesz – ...aztán meg megy a rinya hogy:
Lájfhekk – Hülyék lettünk a házimunkához – Bezzeg a blogolás az megy, nulla helyesírással...
Még befizethet a lusta-cipőfűzőre! – Lásd fentebb.
Speciális megoldás került az Android 12-be, az arcunkkal is irányíthatjuk a telefonunkat – ...vagy nem, mert:
3D-ben nyomtatott maszkkal feltörhető az iPhone X arcfelismerése – Most már értem miért kért a faszbúk pucér fotókat, azokat nehezebb hamisítani :DD
kert @ index2 – 3 eszköz, amivel a kert is okosabb lesz – Sőt, még annál is okosabb:
Megtanították emailezni a spenótot, hogy szóljon, ha baj van: „A spenótok szólnak, ha a talajvízben nitrogén tartalmú, aromás vegyületeket találnak.” – Minek? Amennyi szennyező anyag van a földben percenként küldhetnék az emaileket, az átlag user meg úgyis a spambe tenné mindet.


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 7.:
...AND THEN WERE TWO
0
Erre inni kell!

Talán érdemes:
Mára csak két jóság jut, mindkettő az HBO-ra és mindkettő romantikusság lesz. Nyolckor frissen megözvegyült nő (Kathy Lee Gifford) viszi magával férje hamvait azokra a tévében-moziban látott helyekre amiket együtt szerettek volna meglátogatni, így jut el Skóciába is ahol összefut egy vele azonos cipőben járó férfivel (Craig Ferguson). A címből (Akkor jöttél te) kitalálható a folytatás vagyis most sem az a lényeg, mit látunk, hanem az hogy hogyan, márpedig itt normálisan, okébúmerezés nélkül állnak az idősebb korosztályhoz. Érdekesség hogy Gifford felel a forgatókönyvért és a zenéért is, elégedetleneknek meg ott lesz a táj. Ugyanitt maradva de már jóval később (01:25-kor) svájci kiadás a jó öreg gyerekvállalósdiból, bizonyítva hogy a nők élete arrafelé sem csupa játék és mese. Itt egy lánytestvérpár egyik fele házasodik épp, húga pedig rájön az okra is: érkezik a baba. A gólyahírt természetesen nem tudja magában tartani még akkor sem ha ezzel nővére állása bizonytalanná válik. Én-központúságára jellemző hogy innentől számára is megvan a Küldetés: Teherbe esni, by any means necessary, ehhez pedig legjobb (szintén gyerekes) barátnője segítségét kéri, mi pedig pótoljuk a silány felhozatalt kapcsolódó hírekkel:

Szinglirovat:
DANUBE INSTITUTE – A gyermekvállalást megbánóknak üzent egy feminista: „Jill Filipovic inkább azokról az anyákról olvasna, akik megbánták, hogy gyermekük született.” – Jó hírem van: az Indexen annyit talál hogy sok is lesz neki:
Gyermekmentes Övezet: „Egy oldal azok számára, akik tudatosan választották a gyermektelen életmódot, és azoknak az érdeklődőknek, akik nem félnek akár humorral megközelíteni a témát.” – ...de a legjobban továbbra is az egyszerre két malomban őrlő progresszíveken lehet röhögni:
mindenkiszingli – Élet a spermabankon túl: „Gyerekvállalás szingliként, de nem egyedül.” – Szóval akarsz társat meg nem is, akarsz gyereket meg nem is...majd szólj ha eldöntötted.
fegyvertelen – Szegény mentes gyerekeink – #childfree 20 évesen?: „Ugyanaz lep meg, mint a huszonévesen gyereket nevelő kortársaimnál: a hamar meghozott, végérvényesnek tetsző döntés.”BRÜHÜHÜÜÜ, hát ha TE olyan rohadt boldog vagy, mit fáj neked a másik döntése? Kitombolod magadat helyette is, nem igaz? :DD
téveszmék – "Nem biztos, hogy alapjog a gyermekvállalás": „Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című cikke kiverte a biztosítékot a jobboldalon.” – Nálam nem, én egyszerűen csak LESZAROM :)))
diagnózis – A diagnózis: azoospermia...: „Akkor most nem lehet saját gyerekünk?” – Örüljetek neki, bedemarci is megaszonta hogy most a vazektóma a COOL:
mentes – Ausztráliában több férfi megy el vazektómiára, mint ezelőtt bármikor: „A vazektómia egy egyszerű fogamzásgátlási módszer, különösebb felhajtások nélkül.” – Biztos kötelezővé teszik a túlnépesedett országokban is. Ja ott nem nyomatják ezeket.
KÖTŐSZÓ – Kell a 2,4 millió magyar szinglinek egyedülállók hete?: „Miért ilyen magas az egyedülállók száma, mi áll a háttérben és hogyan lehetne ezen változtatni?” – Le vagytok maradva mert nem szabad rajta változtatni hiszen „ez nem társadalmi krízis” hanem menőség, persze csak az egyik félnek:
A nők nem azért szinglik, mert túl nagyok az elvárásaik: „A férfiak szinglik a nők elvárásai miatt.” – Bezzeg ha férfi írná ugyanezt :DDD Na mindegy, a poszt a szokásos marhaság a külföldről átvett, guglival magyarított „„„cikkel””” együtt, szorítkozzuk a lényegre: „Ez nem társadalmi krízis. Ez pusztán a dolgok jelenlegi állása. (...) Boldogan lecseréljük valaki olyannak a társaságát, aki nem elég jó, és inkább évekig egyedül vagyunk helyette, mert elég erősek vagyunk hozzá. Ez egyáltalán nem hiba vagy probléma, ez a szupererőnk. Nem fegyverként használjuk, bár sok férfi biztosan így érzi. Egyszerűen csak olyan életet építünk fel vele, amilyet megálmodtunk magunknak, attól függetlenül, hogy ebben szerepel-e egy társ, vagy sem.” – Bezzeg a MGTOW-k!!! Na de olvassunk tovább, mert: „A magas elvárásaink miatt szingli férfiak számára van egy egyszerű megoldás. Nőjetek fel az elvárásainkhoz. Értsétek meg, miért vannak ilyen elvárásaink, miért fontosak a számunkra, és miért nem engedünk belőlük. (...) A legtöbb nő az elvárásait számos olyan kemény lecke és szívfájdalom alapján állította fel, amelyeket nem szeretne többször átélni. Nem így van ezzel mindenki?” – Dehogynem, azon férfiak is akik a sokadik „kemény lecke és szívfájdalom” után saját érdekükben elengedik az életkorukkal arányosan egyre több, főleg anyagi elvárást felhalmozókat:
mindenkiszingli – Ki mennyit ad bele?: „Hagyományos felfogás szerint attól fogva, hogy két ember együtt él, de legkésőbb akkor, ha már össze is házasodtak, közös kasszán lesznek egészen a házasság végégig” – Most ez baj vagy jó? Mondjuk nekem tökmindegy,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés