2021. 10. 16.
Elvesztettem Crescendómat (okt. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elvesztettem Crescendómat (okt. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 16.:
GONOSZ KVARTETT
0
Take me down to RACCOON Paradise CITY Canyon!

Talán érdemes:
Éjfél előtt tíz perccel igazi B-movie a retekklubbon John Cusackkel, nagyotmondó, egyben az előképekre (főleg a Terminátorra) utaló magyarítással. A Kronosz, a robotok lázadása elspoilerezi az eseményeket: adott egy Elon Musk-szerű techmágnás (Cusack) és az ő tulajdon gyerekeit felfaló óriásról elnevezett számítógépe amit természetesen nemes célért (közbiztonság) hoz létre. A szerkentyű gyorsan megtalálja ki jelenti a földlakókra a legnagyobb veszélyt, hát persze hogy önmaguk, ki is irtja a lakosság jelentős részét, gazdája meg él a lehetőséggel és a világ ura lesz. A megmaradt kevesek az Aurora nevű safe space-be menekülnek, ide igyekszik a két főhős is akik közül az egyik (surprise, surprise) tudtán kívül a robotikus nagytesó undercover agentje. Ha erőltetettnek tűnik az nem véletlen: a Singularity eredetileg svájci drámaként kezdte és csak a két menekülőről szólt (az Út, az Egyetlen és a többi ilyesmi mintájára), a Cusackes apokalipszis-vonalat később rakták bele. Jóval előtte nyolckor dramedy a Film Now-n megözvegyült és leszbikusként újjászületett anya (Lea Thompson, neki egyben ez az első rendezése is) meg lányai viszontagságairól. Közülük az egyik (Zoey Deutch) befutott halivúdi STÁR, a másik (Madelyn Deutch, aki a zenéért-forgatókönyvért is felel) szakítása után az X-aktákba és az édességekbe menekül. Az Egy különleges ember éve valamivel jobb mint a legtöbb effajta, direkt nőknek szánt társa (=akár Allen vagy Jaglom is elkövethette volna), hímnemű mozibubusoknak igazából azért lehet különleges mert valódi anyát és lányait látunk. Egy órával később, kilenckor a szokásos helyen (Filmbox Family) a megszokott John Wayne-matiné ami ezúttal Az éden kanyonban játszódik és sokak szerint nem is igazi western mivel autók vannak benne. Wayne álruhás kormányügynökként, vándorcirkusz-társulattal utazik Mexikóba hogy így csapjon le egy ott működő pénzhamisító-bandára, de a helyi rendőrök őt veszik őrizetbe és ezzel a traveling show vezetőjének lánya (Marion Burns) előtt is elvágja magát. A Paradise Canyon (elvileg) a Lone Star-széria utolsó része, remélem nem időrendben haladnak a szerkesztők (=lesz még belőle pár) de ha már Mexikó:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Több meggyilkolt ember holttestét találták meg egy mexikói lakóházban: „Mexikóban annyi gyilkosságot követnek el naponta, hogy már több mint 90 ezer embert tartanak nyilván eltűntként.” – Hát, ezeket legalább megtalálták:
Százezer eltűnt nyomában: „Az évtizedek óta tartó mexikói drogháború egyik legmegrázóbb jelensége, hogy hány áldozata végzi jelöletlen sírokban, árkokban, vagy a sivatagban, azonosítatlanul.” – Hé gyerekek, nem úgy volt hogy Mexikóban a teljes legalizálással beköszöntött a béke?
Televíziós riporternőt fenyegetett meg halálosan a hírhedt mexikói drogkartell: „Az Egyesült Államok 10 millió dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a vezetőt.” – ...ha már a hatóságok tehetetlenek arrafelé:
Több mint száz halottja van egy ecuadori börtönütközetnek: „Az összecsapást a börtönben működő két banda, a Los Lobos és a Los Choneros vitája robbantotta ki.” – Biztos azon vesztek össze melyikük gurítson a társasjátékban.
A kocsijukra kötözött túszokkal menekültek a bankrablók Brazíliában: „Hétfő hajnalban raboltak ki egy bankot Araçatubában, még nem tudni, hogy szabadon engedték-e a túszokat.” – Ó, arra még van pár évtizedük:
Negyven év rabszolgaság után szabadítottak ki egy nőt Brazíliában – Bele se merek gondolni ezalatt mit csináltak szerencsétlennel, nem mintha a férfiakkal jobban bánnának:
Félmeztelen férfi holttesteket találtak fellógatva egy mexikói hídon: „Egyre kegyetlenebb háborút vívnak egymással a drogkartellek.” – ...de még így sem a tettesek a hibásak:
Mexikó beperelt egy rakás amerikai fegyvergyártót: „Mert szerintük a fegyvergyártók nagyon is tisztában vannak vele, hogy fegyvereiket tömegével csempészik Mexikóba. Kártérítést követelnek, amire történelmileg kevés az esélyük, de talán változóban van az amerikai ítélkezési gyakorlat.” – Jajaja, a fegyver a hibás, nem az aki elsüti!44! Pedig lehetne jóra is használni:
Lefoglalt fegyverekből készült gyerekeknek játszótér Peruban: „Ötezer fegyvert olvasztottak be, hogy azokból hinták és mászókák épüljenek.” – ...és mi lesz a játékpuskával rohangáló gyerekekkel? LOL!!
 

VASÁRNAP, OKTÓBER 17.:
RIALTO: REAL TINI.
0
Keretje van a fogyasztásnak.

Talán érdemes:
Crescendo néven többször is voltmár nálunk egy klasszikus horror de a Cinemax 2-őn fél kilenckor adott műben valós borzalmakat igyekeznek enyhíteni a muzsika hangjaival. A helyszín napjaink forrongó Közel-Keletje, ide hívják meg a jó nevű karmestert hogy izraeli és palesztin zenészekből verbuváljon összetartó zenekart. Mikor egyértelművé válik hogy a dolog nem megy zökkenőmentesen, a próbákat átteszik Svájcba de ebben az esetben a helyi ellentétek nem ismernek országhatárokat... Ha az egó-problémák mellé nem volna elég a számtalan kívülről érkező támadás, egy Rómeó-Júlia love story is kibontakozik két fiatal között – legalább a hazánkfia Götz Ottóért nézzünk bele. Az anyacsatorna (Cinemax) műsorán féléjfél után öt perccel a Különleges ember évének sötétebb reverze: ír családapa kerül válságba alkesz apjának halála illetve munkája elvesztése miatt. Ezek együttesen úgy megborítják hogy az elhunyt után indul az önpusztításban, ezzel párhuzamosan kitartó, bár elhidegült felesége helyett ő kezd kitartani egy férfiprostit... A híres hídról elnevezett Rialto színdarabként (Trade) kezdte hogy végül 2019-ben nyerje el formáját, megrögzött homofóbokon kívül mindenki adhat neki esélyt. Még később (23:40) valamivel heteróbb és lájtosabb lelkizős „komédia” a Film Now-n egy magyar szériára hajazó címmel (Gyertek át), csak hogy lássuk, a gazdagok és szépek is hasonló problémákkal küzdenek. Szakításon frissen átesett színésznő (Malin Akerman) csajos hálaadást szervez magának és ugyancsak csalódott barátnőjének (Kat Dennings) de mivel senki sem tud titkot tartani, a thanksgivingből hamar Friendsgiving lesz ahogy egyre több rokon-ismerős ugrik be és kezdi el mondani a maga hülyeségeit, zömmel a nemi élet témájában.

„Zene” és „film” rovat:
The Lil’ Akárki Edition:
Lil Nas X rózsaszínben sokkol tovább a rácsok mögött – Szar lehet folyton egyre kijjebb tolni a szélsőségeket miközben a többi nímand ott lohol a nyomában úgy „„„zene””” mint imázs terén:
Úgy néz ki, hogy a gyémánthomlokú rapper vett magának egy bolygót – Úgy néz ki hogy LESZAROM a gyémánt berakása közben megsérült az agya is. Nade wait, a challenger appears:
bizarr hajviselet – Kampókat rakatott a fejbőrébe a rapper, aranyláncokból áll a frizurája – Szét fogják szedni a rajongói...és tényleg:
Beugrott a közönség közé a rapper, kitépték a 24 milliós homlokgyémántját: „Az amerikai rapper, Lil Uzi Vert valószínűleg gyorsan rájött, hogy rossz ötlet volt az ugrás.” – A közönség szerint meg nem és ugye a fizetővendégnek mindig igaza van :DDD
Saját terhes fotójával jelentette be a férfi rapper, hogy úton van az új albuma – Ofkorsz megint Lil’ Nasről van szó és azóta meg is jelent az opus magnum:
Szórakozás – A twerkelő sátánista meleg rapper kitárja a szívét: „Lil Nas X első albuma nem egy hedonista őrület lett, hanem egy bizonytalan és magányos fiatalember naplója. Hiába rettegett attól, hogy nem lesz jó, az lett.”ÉV LEMEZE Ó, a jó öreg „sokkolok majd rinyálok”-trükk ami már annyiszor bevált Madonnától Mansonig: először eljátsszuk a sátánista, sekszista szörnyeteget hogy utána bűntudatot keltsünk az előítélkezőkben („de hát én is olyan vagyok mint te, BRÜHÜHÜÜÜ”). Mondjuk a felsoroltak 5-10 év és több lemez után jutottak el ide de Lil’ Nasnak semmi tehetsége, szóval valahol logikus hogy már a debütálása erről szóljon.
A rapper Lil Nas X arra használja a balhéjait, hogy a világ jobb hely legyen: „A gyermeket váró képein pörög az internet, miközben több tízezer dollárt jótékonykodott össze a kampánnyal.”TESSÉK MONDANI, LESZ ZENE IS A BOTRÁNY MELLÉ? Lásd fentebb, Lewis Hamilton likes this.
Miért hívnak minden második rappert Lil' valakinek?LESZAROM Ja nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés