2021. 10. 18.
Drive, Cornillac, Drive! (okt. 18-19-20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Drive, Cornillac, Drive! (okt. 18-19-20-21.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 18.:
MORE REAL THAN SUPERSTAR
0
ERIS Aris almája.

Ajánlott:
A Cinemax 2-őn Denys Arcand modernizált passiójátéka fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 12:20-kor) ami a Jesus Christ Superstar kanadai, zenementes és politizálós kiadása is lehetne. Helyi színész (Lothaire Bluteau) felkérést kap katolikusoktól a Megváltó életének színrevitelére ám a Szent Márk evangéliumára épített előadás túlságosan bátorra sikerül és a kis társulat vezetője egyfajta Montreáli Jézusként éli át szinte ugyanazt amit színdarabjuk tárgya. Függetlenül attól mit gondol pld. a szeplőtelen fogantatásról, Arcand gyönyörűen (bár néha kicsit didaktikusan) húz párhuzamokat az ókori-mai autoritások-véleményformálók között, ami akkor is, most is állandó az a klérus vaskalapossága. Mielőtt elítélnénk a direktort vagy truppja tagjait ne feledjük hogy Jézus is a bűnösökhöz jött el: mivel a pornót szinkronizáló férfiban vagy a reklámokban szereplő nőben nem nehéz meglátni Mária Magdalénát, így Arcand (és Bluteau karakterének) szándékai alkalmasint közelebb vannak hozzá mint a maguktól eltelt „hívőkéi”.

Talán érdemes:
Az anyacsatornán (Cinemax) nyolckor (kései látogatóknak holnap ugyanitt 11:50-kor) tavalyi görög dark comedy. Amnéziával járó pándémia kellős közepén járunk ahol a betegeknek új személyiséget-emlékeket adnak ilyen-olyan feladatokkal amiket teljesítésük után magnóra vesznek. Barátunk, Aris egész jól halad (hála a rendszeresen fogyasztott Almáknak melyek régi képeket hoznak elő), annyira hogy visszaengedik a normálisak közé ahol egy vele azonos cipőben járó nővel is megismerkedik... A Mila nem csak azért áthallásos mert az Aris Servetalis által játszott fickónak ugyanaz a keresztneve hanem mert a Covid egyes utóhatásai a memóriát is érintik. Christos Nikou debütálása szélsőségek nélkül hozza Jorgosz Lantimosz képi világát és bizarrságát (segített is neki a Kutyafogban) vagyis befogadhatóbb de azért még így sem gyerekmese. Nagy ugrás: éjjel kettő előtt öt perccel téliesített Párbaj-variáns a Filmboxon. Országúti DISZKÓBAN csehóban bajba keveredett társaságot (és az általuk hóból kimentett seriffet) üldözni kezdi egy Fekete Cadillac – talán a balhé agresszora? Egyszerű is volna ha ennyi lenne a megfejtés de nem, mindegyik figura tartogat meglepetéseket, bár kicsit nívósabb szövegeket is adhattak volna nekik, viszont ha már autók:

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
Totalcar – Gyűlölsz, de leszarom – Dehogyis gyűlölködök, és én szarlak le téged:
GAZDAG – Eladó James Bond autójának őse: „Az Aston Martin 50-es évekbeli autója nem csak gyönyörű, de a James Bond-filmekben használt DB5 elődjének is tekinthető.” LESZAROM, ezt is tuti olyanok veszik meg akik hülyék ahhoz hogy megbecsüljék:
GALÉRIA – Nyolcmilliárdba került a világ jelenleg legdrágább autója – Bugatti? Ingyen SZAROM LE.
Gazdagisztán – Kiboríthatja a Bugattit a titokzatos milliárdos: „Olyat tervez tenni a 8 millió eurós autó kapcsán, ami gyakorlatilag példátlan és nagyon rossz néven veheti a gyár.” – Olyasmit tervezek vele amit a haverjaival szoktam: LESZAROM.
GAZDAG – Ronaldo 2 millió dolláros Ferrarival vigasztalódott: „A portugál futballsztárnak voltak már jobb napjai, de alaposan megvigasztalta magát - egy Ferrari Monza SP1-et újítva.” – Hát igen, a kemény munkáért jár a JUTALOM LESZAROM.
Idén már ne nagyon akarjanak Lamborghinit vásárolni: „A márka járvány fogságából kiszabadult vásárlóközönsége már júniusra felvásárolta szinte a teljes idei készletet.”PEDIG MÁR ÖSSZEKAPARTAM A RÁVALÓT Milyen kár hogy a pénz mellé nem adnak észt:
GAZDAG – Művészet vagy elmebaj az összefestett Lamborghini?: „Egy félmillió dolláros Lamborghini Aventador SVJ-t átfesteni?” – Inkább fesse át a lukszi kocsiját minthogy emberkedjen vele:
Nézni is fáj, ahogy a 80 milliós Ferrari beszorul a szűk olasz utcába – Eszerint MÉG nem elég széles, de MÁR elég hosszú, és most ez lesz a divat:
Hat éve várnak gazdára ezek a szuperhosszított Bentley-k – Tulajtól függ hogy LESZAROM-e vagy sem, mert:
ajándék – Egykor sofőrként vezette: veterán Bentley-vel lepték meg 100. születésnapjára – Jár neki a TISZTELET, azért is mert ennyi idősen már nem fog utcára menni vele <3
 

KEDD, OKTÓBER 19.:
HOME ALONE IN BABYLON
0
Fast & Furious, anno Dracumál.

Talán érdemes:
Nyolckor régen látott ismerős a Duna Worldön: Kedvenceink újra a képernyőn, ezúttal Mikó Istvánt láthatjuk bohózatokban – amilyen rövid, akkora szükség van rá ezekben a nyomasztó időkben. Egy órával utána (21:00) megint Auróra az AMC-n, de már nem úti célként hanem Vin Diesel kíséretében aki hozza a szokásos keménykötésű macsót. A Babylon A.D.-ban ez egy zsoldos aki New Yorkba vinné az említett hölgyet (Mélanie Thierry) és társát (Michelle Yeoh) sötét orosz gengszter (Gérard Depardieu) megbízásából. Amit nem tud az az hogy a csaj szűz de ikrekkel terhes akikre a célállomáson őket váró papnőnek (Charlotte Rampling) nem egészen világjobbítási célból van szüksége. A lány neve mellett emiatt (és sajnos minőségében is) a szombati Kronoszhoz hasonlít, a többit meg már az Ember gyermeke jobban felhasználta de ki tudja, Rampling és Depardieu kedvéért talán belenézek. Más. Ha igaz miszerint minél jobb valami, annál későbbre rakják úgy a mai legjobb program az ukrán Liza története lesz amit éjjel negyed háromkor (!!!) kezdenek a Cinemaxon. Ebben Down-szindrómás kislány és barátai találnak ideiglenes menedéket a valóság elől a filmek mágikus realitásában, és hát rájuk is fér (ahogy hazájukra is a béke).

Kis hírek a nagyvilágból:
A nap képe – Egy rajongó kirakta Jared Leto képét a falra, a nagymama elkezdett imádkozni hozzá: „Rajongójának történetét maga az Oscar-díjas színész osztotta meg.” – Ebben semmi extra sincs, eddig is megváltóként ünnepeltette magát a 30 Seconds To Mars koncertjein...
Lily James felismerhetetlen Pamela Andersonként – Pamela Anderson is az...a botoxtól :DDD
HÍRES @ !B – RICHARD LYNCH: SOSE JÁTSSZ A TŰZZEL! – Nem is tud, azt David Lynch szokta csinálni. Fire walk with me!44!!!
Elhunyt William Shakespeare drámaíró – jelentette egy argentin hírtévé – Legalább lehozták, jobb később mint soha.
Bezárt a Sztálin-kebab Moszkvában...and nothing of value was lost that day.
Lebukott Drakula, meglepődtek az olaszok: „Hamis személyazonosság használata miatt feljelentették a közlekedési ellenőrzés alá vont férfit.” – Karót is átdöftek rajta? LOL!!!
Orosz lesz az első játékfilm, amit az űrben forgatnak: „A stáb meg akarja előzni az amerikaiakat. Egy színésznőt és egy rendezőt lőnek ki októberben a világűrben.”Nap kommentje egy újabb névrokontól:
0

SZERDA, OKTÓBER 20.:
SZÍVBAJOK ELLEN...
0
...kisasszony, szedjen tangót.

Talán érdemes:
Nyolckor északi (lett-finn) drámázás a Cinemaxon elárvult, zűrös sráccal aki nagyanyjával élve sem tud beilleszkedni a vidéki közösségbe. Markusst és problémáit fokozatosan ismerjük meg, látjuk hogyan rekesztik ki és hogyan talál magának barátot (aki idősebb nála de ugyanolyan kívülálló) míg végül azt is megismerjük hogyan került abba A gödörbe amiben van. 22:40-kor majdnem-Almodóvar a Filmbox Plus-on, fekete humorral: túlzottan ragaszkodó, nimfomán nő a táncban éli ki magát. Ezt szó szerint kell érteni mert Valentina tangója valódi orgazmussal jár (na persze!) amit minden este megkap nyilvánosan amikor férjével ropják klubjuk színpadán. A kis lebujra szemet vet a maffia ahova két gyerekük egyike is betagozódna (a másik pap akar lenni) és persze lesz sok félreértés: a rosszabbik úton járó srác egyik barátnője riválist lát a mamában, a jobbik kölyök meg táncol egyet vele. Igen, kitaláltad milyen eredménnyel, mondom én hogy Pedro Almodóvar szelleme lebeg felette és ha már overly attached girlfriends, akkor:

Megan Fox rovat:
Conor McGregor majdnem kiütötte Machine Gun Kellyt a vörös szőnyegenMegan Fox likes this. Ja ő nem, meg ezt sem:
Arra kérik a rajongók Megan Foxot, hogy ne hívja többé apucinak Machine Gun Kelly-t – ...még akkor se ha ő a sugar daddy-je? LOL!44!!!
Megan Foxra rá sem lehet ismerni sátáni új frizurájával – Biztos csak véletlen ez a satanic image, nem gondolja komolyan...ja de:
Megan Fox és Machine Gun Kelly felfalták egymást a címlapon, és a pokolba is együtt mennekNEKIK LEGYEN MONDVA Amennyiben pokol alatt Dél-, és Közép-Amerikát meg a drogozást értik akkor már most ott vannak:
Nem tűnik olyan jó mókának Megan Fox és Machine Gun Kelly drogos élménye: „(...) Július 12-én (...) látogatott el Jimmy Kimmel műsorába, ahol arról mesélt, hogy (...) barátjával, Machine Gun Kellyvel együtt az ayahuasca néven ismert pszichedelikus teát itták, amikor Costa Ricában nyaraltak. (...) '(...) A második éjszaka az örökkévalóságig tartó pokol volt. (...)’ Az interjú során Fox elmondta, hogy másokat is arra bátorít, hogy saját maguk is tapasztalják meg. – Már megyek is Mexikóba...ja nem.
Machine Gun Kelly és Megan Fox már megint túl sokat osztott meg a szexuális életéről – Nem ez a beteges hanem ez:
Machine Gun Kelly tinédzserkori szobájának falait Megan Fox poszterei díszítették ÉBERSÉG!!! indexes elvtársak, mi ez a tárgyiasítás?! Koncentráljunk helyette a Nép Egyszerű Gyermekére aki nem sejtette milyen híres és sekszy lesz:
Amikor randiztak, még nem gondolták, mekkora sztár lesz a másikból: „Megvan, hogy tiniként Justin Timberlake kavart a nála évekkel idősebb Fergie-vel? És azt tudja, hogy az ismeretlen Megan Fox kinek volt a barátnője?”NEM NEKEM, SZÓVAL LESZAROM Majd megtudjuk mikor utólag beperli zaklatásért ^^
galéria – Háromgyermekes anyuka és szexszimbólum: így változott meg az évek alatt Megan Fox: „Lapozgatónkban a színésznő szépségevolúcióját mutatjuk be. Bár tagadja a szépészeti beavatkozásokat, kissé érezni a plasztika szagát!” – Plasztikai sebészet, vetkőzés, sátánizmus, drogozás...MODERN ANYASÁG FOR TEH WIN!!! :))))
 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 21.:
ŐRZŐK...
0
...vigyázzatok a strázsán!44!!!

Talán érdemes:
Kilenckor a hét második orvosos-konteós alkotása a Filmbox Premiumon ami kicsit prófétikus is merthogy 2008-as gyártmányról van szó. Elvált férfi (Clovis Cornillac) autóbalesetben elhunyt fia után nyomozva gyógyszeripari összeesküvésre bukkan: hála a neki besegítő, megözvegyült nőnek (Marie-Josée Croze) egyre többet tud meg a szerről melynek gyereke volt az egyik tesztalanya. A Placebo sztorija nem új (lásd: Constant Gardener) de az amcsi opioid-válság és az abból profitáló cégek után rögtön más megvilágításba kerül (nem is értem miért nem mutatták be ott...ja de). 21:25-kor a nagyon kevés elviselhető comic movie-k egyike érkezik a Cinemaxra, ráadásul teljes, rendezői változatban ami esetünkben gigászi (majd’ 170 perc) hosszúságot is jelent. A Watchmen: Az őrzők egy alternatív univerzumban játszódik melynek a szuperhősök ugyanúgy részei, nem csoda hogy a kormány igényt tart rájuk pld. a vietnami háború megnyeréséhez ami után a mór megtette kötelességét, a mór mehet. A betiltott Zigasságosztók előtt két út áll, illegalitás vagy „civil” (LOL) bedolgozás a hatalomnak, az egyedüli ellenálló Rorschach, ő kezd el nyomozni egyik társuk megölése után és hamar leesik neki hogy a dolog összefügg az épp zajló politikai eseményekkel. A Watchmen a maga idejében (nyolcvanas évek) hatalmasat szólt, túlzás nélkül mondható hogy új hangot vitt a lesajnált rajzos műfajba, főleg mert itt az őrzötteknél is gyarlóbbak a rájuk vigyázók. Oldalakon át lehetne sorolni zenészeket, írókat, művészeket akik így vagy úgy utalnak rá, és Zack Snyder a lehetetlenre vállalkozott de valahogy mégis megoldotta: a főcsapás és a vele párhuzamosan futó képregény a képregényben (A Fekete Hajó meséi) megmaradt, az eredménnyel rosszullétig jól fog lakni minden nerd és még a sznobok is megtalálják vele a számításukat. Illetve egyvalaki nem de legalább megtudtuk hogy Alan Moore akkor se engedi kirakni a nevét a stáblistára ha jól adaptálják (=nem úgy mint a Watchmen-szériát), nálunk meg jöjjön is a

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
Szórakozás – A szuperhősök véres valóságát mutatja be a Walking Dead alkotójának új sorozata – Zack Snyder perelni fog...tényleg, vele mi lehet?...
Geekz–blog – Zack Snyder: A verőember Ligája: „Superman, a kocsmai verekedő visszatér az évek óta áhított Snyder Cutban.”ÉV FILMJE ÉBERSÉG!!! elvtársak, mi ez a toxikus maszkulinitás?! Tessék szépen igazodni az agendákhoz:
Az új Superman meleg, és a klímaváltozás ellen harcol: „A nemsokára megjelenő képregényben Clark Kent és Lois Lane fiának első meleg csókja is elcsattan.” – Remek ötlet, a geekek imádni fogják...ja nem, és közben a stúdiók is kapcsoltak:
Mégsem lesz minisorozat Snyder-féle Igazság Ligájából...and nothing of value was lost that day, van nélküle is elég kerülnivaló:
Az új Öngyilkos osztag az idei év egyik legviccesebb filmje: „A Galaxis őrzői rendezője csinált egy véres, káromkodós és teljesen debil filmet pár ZS-listás szuperhőssel.”Év filmje...vagy nem, mert:
Mozi KRITIKA – Annyira laza az új Suicide Squad, hogy majdnem szétesik – Sebaj, majd az új Harley Quinn-spinoff...ja az sem:
level2 – Ragadozó Madarak: „Harley Quinn jó útra tér. Vagy legalábbis felküzdi magát semleges karakterré.”INKÁBB MINT SEMLEGES NEMŰVÉ, LOL ÉDES FASZOM, már megint?!
Mozi – 7 mitológiai istenség, akikből Marvel-hős lett – ...akár nemcserével-történelemhamisítással, lásd a női Thort.
Melissa McCarthy és Matt Damon is benne lesz a Thor 4. részében – ...avagy súlyosbítva azt, ami amúgyis,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés