2021. 11. 20.
Bosszúhétvége (nov. 20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bosszúhétvége (nov. 20-21.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 20.:
VONULÁSOK CSAPDÁJÁBAN
0
Tüzes játékodra mindig számíthatunk.

Talán érdemes:
Fordított időrendben haladva 23:50-kor tavalyi akciózás a Sony Movie Channelen Scott Adkinsszel mint hobbijának (boksz) élő ex-MI6 ügynökkel. A visszavonulás oka balul sikerült bevetés de a múltat nem lehet ilyen egyszerűen eltörölni, meg kell találnia egy rossz kezekbe került, mérgező anyagokat tartalmazó bőröndöt. Elsüthetném a poént miszerint Adrian Bol nem csak vezetéknév-rokona Uwe Bollnak de művészi kvalitásai is olyanok ám ez nem vicc, a Hazugságok csapdájábant akár utóbbi is elkövethette volna: alap ziccerek maradnak ki miközben felesleges dolgokra pazarolják a százperces játékidőt. Az AMC-n negyed éjfélkor a maga idejében (2010) nagyot bukó képregény-adaptáció (A harcos útja) melyben Titokzatos Idegen érkezik kihalásra ítélt városkába, reményt hozva az ott élőknek meg a náluk sátrat vert vándorcirkusz tagjainak. Társa egy kisgyerek akit elvileg meg kellett volna ölnie, így viszont retteghet egykori klánja bosszújától ami meg is érkezik, karöltve a cirkuszosokat üldöző gonosztevőkkel. A Warrior's Way odatehető a három évvel későbbi 47 Roninhoz, nem csak a bukta miatt hanem mert itt is a látvány a lényeg (és mert ez sem olyan rossz mint amilyennek mondják). Más. A nem is olyan közeli múltban voltak nálunk kirobbanóan szerelmes tinik, ma kilenckor pedig arra láthatunk példát a Filmbox Plus-on, milyenek a szó szerint Gyilkos vonások. A suliban a csúnyákat szívatták rendszeresen hogy járjanak papírzacskóval a fejükön, Max (Brandon Flynn) szülei pont ilyesmire kényszerülnek csak fordított okból merthogy fiuk arca olyan szép hogy aki ránéz, spontán meghal. Nem kell mondanom hogy ez mennyire megnehezíti a dolgát pld. az ismerkedésben bár barátai mindent megtesznek hogy segítsenek neki. Kellen Moore-nek volt egy jó ötlete amit ezerfelé el lehetett volna vinni (lásd: gorgók) de nem aknázta ki maximálisan a benne rejlő lehetőségeket SPOILER így lesz fekete komédiából sima eutanázia-propaganda SPOILER VÉGE. Egy órával előtte (nyolckor) megtévesztő alkotás az HBO-n merthogy a Hosszú hétvége független 1977-es névrokonától vagy annak remake-jétől, ebben peches író (Finn Wittrock) élete omlik össze mikor meló és csaj nélkül maradván jobb híján haverjához költözik. Rohamosan romló mentális állapotából kissé bogaras lány húzza ki akivel egyre jobban összemelegednek ám ekkor jön a Nagy Csavar... Zoë Chao gond nélkül hozza a Zooey Deschanel és Audrey Tatou-féle elvarázsolt barátnő-kliséket (előbbihez még a neve is hasonlít), túl szép emberekre visszatérve:

A seksz, a szipu rovat:
I’m Too Sexy Edition:
okos! – Arra panaszkodott, hogy túl szép, ezért szétszívatták: „Az amerikai Cosmo egyik szerzője arról írt, hogy milyen nehéz sorsa van a szép embereknek. Nem kellett volna.” – Írjon róla könyvet. A netes beszólogatásokról is :DDD
SOKAT MUTATÓ SZETT – Kihívó öltözéke miatt tessékelték ki a plázából a modellt, a biztonságiak szerint túl szexi volt – Vagy csak féltékenyek voltak rá:
Szerelmes az internet az új dél-koreai elnök egyik testőrébe, mert túl szép – Észak-Koreában ilyesmi nem fordulhatna elő!44!
Ez a nő egy szál bikiniben vonult végig az amerikai repülőtéren – Na csak óvatosan, mert:
Túl kihívó ruhája miatt nem engedték repülni ezt a testépítőt: „A gép személyzete szerint a 26 éves Deniz Saypinar öltözéke olyan volt, mintha nem is viselne ruhát, eggyel későbbi járattal kellett utaznia.” – Menjen stewardessnek így mindig lesz helye a repülőn. Ja nem:
SZERELMI PROBLÉMÁK – Szexi képeivel milliókat keres havonta a Ryanair egykori légiutaskísérője, de elkerüli a szerelem: „Amanda Sommer az OnlyFans nevű platformon árulja szexi felvételeit, ám ez nem túl vonzó a kiszemeltjei szerint.” – Szóval vonzó, de nem vonzó. Értem, vagyis nem.
Szépsége hátrányáról vallott ez a nő: senki sem barátkozott vele kinézete miatt – Örüljön neki hogy ilyen olcsón megúszta, másokat bezzeg sújt a cancel culture:
Túl szép ez az Instagram-modell, ezért törlik az oldalát – Menjen el kétkezi munkásnak...ja nem:
túl szexi lány? – Ez a fiatal nő építkezéseken dolgozik, de szépsége miatt semmibe veszik a szakmában – Na neki jár a TISZTELET! amiért nem a könnyebb utat választotta.
 

VASÁRNAP, NOVEMBER 21.:
NE ÉBRESZD FEL...
0
...a fehér ruhás nőt.

Talán érdemes:
Fél kilenckor jó hosszú biográfia a Cinemax 2-őn Héctor Abad Gómezről (Javier Cámara) aki civil hivatása (orvos és tanár) mellett aktivistaként igyekezett megtenni a lehető legtöbbet Kolumbia békéssé varázsolásáért. Ehhez tényleg csoda kellett volna mivel mindkét politikai oldal a saját ellenfelét látta benne: a balosoknak túl konzervatív meg jómódú volt, a jobbosok egyszerűen csak lekommunistázták. Családi tragédia (lánya betegsége és halála) adott neki utolsó nagy lökést de amint azt a Mind semmibe veszünk elnevezése előrevetíti, max. utólagos elismerés jutott neki (melynek része a fia által írt könyv és ez a belőle készült darab), ami szűkebb pátriáját, Medellint illeti, arrafelé továbbra is az erőszak az úr. Kereken 21:00-kor sematikus vígjáték a Filmbox Plus-on amin Brittany Murphy emel kicsit az egyik főhős terhes barátnőjeként. A kapcsolatokat ezen a szinten már házassággal szokás megpecsételni és itt is Esküvő, rock, haverok volna napirenden ha a leendő férj testvére nem állna épp a válás küszöbén, jövőbeli ex-felesége pedig nem hívta volna meg Nagy Bejelentésre készülő bátyját (John Leguizamo).
Film Mánia, 22:50 – A Bosszú Kommandó 2.-nek nem sok köze van a nálunk is voltmár „elsőhöz” (Warrioress) sőt az sem kizárt hogy a fordítók nyúltak mellé merthogy itt az I Am Vengeance-et folytatják. Anyway, feminista steampunk helyett fullba nyomott toxikus maszkulinitást kapunk de azt legalább röviden és szórakoztatóan, hála a pankrátor-superSTÁR Stu Bennettnek amint az örök rosszfiú Vinnie Jones-ra vadászik aki ezúttal rossz útra (fegyvercsempészet, stb.) tért különleges ügynök. Bennett ruhatárában is idézi Svarcit de nem a Commandót hanem a Terminátort és persze ő is úgy feláldozható hogy közben elpusztíthatatlan (értsd: hiába lőnek rá soha ki nem fogyó lőszerrel, legtöbbször karcolás nélkül megússza). Éjjel negyed kettőkor kaotikus keverék a TV2-őn ami egyszerre próbálja ötvözni Csipkerózsika meséjét (The Curse of Sleeping Beauty) a Fekete ruhás nő-féle gothic horrorral. A rémálmoktól gyötört, császáros nevű Thomas Kaiser (Ethan Peck) bácsikája öngyilkossága után megkapja azt Az elátkozott örökséget mely annak ódon házából és egy, a keresztes hadjáratokig visszanyúló feladatból áll (megvédeni a világot az épületbe zárt gonosz erőktől). Ő először nem akarja elfogadni a felelősséget (festőként tevékenykedik) de végül segítséget kap maga mellé egy ingatlanos meg egy paranormális jelenségeket kutató fickó személyében. Hogy hogy jön ide az álmaiban szereplő alvó szépség (India Eisley)? Az is kiderül SPOILER vagy nem, merthogy mintha elfelejtették volna rendesen befejezni SPOILER VÉGE.

Friss hírek a f@sztiválról:
...mert voltak idén is:
Kielemezték, mitől lehetett szupergócpont egy holland fesztivál: „Húszezren vettek részt, több mint ezer fertőzöttet regisztráltak a szabadtéri fesztivált követően.” – Na vajon mitől:
Megvizsgálták „Németország Vuhanját”, rájöttek, hogy miért terjedt el a vírus az országban: „Tavaly februárban rendeztek egy beltéri fesztivált, abból alakult ki az első járványgóc.” – És ehhez külön kutatásokat kellett végezni? Marha okosak... Bezzeg régen minden jobb volt. Ja nem, amint arra emlékeztetnek is:
Woodstock '99: dühös, fiatal, fehér férfiak fesztiválja, ami káoszba, szartengerbe és erőszakba fulladt: „(...) A HBO dokumentumfilmje a Limp Bizkittel feltüzelt, Backstreet Boys-gyűlölő Harcosok Klubja-generáció fesztiváljáról.” – Nem az a baj hogy forgattak róla egy doksit hanem hogy a filmesek meg a cikkíró is átesett a ló túlsó oldalára:a popkultúrában a fehér fiatal fiúkból (...) áradt egy sötét energia, amit a szórakoztatóipar egyszerre állandósított és elégített ki”. Ebbe a trendbe illeszthető (...) a Harcosok klubja, de akár az Amerikai pite is. Mindenhol a fehér férfiak győzedelmeskedtek, a nőknek csupán annyi volt a feladatuk, hogy legyenek szépek és szexik, mutassanak jól a Maximban vagy az FHM-ben.” – ...vagy Playboyban, a Velveten, a Blikkben vagy a Sun 3. oldalán és mint Courtney Stoddennél, itt is ugyanaz a média forgatja ájtatosan a szemeit amelyik korábban lelkesen kiszolgálta a „fehér fiatal fiúkból” áradó „sötét energiákat”. Ugyanez a HVG-n:
Bélsárból, napsugárból: egy fesztivál, amely a béke szigetéből horrorhétvégévé vált: „Az (...) alkotók beszélnek (...) arról is, hogyan tűnt el a fehérek által újrahasznosított, a nu metal alapját is jelentő hip-hopból az eredeti kontextus, és maradt meg a puszta nőgyűlölet.” – Bezzeg a rap a progresszivitás és feminizmus melegágya, a rapSTÁROK mind-mind nőjogi szabadságharcosok, a rapfesztiválok pedig a béke és szeretet szigetkéi...ja nem:
Travis Scott kifizeti a fesztiválján elhunytak temetési költségeit: „Az Astroworld fesztiválon nyolc embert taposott agyon a tömeg.” – Sokat érnek vele szerencsétlen szülők.
Travis Scott Astroworld-tragédiájára számítani lehetett, mégsem tudták megelőzni: „(...) Az elmúlt évtizedben a hip-hop koncertekre is beszivárgott a mosh pit (...), a stage diving (...) és az önálló életet élő tömeg (...). A mosh pit jelenléte a hip-hop koncerteken az 1980-as évek végére vezethető vissza.” – Ezzel csak az a baj gyerekek hogy a mosh pit még a metálban sem volt elterjedt a nyolcvanas években, nemhogy a hip-hopban, de semmi baj, olvassunk tovább: „Míg a „régi” hip-hop koncerteken a rajongók jó esetben csak bólogattak, (...) napjainkban a rap koncertek olyan elemeket tartalmaznak, amelyek főleg a punk- és metálzenekarokhoz köthetők (...).” – Szóval „a fehérek által újrahasznosított (...) hip-hop” az cultural appropriation és büntetendő, ha a rap vesz át a metálból az menőség?
Travis Scott koncertjén arra utasították a személyzetet, hogy a halott embereket hívják törpöknek: „A rendezvényszervezési dokumentumot még a halálos kimenetelű koncert előtt készítették.”No comment, a többit mások összefoglalták,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés