2021. 11. 29.
Pretty woman in the mirror (nov. 29-30., dec. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pretty woman in the mirror (nov. 29-30., dec. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 29.:
SURVIVING LOOSING THE SQUAD GAME
0
Frankie Goes To HOLLYWOOD Sinatra.

Talán érdemes:
A Film Now műsorán nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:15-kor) Isabelle Huppert búcsúzik az élettől – na nem komolyan, hanem a végső stádiumos színésznő, Francoise Crémont bőrébe bújva. Frankie (ahogy mindenki hívja) utolsó nagy közös kirándulásra hívja Portugáliába azokat akik fontosak (voltak) neki és ha belegondolunk, a Naplemente Sintrábannal Ira Sachs tulajdonképp az utazós-házasodós romantikázások ellentétét forgatta le. Nem tudom mennyire jó reklám ez Sintra tényleg csodaszép városának: egy dolog a sötét téma, nagyobb gond az érdektelenségbe fulladó megvalósítás. Csak Huppert rajongóinak. Utána kilenckor gyenguska akciózás a Mozi+-on melyben a jó öreg Bruce Willis találja magát rendőrként Kereszttűzben mikor kollégájával (Swen Temmel) egymaguk csapnak le drogkereskedőkre. A túlerő megteszi amit ilyenkor szokott de a két zsaru még úgy is követi őket vidékre hogy egyikük golyót kap. Szerencsére akad segítőjük egy PTSD-ben szenvedő veteránnal, az ő házában barikádozzák el magukat, a rosszfiúk persze még nagyobb létszámban térnek vissza. A Survive the Game minősége könnyen megtippelhető, ha nem abból hogy Bruce-t már az elején meglövik akkor abból hogy 2021-es gyártmány és máris tévén adják. Willis zuhanása nem olyan szánalmas mint De Niróé de így is szomorú látni, mi lett fiatalkorunk kúlság-ikonjából, egyedül a Joker-Harley páros által ihletett főgonoszok (Zack Ward, Kate Katzman) miatt érdemes végigszenvedni. Este tíz után öt perccel kissé túltolt feminista dráma az HBO-n arról, hogyan lesz a családi Fészekből lassan de biztosan adósságcsapda-pokol. Első lépésként az engedelmességre nevelt, lovaglást oktató amerikai feleség (Carrie Coon) követi Nagy Álmokkal megvert vállalkozó-kereskedő férjét (Jude Law) a Thatcher-sújtotta Angliába. Ez a korszak nem igazán kedvezett a vállalkozásoknak de a pasi ezt nem tudja vagy nem akarja elfogadni: keretein felül költekezik és persze hazudik is, de a valóságot csak ideig-óráig lehet kizárni... Nagy kérdés hogy Sean Durkin kiknek szánta The Nestet: Ken Loach-tól és társaitól láttuk már korábban ugyanezt jobban, plusz nem biztos hogy a járvány közepén épp ilyen depizésre van szükségünk. Erdély Mátyás operatőrködése menti valamelyest aki eléri hogy a ház szobái egyre kisebbnek tűnjenek. Utána a retekklubbon féléjfél előtt öt perccel ismét egy velünk élő legenda a XXI. században avagy hogyan nőtte ki magát a Nők Lapja és hogy jutott el a 72. születésnapjáig, túlélve rendszerváltást, Fenyő János meggyilkolását, a megváltozott fogyasztói szokásokat és (remélhetőleg!) a Covidot is.

Miley Cyrus? LESZAROM.
Egy pick-up tetején pucsított Miley Cyrus: „Az énekesnő egy pajzán feliratú pólót dobott piacra, ennek örömére pattant fel a járgányra.” – Ennek örömére én is pucsítok egyet:
Mi történt az egykori Disney-bálvánnyal?: „Miley Cyrus ma lett 29 éves.” – Hogy mi történt vele? Hát LESZAROM happened:
galéria – 300 ezres bugyi, fedetlen keblek és jeticsizma: Miley Cyrusról merész fotósorozat készült: „Az énekesnő ezúttal az Interview Magazine-nak készített bizarr felvételekkel borzolja a kedélyeket. Cenzúrázatlan felvétel is van róla.”LESZAROM, nála már az a meglepő ha fel van öltözve:
BEVÁLLALÓS – Fenékig érő kivágás, pucérruha - Miley Cyrus ezekben a szettekben villantotta a legnagyobbatLESZAROM Harvey Weinstein likes this.
Miley Cyrusnak máris új Valentinja van – Eközben az exe:
Babát vár Miley Cyrus exbarátnője – Ha nem Májlitól akkor LESZAROM uncsiii.....
Miley Cyrus szexjátékokkal dekorálja a lakásátTEHETNÉM AZ OLIGARCHA CRIBS-BE IS, EHELYETT EGYSZERŰEN CSAK LESZAROM Gwyneth Paltrow & Demi Lovato likes this!
LACMA Art + Film Gála – Paris Hilton függönynek öltözött, Miley Cyrus pedig egy csicsás kosztümöt húzott – ...én pedig továbbra is LESZAROM őket ^^
 

KEDD, NOVEMBER 30.:
ZÁRTOSZTÁLY-HARC
0
Graffitizés kimaxolva.

Talán érdemes:
Nem lennék meglepve ha beköszöntene a rossz idő mert mára csak két nézhetőség jut. Nyolckor tavalyi opus a Cinemaxon: egyszeri srác (Charlie Plummer) a serdülőkori szorongások mellé kap egy adag hallucinációt is. Az első diagnózis skizofrénia és anyja barátja be is dugná a sárgaházba, ehelyett bentlakásos katolikus iskolában köt ki. Bár nem ez tűnik a legjobb választásnak, mégis bebizonyosodik hogy az mert új osztálytársnőjével (Taylor Russell) felvillan a szerelem és a talpra állás esélye is. A Szavak a falakon a tini romantikázások helyett a felnövésre és a Donnie Darkós hangulatra teszi a hangsúlyt, és ezt jól is teszi: az utóbbi idők egyik legjobb meglepetése. Nagy ugrás 02:40-ig, egy sulin belüli Osztályharcig az HBO2-őn: mikor fiuk összes fehérbőrű barátját magániskolába íratják át, a szülők kétségbeesnek hogy gyerekük egyedül marad a multikultiban. Nem ez az első ilyen toleranciamese Frankhonból (voltmár nálunk az Isten hozott Trouilly-ben! is ) de én továbbra is úgy érzem hogy a (szintén idealista) Veszélyes kölykök pár fokkal jobban ragadta meg a probléma gyökerét. Ha már itt tartunk, jöjjön is a:

Kössz, oktatás! rovat:
Az év tanárának választották, két nappal később megvert egy diákot – Nem mintha a gyerekek nem feszegetnék néha a tűréshatárt:
Késsel rabolta ki osztálytársát egy 15 éves lány: „Megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem ad neki pénzt.” – Na ilyenkor sem irigylem az iskolaőröket :SSS
CSK – Segítség, szétesik a gyerek az iskolában!: „Mi is az az iskola utáni szétesés, és hogyan lehet megelőzni, vagy akár kezelni?” – Jól össze kell csavarozni a gyereket hogy ne essen szét és engedelmes robot maradjon.
Sztriptízbárba vitte diákjait a lerészegedett középiskolai tanár: „A Northumberland Longridge Towers School magániskola oktatóját haza kellett küldeni az osztálykirándulásról.” – Csak progresszív akart lenni:
Kiakadtak a szülők, mert a gyerekeiket az iskolában önkielégítésre és a fogdosás megtagadására tanították – A másodikat megértem, az elsőben sajnos a mai generációnak nem nagyon tudnak újat mutatni :SSS
tanévkezdés – Alig tudnak írni-olvasni a kisiskolások: „A szakértők sötét jövőt jósolnak, ha az oktatás nem tud megfelelni az újabb kihívásoknak.” – Az a baj hogy a technika jelenlegi fejlődésével senki sem tud lépést tartani:
Segítség, mobilfüggő a gyerek!: „A tiltás nem célravezető.” – ...vagy mégis, mert:
A sokat mobilozó gyerekek nem látják a fától az erdőt: „A 2010 után született gyerekek figyelmi stílusa eltér az idősebb generációétól, állapították meg az ELTE pszichológusai.”MAGYARUL: ADHD-s mindegyik (tisztelet a kivételnek).
modern – Rontják a fiúk iskolai teljesítményét a nemi sztereotípiák: „Egy tanulmány szerint a fiúk rosszabbul teljesítenek az iskolában, ha a pedagógusok gyengébb teljesítményt várnak tőlük.” – Hé, hát nem úgy volt eddig hogy a patriarcháktól már gyerekkorukban is többet várnak? LOL!!!


SZERDA, DECEMBER 1.:
SOK LÚDVÉRC FÉNYLIK...
0
...az alagút végén.

Talán érdemes:
Ma kilenckor Dolph Lundgren és Sean Patrick Flanery lép Willis bácsi nyomába a Film Mánián, a Hajsza mindhalálig igazi főszereplője mégis Natalie Burn. Ő az a HITMAN hitwoman akit a helyi drogbáró (Lundgren) fiával zsarol és kényszerít piszkos munkákra SPOILER vagy nem egészen, merthogy az igazi gonosz a rivális bandavezér (Flanery) SPOILER VÉGE. Az Acceleration neve dacára végig nem gyorsul be, mintha két rendező (!) se tudta volna eldönteni mit akar, leszámolást vagy gengszter-lelkizést. Más. Múlt hét végén megtanultuk hogy Csak egy apa van, ma 21:35-kor azt is megtudhatjuk osztrák barátainktól a Story4-en hogy ki is A legjobb apa a világon – nyilván az aki ahelyett hogy Fa Nándor nyomába lépne (Föld körbevitorlázása), egymaga gondoskodik nővére halála után annak három gyerekéről. Ugyan vígjátéknak hirdetik de azért lesznek benne sötétebb színek is (pld. a gázrobbanás amiben meghal az anyuka), negyed éjfélkor Michael Winterbottom feldolgozása a Dunán Thomas Hardy művéből (Lidércfény). A szimpla kőfaragómester Jude Fawley (Christopher Eccleston) többre vágyik mint amit a vidéki lét nyújthat neki, érthető: első feleségét csak azért vette el mert azt hitte, terhes, a csaj aztán le is lépett Ausztráliába. Emberünk is ezt teszi csak ő Christminster irányába és miután az egyetem nem fogadja be, a távoli rokon Sue-hoz (Kate Winslet) költözik. Nem szabadna, mégis belezúg házigazdájába aki elutasítja a közeledést udvarlója házasságára hivatkozva. Hogy döntése végleges legyen, ő is feleségül megy, ráadásul Jude egykori tanítójához de kapcsolata a maga módján szintén örömtelen. A tiltott szerelem fellángolása elkerülhetetlen, ahogy a korszak ítélkezése is... Winslet jó mint mindig, Eccleston nem biztos hogy jó választás volt, Winterbottomnak nem megy a kosztümös cucc, de legalább próbálkozott vele.

Konteó rovat:
Komoly belpolitikai vitát kavart Németországban az új személyi: „Egy második biometrikus azonosítóval, digitális ujjlenyomattal egészülnek ki.”Sariatanács likes this, és tényleg:
KÍVÜL TÁGASABB – A reptér, ahol a szemed az útleveled: „Az élet minden területén egyre fontosabb az érintésmentesség. A dubai fejlesztés azért ébreszt bennünk kételyeket.” – Csúcstechnológia plusz radikális vallási törvények, ugyan mi baj történhet!!!
Arcfelismerő beléptető rendszert telepítettek a moszkvai metróállomásokon: „A polgármester-helyettes szerint a rendszer megfelelően titkosított.” – Még jó hogy a Művelt Nyugaton ilyesmi nem fordulhat elő. Ja de:
Arcfelismeréssel fizethetik be az ebédet a brit sulimenzán: „Gyorsabb és biztonságosabb módszer, mondják a fejlesztők.” – ...aztán egy szép napon egész Anglia arra ébred hogy balra húzták őket az Élet tinderén:
Nemsokára az arcunkról olvassák le, hitelképesek vagyunk-e: „Kíváncsi a jövőre? A kutatók már sejtik, mire számíthatunk.” – ...és ha kicsit keletebbre néztek akkor nem csak „sejteni” hanem tudni is fogjátok:
A Canon kínai leányvállalata mosolyfelismerős kamerákkal kényszeríti ki a dolgozóiból a vidámságot: „Csak mosolyogva lehet belépni az irodába.” – ...és aki nem mosolyog egyszerre, mehet táborozni. Gwynplaine & Joker likes this!
Miért akarja megismerni az érzelmeinket a Spotify?: „Azért, hogy a hangulatunk feltérképezésével a lehető legtöbb, a lelkiállapotunkhoz illő zenét tolhassa le a torkunkon. Vagy azért, hogy a személyiségünkhöz passzoló hangszínen szólítson meg minket.” – MUHAHA, hát persze:
A reklámok már az emberi álmokat is célba vették: „A Burger Kingen át a Microsoftig egyes nagyvállalatok már azon törik a fejüket, hogyan tudnák videó- és hangbejátszásokkal meghódítani potenciális vásárlóik álmait. A kísérletek még kezdetlegesek, de negyven kutató már nyílt levélben figyelmeztet a veszélyre.”MAGYARUL: meg fogják csinálni. ANGOLUL: „We'll be everywhere at once, more powerful than a whisper, invading your dreams, thinking your thoughts for you while you sleep. We will change you, Dr. Jones, all of you, from the inside. We will turn you into us. And the best part? You won't even know it's happening.”


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 2.:
HA MÁR TÜKÖR, LEGYEN SIMA
0
Micsoda nő lett ez a Hófehérke!

Talán érdemes:
Nyolckor a blogban is voltmár Brighty francia-belga rokona az HBO-n ami attól függően (nem) fog bejönni, mennyire tudunk szimpatizálni a tanítványaik szüleivel kavaró tanárnőkkel. Antoinette (Laure Calamy) annyira hisz a viszonyban hogy nyaralni is házas szeretőjével menne. Amaz ofkorsz a Jó a szamár is elvét követve kalandozott vele mert amúgy esze ágában sincs otthagyni családja kényelmét-biztonságát de minek is ha a felesége már gondoskodott a nyári programról? A terv szerint Robert Louis Stevenson egyik túráját járnák végig öszvér-kísérettel és Antoinette pont azt teszi amit a helyében bármelyikünk...vagy mégsem, mert nem bírja elengedni a vesztett meccset, utánuk megy, és ő is bérel magának teherhordó négylábút. Ugyanitt maradva 21:35-kor something completely different: bár ma már a BLM-et is túltolták, nem árt emlékeznünk a kezdetekre mikor még igenis volt tétje. Ebben segítenek nekünk egy doksival melynek alanya a black cinema egyik meghatározó alakja akinek egyedüli Fegyvere a kamera volt. Gordon Sparks útja a fotózástól indult és a rendes filmezésig vezetett, mindkettőben odatette magát: divat-sorozatai és portréi (Muhammad Ali, Malcom X) ugyanúgy meghatározóak mint a Shaft ami Melvin Van Peebles dühös szélsőségei nélkül töltötte meg pozitív tartalommal a blaxploitation műfaját. Az jó hogy már nem újdonság fekete fotóst alkalmazni (anno Parks volt az egyetlen afro-amerikai a Life magazinnál), az már nem hogy mostanra átestek a ló túlsó oldalára. Ezalatt kilenckor Lily Collins (az öreg Phil lánya) rövid időn belül második jelenése, ezúttal a Filmcafén és az ex-videoklipes Tarsem Singh kamerája előtt. Tükröm, tükröm címmel voltmár egy Streisand-darab, ez a mai természetesen Hófehérke (Collins) meséjét update-eli, a legendás kérdést Julia Roberts teszi fel bár Jolie-nak kétségtelenül jobban állt az evil image a Demónával. Érdekesség hogy ezzel egyidőben (2012) bemutattak egy másik, gyengébb verziót is ugyanerre a sztorira (Hófehér és a vadász, voltmár, le is húztam). Anyway, itt is szerelmes királyfi (Armie Hammer) miatt kergetik el (a nem feministára vett) Hófehérkét és itt is kap maga mellé mélynövésű segítőket (akik viszont közelebb állnak Robin Hood vidám fickóihoz). Negatívum a manapság kötelező altesti poénok, cserébe jár a nagy pluszpont Sean Bean-ért, Jolie-ra vissszatérve:

Brad Pitt/Angelina Jolie rovat:
Brad Pitt is kipróbálta már, milyen női ruhákban az élet – Sőt, nem csak azt:
Úgy tűnik, Brad Pittnek van egy igazi férfi szerelme: „Frank Ocean és a színész között kezd kialakulni valami szoros kötelék.” – Amennyit csalódott a nőkben, meg tudom érteni ha mindkét irányba nyit:
Brad Pitt 27 éves párja merész szettben pózoltAngelina Jolie likes this...ja ő nem:
Angelina Jolie kiakadt Brad Pittre, amiért a sztár új barátnőjét a régi szerelmi fészkükbe vitte: „Egy több milliárd forintos dél-franciaországi kastélyról van szó. Hiába akarta Jolie békésen rendezni viszonyát volt férjével, úgy tűnik, ennek már semmi esélye.” – De hát NEM a fészkük már és neki is van valakije, ti is megírtátok:
Végre kiderült, hogy mi a helyzet Angelina Jolie és The Weeknd között – Ha már Pitt is zenész-karokba menekült, miért ne?
Angelina Jolie felment a volt férje lakására – Tőle ez menőség, az is ha esetleg magával visz és elad onnan valamit. És tényleg:
Angelina Jolie eladott egy Churchill-festményt, méghozzá rekord áron: „A képet még Brad Pitt adta neki.” – Kit érdekel ténylegesen ki vette neki amikor ezzel áttörte a Züvegplafont!44!!!44
Angelina Jolie azt mondta, azért vált el Brad Pitt-től, mert féltette a gyerekeit: „A színésznő egy irgalmatlanul hosszú interjúban beszélt (...) a most is folyó gyerekelhelyezési perről, illetve Afganisztánról és Harvey Weinsteinről is.” – ...véletlenül sem összemosva utóbbit ex-férjével. Oh wait, így azonban már ez is érthető:
Angelina Jolie a legutáltabb hollywoodi sztár: „Az E-Poll Research elkészítette a toplistát.” – Még mindig nem Brad Pitt és nem is Johnny Depp? :DDD Úgy látszik kell még ellenük egy-két lejárató kampány.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés