2021. 12. 11.
A hetedik sör közepén járok (dec. 11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hetedik sör közepén járok (dec. 11-12.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 11.:
NAPALM SPRINGS
0
Here today, burn tomorrow!

Talán érdemes:
Nyolckor a rivaldafényből kissé eltűnt Billy Crystal idei dobása az HBO-n amiben szinte magát alakítja. Azért csak szinte mert őt (remélhetőleg) még nem érinti a demencia márpedig itteni karaktere, Charlie Burnz pont ettől szenved. Igyekszik is titkolni és megfelelni az elvárásoknak amik most épp jótékonysági vacsorában jelennek meg (nálunk a 444 kísérletezett effélével). Asztaltársa egy énekesnő (Tiffany Haddish) aki már csak azért is passzol vendéglátója feledékenységéhez mert ő sincs képben a komikussal, ennek ellenére vagy épp ezért a furcsa pár egymásba habarodik pedig ami csak elromolhat a „randevújukon” az el is romlik. A Here Today-ben működő részek nagyon működnek, amik nem azokat meg jobb lett volna kihagyni (pld. az ételallergiából eredő testi poénokat) – mivel Crystal írta, ezeket neki kellett volna észrevennie. Ugyanabban az időben (20:00) tavalyi nyomasztás a Cinemaxon kicsit dévidlincsesen merthogy az itteni Rossz mesék is látszólag tökéletes környezetben, ideális családokban játszódnak. Róma egyik külvárosában járunk ahol a felszín alatti feszültségek a kisebbeken keresztül robbannak ki és terjednek át a nagyokra akik valójában felelősek értük. A Favolacce az összes szülői hibát sorra veszi a gyerek tulajdonnak tekintésétől a mindenhová beivódott verbális vagy fizikai erőszakig és a D'Innocenzo fivérek (Damiano és Fabio) alkotása a gyermeki ártatlanság végéről is szól (csak hogy leüssem a vezetéknevükből kínálkozó magas labdát). Inkább Hanekén-Lantimoszon edződött sznoboknak ajánlható mint szórakozni vágyóknak, egy órával utána kilenckor jóval fogyaszthatóbb program a Filmbox Family-n a Külvárosi krokodilok 1-gyel. A címbeli bizonyos olyan banda amilyennel (rossz esetben) iskolás korunkban mi is találkoztunk, netán oda is tartoztunk (még rosszabb esetben). Ide szeretne felvételt nyerni az a lúzer kölyök is akit egy hozzá hasonlóan kirekesztett tolószékes kislány húz ki a bajból. A Krokodilok aztán kénytelenek bevenni őket hogy egyesült erővel nyomozzák ki a rablást aminek a lány véletlenül tanúja volt. Christian Ditter 1977-es ifjúsági regény-adaptációt update-elt a kétezres éveknek megfelelő változtatásokkal (a kerekes székben eredetileg fiú ült) de még nem túltolva a kötelező PC-t. Továbbra is este kilencnél maradva újabb Andy Samberg-komédia de már a Paramount Networkön és a Groundhog Day-re alapozva. Az itteni helyszín esküvő Palm Springs-ben és az időhurokba mások is beragadhatnak Nyles (Samberg) mellé aki barátnőjét kíséri el a folyton ismétlődő lagzira ami általában egy íjász (J. K. Simmons) előli meneküléssel végződik. Miután végigjátszott minden lehetőséget, megtudta hogy a csaja csalja, végül a menyasszony testvérét (Cristin Milioti) is megmenti egy kínos szitutól. Innentől tényleg together forever lehetnének: örök élet, ingyen sör és kaja biztosítva ahogy a szerelem is – vagy mégsem mert a lány kitörne a biztonságos rutinból...

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Elfogták Kolumbia legrettegettebb drogbáróját, Otonielt: „Otonielt évek óta keresték, még az Egyesült Államok is ötmillió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a fejére.” – Vigasztal a tudat hogy a nyomravezető (ha volt) nem sokáig örülhetett a pénzének:
Megnyerte a lottót egy mexikói óvoda, egyből rászállt a helyi bűnbanda – Óvónők és kiskorúak fenyegetése, ez igen, ilyenek a Kemény, Fffférrfiiiass Gengszterek!! Na majd a böriben rendet tanulnak...ja nem:
68 rab meghalt, amikor két banda összeverekedett egy ecuadori börtönben: „A bandavezéri pozícióért törhetett ki a vérengzés.” – Pedig már azt hittem hogy a relativitás-elméleten vitatkoztak össze.
A brazil rendőrök 25 embert öltek meg, akik állítólag egy bankrabló banda tagjai voltak: „A feltételezett bankrablókat vasárnap hajnalban lőtték le két tanyán, a délkeleti Minas Gerais államban, ahol a rendőrség szerint épp támadásra készültek.” – Minas Gerais? Az ott lehet valahol Minas Morgul mellett Mordorban, nem messze Gotham Citytől:
Lecsapott a mexikói Batman: „Lámpaoszlophoz kötözte és Jokerré sminkelte a rablókat.” – ...pedig tudhatná hogy már Batman a ciki és Joker a menő!! Jól nyomja amúgy csak nehogy ő is oszlopon végezze:
Mexikói drogháború: kilenc, felüljáróra lógatott holttestet találtak a kartellek ütközőzónájában: „Egy tizedik holttest pedig a járdán feküdt a hatóságok közleménye szerint.” – ...de legalább a külföldiek biztonságban vannak. Ja nem:
Külföld – Meghalt két turista, amikor rivális drogbandák lőttek egymásra Mexikóban: „Egy német és egy indiai turista vesztette életét, többen megsérültek.” – KAMU, meg lett mondva hogy még gyerekkel sem veszélyes!!


VASÁRNAP, DECEMBER 12.:
POGGYÁSZMENET
0
Így járnak a királyok is.

Talán érdemes:
Fél kilenckor holokauszt-túlélők már felnőtt gyermeke (Alessandro Gassman, az öreg Vittorio fia) kerül nehéz helyzetbe a Cinemax 2-őn kajaktúrája közben: segítsen vagy sem a balesetet szenvedett autósnak akire jókora horogkereszt van tetoválva... Bármi lesz is a döntése (nem fogom elspoilerezni), a tanulságot előre leszűrik nekünk (Ne gyűlöld vagy Ne gyűlölj) túlzott prédikálás nélkül mert a hangsúly a választáson és annak utóhatásain van. Kicsivel több energia-befektetéssel az American History X olasz tesója lehetett volna (már csak a szvasztika-tetkó miatt is) de így se rossz.
RTL+, 23:35 – Ahogy Bruce Willist úgy Travoltát is Tarantino tette újra menővé a Pulp Fictionnel és ő is mindent elkövet nimbusza lenullázásért. 2019-ben ezt egy neo-noirral abszolválta és a Mérgező rózsa az összes stílusjegyet magán viseli: magában beszélő láncdohányos kopót szólít az angyalok városából Texasba a kötelesség gondozásra szoruló idős nő előkerítésével. Közben nyakába szakad egy gyilkosság amivel lányát vádolják és persze ott van a kisvárost uraló gengszter (Morgan Freeman) is... Ebből még jó is kisülhetne de a külsőségek és a cool(nak szánt) bemondások között mintha elveszett volna a sztori. Érdekesség hogy Travolta ex-csaja (Famke Janssen) és lánya (Ella Bleu Travolta) a filmben anyát és lányát alakítja, utána negyed egykor kétórás Vikingek-Trónok Harca-koppintás a TV2-őn, ezúttal balti históriákra húzva. Namejs zűrös időkben lett uralkodó: az aktuális pápa törvénytelen fia (James Bloor) nem épp keresztényi módon pályázott Semigalliára, folyt is a vér rendesen. A Pogány király erényei a helyszínek megválogatása, az operatőri munka és persze a hazánkfia Edvin Endre mint lead actor, hátránya a történelmi tények szabadon kezelése: bár Namejs gyűrűje valóban az ottani népek összefogásának szimbóluma de nem abban a tolkieni értelemben ahogy itt utalgatnak rá. Ha már kései időpontok, hát az Így jártam a mostohámmal se szégyenkezhet, ezt éjjel kettőkor (!) kezdik a Moziverzumon. Julie Delpy írta, rendezte és játssza az ötvenes nőt aki új pasit fogna magának de nem jár szerencsével. El is megy wellness-hétvégézni barátnőivel ahol végre talál valakit aki nem csak szimpatikus neki de még vele egy cipőben is jár. A szintén válás után, szintén gyerekével éldegélő férfit (Dany Boon) be is mutatja Lolónak becézett fiának aki látszólag belenyugszik a mama választásába de titokban azon dolgozik hogy szétválassza őket. Ahogy szombaton Billy Crystal kapcsán úgy most is el lehet mondani hogy nem ártott volna külsős forgatókönyvest bevonni mondjuk ott mikor a srácból kvázi-pszichopatát csinálnak. Egyedül Delpy jelenléte és Karl Lagerfeld önironikus cameója menti.

„Zene” és „film” rovat:
The Will Smith Edition:
Azt beszélik, Brad Pitt szerelme házas, de férjét nem zavarja, ha mással randizik – ...és ha zavarná, rászállna a média, még jó hogy tudja mi most a trendi: „Sőt, elvileg a színész a férfi éttermében találkozott először a szerelmével.”Will Smith likes this:
Will Smith már a kapcsolat elején elgondolkozott azon, hogy képes lesz-e kielégíteni a feleségét: „Két út volt előtte: vagy kielégíti a nejét, vagy belehal a próbálkozásba.” – ...és ő a harmadikat választotta: a cuckold-létet.
Will Smith búcsút intett az aputestnek, így néz ki most: „A színész néhány hónappal ezelőtt még azt vallotta, élete legrosszabb formájában van, ám mostanra úgy tűnik, még vasárnap sem lazsál.” – ...ahogy a felesége sem:
Több hírességgel is viszonyt kezdett Will Smith és felesége: „A hollywoodi házaspárt az elmúlt években többször hírbe hozták más, széles körben ismert személyekkel.” – ...de elsősorban a nőt. Bezzeg ha CSAK Smith lépne félre mindjárt más lenne a cikk hangvétele :DDD
intim – Will Smith bizarr hálószobatitkokat osztott meg: öklendezett az orgazmustól: „A színész egy tinédzserkori trauma miatt szexfüggő lett, s ha egy féktelen aktust követően a csúcsra jutott, hánynia kellett.” – Nekem is amikor ezt a baromságot olvastam, és nem azért mert a csúcsra jutottam :SS No nem baj, Smith-nek azóta legalább már van hova hánynia:
sztár ingatlan – Ebben az új luxusotthonban bátran megélheti vágyait a nyitott kapcsolatban élő Will Smith: „A színész és felesége, Jada Pinkett Smith a legújabb szerelmi fészkükhöz 11,3 millió dollárért (3,52 milliárd forintért) jutottak hozzá. Galéria!”TEHETNÉM AZ OLIGARCHÁSBA IS Nem értem miért mossátok össze őket, továbbra is a feleség az aki „bátran megéli a vágyait”, a férje csak az anyagiakat biztosítja hozzá.
Will Smith egyszer 10 évig nem ivott, most lefutott egy félmaratont – És? Mi köze a kettőnek egymáshoz? Mondjuk én meg kamaszkorom óta piálok és nem indultam egy maratonon se...nyitom is a nyolcadik sört, EGÉSSÉG,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés