2009. 06. 25.
Mocskos idők, szerelnem kéne
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
...de legalábbis szeretnem, vagy szakítanom. A nyár bizonytalan időre elhalasztva, nemzethalál beállt, a sör megmelegedett. A koncerteket elmossa az eső, a tévés felhozatal szar, hadd ne folytassam.

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 25..: KÉTSZER BELÉPNI A MOL VEZETŐSÉGÉBE
21:10-től a TV2-n Szakítani tudni kell, párkapcsolat, szarkavarás, Briana Lawson (lásd itt fent), plusz asszem Volt Mahr ebben is játszik, ezúttal egy írót, aki szakítóskézikönyv-írásba fojtja szerelmi bánatát. "De amikor (...) fejébe száll a dicsőség, és az unokatestvérét is tanácsokkal látja el barátnőjével kapcsolatban, rá kell döbbennie, hogy nem lehet kétszer ugyanarra az olajra lépni." Ezt a mondatot, uramatyám. Kétszer ugyanarra az olajra. Nem, tegyünk úgy mintha ezt le se írták volna, és én se tettem volna be ide. Jut eszembe, nem én szólok hozzá a szakítósblogon, csak úgylátszik mindenütt vannak rajongóim. A Dunán 21:00-től a tegnap ajánlott Néger, néger 2. része, majd 23:55-től Csepp az óceánban (hála az égnek nem a jazz + az csepp a tengerben-je): görög színészcsaj egotripje festészetről, férfiakról és Görögországról. És igen, a többi csatornán még ennyi se lesz ma, a filmtévék ismételnek és szart sugároznak. Ezt a képet meg mintha az Emmanuelle-ből vették volna:


PÉNTEK, JÚNIUS 26.: WE'RE NOT IN ZSARUFÖLDE ANYMORE
A Néger, néger után újabb árokbetemető film a faji ellentétekről, ezúttal a Cinemax-on este nyolctól: Katonatörténet. A második világháború idején megölik a csak feketékből álló katonai egység tiszthelyettesét, és itt mutatkozik ki a land of the free, home of the brave álszentsége, ugyanis akik a hazát védik, azok ellen van tevőleges előítélet, és mégis csesznek normálisan kivizsgálni. Nem könnyíti a helyzetet, hogy a vizsgálatot vezető százados maga is színesbőrű. És akkor ott van még Jesse Owens, aki megnyerte a berlini olimpiát ("megmutattuk a fritzeknek, milyen a demokrácia"), otthon meg egy kávét nem akartak neki adni a sarki talponállóban. 21:50-től Nincs bocsánat az M2-n, az egykori bérgyilkos odahagyja (uborka?)földjét egy "majdnem lovagias ügy" (az meg milyen lehet?) megoldásáért, fekete segítőjével együtt. Szintén lakhelyváltós: talán vannak akik emlékeznek a Beverly Hills 90210 című rettenetre, nos a TV2-n lehet nézni a folytatását 21:10-től simán csak 90210 címmel, szerencsére a lóarcú Tori Spelling nélkül. Az első rész címe Nem vagyunk többé Kansas-ben!, ez egy nyilvánvaló utalás Ózra, a csodák csodájára. Azért én nem fogom nézni. Akinek vízhiánya van a Duna áradása ellenére is (látjátok, megint próféta voltam a Pelikános posztokkal!), annak egyszerre két forrást is fakasztok, szikla helyett tévéképernyőből, az egyik az Ősforrás 23:40-től az M1-en Amy Rand regényéből egy építészről, King Vidor rendezésében, a másik pedig a Szűzforrás egy odinista cselédlányról, Bergman papa kamerájából a Duna II. Autonómián 22:20-től. Ha már Bergman, legyen Menzel meg Chytilova is: 21:50-kor a Filmmúzeumon Játék az almáért, nem csak a főszereplő ápolónő almái miatt érdemes nézni, hanem mert ez Jirí (ő a Menzel) egyik (kicsit woody allenes) filmszerepe, Vera (ő meg a Chytilova) filmjében. Ismétlés rovat: Duna, 23:45: Copland.

Hamarosan jövünk a hét két utolsó napjával!

Kulcsszavak: Volt Mahr

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés