2021. 12. 20.
Kind, red spirits (dec. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kind, red spirits (dec. 20-21-22-23.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 20.:
OLAJFALÓK VAGY OLAJOS FALOVAK?
0
A víz megérintése!!

Talán érdemes:
A mai nézhetőségek a Dunán csoportosulnak, itt először 20:35-től James Cameron 1989-es sci-fije, A mélység titka jön. Vészhelyzetbe került amerikai atom-tengeralattjáró megmentésére kérik fel a mélytengeri olajfúró torony legénységét. Meg is teszik amit tudnak bár minden összeesküszik ellenük: a kitört vihar miatt nem tudják lenyugtatni a felszínen feszkózó politikusokat, feltűnik egy földön kívüli (?) létforma és még a kapitány (Ed Harris) is kénytelen összedolgozni tőle elhidegült feleségével (Mary Elizabeth Mastrantonio). Cameron ott folytatta ahol az Aliens-szel abbahagyta csak ezúttal Spielberg Harmadik típusú találkozásai felé vette az irányt a high tech vérontás helyett. No problem, a közelmúltban mások meg tőle ihletődtek, lásd az Underwatert ami nem tanult a 140 perces Abyss hibáiból vagyis ugyanolyan túlnyújtott. Sajnos Cameron később sem tudta elengedni a nagyot álmodást se sztoriban, se időtartamban (Avatar, Titanic). Ugyanitt maradva 23:05-kor érkezik a Kísért az éjszaka 3. része majd rögtön utána éjfél előtt öt perccel észt drámasorozatot kezdenek. A Bank elvileg arról szólna hogy arrafelé sem volt zökkenőmentes a rendszerváltás de ezt elég dévidlincsesen prezentálják. Két órában egész kibírható lenne de tíz (!) egyórás adagban csak a sznobok gyomrát nem fogja megfeküdni.

Hétfő? #LESZAROM™.
8 szó, amit sokan rosszul használnak: gyakran egyetlen betűn múlik a hiba – És EGY szó amit nem lehet elrontani: LESZAROM.
Egyperces kvíz – Egyperces kvíz: Melyik állítás igaz? – Egyszavas válasz: LESZAROM.
nem árt tudnod – 14 jel, ami arra utal, hogy te is szuperérzékeny vagy – Nem árt ha ti is tudjátok hogy LESZAROM.
Pumped Gabo: Ha valaki normális, azt mindenki leszarja – Van egy hírem a számára, a normális emberek is leszarják a celebeket:
hogy micsoda? – Pumped Gabo: fesztivál utáni depresszióm van: „Egyesek szakítás utáni, vagy szülés utáni depresszióban szenvednek, a testépítő azonban poszt-fesztes.”First world problem. LESZAROM.
Doja Cat hétvégi szereléseire nem találunk szavakat – A LESZAROMot kerestétek már?
Több hónapos küzdelem után pisilhetnek a New York-i ételfutárok az éttermekben – Gratulálok nekik!! Azért is hogy ennyi ideig vissza tudták tartani!!!4!4
AGNES – 3 trükk a wc felfrissítéséhez: „Apró ötletek, hogy te is feldobhasd kicsit a mellékhelyiséged hangulatát.” – A falra írt okosságok persze nincsenek benne:
WC-feliratokon korunk népköltészeteLESZAROM. Vagy mégsem mert hátha az én verseim is köztük vannak:
PORT.HU – Ezek a földkerekség legrövidebb versei – Bár nem ez a legrövidebb de akkor is: LESZAROM :))))


KEDD, DECEMBER 21.:
A CSALÁDBAN KÖZTÜNK MARAD MINDEN A RÉGI?
0
Once a musician, always a musician.

Talán érdemes:
Kilenckor ismétlésgyanús elnevezésű zenés opus Írországból az M5-ön. Vannak ennek hagyományai arrafelé, lásd a Commitments-t és az Egyszer ereje is a hihető karakterekben van. John Carney erre még rá is tett egy lapáttal: az ő hétköznapi hősei névtelenek, ezzel csak ráerősítve a Fiú és a Lány veled is megtörténhet-találkozására. Közös nevezőjük a zene, ez állítja meg a Lányt az utcán az ott gitározó Fiú előtt, ami még azonos bennük az a viszonylagos szegénység. Essen szó a különbségekről is: a lány Csehországból vándorolt ki Dublinba de kvázi feketemunkából él míg a Fiú apja porszívókat javító cégénél melózik (ez is hozza közelebb őket). Fő álma a siker, nappal az utcát, éjszaka a klubokat járja míg a Lány egyedülálló anyaként már letett a befutásról, egy üzletben ül csak néha oda a zongorához. Rokonlelkekként örvényszerű az egymásra találás, a közös dalok és a (szintén névtelen) zenésztársak becsatlakozása majd a demózgatás. Az Once nem csak a széplelkek és szinglicsajok hanem a zenebubusok kedvence is lehet (akik azért ugyanúgy készítsék be a papírzsepit a végére). Más. Az HBO-n 22:50-kor kezdett Rokonoknak semmi köze a magyar regényhez, ez tavalyi horror amire sajna már rányomta a bélyegét a túltolt PC. Frissterhes csaj és barátja beugrik utóbbi anyjához bejelenteni hogy Ausztráliába költöznek ám mikor a férfit végzetes baleset éri, a kismamának felajánlják hogy pár napig maradhat. Ez később korlátlan időtartamra módosul, a telefonját elveszik, a teájába belekevernek valamit és jöhetnek a Poe-t idéző (madaras) rémálmok. Már ebből kitalálható hogy a Kindred voltaképp a Rosemary’s Baby, annak pozitívumai nélkül, a mostanában divatos agendák (Get out!) hátrányaival. Ha nem a rabszolgaság-vonalra fűzték volna fel, még akár jó is lehetne SPOILER főleg ha írtak volna neki rendes befejezést SPOILER VÉGE. Ha már összekeverhetőségek, a Családban marad Petuniáinak sincs sok köze Teona Strugar Mitevska hasonló nevű alkotásához (Isten létezik, és Petrunijának hívják), ez egy pszichológus-família vezetékneve. Azt hinnénk hogy a másoknak tanácsot osztogatók gyerekei tökéletesek...ja nem, az már nem újdonság hogy a „profi” szülők gyerekei is nagyon félre tudnak menni, ráadásul ezt itt nem is Allen hanem inkább Todd Solondz stílusában kapjuk. 00:35-kor csak az elszántak kapcsoljanak a Filmbox Premiumra.

Jeff Bezos rovat:
Jeff Bezos 197 milliárd dollárral köszön le az Amazon éléről: „Ez az összeg 739 489-szerese a nyugdíjba vonuló amerikaiak átlagos nettó vagyonának.” – El kell venni tőle!!! Amúgy nem csak szegények pályáznak a pénzére:
A szaúdi koronaherceg személyesen hackelhette meg Jeff Bezos, a világ leggazdagabb emberének telefonját: „2018. május elsején kedélyesen csetelgettek, de egy Mohamed bin Szalmán által küldött videóban kémprogram lapult.” – ...pedig fel is darabolhatták volna mint azt az újságírót. Na de keep calm, majd rendeznek egy UEFA-kupát, megvesznek egy-két focicsapatot és minden meg lesz bocsátva.
Már több mint 41 ezren követelik, hogy Jeff Bezost ne hozzák vissza a világűrből – Csak ennyien? Kevés.
Jeff Bezos szerint az emberek távoli bolygókon fognak lakni, és úgy járogatnak majd vissza a Földre, mint a turisták: „Nagyobbat mondott, mint egy nappal korábban Elon Musk.” – Nem ez a baj hanem hogy őt sem lehet komolyan venni:
kívül tágasabb – Szétröhögték Jeff Bezos űrhajóját – és igazuk van: „Egy ausztrál tévétársaságnál élő adásban kaptak röhögőgörcsöt a műsorvezetők – és a felvétel alapján igazat kell adnunk.” – Miért, ez is felrobbant? Ja nem azért, hanem mert:
Jeff Bezos rakétamodellje úgy néz ki, mint egy szexjáték – Lehet hogy a nem-makettet is eleve annak szánták, mert ugye fekete lyukak is vannak odakint :)))
 

SZERDA, DECEMBER 22.:
NEM LEHET ELÉGGÉ ELÍTÉLNI
0
A szörny arca :SSSS

Talán érdemes:
Az HBO2-őn doku-sorozat első része fél nyolctól azon amerikai aktivista-csoportról akik a Fekete és eltűnt személyek eseteit kutatják, különös tekintettel azokra melyekkel a hatóság nem foglalkozik. Ez a darab is az agendák áldozata lett de másképpen mert a valós probléma és a normális megvalósítás dacára is betalálták az önjelölt, mindenben BLM-et látó „kritikusok”. Ha bejött, rögtön utána jön a 2. része, közben az RTL+-on mintha eme vonal másik oldalát látnánk este tizenegykor. Itt Edmund Kemper fejébe tekintve borzonghatunk azon, milyen is Egy sorozatgyilkos elméje. Kemper a szadista serial killerek legalja, áldozatai főként fiatal lányok voltak de anyját se kímélte. Egy ilyen férget max. amiatt jegyeznek meg hogy kihallgatásai után új nyomozati eszközöket-módszereket fejlesztenek ki és a kriminológus John Douglas pontosan ezt tette. A Duna World ugyancsak dokumentfilm első részével száll ringbe valamivel előtte (22:30-kor). A Vetíteni nem elég a Balázs Béla Stúdió hetvenes évekbeli tevékenységére koncentrál illetve arra, hogyan találtak hozzá alternatív bemutatási lehetőségeket. Bezzeg manapság máshogy vetítenek:

Tetoválós rovat:
bevállalta – Adam Levine nem akárhova, a halántékára varratott egy tetoválást – Ő legalább nem álszentkedik vele:
Jonah Hill új tetkója azt üzeni, hogy szeressük a testünket – Amikor egy gazdag STÁR oktat minket.
Machine Gun Kelly leborotválta a haját, rejtélyes tetoválás lapul alatta – Véletlenek az illuminált utalások? Aligha!!444!
Magára tetováltatta a barátja nevének kezdőbetűjét, aki nem sokkal ezután szakított vele Wait, a challenger appears:
Hátára tetováltatta barátja nevét egy fiatal nő, egy hét múlva szakítottak – Legalább nem Trump-ellenes tetkót varratott, a pasival még összejöhet újra :DDDD
A Motorola feltalálta a fizetős PIN kódot: „És lemosható tetoválásnak álcázta. Itt még sosem tartott a technológia.”MAGYARUL: érzékenyítő tréning, a következő már NEM lesz lemosható:
Mindig elhagyta a személyijét, úgyhogy rátetováltatta a karjára – ...és magától értetődik a következő lépés:
Bőrre tetoválható áramkört fejlesztettek: „A technológia nem új, de ilyen vékonyan még senki nem tudta megcsinálni.” – Már csak egy lépés a Jelenések könyve összes. Ja nem, már itt van:
J – Michigan megnehezítené, hogy vállalatok chipeket ültessenek alkalmazottaikba: „Az Egyesült Államokban több munkáltató chipeket ültet alkalmazottaiba.” – Brühühüü demokrácia BRÜHÜHÜÜ, miért nehezítik a jelenből a jövőbe való átállást?!
 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 24.:
A TRABANTON IS TÚL?...
0
...nem, a Trabant az!

Talán érdemes:
A Duna World folytatja a Vetíteni nem elég-szériát 22:25-kor de ha doksi akkor HBO és fél tizenegy. Adrienne Shelly-t főleg Hal Hartley miatt illik ismerni, egyéb tevékenységei (saját művei, aktivizmusa) eddig nem kaptak méltó elismerést, a sors kegyetlen fintoraként a Waitress bemutatója előtt lőtték le. Férje, Andy Ostroy elsősorban lányuknak szánta ezt a százperces tribute-ot amibe bejátszott a gyászmunka is de bárki számára tanulságos mementó a mulandóságról. Az egyik percben még itt van velünk valaki csak hogy egy nappal később minden ok és logika nélkül örökre elveszítsük. Ostroy home movie-kkal és narrációval nyomatékosítja mondanivalóját ami után remélhetőleg még jobban fogjuk becsülni amink van, ami meg a tettest illeti, miért is kéne megbocsátania felesége és lánya anyja gyilkosának? Ezalatt 21:20-kor a testvércsatornán (HBO2) újabb epizód Sean Bean börtön-kálváriájából (Letöltendő idő). A legkésőbbi-legkorábbi program egyértelműen a Mozi+-on lesz egy 03:25-kor (!!!) sugárzott fura vígjátékkal. Agorafóbiája mellett számtalan egyéb lelki bajtól (kényszer-, és pánikbetegség) szenvedő fiatalember (Edward Hogg) felidézi unalmas élete egyetlen európai körútját. Erre annak idején elkísérte tőle totál különböző barátja (Simon Farnaby) és a képzeletbeli road trip végén talán az is kiderül, hogy lett belőle a mostani zárkózott figura. A 2009-es Bunny and the Bull mintha megjósolta volna a mai hülye helyzetet amikor szinte csak a nosztalgia motivál minket, A nyúlon túl kissé montipitonos magyarítása az abszurd humor kedvelőit célozza. Joggal mert az író-rendező Paul King valamint a kisebb szerepekben feltűnő Noel Fielding és Julian Barratt talán Cleese-ék legtehetségesebb „tanítványai” (akikre azért Spike Jonze és Michel Gondry is hatással volt). Vegyük fel, de ne maradjunk fenn miatta!

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
80 éve figyelnek ránk a sziklába vájt arcok – ...ideje megrongálni őket:
Az utolsó konföderációs szobrot is elvitték Richmond sugárútjáról: „Lee tábornok tovaszállt.” – Felkészül minden és bármi aminek köze van a történelemhez:
Tűzálló takarókkal próbálják megvédeni az erdőtűztől Sherman tábornokot, a világ legnagyobb fáját: „Kétezer óriás mamutfenyőt fenyeget a tűz Kaliforniában.” – Minek? Akár konföderációs tábornokról nevezték el, akár nem, mindenképp a Zelnyomó Patriarchátus megtestesítője!!4!!!444
A festő, aki meztelenre vetkőztetett egy hercegnőt, majd mégis felöltöztette – ...és ha Goya ma tenné ugyanezt, őt is élve égetnék el:
Túl sokat mutat a szobor, felháborodtak Olaszországban: „Emanuele Stifano szobra (...) Luigi Mercantini költő (...) 1857-es verse előtt tiszteleg. A nőalak egy hosszú, testre simuló, áttetsző ruhát visel, az avatáson pedig szinte csak férfiak állták körbe, köztük Giuseppe Conte volt olasz miniszterelnök.” – Felkészülnek a túl sokat mutató férfiszobrok:
Eltakarták Michelangelo Dávidjának intim testrészeit Dubajban, hogy ne sértse a muszlim nézőket: „A Dubaji Expón állították fel a szobor mását, kisebb módosításokkal.” – ...pedig BURKÁBA IS BURKOLHATTÁK fel is robbanthatták volna, mint a tálibok a Buddha-szobrokat. Ja hogy azok nem mutattak „túl sokat”?...mindegy, már meg lett aszondva hogy még az is haladó ha Olaszországban takarják le a szobrot.
Abszurd: lovasszobrot állítottak Merkelnek Németországban: „Vicc vagy komoly?”VICCNEK KISSÉ DURVA LENNE Keep calm, majd a sariatanács és a Kommunista Párt eldönti:
A városvezetés tiltakozása ellenére felavathatják Nyugat-Németország első Lenin-szobrát: „Vlagyimir Iljics Lenin csodálatos győzelmet aratott” - lelkendezett a marxista minipárt vezetője.” – ...pedig ’90-ben hogy örültünk hogy már a néhai Kelet-Németországban sincsenek Lenin-szobrok. Na mindegy, ilyen ez a progresszió, azért a berlini fal újraavatásakor majd szóljatok, addig is

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés