2021. 12. 27.
Mit, hol, merre 2021-ben utoljára? (dec. 27-28-29-30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit, hol, merre 2021-ben utoljára? (dec. 27-28-29-30-31.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 27.:
PESTI BUKARESTI EST
0
Forgalmit, jogosítványt...

Talán érdemes:
A változatosság kedvéért (na meg a gyér felhozatal miatt) most péntekre is kaptok rövid ajánlót, de ne szaladjunk annyira előre! Ahogy mindig, ma is a Cinemaxon kezdődik a jóság nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:35-kor). A Kalandok olasz módra baráti társaságának tagjai kis falujuk unalma helyett valami pörgősebbre vágynak, ezért is vágnak bele európai körútjukba. Mivel a nyolcvanas években járunk így nem meglepő ha összefutnak egy romániai menekülttel akinek fel is ajánlják segítségüket, az már furább hogy anélkül vállalják gyanús poggyásza Bukarestbe való kézbesítését hogy utánanéznének, mi is jár az ilyesmiért Csau birodalmában. A 2020-as EST: Dittatura Last Minute akár ma is megeshetne bár a ma is álló elnyomásokba (Észak-Korea) inkább élményturistáskodni járnak a jómódú nyugatiak. A Filmbox Family-n egy órával később, kilenckor adott Igazi mosoly sztorija szintén road tripre épül de olyan valóságos hogy egyből doksit forgattak belőle: többszörös fogyatékkal (vakság és autizmus) együtt élő kissrác indul jó hosszú kerékpártúrára testvérével. Éjjel 02:05-kor megint tavalyi alkotás a Paramount Networkön de már gyenguska thriller (Pretty Cheaters, Deadly Lies), itt gonosz unokahúg zsarolja rokonát és veszi rá hogy tegye le helyette az érettségit.

Hétfő? #LESZAROM™.
ELSŐ – Az első sikeres altatás: „A páciens a műtét után olyan kijelentést tett, mint előtte senki.” – Azt mondta amit én minden hétfő este:
p – Nemet mondani is tudni kell! – Én csak azt mondom hogy NI LESZAROM:
A nap képe: egy félmeztelen nyúlember spagettit eszik egy krakkói kukán – Budapesten SZAROM LE.
Most akkor Shakira leszbikus vagy sem?LESZAROM, magánügy!
Angela Merkel elárulta, hogy mihez kezd 16 év kormányzás után: „Azt is, hogy feminista-e.” – Lásd fentebb.
Mi van, ha nem indul automata váltós autója Budapesten?LESZAROM és megyek BKV-val.
emberi tényező @ !b – 14 jel, hogy okosabb vagy, mint gondolod – Egyik sem illik rám. Mindegyiket LESZAROM.
Guanó, avagy találkozás az isteni anyaggal – Azért ételt ne ízesítsetek vele:
Mi az oka annak, hogy a séfek magasról szórják a fűszert az ételre?LESZAROM. Magasról.


KEDD, DECEMBER 28.:
BIRDMAN OR NOT?
0
Szabadfelfogású mellúszás.

Talán érdemes:
Mára csak egy nemismétlés jut, éspedig a Paramount Networkön Alejandro González Inárritu rendezése kilenckor. A hülyén magyarított Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) nem volt még nálunk csak hivatkoztam rá, ebben valaha superhero movie-kban játszó férfi (Michael Keaton) kapaszkodna vissza a rivaldafénybe egy maga által írt-dirigált-játszott színdarabbal. Dolgát nehezíti többek közt drogfüggő lánya (Emma Stone) és makacs kollégája (Edward Norton) is. Ezek ismeretében érthető ha beindul a képzelete és egykori sikereinek elhozója, Birdman kezd el tanácsokat osztogatni neki míg végül sem ő, sem a közönség nem tudja elválasztani a fantáziát a valóságtól. Inárritu sokat vesz át a Woody Allen-féle Csillagporos emlékekből valamint Fellini 8 és féljéből (utóbbiból főleg a fantázia-szekvenciákat) és technikailag is villog (egyetlen, vágás nélküli snitt az egész), egyszerűbb lelkek is kísérletezhetnek vele.

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Örökkévalók Edition, mert:
Visszatértek a Marvel legkülöncebb szuperhősei – ...és mind egyéniségek!44!!4!!
MOZI – TRAILER – Igencsak látványos lett az új Marvel-film, az Örökkévalók előzetese – ...és ettől automatikusan jobb is lesz. Ja nem:
Mozi – Megérkeztek az első vélemények az ÖrökkévalókrólLESZAROM Ja nem ma, és úgyis megteszik helyettem mások:
A Marvel legújabb filmje egy kozmikus katasztrófa: „Hiába az Oscar-díjas rendező, a sztárokkal telepakolt színészgárda, a megfoghatatlan, új világgal operáló Örökkévalók lényegében semmilyen tekintetben nem mondható emlékezetesnek.” – Miért, az eddigiekből mire emlékszel? :DDD
Mozi – Úgy fest, az Örökkévalók a Marvel eddigi leggyengébb filmje – Pont ezért az Év filmje!
Ezért utálja mindenki a Marvel új szuperhősét: „Úgy tűnik, semmi sem jó a nézőknek.” – Felkészülnek a kritikusok...mármint az eltörlésre:
Angelina Jolie tudatlannak nevezte az Örökkévalók meleg szuperhősének kritikusait – Hauderjúúúúúú kritizálni? Mehetnek JOHNNY DEPP Brad Pitt mellé hamarosan.
 

SZERDA, DECEMBER 29.:
KOMOR NYIKHAJOK
0
A többi: néma csend.

Talán érdemes:
Fél kilenckor múlt évi nyomasztás a Cinemax 2-őn ami a Józan Babák Klub ötletét viszi el másik irányba, itt junkie anyuka adja el gyerekét akiről úgyse tudna gondoskodni. Ahogy sejthető, később meggondolja magát és elmegy „kiszabadítani” a kicsit új tulajdonosától, egy több mint bogaras nőtől aki természetesen egy kissé elhagyatott házban lakik bizonytalan nemű albínó komornyikjával együtt. Bár ígéretesen kezdődik de azt lehet mondani hogy az agendák és a művészkedés (dialógusok elhagyása) kedvéért a fürdővízzel együtt A baba is kiöntésre került vagyis egyaránt távol áll az Árvaháztól és a Faun labirintusától pedig Juanma Bajo Ulloa nagyon szeretett volna Del Toro nyomába lépni. Éjjel fél egykor majdnem ezt a vonalat folytatják a Paramount Networkön. A hét első Lifetime-thrillere főhősnőjének továbbtanulását keresztülhúzza váratlan terhessége amiről radikálisan más véleménye van mint párjának. Amaz természetesen megtartaná a babát és még feleségül is venné a csajt aki viszont élné a szingli egyetemista lányok mindennapjait. A beszédes című Young, Stalked & Pregnantban túltolják a férfihibáztatást ergo pont fordított reakciót váltanak ki vele mint amit akartak. Röhögni jó lesz.

Star Wars rovat:
Visszaadhatja a Star Warsba vetett hitünket egy új sorozat: „A jedik fénykorát és a sötét erők ébredését mutatja be a széria.” – Én is attól félek:
Jabba trónján ül Boba Fett az új Star Wars-sorozat előzetesében Gina Carano likes this! Ja ő már nem.
mandalorian – Szenzációs hír: hamarosan Mandalorian 3. évad: „Már csak 88-at kell aludni és itt a Mandalorian streaming sorozat 3. évada, melyet újra milliók követnek majd nyomon!” – Lásd fentebb.
Kitört a botrány a legújabb Star Wars-játék miatt – Ha olyan botrányosan szar mint a filmek akkor megértem:
Hidegrázós előzetest kapott az anime stílusú Star Wars: Visions – Engem is ráz a hideg tőle, csak nem úgy ahogy tervezték.
cinematrix – Veszélybe került a következő Star Wars-film ...and nothing of value was lost that day, bár ilyeneket már csak óvatosan szabad mondani, mert:
A Disney csúnyán megfenyegette a Star Wars-rajongókat – Csak nem rosszat mertek gondolni róla? Angelina Jolie likes this!!
 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 30.:
THE TEKE STORY
0
Az alkoholizmus egyenlősége :(

Talán érdemes:
A Dunán hazai komolykodás éjjel háromnegyed tizenegykor Törőcsik Mari emlékére egy frissen elvált asszonyról akiben eme esemény katalizálja a midlife crisist és innentől nem találja a helyét. Szerepvesztését cinizmussal pótolja amit egyre nehezebben tolerálnak a bajban mellette kiállók (család, barátok). A Teketória időkapszula a korszak zenéjével (Cseh Tamás, Máté Péter) és színészeivel (Major Tamás, Őze Lajos vagy Lorán Lenke) ugyanakkor Maár Gyula szinte a jövőbe látott a házasság intézményére vonatkozó mondattal. A hátralevő programok zöme az HBO-n lesz és sporttal foglalkozik: nyolckor idei, valóságalapú drámázással kezdenek A győztes lelenc csapatról. A Mighty Mites egy texasi árvaház válogatottja volt, edzőjük, Rusty Russell (Luke Wilson) azért döntött mellettük mert maga is szülők nélkül nőtt fel és így akart reményt önteni a vele egy cipőben járó fiatalokba. Ők végül a hit és kitartás megtestesítői lettek egész Amerika számára a nagy gazdasági válság közepén és a 12 Mighty Orphans-t már csak Martin Sheen, Robert Duvall vagy Vinessa Shaw miatt is látni kell. Ugyanitt maradva 21:55-től egyből négy résznyi infót kapunk arról, hogyan is jutottunk el mára odáig hogy nagyjából Egyenlő feltételekkel alkalmazzák a játékosokat, és akkor jöjjön a kontraszt:

Sportrovat:
The Olympic Edition:
SPORT – Nem lesz alkohol a tokiói olimpián Katar likes this!
Hogy táncol a What is Love-ra az olimpia új sztárja, a Rave Horse?: „Az olimpiai nagy sztárja lett az a ló, amelyik a diszkózenére, többek között a What is Love-ra, lejtett olyan táncot, hogy a fél internet megőrült érte. Elmagyarázzuk, hogy pontosan hogyan vehető rá egy ló egy ilyen truvájra.” – Kicsit elkéstetek, a lovaglást pont most fogják kiszedni:
Napokon belül kirakhatják a lovaglást az öttusa versenyszámai közül: „Az idei olimpián megütött ló botránya miatt dönthetett így a nemzetközi szövetség. A Guardian úgy tudja, hogy a kerékpár kerülhet a sportág helyére.” – Ne szarozzunk, legyen az e-sport. Eközben Japánban:
A kommentátorok rémálma, Sumomomomomomomomo nyert egy japán lóversenyen: „Természetesen már lehet kapni Sumomomomomomomomo plüssöket is.” – ...de így is Afganisztán a legprogresszívebb:
Afganisztán nemzeti sportját labda helyett kecsketetemmel játsszák: „Vagy más állatéval. A több évszázados múlttal bíró buzkasit két évtizede épp a tálibok tiltották be, de később újra virágzásnak indult. Nem a puhányok sportja.” – ...és ez náluk menőség („nem a puhányok sportja”), ilyenkor nincs brühühüü, nincs grínpísz-tüntetés az állatok jogaiért.
Részegen tombolt a hazaúton jónéhány ausztrál olimpikon: „Egyikük részegen annyira telehányta Tokióból Sydney-be tartó gép vécéjét, hogy azt többet nem is lehetett használni a tíz órás úton.” – Tudjátok mit, legyen a rókázás az új olimpiai sportág :DD
A nagyon boldog másodikok: „Mintha a sportolók és a közvélemény is elkezdené megtanulni értékelni, ha valaki a világ második legjobbja. Örömkönnyek a magyar ezüstérmesek szemében.” – Jaj de le vagytok maradva, hát a HVG-n is megmondták hogy „Ma az olimpia nem a sport ünnepe, hanem a buta nacionalizmusé”, a Kettősmércén meg még jobban túltolták, szerintük „a tokiói olimpiai játékokat el kell törölni” és „azon kell fáradoznunk, hogy a nemzetközi munkásolimpiát állítsák a helyére (...) amely nem a nemzetek vetélkedését díjazza, s mindenekelőtt nem a tőke javát szolgálja.”ÉDES FASZOM, én anno gyerekkoromban olvastam ilyeneket vonalasabb újságokban, de jó látni hogy a jólétbe belehülyült aktivisták újra rátaláltak a kommunista szólamokra :SSS
 

PÉNTEK, DECEMBER 31.:
ADÁS? HIÁBA!
0
Unpopular opinion.

Talán érdemes:
Ma is kezdjünk nyolckor a Cinemaxon. Ne tévesszen meg senkit az Adáshiba, ennek semmi köze Szakonyi Károly azonos elnevezésű (és örökérvényű) művéhez, ez lassú folyású idei horror a Signal és a White Noise mintájára. Felesége eltűnése (halála?) után régi videókat archiváló fickó jeleket talál az általa nézett felvételekben amik mintha asszonyával lennének kapcsolatban. A Broadcast Signal Intrusion elvileg a kilencvenes években játszódik, a valóban megtörtént eset a nyolcvanas években volt de ugyanennyit merít egy kétezres évekbeli viral videóból is (Tara the Android). Ugyanabban az időben (20:00) tízéves franciázás a Film Now műsorán amit Bérénice Bejo és Miou-Miou mellékeskedése miatt érdemes csekkolni. Mondjuk így is Déborah Francois lesz az a Populaire kisasszony aki népszerűségét különleges képességének (gyorsgépelés) köszönheti, ez végül még a világhírt is elhozza neki. Régis Roinsard az ötvenes-hatvanas évek retróját hozza némi Amelie-fílinggel, frankofónoknak bejöhet, utána az AMC-n kétségbeesett Asylum-próbálkozás 23:20-kor melyhez nagy meglepetésünkre megnyerték Vivica A. Foxot is. A Zombik akváriuma természetesen akvaparkban játszódik melynek bentlakói (elsőként egy polip) meghaltak, mégis élnek és gondozóikra támadnak. Minden adott a szokásos camp-gore közhelyekhez amik a Piranha 3D-t kultikussá tették de a valóság ezúttal is prózaibb, az Aquarium Of the Dead-et cirka egy hét (!) alatt forgatták le egy Covid miatt lezárt adventure parkban. A trükkök-CGI-szörnyek megvoltak így azokkal nem kellett tökölni, „csak” a forgatókönyvet kellett volna „jól” (=nem unalmasan) megírni de ez itt nem jött össze még úgy sem hogy pont most voltak cikkek a lábasfejűek intelligenciájáról. A végeredmény rövidsége ellenére is inkább idegesítő mint jó értelemben fárasztó, józanul semmiképp ne üljünk le elé. A Moziverzum is nyolcvanperces ijesztgetéssel támad: az Őrjítő lánybúcsú a Bridesmaids véresebb kiadása melyben ex-pasija zsarolja a leendő menyasszonyt és barátnőit. Mivel Lifetime-gyártmány ezért nem túl meggyőzők a fűrészes-éhezőviadalos feladványok de féléjfélkor már úgyse lesz józan senki, szóval elmegy.

Ashley Graham rovat:
Ashley Graham ikreket vár – De hát már vannak neki olyanjai...ja hogy nem úgy kell érteni:
kismama fotó – Ashley Graham anyaszült meztelenül mutatta meg a terhes pocakját: „Az ikrekkel várandós modell újra megmutatta magát a közösségi oldalán. Mint sokszor ez előtt, most sem ruhában!” – Gondolom lesznek terhesség utáni fotók is a testpozitivitás jegyében:
Ashley Graham nem engedi senkinek, hogy a testét kritizálja – Olyan jó ezt szupermodellektől hallani...
Nem csodáljuk, hogy Ashley Graham legújabb fotóitól felrobbant az internet – Csoda volna ha leszarnám? Ugye hogy nem:
Ashley Graham pucérkodva jelentette be, hogy újra terhes: „A modell korábban elárulta, hogy nem védekeznek, hiszen szeretnék bővíteni a családot. Az álom pedig megvalósult.” – ...és ez akkora nagy hír hogy többször, több „újságban” is vetkőzni kell miatta:
ruha nélkül – Ashley Graham meztelenül mutatta meg terhespocakját – Hát igen, ilyen egy jó anyuka, meg ilyen is:
Lapozgatnivaló – Kaia Gerber és Ashley Graham vetkőzik a Calvin Klein új kampányábanLESZA De nem most,

VISZLÁT HAMAROSAN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés