2022. 01. 17.
Mocsártól a sivatagig (jan. 17-18-19-20.) + The Rest of 2021 vol. 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mocsártól a sivatagig (jan. 17-18-19-20.) + The Rest of 2021 vol. 1.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 17.:
NOT IN KANSAS ANYMORE
0
A csodás Baker leány.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor (lemaradóknak holnap ugyanitt délben) Denis Villeneuve debütálása és A sivatag románca már mindent megvillant amiért a különc kanadait illik (nem) szeretni: lassúság (bár másfél órában), üresség (úgy a helyszíneken mint a figurák lelkében) és persze semmiből sehova tartó forgatókönyv SPOILER váratlan lezárással SPOILER VÉGE. Adott egy balesetet szenvedő fotómodell aki ennek hatására megváltozna, gyerekvállalással kezdené, fel is keresi (házas) jó barátját akivel elindulnak a senki földjére (lásd a címet). Az odaút unalmasságában is érdekesebb mint a cél, nem is történik meg aminek meg kellene, lesznek helyette más kalandok. Sznoboknak kötelező, mazochistáknak úgyszintén. A Dunán bő tízéves krimi 21:25-kor olasz módra, valós eseményből. A Carlo Poma utcai bűntény áldozata átlagos titkárnő aki helyettesíteni ugrott be ama végzetes estén és miután rokonainak-főnökének egyaránt feltűnt hogy eltért napirendje megszokott állomásaitól, megtették a szükséges lépéseket (keresés), így jutottak el az irodáig ahol már csak a holttestet találták... Talán nem túl nagy SPOILER hogy Simonetta Cesaroni ügye olyan mint Maddie McCann-é, vagyis megnyugtató lezárása továbbra sincs. Az HBO-n friss komédiasorozat (Valaki valahol) pilot-ja 21:40-től melyben RUPERT Bridget Everett kvázi saját felemelkedését játssza el a kansasi Sam Miller karakterében. Ő a számára túl szűk kisvárosi létből menekül az éneklésbe és ahogy az lenni szokott, itt is jönnek a buktatók majd a pozitív visszajelzések, Everettből meg akár a következő Bette Midler vagy Amy Schumer is lehet ha nem szúrja el. Maradjunk a könnyű műfajnál! Bár ma már ezen a téren is átestek a ló túloldalára, nem árt emlékezni hogy a sóbizniszben sem volt mindig egyenlőség. Josephine Baker a maga korában több szempontból is bátor volt, teljes joggal nevezhető az első fekete sztárnak. A számtalan egyéb sekszy revücsillag közül egzotikumával emelkedett ki de korántsem volt olyan butuska ahogy azt felületes szemlélők feltételeznék pld. a banános tánca után. Ezzel párhuzamosan ott volt az emberi jogi szerepvállalása is amit akkoriban még Franciaországban sem tolerált mindenki. Nem sok táncosnőnek adatik meg a megtiszteltetés hogy szó szerint kerüljön be a Pantheonba de neki ez is összejött. Az M5-ön tíztől adott egyórás tribute nem is tér ki a karrier összes részletére de attól még hiánypótló.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2021 Oligarcha Cars Edition:
60 milliót ért három luxusautó, amit a határon fogtak – Ingyen SZAROM LE mindegyiket.
menő járgány – Ön látta már, milyen vagány Bentleyvel furikázik Jason Momoa? – Nem láttam, de SZAR LESZAROM.
Eladta lélegzetelállító lakását Lewis Hamilton – Tehettem volna a Cribs meg a Sportrovatba is de ehelyett egyszerűen csak LESZAROM.
Molotov-koktél után a Bugatti is olcsóbb: „A tűzeset után alig tizedéért árulják az autót, a látszat ellenére a biztosító szerint gtk.” – Még a végén divat lesz belőle...és tényleg:
Szuperexkluzív programon törték össze a 1050 lóerős Ferrari FXX K-t – Csak hogy tovább csökkentsem az értékét: LESZAROM :)
Ehhez a géphez nem árt tököt növeszteni: hot rod a pályán!: „A kaszni 90 éves, a motor 50, de sok modern autót lelép: Boo hot rodjánál kevés elborultabb gépet próbáltunk.” LESZAROM De mennyi a töketlen sofőr repülési sebessége a hajtűkanyarban? LOL!!4!!!


KEDD, JANUÁR 18.:
JULIEN? KIRÁLY!
0
Vörösben és feketében is.

Talán érdemes:
Bár David Cronenberg a body horror mestereként van elkönyvelve de a krimi sem áll messze tőle amint arról mi is meggyőződhetünk nyolckor a Cinemaxon. Nem mintha az Eastern Promises (vagy Gyilkos ígéretek) nem bővelkedne véres jelenetekben de ezeket itt az Angliában működő orosz maffia emberkereskedelmi részlegének köszönhetjük. Rájuk szinte véletlenül figyel fel egy kórházi dolgozó (Naomi Watts) mikor egyik bántalmazott páciense belehal a szülésbe, ő pedig magához venné a babát, már ha a még élő rokonok hagyják. Az elhunytnál talált napló segítségével el is jut egy vendéglőbe de gondjai ezzel nem oldódnak meg, sőt... Watts-ot háttérbe szorítja Viggo Mortensen aki majdnem olyan ijesztő mint De Niro volt a Cape Fear-ben (és ő sem csak a tetkók miatt). 22:40-től Stendhal klasszikusának 1954-es, monstre adaptációja a Duna TV műsorán. A szegénysorból származó Julien Sorel (Gérard Philipe) kitörne a rászabott keretek közül, így kerül nevelőként a polgármester házába ahol egyaránt felkelti a szobalány és a családfő asszonyának (Danielle Darrieux) érdeklődését. A kirobbanó botrány sem állítja meg, egész Párizsig jut, itt már a márki lányát hódítaná meg de ezt a megbántott feleség nem hagyja szó nélkül... A Vörös és fekete egyike a megfilmesíthetetlen(nek mondott) regényeknek, kétszer is kitolták az időtartamát: korábban 170 perc volt, ma a 190 perces verziót kapjuk. Philipe és Darrieux remekelnek, Claude Autant-Lara rendezése pedig idővel úgy járt mint Stendhal: utolérte a korszellem és megtalálta a közönségét (mármint azt amelyik a hosszabb verzióra esküszik). A Black Water folytatása voltmár nálunk de 01:05-kor a 2007-es eredeti lesz soron a Filmcafén: pár nyaraló megnézné a Mangrove-ban dagonyázó vadakat akik nem kedvelik a turistákat és a csapatleépítést az idegenvezetővel kezdik. A Halál a mocsárban elvileg based on a true story, az igaz hogy Ausztráliában tényleg megesett (és most is megesik) hogy hosszabb időt kell eltölteni fák tetején a lent köröző krokodilok miatt de a többi a készítők fantáziáját dicséri, főleg a hüllő „okossága” és bosszúálló indulata.

A természet visszavág rovat:
The Best of 2021 vol. 1.:
Kenguruk szabotálták egy ausztrál golfozó játékát: „Ilyen ez az Ausztrália.” – Miért nem adtak nekik is ütőt?
Rövid időn belül már a második csíkos lábú kullancsot találták meg Magyarországon – Az a baj hogy NEM megy tovább :SSS
Szarvasbika bukkant fel egy miskolci temetőben: „Sétálgatott a látogatók között.” – Biztos a rokonai sírját kereste.
Vaddisznók száguldoztak a gazdagréti lakótelepen – Remélem azóta már biztonságban hazaértek...vagy továbbmentek:
Vaddisznók és vadmalacok kocogtak Róma utcáin: „Egymásnak estek miattuk a főpolgármester-választás résztvevői.” – ...ahelyett hogy indították volna őket is, mert:
Az osztályharcos vízidisznók visszaveszik a gazdagoktól, ami jár nekik: „Beépítették az élőhelyüket, hogy a gazdagok biztonságban érezhessék magukat a természet közelében.” – Tovább a lenini úton, vízidisznó elvtársak!
luxusélet! – Dívaként él az elkényeztetett vietnami csüngőhasú malac, Peaches: „A vietnami csüngőhasú sertés életére sokan irigykednek, olyan luxusban él. Gazdája, Savannah Harding teljesen elkényeztette.” – Ez az amelyik a Szigeten is fellépett vagy egy másik?
Éhes vaddisznók gyújtottak fel egy búzatáblát Romániában – Ők így SZÁLLNAK LE sütnek kenyeret!!
Állig felfegyverkezve rontottak be a házba, kiderült, hogy csak egy csótány szórakozott velükEGYÉK MEG Atomot nekik, atomot a bestiáknak!!!
 

SZERDA, JANUÁR 19.:
JOSEP ÉS TESTVÉREI RAJZAI
0
Művészet a szögesdrót árnyékában.

Talán érdemes:
Ha már hétfőn a túltolt BLM-et emlegettem Baker kisasszony kapcsán, ma nyolckor erre is jön példa az HBO-n, ugyancsak valós személyekre építve. A Júdás és a Fekete Messiásban az első egy beépülésre rávett piti autótolvaj, a második pedig a szélsőséges Black Panthers mozgalom egyik vezetője, Fred Hampton. Az undercover brother örömmel fekszik le a radikálisoknak és az FBI-nak (akiket akkoriban J. Edgar Hoover vezetett, őt Martin Sheen kelti életre) de hamarosan kenyértörésre kerül a dolog. Shaka King az időtartam (bő két óra) mellett ott lő nagyon mellé amikor full komolyan gondolja a Jézusos párhuzamot, ennek tükrében kérdéses hogy szükség volt-e minderre: a Guerrilla meg a Night Catches Us már évekkel ezelőtt mennybe menesztette a Párducokat míg a Fekete augusztus szépítgetés nélkül nyújtott róluk jóval reálisabb képet (a BlacKkKlansman meg fordított felállásban mesélt el hasonló tégláskodást). A testvércsatorna (HBO3) 2020-as kelet-európai sportdrámával támad 22:50-kor, itt cukorbetegsége miatt kirekesztett kissrác igyekszik helytállni a jéghokipálya kapujában, dolgát nehezíti az edző gyereke és a csapattársak zaklatásai. A Korong mai problémákat (bullying, megfelelési kényszer) érint finomkodásoktól mentesen, közben fél kilenckor rendhagyó animáció is lesz a Cinemax 2-őn. Ebben a grafikus Josep Bartoli menekülne Franco diktatúrája elől de csak egy Franciaországban felállított koncentrációs táborig jut, itt köt barátságot az egyik őrrel. Utóbbi az aki immár idősen, flashbackekben idézi fel kapcsolatukat, a valódi alapot természetesen Bartoli képregénye adja amiről beugorhat a Maus is és amit a francia illusztrátor, Aurel (Aurélien Froment) adaptált.

Konteó rovat:
The Best of 2021 Rovarevés Edition vol. 1.:
Felfüggesztett a Nébih egy Hajdú-Bihar megyei sertésvágóhidat, ahonnan óvodákba és iskolákba szállítottak romlott, kukacos húst: „A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket találtak.” – Dehogy gyomorforgató, hát ez a jövő, megaszondjátok rögtön alatta:
Indul a globális csúcstalálkozó, ahol teljesen átalakítanák a világ élelmiszer-rendszerét: „Csütörtökön kezdődik az ENSZ Élelmezési Rendszerek Csúcstalálkozója, ahol kitalálnák, hogyan lehet fenntartható az élelmiszer-termelés 2030-ra. De sokan nem elégedettek, zöld mezőgazdasági szervezetek bojkottálnak és saját eseményt szerveznek.” – Minek találkozni ha már eldöntötték mi lesz:
Élelmiszer-vásárlás: jön a hibrid világ: „A széles választékot és a villámgyors kiszállítást egyaránt megkaphatják a vevők.” – Jajaja, „széles választék” lisztkukactól tücsökig:
rovarevés – Jó üzlet a "tücsökbiznisz": „Miért hoz jó pénzt a kockázati befektető által javasolt rovaralapú fehérjegyártás?”MERT BARNARIZSES LENCSEÁGYON NÉGY ÍZŰ TÜCSÖK = FINCSI Le vagytok maradva, már a csótány a menő:
Kínában pörög a csótánybiznisz: „(...) Működő modell, amikor élelmiszer-hulladék feldolgozására használják a rovarokat, amelyekből végül fehérjedús baromfitakarmány készül. Ennél is egyszerűbb felhasználási mód, amikor specialitásként közvetlenül a tányérra kerülnek egy étteremben.” – ...és nem csak tápláléknak jó hanem a zorrodat is tisztíccsa, mert: „A csótányokból készült szerekkel légzőszervi és gyomorbántalmaktól szenvedő betegeket kezelnek a kínai kórházakban.” – Bezzeg nálunk a (szintén vírusterjesztő) patkányokkal együtt irtják őket, BRÜHÜHÜÜÜÜ:
Az EU-ban szabad a bogárevés, a magyarok nem kérnek belőle: „A többség nálunk elutasítja a rovarok fogyasztását.” – ...és ez olyan fontos hogy kétszer két helyen ugyanúgy lehozzák:
A magyarok nem kérnek belőle, pedig már az asztalon a jövő superfoodja, a rovar: „(...) Az EU-ban idén legalizálták a lisztkukacevést, és a fenntartható iparág nagy jövő előtt áll. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy a rovaripar máris korrumpálódott, mások azt firtatják, mennyire fáj mindez az évi egybillió felhizlalt és vágóhídra küldött rovarnak.”ÉDES FASZOM, hát ennyi erővel rendes húst is ehetnénk...
Nem fáj a foga egy kis békaturmixra vagy hódpézsmás strucclikőrre, de szívesen megnézné, milyen az? – Na a hódokat csak hagyjuk:
Eperre és vaníliára emlékeztet a hódok popója mellől kinyert szaft: „A hód alsó fertályának mirigyeit használták a történelem során fejfájásra, de cigire is tettek a belőlük kinyert anyagból. Sajnos nem lehet csak úgy egy vaníliafagyin találkozni vele.” – Hát nektek lehet hogy tényleg „sajnos”, én LESZAROM kihagyom :DDD


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 20.:
SZENEGÁL BUDAPEST, VÉGÁLLOMÁS
0
A látszat ellenőre.

Talán érdemes:
Az HBO-n 21:35-től doksi egy fekete rendőr, Sean Suiter meggyilkolásáról. A felállás látszólag tiszta hiszen megvannak a testkamera-, és a segélyhívás-felvételek de az elhunyt felesége nem nyugszik bele a hivatalos verzióba ahogy Sonja Sohn sem aki a Lassú igyekezetben azt kutatta, kinek állhatott érdekében Suiter halála. Amit felderített az odatehető a Serpico mellé csak itt még a viszonylagos happy end is elmarad... Ha már lövöldözés és valóságalap, a Duna TV-n Sopsits Árpád 1990-es, újsághír ihlette társadalomkritikája 22:10-től ahol az erőszakos apa által működtetett majd eladott Céllövölde kerül vissza a családhoz. Persze nem úgy ahogy gondolnánk: a puska a fiú kezében van, a célpont a korábbi tulaj, nyeremény nincs (már ha közös szeretőt nem számítjuk). Nagy Feró itt is bedobta magát és bár nem játssza annyira túl a nyomozót mint a Ford Fairlane szinkronjában, attól még nyilvánvaló hogy az ő helye a színpadon van. Még később, féléjfél előtt tíz perccel rendhagyó Rómeó és Júlia-sztori a Cinemaxon szenegáli prosti és belga kerékpáros szerelméről. A látszat ellenére előbbi az aki Egy angyal, a másik már túl van a csúcson és elhatalmasodó drogfüggősége miatt nem is valószínű hogy vissza tud mászni. Önpusztításától a lány se tudja megmenteni, viszont pont őt veszik elő mikor a férfi drogtúladagolásban meghal... Az Un ange mintha a Las Vegas, végállomás művészkedősebb kiadása lenne, óvatosan vele.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Best of 2021 Kína Edition vol. 1.:
Szaporodásra utasították a párttagokat Kínában: „Majd az általános felháborodás miatt levették a cikket.” – Jogos a felháborodás, hagyjuk meg a sekszualitást a hanyatló Nyugat ópiumának, neveljük inkább a már legyártott generációt:
A kínai kormány szerint túl puhányok a serdülőkorú fiúk: „Oktatási reformot akarnak bevezetni, hogy ezen változtassanak.” – ...természetesen a legkorszerűbb technikával:
Nem monitorozzák tovább a nebulók agyhullámait egy kínai általános iskolábanMERT MÁR MINDENT LEMENTETTEK AMI KELLETT Ja nem, hanem azért mert: „A szülők aggodalmaskodtak a kísérlet miatt.”MAJD ELKÜLDIK TÁBOROZNI EZEKET AZ AGGODALMASKODÓ SZÜLŐKET Á, a gondolatolvasás már so last year:
Arcfelismerővel korlátozzák Kínában, hogy túl sokat játsszanak a gyerekek: „Éjszaka „netes kijárási tilalom” van, ötvözték a 18-as karikát a mesterséges intelligenciával.” – ...és jó arcot kell vágniuk hozzá különben felnőttként is balra húzzák őket a Zélet tinderén.
Felszólító levelet kaptak az Apple korlátozást megkerülő kínai fejlesztők: „Szeretnének engedély nélkül kémkedni a felhasználók után, de nem biztos, hogy menni fog.” – Érthető, a kémkedés az mindig a feltalálók (Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerbeg) előjoga!!!
A Mennyei Palotával Kína átveheti az uralmat az alacsony Föld körüli pályán: „A Nemzetközi Űrállomást, az ISS-t néhány év múlva nyugdíjazzák, így a kínai Tienkung lesz az egyetlen állandó bázis az űrben, az USA pedig másodhegedűssé válik az alacsony Föld körüli pályán (...)” – ...és a hosszú menetelés után ez is a mi fejükre fog zuhanni:
Lakott területre pottyant egy méretes kínai rakétadarab – és valami szivárog belőle – Mit rinyáltok, fel is robbanhatott volna.
Elkezdődött a kutyahúsfesztivál Kínában - dacára a koronavírusnak és a tiltásnak – ...pedig igazán tudhatnák hogy manapság a csótány-, és a döghúsevés a menő,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés