2022. 01. 23.
Amíg a tiktak ketyeg... (jan. 24-25-26-27.) + The Rest of 2021 vol. 3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amíg a tiktak ketyeg... (jan. 24-25-26-27.) + The Rest of 2021 vol. 3.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 24.:
TÚLÉLÉSKARMA
0
Malkovich másfajta menete.

Talán érdemes:
A Film4-en 2017-es kosztümös szériát kezdenek nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 12:30-kor): Fuggerek zabigyereke vergődik Intrikák hálójában és forral bosszút a kolostorukat betámadó inkvizítor ellen. Egy órával később (21:00) tavalyi thriller a Mozi+-on, a vírushelyzetre reflektálva. Itt már túl vagyunk a teljes összeomláson, Az immunisakra ezer veszély leselkedik, főleg a törvényen kívüli bandák. Mikor az egyik ilyen csapat messiás-komplexusos vezére (John Malkovich) megtudja hogy létezik a betegségre rezisztens nő, azt tervezi hogy újra benépesíti vele a bolygót, akár beleegyezik, akár nem. Sarah (Ruby Modine) egyetlen reménye testvére halála után annak ex-FBI-os kollégája (Jonathan Rhys-Meyers) aki prepperként készült fel a túlélésre (ő az a bizonyos Survivalist). Jon Keeyes kétszer is mellélőtt, előbb azzal hogy konkrétan a Covidra, azon belül is a deltára húzta fel az alapszitut, nevesítés nélkül bármelyik hullám bármelyik variánsánál releváns lehetett volna, lásd a hasonló sztorit ellövő Ember gyermekét. Ennél is nagyobb gond az Asylum-szintű megvalósítás ami egyszerűen méltatlan Malkovich eddigi karrierjéhez. Lehetett volna belőle tűrhető B-movie, lásd Lori Petty (hangbeli) jelenlétét akit a szintén posztapokaliptikus Tank Girl-ből illik ismerni, itt pedig rádiós DJ-t alakít (vagyis amennyiben magyarul adják, még ez a nüansz is el fog veszni). 00:20-kor ugyancsak aktuális darab a Film Now-n, sajna még gyengébben megvalósítva. A tongai cunami után a Lökéshullámot is más szemmel nézzük de attól még nem lesz jobb, max. a konteósok fogják értékelni a szuperfegyvert amivel a rengést előidézik. Mindeközben az HBO-n folytatják a Valaki valaholt is 21:40-kor.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
The Best of 2021 vol. 1.
KARÁCSONY LUXUSKIVITELBEN – Kim Kardashianék méregdrága ajándékötletekkel álltak elő: „Kiadták méregdrága ajándékötlet-gyűjteményüket, amely sokak szerint inkább a nevetséges kategóriába tartozik.” – Még többek meg egyszerűen csak leszarják:
Egy biztos: pénz nem számít! – Több millióba került ez a frizura Kim Kardashiannek – Meg az is biztos hogy LESZAROM.
Szupergazdag családba született, mégis keményen megdolgozott mindenért: „Amíg húgai és nővérei lubickolnak a hírnévben, neki valamiért meg is kell dolgoznia érte.”TISZTELET Ja nem, LESZAROM, mert kiről is van szó: „Khloé a Kardashian-nővérek legfiatalabbik tagja, és bár a sztereotípiák szerint őt kellene a legjobban kedveli, valójában mégis ő az, akinek a legtöbbet kellett küzdenie azért, hogy a világ elfogadja.”BRÜHÜHÜÜÜ, szegény kénytelen villantás-vetkőzés nélkül, Kemény Munkával érvényesülni...ja nem:
Khloe Kardashian farmer reklámja túl erotikusnak bizonyult, nem adja le egy csatorna semKeep calm, még így is ott van neki a Pornhub meg az OnlyFans ^^
Kim Kardashiant megint beoltotta a lánya – De mivel és hanyadszor? Mert nagyon nem mindegy!44!4!
Kendall Jenner bevállalta a pikáns fotókatLESZAROM Miért, eddig nem ilyenek készültek róla? Hát dehogynem:
Kendall Jenner rákapott, hogy melltartó nélkül hordjon fehér topot: „Los Angelesben, New Yorkban, mindenfelé így mászkál a modell, akin meglátszanak a mindennapos pilates-edzések.” – Meg az is látszik hogy LESZAROM.
Tényleg látványos, mennyire hasonlít ez a lány Kim KardashianreMore Kardashian than Kardashian?! LESZAROM!
 

KEDD, JANUÁR 25.:
SNAKES ARE SNAKING
0
The force is strong with this one!

Ajánlott:
A hét első bűnös élvezete 00:10-kor jön a Filmbox Plus-ra és a Kigyófrász a bűnös városban megmutatja mit kapunk ha keresztezzük a Snakes on a Plane-t bármelyik zenés-tinis limonádéval. Feltörekvő rapbanda álmait keresztülhúzza a kerületükben feltűnő mutáns hüllő amivel ők (és persze a többi boyz n the hood) veszi fel a harcot. A szándékosan gagyi CGI dacára a Snake Outta Compton nem annyira buta mint amilyennek álcázza magát, az NWA-s elnevezés csak a kezdet, kérdés hogy ha leszinkronizálták, mennyi jön át az utalásokból.

Talán érdemes:
22:55-kor újra sorozat, újra múlt de már Duna TV és Berlin. Itt működik a Charité kórház ahol a kor politikai-orvosi irányzatai ütköznek egymással miközben a háttérben lassan de biztosan rossz irányba halad az ország. Elvileg a XIX. századdal indít, innen jut el a II. VH végéig és nem ez az első ilyesmi (lásd: Babilon Berlin) de tudtommal az egészségügy szempontjából eddig még nem láttuk ezt az időszakot, műfajnál maradva nyolckor jön az Intrikák hálójában 2. része is a Film4-en. A mai legkorábbi-legkésőbbi program a Sony Movie Channelen lesz hajnal háromtól, a hülye fordítás (Őrül-tech) viszonylag friss, modern szállítóeszközökkel foglalkozó doku-szériát takar. Egymás után négy rész, korán kelők-felvevővel rendelkezők előnyben, nálunk meg jöjjön is a

More human than human rovat:
The Best of 2021 Drone Edition:
Danube institute – Drónok is dönthetnek a bevándorlók sorsáról a határon: „Egy amerikai cég fejlesztése sok más mellett a határvédelmet is forradalmasíthatja.”„Forradalom”, az, bezzeg ha Trump alatt kezdték volna fejleszteni!!! Amúgy velük is az a baj hogy továbbmentek, egész Magyarországig:
Amerikai drónok zümmögnek Veszprém felett: „Olvasónk szerint a lakosság kezd megőrülni, amiért második napja folyamatosan azt hallgatják, hogy „zzzzzzzzzz”.” – Örüljenek, közéjük is lőhetnének:
Saját döntésükből támadtak drónok emberekre: „Először támadtak emberi közreműködés nélkül felfegyverzett drónok emberekre.”Keep calm, ez egyedi, elszigetelt eset, megaszonta a média is:
Dívány – Előbb lesz rád veszélyes a saját telefonod, mint egy terminátorszerű robotMAGYARUL: érzékenyítő tréning, érdekes ezt olvasni mellette:
Bekövetkezett: egy szexrobot öntudatra ébredt, és harcos környezetvédővé változott – Régen bezzeg akkor ébredtek öntudatra a sekszy STÁRok mikor már kidubajozták magukat...tényleg, mi lehet most ott?
Olyan pokoli a forróság Dubajban, hogy drónokkal idéznek elő mesterséges esőt: „Az új felhővetési módszer egyelőre eredményesnek tűnik.” – Á, a törökök ebben is jobban teljesítenek:
JELENBŐL A JÖVŐBE – GÉPEK – Maguktól gyilkolnak a drónok: „A török drónokat objektum­detektáló és arcfelismerő algoritmusokkal szerelték fel.” – Turistacsalogató lépés, már csak a sariatörvényeket kell feltölteni rájuk ^^
Videó: Robotok osztják a Zamzam-forrás vizét a mekkai zarándoklaton – Lásd fentebb. Vissza a középkorba a csúcstechnológia segítségével:
Tánc – Prűd robotok támadása: „Kegyetlen repülő drónok cenzúrázták a meztelen táncosok előadását.” – Már a sekszualitásunkra fáj a robotok foga?! ÉBERSÉG!!


SZERDA, JANUÁR 26.:
JÓ REGGELT, UTOLSHOW-K!
0
Rénszarwashing machine.

Talán érdemes:
Fél kilenckor újabb balti depizés a Cinemax 2-őn, alátámasztandó hogy Az utolsókból lesznek...az utolsók merthogy a pénz oda megy ahol már eleve van belőle. Bányában dolgozó srác abban reménykedik hogy munkája gyümölcseként meggazdagszik, érthető ha zavarja makacs apja aki még a régi szakmát űzi vagyis rénszarvasokat terel és nem hajlandó eladni földjét a helyi nagybirtokos vállalkozónak. A kitermelés leáll, a tulajdonos jobb híján szép szavakkal és gyanús anyaggal kábítja alkalmazottjait, közben egyikük barátnőjét is elkezdi fűzögetni. A helyzetet bonyolítja hogy a lányba a főhős is szerelmes, így lesz teljes a Last Ones neowesternbe oltott társadalomkritikája, érdekesség hogy Észtország ezt jelölte a 2021-es Oscarra. A Dunán olasz sorozat (Jó reggelt, Anya!) kezdő epizódja 20:40-től melyben kómában fekvő mamát kezel családja egyenértékű (bár tény hogy kissé hallgatag) tagként és mikor már nem tudják fizetni a gondozót (ők maguk meg nem tudnak a helyére állni) egy helyit vesznek fel... Ugyanitt maradva 23:05-kor újabb Sopsits Árpád-dráma Sándor Pál producerkedésével és Nagy Feró ebben is szerepel, ebben is rendőrként. A hetedik kör nem horror, pedig lehetne: önkereső kamaszok jönnek össze a víztározónál hogy rémtörténetekkel szórakoztassák egymást és kibeszéljék problémáikat. Ezzel nem is lenne baj de ott van még a tizenévesekre jellemző, nem mindig egészséges kísérletezés és a fokozatos(an erősődő) önpusztítási vágy... Ezt is valós tények ihlették és hát felnőni a 2008 óta eltelt idő alatt se lett egyszerűbb, sőt:

Szelfibűnözés rovat:
The Best of 2021 TikTok Edition:
Pár TikTok-sztár kommunát alapított: luxusvillában élnek, rengeteget keresnek, mégis van egy kis bibi – Az hogy LESZAROM nem mennek tovább:
Bejött a TikTok, Pekingben él a legtöbb dollármilliárdos:„A Forbes szerint a New York-i szupergazdagok összesített vagyona még mindig nagyobb.” – Sovány vigasz hogy mindkét helyen bármikor elvehetik tőlük.
Miért irkálnak a fiatalok sorszámokat a testükre?: „Benjamin_Hanz teljesen új őrületet indított el a TikTok-on azzal, hogy számsorokat ír fel a testére.” – GRABOVOJ LIKES THIS Hát inkább ez mint a vagdosás :SSS
Ön fizetne a TikTok videósainak?: „Új rendszert tesztel az app, a felhasználók pénzt küldhetnének a videósoknak.” – Ha MILFek lennének és vetkőznek...nem, még akkor sem :))
marketingmorzsák – Rágcsálnivalóval is sikert lehet elérni a TikTokon: „Sokmindennel lehet pénzt keresni.” – ...de továbbra is a halál a legkelendőbb:
marketing 18+ Bizarr fordulatot vett a TikTokon közvetített tragédia: „Nem elég a szörnyű öngyilkosság, de az is durva, ami utána történt.” – Nem, a média hullarablása, az a durva:
Megkéselte barátját egy OnlyFans-modell, majd az oldalát reklámozta: „Genie Exum túl messzire ment a figyelemért.”JAJ DE VICCESEK VAGYTOK, bezzeg ha fordítva történik ezerszer kisebb dolog, rögtön beindul a gyűlöletcunami:
Hozzávágta a lakodalmi tortát menyasszonyához, a TikTokon lett belőle botrány: „Egy amerikai férfi egy vicces lagzihagyományt tolt túl, legalábbis a kommentelők szerint.” – Na, neki is csak volt egy élete..


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 27.:
STILL CLIMBING HIGHER
0
Mikor nem ereszt az Everest.

Talán érdemes:
21:25-kor megosztó doksi az HBO-n a Guantánamo-öbölbeli bázis Örök rabjáról, Abu Zubajdáról akit a 9/11-es események miatt kapcsoltak le 2002-ben. A rendező Alex Gibney egyértelműen elfogult de amit felderít az attól még olyan mint egy kafkai rémálom, a húsz évnyi fogságtól a kényszervallatások részletezéséig. Negyed éjfélkor nekünk is ismerős téma a Cinemaxon, a kelleténél negyedórával hosszabban: pár elszánt nyugati hegymászó feljut az Everestre de a lejövetel már nem lesz sétagalopp merthogy elkapja őket a hóvihar. Erőss Zsolték tragédiája után nem rajongok az ilyen minekmentoda-figurákért de Robin Wright és Jake Gyllenhaal kedvéért talán adok neki esélyt. 00:20-kor 2020-as akciózás a Filmbox Premiumon, Stooges ihlette címmel (Kutass és rombolj). Félresikerült túszmentés után leszerelt katonát (Dylan Bruce) bíznak meg nemhivatalos küldetéssel ami egyben bosszú is lehetne a terroristán (Sergey Badyuk) aki annak idején derékba törte a karrierjét. A Search and Destroy-t Bulgáriában forgatták, talán ez magyarázza hogy még az amcsik is orosz (!) egyenruhában mászkálnak, és ez még csak az első sokk. Két lehetőség van: Danny Lerner vagy önparodisztikusan nyomta fullba a tesztoszterontól fűtött macsó közhelyeket, vagy komolyan gondolta, akárhogy is, a rossz filmek szerelmeseinek szerzett egy jó másfél órát, mindenki más kerülje jó messzire, de ha már itt tartunk:

MAGYARUL! rovat:
The Best of 2021 „Zene” és „film” Edition:
Az Amerikába jöttem 2. korrekt folytatás, de csak rajongóknak: „Rengeteg visszatérő karakter, ismerős poénok, látványos jelmezek, Eddie Murphy gumiarca - ha valaki elsőre szerette, ezen is nevetni fog. Önmagában viszont nehéz értelmezni.”MAGYARUL: szar.
[nerd] – popkultúra – Ördögien jó húsvéti horrorral támad a Fűrész sztárja: „Cary Elwes mellett a Walking Dead gonosza, Jeffrey Dean Morgan is szerepel a The Unholyban. Itt a hátborzongató trailer!” MAGYARUL: csak a kereszténység jelképeit lehet kiforgatni (lásd a duplán fordított keresztes plakátot), és tényleg:
Zack Snyder szívesen forgatna egy vallásos témájú pornófilmet – Jajj de le van maradva, ez már szinte mainstream:
Szemérmetlen apácákkal tér vissza az Elemi ösztön rendezőjeSharon Stone likes this. Ja ő már nem, felette eljárt az idő:
netflix KRITIKA – Barátság perverziókkal - Pikánsabb is lehetett volna, de így is bevállalós a domina vígjátéksorozatMAGYARUL: érzékenyítő tréning.
kultúrpart – A mumus sem állhat egy igazi bombázó útjába: „A Shadow in the Cloud papíron borzasztó film, mégis elképesztően szórakoztató.”MAGYARUL: tényleg borzasztó, és nem csak papíron.
Olyan, mint a Rick és Morty, csak nem olyan jó: „A Rick és Morty egyik alkotójának új sorozata csak néhol vicces, cserébe űrlények vannak benne.” – Lásd fentebb...

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés