2022. 02. 05.
Occupy & express yourself! (feb. 5-6.) + The Rest of 2021 vol. 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Occupy & express yourself! (feb. 5-6.) + The Rest of 2021 vol. 6.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 5.:
HÉ, MISZTER HÓEMBER!
0
The Snow must John!

Talán érdemes:
Nyolckor korrekt film a filmről az HBO-n melyben többek közt Robert De Niro, Tommy Lee Jones és Morgan Freeman lesznek A nagy visszatérők. Több értelemben is azok, nekem pld. azért mert évek óta a nívójuk alatt teljesítenek de itt régi fényükben ragyognak. A Comeback Trail eredete az originál Producerekig nyúlik vissza, ebben is két örök lúzer fickó (De Niro ill. Zach Braff) játszik a direkt buktára. Eltérés csak annyi hogy ők gengszternek (Freeman) tartoznak, miatta kell eladniuk féltve őrzött új forgatókönyvüket egykori beosztottjuknak (Emile Hirsch). Amaz nekiugrik a forgatásnak ami egyből le is áll a főszereplő halála miatt – így viszont csenget a biztosító, nem is keveset. A két idősebb ravasz rókaként ihletet kap: írnak egy gagyi de veszélyes westernt, megkötik rá a biztosítást majd szerződtetnek egy elhalálozás-pozitív kisöreget (Jones). Aki látta Brooks alkotását az sejtheti hogy semmi sem megy terv szerint: TONY Duke Montana egyszerűen nem hajlandó elhunyni... A legkevésbé vártam hogy pont De Niro vagy Freeman lep meg ilyesmivel, bár nem tökéletes de így is milliószor jobb az elszabaduló nagyfateroknál vagy mérgező rózsáknál. Két órával később (22:00) gyenge skandi-noir a TV2-őn: zűrös lelkű (alkesz), beszédes nevű (Harry Hole) nyomozó (Michael Fassbender) azt gyanítja hogy az Oslo környékén tevékenykedő, maga után mindig csak KÉPEKET Hóembereket hagyó serial killernek köze lehet saját lezáratlan ügyéhez. Erre utal az is hogy az elkövető rendszeresen üzenget a rendőrségnek, azon belül neki is, kap is maga mellé egy fiatal női partnert (Rebecca Ferguson) hogy kettőzött erővel dolgozzanak a megoldáson. A tettes mintha (szerinte) szabados életvitelükért büntetné áldozatait akik egyedülálló anyukák, motivációi erkölcsiek (LOL) és a traumatikus gyermekkor következményei (surprise, surprise, főleg a kezdő képsor ismeretében). Tomas Alfredsonnak csak élnie kellett volna a lehetőségekkel: elronthatatlan krimi (melynek még az íróját, Jo Nesbót is rávették hogycameózzon), STÁRok akik egyaránt becsalogatják a mozibubusokat (Fassbender, J. K. Simmons) és a hipsztereket (Charlotte Gainsbourg, Chloë Sevigny). Ez most nem jött össze, Murphy törvényei érvényesülnek: kimaradt ziccerek, elvarratlan szálak, összevissza kapkodás. A Snowmanről jövő első hírek folyamatos utóvágásokról szóltak, ehhez képest a végtermék továbbra is két óra de a trailerben látott jelenetek nagy része nincs benne. Fél tizenegykor ugyancsak max. közepes, 1999-es thriller a Filmbox Plus-on amin szintén egy régi arc, Dennis Hopper javít kicsit. A Próféta-játék is flashbackkel kezd, ebben is sorozatgyilkos viccelődik a rendőrséggel, a reaktivált nyomozó (Hopper) itt is kap maga mellé női segítőt (Stephanie Zimbalist) de amiért most is érdekes az az hogy itt is gyerekjátékot használnak ölésre, márpedig ezt 2021-ben maxolták ki:

Év filmje rovat:
The Best of 2021 Squid Game Edition vol. 1.:
filmvilág – Mi a közös a Dűnében és a Squid Game-ben? – Az hogy LESZAROM ja nem, AZ HOGY MINDKETTŐ BEMUTATÓJÁT ELHALASZTOTTÁK ja az sem: „Lehet méltó főszereplője a Dűnének egy „nyegle ficsúr”?” – Majd kigyúrja magát...
Egy youtuber megrendezte a Squid Game-et a valóságban: „Persze nála nem halt meg senki, de a győztes jól járt. Egy kivétellel a sorozat mindegyik játékát eljátszották.” – Bezzeg Észak-Koreában már most vérre megy a játék:
Halálra ítélhettek egy férfit, mert becsempészte Észak-Koreába a Squid Game-et: „Azt a középiskolai diákot pedig, aki megvette a férfitől a sorozatot, életfogytiglani börtönre ítélték.” – Gyermekvédelem level over 9000, Európa azért még nem tart itt:
Pszichés károkat okozhat, ha a gyereke megnézi a Squid Game-et?: „Pontosan miért is veszélyes, ha egy gyerek azt nézi, ahogy embereket gyilkolnak? A tanácsadó szakpszichológus, Polányi Viktória válaszol!” – ...aki nem elég progresszív mert eközben a Fejlett Nyugaton:
Már gyermekjáték formájában is kaphatók a Squid Game karakterek – ...de csak a kicsiknek, a nagyok nem játszhatnak majdmegmondommilyet:
Három New York-i általános iskola is betiltotta a Squid Game-es halloweeni jelmezt: „Mert nem szeretnék, ha ezzel a gyerekek az erőszakot reklámoznák.” – Nem reklámozzák hanem átültetik gyakorlatba:
Itt az új őrület: a Squid Game-et másolva verekednek a gyerekek: „Több iskola arra kérte a szülőket, ne engedjék, hogy a sorozatot nézzék a tanulók.” – Az a baj hogy a felnőttek se nőtték ki az ilyesmiket:
Jokernek öltözött az ámokfutó, aki 17 embert megkéselt, és sósavat permetezett a tokiói metróban: „Helyi lapértesülések szerint azért akart ölni, hogy halálra ítéljék.” – Biztos csak véletlen egybeesés. Mindegy, remélem teljesül a kívánsága :SSS
 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 6.:
RICHARD KIRÁLY, TENISZKIRÁLY...
0
...straight outta Compton!!4!!44

Talán érdemes:
Ahogy De Nirót úgy Will Smith-t is örömmel alázom és hát ő is tesz érte rendesen, elég ha a NYITOTT HÁZASSÁGÁRA felvállalt cuckoldságára vagy nepotizmusára gondolunk, de ma nyolckor ő is rácáfol az előítéletekre az HBO-n. A Richard király nem polkorrekt történelmi dráma hanem valósághű életrajz a Williams-nővérek, Venus és Serena apjáról aki jó előre megtervezte lányai karrierjét. Pedig a körülmények nem a legjobbak: Los Angeles mélyéről, az NWA által is megénekelt Compton negyedből indul a sztori, innen szép nyerni egy fehérek által dominált sportágban. A Williams tesók meg is tették, mi pedig láthatjuk a siker mögött rejlő iszonyatos meló színét-visszáját (mert azt se hallgatják el). Az apróbb hibák-túlzások ellenére a King Richard nagyon jó portré egy megszállott emberről aki nem nyugodott bele a neki kijelölt pályába, küzdelmének hála gyermekei (meg az ő gyerekeik) pár szinttel feljebb kerültek. 20:20-kor katasztrófafilm magyar vonatkozással (Bob Ducsay) a retekklubbon. A tűzoltó-pilóta Raymond Gaines (Dwayne Johnson) házassága romokban, hamarosan követi ebben Törésvonalon fekvő városa, San Francisco is mikor elkapja egy jókora földrengés. A férfi azt teszi amit minden lányos apa tenne a helyében: elindul megkeresni elhidegült feleségét (Carla Gugino) és lányát (Alexandra Daddario)... Nem a San Andreas fogja megújítani a műfajt de egynek elmegy bár tény hogy Johnson, Gugino és Daddario nélkül nem lehetne megkülönböztetni az Asylum-koppintásoktól. Tíz perccel utána (vagyis fél kilenckor) 2021-es cseh vígjáték a Megszállás idejéből a Cinemax 2-őn melyben illumimált orosz tiszt zavarja meg a színházi bemutató utáni zártkörű bulit. Ő előbb némi üzemanyagot akar sutyiban eladni a színészeknek majd politikai helyzetétől felbátorodva egyre tovább (az egyik actress szoknyájáig) merészkedik. Az Okupace mintha az Ötödik pecsét optimistább kiadása lenne, biztosan nem nyúlunk vele mellé.

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2021 Pornó Edition vol. 1.:
A pornóról nem tudsz úgy lejönni, mint a drogról – A feminista pornóról se? Ja hogy az menőség:
Feminista szexboltokkal üzennek hadat az erotikához kapcsolódó szégyenérzetnek – Jól értem hogy akkor a szégyentelenség inenntől pozitív jelző? LOL!!4!
aggasztó pornófüggőség – Túl sok pornót nézett a karanténban, ezért már nem tud a csúcsra jutni ez a fiatal nő: „Sophie Blackmannél kezdett olyan méreteket ölteni a pornófogyasztás, ami később komoly problémát okozott.” – Azért a hüvelyi orgazmus nemlétét ne kenjük már a pornóra, tessenek inkább tájékozódni a hülyeségek irkálása helyett, még jó hogy közben változott a direktíva:
Pornóellenesség helyett pornókritikusságra van szükség: „Nem önmagában a pornó az, ami nőgyűlölővé vagy erőszakossá teszi a férfiakat.” – ...mert már eleve ilyennek születtek, sekszet akarnak különben gyilkolni fognak. Mondjátok csak ki nyugodtan, hozzászoktunk, bezzeg a nők...ja nem:
18+ Íme egy pornó, amire a nők kattintanak!: „A mostohaapa-lánya pornó az egyik legnépszerűbb kategória a női pornófogyasztók körében, derül ki a Pornhub éves statisztikájából. Az alábbi videó erre egy példa: a mostohaapa alszik, a mostohalánya pedig kihasználja az alkalmat.” – Huhh, ez már nekem is beteg, meg is kell nézzem gyorsan a Gianna Michaels-összest :SSS
stopstd 18+ ez fontos! – Minden, amit tudnod kell a pornó hatásairól: „A függés csak egy apró szelete annak a sok káros hatásnak, ami a rendszeres pornófogyasztót éri.” – Egyetértek, a pornónézők kapjanak veszélyességi pótlékot. Ja és a színészek is:
Dívány – Szexbalesetek: maradandó sérüléseket okozott a pornószínésznőnek a forgatás: „Ez a szakma is rejt magában egészségügyi kockázatokat.” – ...és akkor ott vannak a rajongók is akik nem fizetnek a Kemény, Veszélyes Munka gyümölcséért:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés