2022. 02. 21.
Maflaszentek ünnepén (feb. 21-22-23-24.) + The Rest of 2021 vol. 11.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Maflaszentek ünnepén (feb. 21-22-23-24.) + The Rest of 2021 vol. 11.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 21.:
UTAM A KOCSMÁBA
0
Erős hétkezdés.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:10-kor) Mika Kaurismäki folytatja a tesó hagyományait. Az éjszaka megbocsát (ami A megváltás éjszakája néven is futott nálunk) valóban ott veszi fel a fonalat ahol a másik Kaurismäki (remélhetőleg) abbahagyta, ugyanúgy lesújtott finn kisembereket prezentál akiket az ág mellett most még a Covid is húz (merthogy jelen időben játszódik). A menekülő útvonal is a szokásos (pia), és mivel rajtuk kívül kb. senki sincs a bárban ezért szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak. Ugyanitt féléjfél után öt perccel dettó komolykodás de már gyerekekkel, Indiából és valóságalappal. Az ottani horrorsztorikhoz képest az eltűnt testvérét kereső Jhalkié egész visszafogott, neki népmese ad erőt amire szüksége is lesz hogy épségben átvágjon a bürokrácia útvesztőjén és a gyerekmunka mocsarán... A Gettómilliomos vagy a Salaam Bombay valamivel hatásosabban mutatott be hasonlót, itt nem fektettek annyi energiát a forgatókönyvbe de attól még egynek elmegy. Gyerekeknél és nehéz sorsoknál maradva tíz után öt perccel majd’ tízéves doksi az M5-ön hogy még jobban értékeljük bármilyen kevés is jutott nekünk. Az Utam az iskolába asszem csak hivatkozva volt de ma láthatjuk is hogy a nem olyan jó helyekre (pld. Afrikába, arab országokba meg Indiába) születetteknek mekkora erőfeszítésbe kerül az ami nekünk természetes. Bár egyes részei egyértelműen megrendezettek de ez mit sem von le az értékeiből. Mindeközben az AXN-en kilenckor kilencedik évadával érkezik az Amerikai Horror Story amivel nem foglalkoznék ha nem az 1984-es alcímet viselné. Logikus hogy az akkori évtized előtt tisztelegnek a készítők vagyis lesznek erdők, tavak, nyári táborok és persze sok vér.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
The Best of 2021 vol. 2.:
? – Miért épp fehér az orvosok köpenye? – Hogy látszódjék rajta amikor LESZAROM.
MA IS TANULTAM VALAMIT – Nagy orr, nagy pénisz? Megvan a tudósok válasza! – Nekem is: LESZAROM.
Az emésztést segítő fémtabletta, amit a székletből kiszedve újra lehetett használni. Aztán kiderült, hogy mérgező – ...de néha ez is hasznos lehet:
ma is tanultam valamit – Hashajtó-maradványok alapján térképezték fel a híres expedíciót: „Lewis és Clark a térképen és a történelemben is nyomot hagytak. Méghozzá higany-kloridból.” – Én is nyomot hagyok minden hétfő este :DD
Mi lesz, ha keresztezzük a nyakpárnát a hangszóróval? – Mi lenne, LESZAROM. Vagy az a fingópárna?...
kultúrpart – A fatuskó, aki ajándékot kakil: „Nem is gondolnánk, milyen érdekes karácsonyi tradíciók léteznek Európa-szerte.”LESZAROM Á, Japán ebben is jobban teljesít:
A japán fingódémon, aki emberek végbelébe mászott be, hogy megszerezze a lelküket – Keresztény vagyok, LESZAROM.
! – Melyik az a gáz, amitől Darth Vader-hangod lehet?: „És miért lesz a héliumtól nagyon magas hangod?” – Azért mert LESZAROM a magas hang a Brown Noise ellentéte.


KEDD, FEBRUÁR 22.:
KARDDAL JÖTT, NEM VIRÁGGAL
0
To Ping or not to Pong?

Talán érdemes:
Mára csak két jóság jut, előbb a Moziverzumon jön 21:20-kor az (2016-os) újabb Kickboxer-eresztés melynek magyarítását (A bosszú ereje) már elhasználták a Szellemlovas übergagyi folytatásánál. Van Damme ebben mintegy átadja a stafétabotot az új generációs küzdősportolóknak álljanak akár rossz (Dave Bautista) vagy jó oldalon (Darren Shahlavi, Alain Moussi vagy az azóta kegyvesztetté vált, itt csak szervező, nem akciózó Gina Carano). Maga a szitu ugyanaz mint az originálban: testvérpár bevállalósabbik tagját (Shahlavi) leüti Hongkong réme (Bautista). Az életben maradt másik (Moussi, ofkorsz) gépre száll, kiképezteti magát az ottani nagymesterrel (JCVD) és készül a visszavágóra. Carano meg Sara Malakul Lane kedvéért belenézek (meg mert az eredeti Tong Po, Michel Qissi is feltűnik egy pillanatra). Tíz előtt öt perccel tízéves drámázás a Film Now műsorán Penélope Cruzzal és Emile Hirsch-sel. A direktor Sergio Castellitto ezúttal is komoly témához nyúlt: özvegy anya (Cruz) tér vissza Szarajevóba fiával. Annak idején itt ismerte meg férjét (Hirsch) a téli olimpia alatt és itt is vesztette el, már a délszláv háborúban. A Világra jőve flashbackekben meséli el szerelmüket majd a nő kényszerű menekülését Olaszországba, a múlt felidézésével titkokat is kapunk. Kicsit hosszú (130 perc), de megéri, mi meg lássunk pár first world problémát:

Szelfibűnözés rovat:
The Best of 2021 NFT Edition:
Hamis Banksy képet (NFT-t) adott el 88 millió forintért, de visszaadta a pénztWait, a challenger appears:
Korábbi árának többszöröséért kerül újra árverésre a félig ledarált Banksy-kép: „Az aukciós ház szerint 4-6 millió fontért kelhet el.”ÉDES FASZOM!at hogy nem tudnak olyan szart kitalálni amiért valami idióta ne fizetne egy kisebb vagyont...
ELÁRVEREZTÉK A VILÁG ELSŐ SMS-ÉT: EZ ÁLLT BENNELESZAROM ja nem az, hanem hogy „MERRY CHRISTMAS”, AZAZ „BOLDOG KARÁCSONYT”.”
Tízmilliókat kaszálhatnak a szülők világhírűvé vált lányuk fotójával – ...de még így is le vannak maradva pár évvel:
Az interneten adta el újszülött gyermeke képeit az anyuka, hogy fedezni tudja kórházi számláit – Hát inkább ez minthogy a gyerekét adja el előre :SSS
EZ A LÁNY AZZAL GAZDAGODOTT MEG, HOGY A CSUPASZ LÁBÁRÓL ÁRUL KÉPEKET – Megvárom amíg az OnlyFansre is felregisztrál és nem csak a lábáról lesznek csupasz fotók :))
Eladja a Ponyvaregény hét, sosem látott jelenetét Quentin Tarantino: „NFT-ként bocsátja árverésre a jeleneteket a rendező.” – Még így is többet ér mint a virtuális cipő:
A Nike megvásárolt egy csak virtuálisan létező cipőket gyártó vállalatot: „A metaverzumokba adhatnak majd ki egyedi virtuális cipőket, sok pénzért.”NORMÁLIS?!


SZERDA, FEBRUÁR 23.:
KISZÁMOLÓS LESZÁMOLÓS
0
The king of NEW YORK Newark!

Talán érdemes:
Nyolckor a Maffiózók egészestés prequelje az HBO-n ami valószínűleg nem fogja kielégíteni a sorozat régi rajongóit, újakat meg nem fog szerezni. Pedig minden adott volt, csak el kellett volna mesélni hogy lett a tini Tony MONTANA Sopranóból (akit Michael Gandolfini, az öreg James fia alakít) capo di tutti capi. A Maffia szentjei fan service-ként is indul de hamar jelenkori agendáknak való megfelelés lesz (Newark, társadalmi feszültségek, hesstegbéelem) és ez elég sokat árt neki. A Keresztapában vagy a Nagymenőkben (ami már csak Ray Liotta beválogatása miatt is eszünkbe juthat) ott volt a háttérben a korszak politikája, de nem az volt a mérvadó. Akkor már jöjjenek egy órával később (21:00) japán maffiózók az AMC-re 1991-ből akiket Brandon Lee és Dolph Lundgren tanít móresre. A Leszámolás Kis-Tokióban a buddy cop movie-k összes kliséit ellövi: két nagyon más karakter (Japánban nevelkedett amerikai, USÁban felnőtt japán) közösen harcol a vadonatúj narkót terítő druglord ellen és közben egymást is jobban megismerik (na nem úgy). Mark L. Lester a lecsóba csapás nagymestere, fröcsög is aminek kell (Tia Carrere-t viszont dublőr helyettesíti a meztelen jelenetekben amiket remélhetőleg nem vágnak ki úgy mint a legutóbb). Ugyanabban az időben Vera Farmiga egy napon belüli második jelenése (az első a Maffia szentjei volt) a Paramount Networkön Keanu Reeves mellett egy összetéveszthető nevű alkotásban. Szívrablók voltak már nálunk de most nem love-, hanem hanem crime story lesz napirenden, humorosan merthogy Henry bűne az hogy rosszkor volt rossz helyen. Be is kerül egy még rosszabba (börtön) és úgy dönt mivel előre leülte a büntetését, utólag okot is ad rá ha már egyszer benti cellatársától megtanulta a szakma fortélyait.

Kössz, biztonság! rovat:
The Best of 2021:
Japán halálraítéltek beperelték az államot: „Embertelen, hogy későn tudják meg a kivégzés napját.” – Hát akkor hozzák előbbre az emberség nevében:
Először ítéltek halálra egy jakuzavezért: „Gyilkosságra és bántalmazásra adott utasítást a japán maffiózó.” – Ugyanez a 444-en:
Bizonyítékok nélkül ítéltek halálra egy maffiafőnököt Japánban: „Mert a bíró szerint „elképzelhetetlen”, hogy a támadásokat az engedélye nélkül hajtották végre.” – BRÜHÜHÜÜÜ, yakuza lives matter, BRÜHÜHÜÜÜ!44!!44
Évekig tévesen mutogatott valakit sorozatgyilkosként a Google és a Wikipedia: „Nathaniel White nem angyal, de ölni speciel nem ölt soha.” – Legalább filmet nem forgattak róla mert nem mindenki olyan alapos hogy utánajárjon a valóságnak:
Alice Sebold bocsánatot kért a férfitól, akit a vallomása miatt tévesen ítéltek börtönre 1981-ben: „Anthony Broadwater 16 év után 1998-ban szabadult. Az igazság úgy derült ki, hogy az írónő Lucky című könyvének filmadaptációján dolgozó producerben kérdések merültek fel, és magánnyomozót fogadott.”A metoo arca volt de a hesstegbéelem miatt lebukott, and nothing of value was lost that day. Na nem baj, a fickó örüljön hogy szabadult és elnézést kértek tőle, minden el van intézve... Ja nincs:
Hiába a bocsánatkérés, kiadói kifarolnak az írónő mögül, akinek a vádjai miatt ártatlanul ült 16 évet egy férfi: „A bíróságon ellene vallott, majd nagy sikerű memoárt is írt arról, hogy a férfi megerőszakolta. Csakhogy azóta kiderült, hogy nem ő volt a tettes.” – Nem is értem miért nem elég másfél évtizednyi börtönlétért egy mélyen átérzett bocsika! A kiadók meg ne finnyáskodjanak, dobják piacra mint a How To Destroy a Man Now második, IRL részét!!!
 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 24.:
MARIUS SZOMSZÉD

0
Today is the worst year.

Talán érdemes:
Nyolckor James Patterson könyvéből adaptált családi program a Film Now műsorán amiben frissen egyedül maradt anya (Lauren Graham) által nevelt srác (Griffin Gluck) menekül rajzolásba a rá nehezedő nyomás elől. Van is rá oka: húgával nem találja a közös hangot, kisebbik testvére nemrég halt meg leukémiában, mindezek mellé még új osztálytársai között is megtalálja egy bully. Mintha nem lennének elegek neki az iskola igazgatója által lefektetett hülyébbnél hülyébb regulák amiket csak az őt támogató tanár miatt visel el úgy-ahogy. A rendszeres tűréshatár-tesztelés után érthető ha haverja (Thomas Barbusca) rábeszélésére úgy dönt, megszegi a suli összes létező szabályát. Ha rémlik valahonnan az nem véletlen, ez a Meglógtam a Ferrarival fiatalabb korosztályra optimalizált kiadása. Kamaszként én is számtalanszor éreztem hogy ez Életem legrosszabb éve, felnőve aztán más megvilágításba került ez is. 22:55-kor szintén gyerekek és iskola a Cinemaxon, de már nagyon más hangnemben mert 1982 júniusában és Bejrútban járunk. A kamaszgondok itt is ugyanazok, a főhős szerelmet szeretne vallani osztálytársnőjének de ez eltörpül az épp kezdődő offenzíva mellett. Oualid Mouaness saját emlékeiből hozta össze ezt az egyszerre eseménydús és szándékoltan eseménytelen darabot, evezzünk is nyugodtabb vizekre a Duna TV segítségével ahol francia romantikázást vetítenek 23:05-kor. Egymást gyerekkoruk óta kerülgető pár dilemmázik ugyanazon mint a fentiek (bevallják-e egymásnak azt, amit), elvileg Mariusnak (Daniel Auteuil) kéne lépnie de mivel ezt nem teszi meg magától, Fanny úgy dönt hogy féltékennyé teszi egy idősebb úrral, ám cselvetése túl jól sikerül... Marcel Pagnol műve színpadon jobban hat, jelen formájában kijönnek a hibái (főleg a vég nélküli vacillálás), ettől függetlenül hamarosan jön a folytatása is.

Nevezzük át a káros dolgokat! rovat:
The Best of 2021:
Sevillában mostantól nevet adnak a hőhullámoknak: „Eddig nem jutottak szóhoz a hurrikánok mellett.” – Jó ötlet...ja nem az:
Kiborult az Omikron tulajdonosa, beperli a WHO-t – Ha már tudomány és nevek:
Elérte az LMBTQ-probléma a James Webb űrtávcsövet: „A névadó a NASÁ-t igazgatta, de nem állt ki a melegek mellett, ezért egyes tiltakozók szerint inkább egy fekete rabszolgáról kellene elnevezni a teleszkópot.” – Kevés, hívják vissza, zúzzák be és építsék újra az aktivisták!!!
Újra kiadják Agatha Christie egyik legnépszerűbb könyvét, de már nem a Tíz kicsi néger lesz a címeJ. K. ROWLING LIKES THIS Szerintem folytassa az aki a James Bond-regényeket.
Rasszista rajzok miatt nem adnak ki többet hat Dr. Seuss-könyvet: „A szerző örökségét gondozó Dr. Seuss Enterprises döntött így.”HÓFEHÉRKE & STINKY PETE LIKES THIS Lásd fentebb...
Figyelmeztető kisfilmekkel, de visszakerült az Elfújta a szél az HBO Maxra: „Nemrég törölték a kínálatukból, mert rasszistának találták.” – Felkészül mindenki más:
skandallum! – A Barbie Girl szövegét ma elsöpörné a népharag – Én már akkor se szerettem, akkor most menő vagyok?
Rasszistának nevezték a Balenciaga 350 ezer forintos mackónadrágját: „Mert úgy néz ki, mintha kilógna alóla egy boxeralsó.” – Jogos, azonnali kártérítést a medvéknek és a boxereknek!44!!!44 Nap kommentjei:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés