2022. 03. 07.
La Diva. (márc. 7-8-9-10.) + The Rest of 2021 vol. 15.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
La Diva. (márc. 7-8-9-10.) + The Rest of 2021 vol. 15.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 7.:
SMELLY CAT DOG
0
It CAN rain all the time.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 13:50-kor) Takashi Miike-kuriózum, már amennyiben nem keverik össze úgy a filmeket ahogy a tartalmat (amit egy iráni tini berlini éveiről szóló alkotásból kopipészteltek). Akárhogy is, az Ázott kutya a Leon, a profi Távol-keleti, nihilista antipólusa: jakuza hitman teszi a dolgát mikor excsaja váratlanul ráhagyja állítólagos fiát. A kölyök egyből mélyvízbe kerül és nem a megállás nélkül zuhogó eső miatt hanem mert szembesül apja fő megélhetési forrásával mikor elkezdi követni az először igencsak közömbös férfit. A lassan összebarátkozó elátkozott figurák mellé becsatlakozik egy utcalány is, így lesz teljes az őrült család. A kilátástalanság és az erőszak a másik fő kutyás gengszteresdit, a Dobermannt is eszünkbe juttathatja csak itt még állatiasabb mindenki (lásd a territórium-megjelölős jelenetet). Nem könnyű (melyik Miike-mű az?), nem is ez a direktor úr legjobb munkája de sznoboknak így is kötelező. Ugyanabban az időben (20:00) a sportrajongóké a terep az HBO-n. A Győzelmi sorozat dramatizálva, több részben meséli el A Lakers dinasztia felemelkedését és ahogy leuralták a nyolcvanas-kilencvenes éveket. A munka javarészét Magic Johnson és Kareem Abdul-Jabbar végezte a pályán meg azon kívül is de legalább ilyen fontos volt az őket vezető Pat Riley (Adrien Brody). Fénykorában a Lakers több volt mint egy csapat és bár Johnson AIDS-botránya belerondított a képbe, mégis érdekes néznivaló. Két órával később (vagyis tízkor) a hét első lengyel darabja az M5-ön a fordulatok évéről, 1989-ről. Michal Bielawski doku-formában, egy órában, korabeli felvételek segítségével foglalja össze ahogy az ország akkori vezetése végül is leült tárgyalni az ellenzékkel így a korábban visszaszorított Szolidaritással is.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best of 2021 Oligarcha Cribs Edition vol. 2.:
kk – Ez a ház mesebeli: „Ilyen házat csak a mesében találsz, de ezt a mesét Stephen King írta.” – ...és én SZAROM LE:
GAZDAG – A WhatsApp alapítója megvette Cindy Crawford házát – Az új tulajt is LESZAROM...
ÍME, A VILÁG 5 LEGSZOKATLANABB OTTHONALESZAROM Wait, a challenger appears:
375 milliót ér London legkeskenyebb házaLakhatási szegénység likes this.
Gondnoki állásajánlat: lakjon egy kastélyban, még fizetnek is érte!: „Pizzát nem lehet rendelni, de van rálátás a Trónok-harca forgatásra. Ön elvállalná?” – Nem, én leszarnám. A Trónok harcát is.
Tényleg kacsalábon forgó házat épített a feleségének egy bosnyák férfi: „Na jó, nem kacsalábon, de forogni forog.”LESZAROM Bory vár likes this.
Beköltözne? – Eladó egy kétszáz éves, IV. György király által építtetett luxuslakásLESZAROM Wait, a challenger appears:
Eladó egy római villa Caravaggio-freskóval, 172 milliárdról indul a licit – Erre is csak azoknak van pénze akik nem tudják értékelni, szóval LESZAROM.
GAZDAG – Luxusház saját korallmedencével: „Páratlan, hogy egy háznak korallmedencéje legyen, amiben búvárkodni is lehet.” – ...meg beleszarni is ^^
 

KEDD, MÁRCIUS 8.:
JOGOD VAN SZAKÍTANI
0
A different kind of true men show.

Talán érdemes:
22:50-kor egész friss dramedy a Cinemax 2-őn: régóta együttlevő párocska nőtagja megsértődik mikor barátja rosszkor kéri meg kezét. Ilyen amikor nem lehet a nők kedvére tenni mert ugyan mikor lenne aktuálisabb az efféle mint a csaj húgának házasságakor, arról nem szólva hogy tíz év után nem érhetné meglepetésként. Anyway, az idill szétrobban de a látszat kedvéért az esküvőn még úgy tesznek, mintha, bár ezzel meg magukat vágják el az új ismeretségek elől... Aya Cash a Fosse/Verdon után valami könnyűben bizonyít (ahogy a Midsommarból ismerős William Jackson Harper is) és a Szakítottunk rövidségével pont jó lesz némi eszképizmusnak de semmi többet ne várjunk tőle. 23:20-kor újabb (de még így is tízéves) Nic Cage-thriller a Filmcafén ami egy fokkal jobb és hihetőbb a minapi társánál. Cage ebben hétköznapi tanárt alakít akit rejtélyes idegen (Guy Pearce) környékez meg felesége (January Jones) megtámadása-megerőszakolása után. Ajánlata: ellátja a priusszal rendelkező brutális tettes baját de cserébe ő is kér majd valamit. A Bosszú jogán nem csak a szemet szemértről szól hanem az önbíráskodás veszélyeiről, elég okosan mert az itteni igazságosztó-csapat összes tagja valaki más sérelméért vesz elégtételt. Hogy mégsem teljesen ez a felállás azt hősünk akkor tudja meg mikor rábízzák egy pedofil meggyilkolását. Természetesen nem képes megtenni, még jó hogy az illető magát nyírja ki egy balesettel, ám ekkor jön a meglepetés: a célpont nem gyerekzaklató volt hanem oknyomozó újságíró aki épp a földalatti vigilant citizenek nyomát ütötte bottal... Még később, éjjel háromnegyed egykor ’89-es krimi a Film Mánián kicsit hasonló csapásvonalon: Chicagóba áthelyezett vidéki KISLÁNY rendőr, Truman Gates (Patrick Swayze) vívódik az otthonról hozott értékek (vérbosszú) és a mundér becsülete között öccse megölése után. Döntését nehezíti bátyja (Liam Neeson) aki továbbra is igazi hillbilly maradt ergo számára A vér szava az első – meg az is hogy kiontsa a bűnösökét. Fel is ugrik a városba és talán nem nagy SPOILER hogy a törvénytisztelő középső fivér legjobb erőfeszítései dacára shootout lesz a végeredmény SPOILER VÉGE.

LÁJKDÍSZ! rovat:
The Best of 2021 vol. 1.:
Tömegverekedésbe keveredett Jason Derulo, két utálóját is a földre küldte Chris Brown likes this.
képek – Íme Rihanna legújabb szexi fehérnemű-kollekciója: „Az énekesnő nem szégyenlősködött a fotózás során!” – Lásd fentebb...
Phil Collins lánya vadóc stílusra váltottPeaches Geldof likes this, csak nehogy másban is kövesse :SSS
18 év börtönre ítélték az egyik leggazdagabb kínai agrárvállalkozót: „A politikai kérdésekben is megnyilvánuló Szun Dawut többek között bajkeverésért ítélték el.”Jack Ma likes this!
Üzleti innováció – wow! – A semmiből építenék fel az Egyesült Államok következő nagyvárosát: „Telosában mindenki egyenlő, az eget pedig légitaxik népesítik be.” – ...amik mind elektromos meghajtásúak, és mindenki egyforma házban lakik. HUXLEY & ORWELL akarom mondani DUBAJ LIKES THIS Wait, a challenger appears:
futurisztikus ötlet – Megépül a világ első tengeren lebegő városa: „Dél-Korea partjainál emelkedik majd ki a vízből a 75 hektáros terület.”Global warming likes this:
Térdig áll a víz a pincében? Sebaj, a meccsnek folytatódnia kell!Áramütés likes this.
A You sztárja a sorozat új évadában játszott először szexjelenetben: „A 25 éves Tati Gabrielle teljesen kiakadt, és már a forgatás elején szólt a partnerének, hogy sosem csinált még hasonlót.”Salma Hayek likes this. Ja ő már nem :DDD
Szörnyű mészárlásra emlékeztethetnek a mohácsi tömegsírok: „A feltárás alatt álló mohácsi tömegsírban talált emberi maradványok arra utalnak, hogy az oszmánok szó szerint lemészárolták hadifoglyaik egy részét.” – A Szulejmán közönsége lájkolta ezt, meg is van a következő évad témája ^^


SZERDA, MÁRCIUS 9.:
CINEMA PARADISCO...
0
...Dalida dalaival.


Talán érdemes:
Fél kilenckor de Sica-parafázis a Cinemax 2-őn melyben pizzafutárként dolgozó apuka szorul Biciklitolvajlásra kismotorja meglovasítása után. Matt Chambers nem variál sokat a bevált formulán csak a jelenhez igazítja: Londonban élő román bevándorlók egyikét látjuk aki szinte végig névtelen-arctalan marad (mivel csak néha veszi le a bukósisakját). A nagy tanulság hogy a kisemberek és gondjaik továbbra is ugyanazok ahogy a nemtelen megoldások is amikre nemes célok (önfenntartás, munkanélküliség illetve hajléktalanság elkerülése) miatt kényszerülnek. Az M5-ön cirka egy órával később (21:35) 2016-os életrajz a franciák egyik legendás énekesnőjéről. Dalida valódi neve Yolanda Christina Gigliotti volt és még Egyiptomban kezdett énekelni (ahol nem mellesleg szépségkirálynőnek is megválasztották). Befutását nála idősebb producer férjének köszönhette ám miután otthagyta egy fiatalabb pasiért, nagy sikerek és még nagyobb tragédiák váltogatták egymást. Egyfelől ott volt a Delon-duett Paroles, Paroles amit az is ismer aki a nevét se hallotta, másrészt viszont szeretői közül többen is öngyilkosok lettek. Ezen események természetesen rajta is egyre mélyebb nyomot hagytak ahogy idősödött, még a harminc évig (!) tartó karrier sem tudta feledtetni őket. A viszonylag ismeretlen Sveva Alviti jól hozza az utolsó igazi dívát és Lisa Azuelos rendezésébe se lehet belekötni, max. abba hogy még a 124 perces hosszúságba sem fért bele minden.

Konteó rovat:
The Best of 2021 Euthanasia Edition:
Túl sokan élünk a bolygón ahhoz, hogy megállítsuk a klímaváltozást?: „Egy platformra került 11 ezer kutató, Thanos és a Godzillla ökoterroristái: egyre többször hallhatjuk azt, hogy a klímaválságot a népesség korlátozásával lehet kezelni. Pedig nem az a lényeges, hogy hányan vagyunk, hanem az, hogyan élünk.” – Ahogy a klasszikusok mondták, hinaus mit uns...és tényleg:
David Attenborough: A világ jobban járna, ha az emberek nem lennének itt – ...természetesen NEM a túlnépesedett országokra gondolt ő sem, hanem ránk, európaiakra, rögtön be is indult az érzékenyítés:
Legalizálták az „eutanázia dobozt” Svájcban: „Ez a módszer gyorsabb és békésebb, mint a jelenleg elterjedt gyógyszeres megoldás.” – Mint a Soylent Greenben: szanatórium helyett Thanatorium.
Ausztriában is legális lesz az eutanázia: „Az FPÖ kivételével minden párt támogatta, hogy az állandó fájdalmas betegségben szenvedő és a végstádiumos felnőttek kérhessék a halálba segítést.” – ...de csak a felnőttek. Ja nem:
Hollandiában engedélyeznék az eutanáziát 12 év alattiak esetében is: „Évente 5-10 halálos beteg, nagy fájdalommal élő gyereket érinthet a módosítás.” – ...és ha egy évvel a „halálba segítés” után találják meg a gyógyszert? Költői kérdés, tudom...
Belföld – Megnéztük az emlékerdőt, amilyenbe a tervek szerint majd Budapesten is temetkezhetünk – Nagyon nyomatjátok ezt a Tajgetosz-Aokigahara-kombót:
Szeretne erdővé válni, miután meghalt?: „Bajorországban most nyílt az első csendes erdő, ahová faurnákban, diszkrét jelzéssel lehet temetkezni, és a természet gondozza a sírokat.” – Jajj de le vagytok maradva, már a szülők-gyerekek hulláinak újrafelhasználása a menő:
2021-ben nyílik a világ első emberkomposztálója Seattle-ben: „Az elhunytak speciális, újrahasznosított anyagból készült, levegőztetett tartályokban, faforgácsba ágyazva, környezetbarát szerves redukciós folyamat során válnak komposztként is hasznosítható porrá.”Soylent Green-levespor when? LOL!4!!4!44!


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 10.:
SÓLYOMASSZONY RELOADED
0
All right, keep your secrets.

Talán érdemes:
Nyolckor megint összekevert tartalom, ezúttal az HBO-n merthogy az itt adott Végső játszma az ajánló dacára sem sportfilm hanem mezei akciózás. Felesége megölése után visszavonult titkosügynök (Armand Assante) újra aktiválja magát mikor ex-KGB-st (Jürgen Prochnow) kell Nyugatra menekítenie akit titkaival együtt ásnának el úgy szovjet mint amcsi kollégái. A Last Run az, ami: B-movie jó sok magyar helyszínnel és arccal (Tordai Teri, Illyés Barna, Tóth Bernadett), kicsit rímelve a mostani szomorú külpolitikai helyzetre. Ugyanígy észrevehetünk mai párhuzamokat az M5-ön egy órával később, kilenckor kezdett Henryk Sienkiewicz-adaptációban bár itt 1647-ben járunk. Lengyelország lovagjai Tűzzel-vassal harcolnak a külső és belső támadók (tatárok, kozákok, lázadó nemesek) ellen de szerencsére Jerzy Hoffmann a heroizmus mellett azért a testvérnépek polgárháborújának értelmetlenségét sem felejti el. Akinek bejött a monstre történelmi tabló (ha nem másért, a Bond-lány Izabella Scorupco miatt) az rögtön utána repetázhat a 2. résszel. A napot éjjel fél kettőkor gyenguska (de valóságalapú) krimi zárja (vagy kezdi) a Moziverzumon ami a hétvégi önbetöréses vonalat is tovább viszi. Miután haverjával (Michael Angarano) füvezésen érték, a rendőri álmokat dédelgető fiatalt (Liam Hemsworth) max. biztonsági őrnek alkalmazzák, nem is akárhol hanem pénzszállítóként az Empire State Company-nél. Miután sofőrtársát rablási kísérlet során lelövik és özvegyének nem fizet a biztosító, úgy dönt, régi barátjával együtt átmegy robin hoodba, lenyúlják a Tuti szajrét és a maffiára kenik az egészet. Bár Dwayne Johnson a húzónév de keveset van jelen: ő nyomozza ki az ügyet.

Turisztikai rovat:
The Best of 2021:
Interjúnk – Lakatos Márk reagált Ferenc pápa videójára: „fogok megint utazni”: „Ferenc pápa kritizálta a külföldre utazókat, Lakatos Márk azonban, bár nagy tisztelője az egyházfőnek, nem érzi magát megszólítva.” – Persze hiszen őt ez nem érinti, neki utaznia KELL, szórakoznia KELL:
MARK&MORE – Mutatom a zanzibári beach body-t!: „Mutatok nektek egy szuper szállást és néhány zseniális programot az utolsó zanzibári videómban!” – A vendéglátók lájkolták ezt. Ja nem:
utazás – Megválogatná turistáit a pandémia után Thaiföld – Csak nehogy átessenek a ló túloldalára mint Amszterdam...
bevállalós – Lakóautóval indult világot látni egy terhes dán nő: „Line Uttenreiter nem ismer félelmet! Várandóssága alatt csaknem 10 ezer kilométert tett meg Sunshine nevű lakóautójával és férjével. Galéria!” – ...de igazán progresszív akkor lenne ha MEXIKÓBA MENT VOLNA a lakókocsija lenne a férje.
Svéd otthon – Utazás – Lakókocsival Svédországban: „Vettünk egy lakókocsit és elindultunk vele Svédország legszebb megyéjébe. Jávorszarvasok és vízesések!”...ÉS EZ A LEHETŐSÉG MINDENKI ELŐTT NYITVA ÁLL Wait, a challenger appears:
sablonmentes – Vadkempingezés a Balkánon: lakókocsis roadtrip egy 3 évessel: „7 ország, 4000 km és millió kaland Koszovótól Albániáig, a görög hegyektől az eldugott partokig.” – Afganisztán meg Szíria kimaradt? Uncsiiiiiiiii...
Jó ötletnek tűnt, szóval Afganisztánba utazott a brit egyetemista, aztán jöttek a tálibok: „Jó bulinak tartotta, hogy elutazzon Afganisztánba.” – Most is jó buli, csak már nem neki.
Akaraterő és kalandvágy hajtja a magyar hegymászót a vulkánok csúcsára – Aztán nehogy a láva hozza le onnan :SSSS Mára ennyi, ne feledjétek a nőnapot,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés