2022. 03. 14.
Boszorkányerejű szél (márc. 14-15-16-17.) + The Rest of 2021 vol. 17.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Boszorkányerejű szél (márc. 14-15-16-17.) + The Rest of 2021 vol. 17.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 14.:
WITCH LIVES MATTER?
0
A Pierre-i charme.

Ajánlott:
Kilenckor Emily Watson hiánypótló opusban a Dunán. A totalitáriánus rendszerek egyik jellemzője hogy senki sem tudja mikor és miért kerülhet a (hatalom által meghatározott) rossz oldalra. Így járt Evgenia Ginzburg is aki Sztálin előretörésekor egy lett a számtalan gyanús értelmiségi közül akiket mondvacsinált okokkal Szibériába küldtek tíz év nyaralásra. Előtte nem csak békén hagyták de jobban is élt mint az átlag (nyugis állás, nyaraló), de az új idők új szeleinek hála ő is Forgószélben találta magát. Ahogy oly sok táborlakó (Faludy, Salamov) ő is megtalálta amiért a földi pokolban is érdemes élni, neki az ottani orvos adott lelkierőt. Amilyen nagy tragédia a Gulág, olyan keveset foglalkoznak vele, már csak ezért is értékelni kell a Within the Whirlwind-et (meg persze azért is mert jó, úgy a szkript mint a színészek).

Talán érdemes:
Nagy időugrás: éjfél előtt tíz perccel ezeréves Pierre Richard-komédia a Film4-en melyben a magas, szőke férfi ezúttal balfácán jogászt alakít. Védőbeszéde olyan jól sikerül hogy (kivételesen ártatlan) ügyfelét halálra ítélik, ő mégis reménykedik a fellebbezésben. Meg is látogatja a börtönben ahol épp kitör egy spontán tiltakozás, az elítélt pedig – kihasználva a zűrzavart – meglép, de előtte még túszul ejti ügyvédjét. Sajátos road movie veszi kezdetét Lyontól a diáklázadásoktól forrongó Párizsig merthogy az Olajralépés 1978-as de tíz évvel korábban játszódik. Rögtön utána az HBO-n a leadási időponthoz (éjfél) illő műfaj (horror) jellegzetesen mai (woke agendákkal zsúfolt) képviselője. A helyszín a párhuzamos jövő trumpista Amerikája, innen menekülnek a keresztények pogromjai elől Mexikóba a lakosság extra képességekkel megáldott-megvert tagjai (ofkorsz illegálisan). Hogy biztosan ki legyen maxolva minden, zömük nő és még vörös hajú is. Szerencsére akadnak pártfogóik akik bújtatják-átcsempészik őket, ezt teszi a határ mellett élő anya-lánya duó is. Közülük az ifjabbik döbben rá hogy benne is megvan a Képesség mikor a hatóság a legkevésbé várt időpontban látogat el hozzájuk (=épp egy testvérpárt rejtegetnek). A Boszorkányüldözés egykaptafa elnevezése és az obligát női rendező (Elle Callahan) dacára is lehetett volna jó de ehhez nem kellett volna a szükségesnél többet prédikálni (vagyis ugyanazt a hibát követik el mint a bigott hívők). Akinek bejött a Get Out vagy M. I. A. majdnem ugyanerre építő videoklipje annak ez is be fog, a hagyományos riogatások kedvelői hoppon maradnak.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
The Best of 2021 vol. 3.:
Mentse el a böngészőjében: 90 ezer szó jelentésére lehet rákeresni egy új oldalon – Nekem továbbra is elég egy:
ma is tanultam valamit – Tényleg hangot ad ki a sarki fény?: „Kutatók és északi mondák beszámolói is szólnak erről, de vajon mi lehet ez?”LESZAROM.
lifeadvisor – omg – Miért rossz dolog a medencébe pisilni?: „Kezdjük talán azzal, hogy gusztustalan, de nem csak emiatt nem kellene csinálnod.” – ...hanem azért is mert LESZAROM akik a medencébe pisálnak.
kvíz! – Tudod, mi a jus, a meringe vagy épp a blansírozás? – Nem tudom de LESZAROM.
Régi konyhai eszközök kvíze: tudod, mi volt a vájdling, és mi a habarófa? – Lásd fentebb.
Földből, izzadságból, wc-ben is lehet áramot termelni, és van még néhány izgalmas módja – ...és én mindet LESZAROM meghagyom a Mars pionírjainak:
Rengéseket érzékeltek a Marson: „Rekord erejű mozgásokat érzékelt az elmúlt hetekben a NASA InSight szondája.” – Á, csak én voltam :)))
ma is tanultam valamit – Turmixot csinál belőlünk a bársonyatka, és a bőrünkből készült szívószálon szívja kiLESZAROM amíg a négy fal között csinálja. Ja nem ide...
Mit eszik a világ egyik legfittebb férfija?LESZAROM, pacal for teh win!44!
 

KEDD, MÁRCIUS 15.:
ÉGÉSFÖLD KÖZÖTT
0
FHTAGN, erdők fekete kecskéje!!4!

Ünnepi rovat:
A mai nap elsősorban a megemlékezésről kell hogy szóljon, az aktuálpolitizáló műsorokat figyelmen kívül hagyva egyetlen méltó nemismétlés lesz. Ez egy rövidke (félórás) doksi, éjjel háromnegyed tizenegykor adja le a Duna TV és A szabadságharc lengyel légiójának történetét járja körül. Bár mindenki ismeri a lengyel-magyar két jó barát-mondást, azt már kevesebben tudják hogy 1848-ban is együtt harcoltak velünk a mi szabadságunkért. Az önkéntes katonákat Józef Wysocki vezette akit most végre azok is megismerhetnek akiknek kimaradtak az általa írt visszaemlékezések.

Talán érdemes:
Nyolckor Oliver Stone harmadik Vietnam-filmje a Cinemaxon: a Szakasz az amerikai katonákról szólt, a Született július negyedikén a konfliktus utóhatásairól, az Ég és föld pedig egy ottani nő szenvedéseire koncentrál. Le Ly (Hiep Thi Le) épp csak kezdődő fiatalságát derékba törte a történelem a „honfitársai” által rajta végrehajtott szörnyűségektől (kínvallatás, nemi erőszak) a nem kívánt terhesség utáni prostitúcióra kényszerülésig. Az egyedüli reménysugár az amerikai tiszt (Tommy Lee Jones) aki magával viszi az Államokba, ám a férfi maga is a háború áldozata, bár túlélte... Stone sosem fogta vissza magát és a kevesebb ezúttal is több lett volna, ettől függetlenül fontos (bár elég hosszú). Mára is jut női fekete mágia féléjfélkor az HBO-n egy 2015-ös Boszorkány képében aki New England-ben tevékenykedik. Áldozatai a városból frissen kiköltözött család tagjai akik működését hol az állatok viselkedésében, hol a termény megromlásában vélik felismerni. Fennáll a lehetőség hogy mindez a túl élénk fantáziájuk műve de ekkor a gyerekek közül a legkisebb eltűnik, a valamivel idősebb ikrek egyikén megszállottság lesz úrrá, a túlzottan vallásos szülők pedig kamasz lányukban találják meg a bűnbakot (pedig nélküle is van már egy fekete BÁRÁNYUK kecskéjük). Bár Robert Eggers kissé túltolja a kereszténység-kritikát de hatásosan mutatja be, mit tesz az elszigeteltség és tudáshiány ha erős meggyőződéssel és „hittel” párosul ergo a nyomasztás itt is inkább pszichológiai mint direkt.

Szelfibűnözés rovat:
Best of 2021 Ageism Edition:
egy posztjával is – Milliókat kaszál bevállalós fotóival ez a 91 éves nagymamaOKÉ BÚMER Majd nem fog:
Férfias idomai miatt támadják a nőt, aki nagymamaként lett testépítő – Operáltassa át magát pasivá, sosem késő megfelelni a Zinternetek elvárásainak!!
MARKETINGMORZSÁK – Koreában a nagyszülők is imádják a közösségi oldalakat: „Dél-Koreában a gazdasági szereplők felismerték, hogy az 50+-os felhasz­ná­lók kifejezetten fontos célcsoport.” – ...vagy mégsem:
konzervtelefon – Instamamik: inspiráló közösség/idealizáló szerepvállalás?: „Érvek és ellenérvek a közösségi média népszerű szereplői mellett és ellen.”Kínában ezt is megoldották...
k – YouTube-sztár lett a nagymama: „Még a pontos életkorát sem tudja, 8 unokája van, nem tud írni-olvasni, mégis több millióan nézik a mindennapjait.” – Ez alapján bármelyik mai celeb is lehetne...ja nem mert ő átmelózta az életét.
marketingmorzsák – Nem csak a húszéveseké az influenszervilág: „Egyre többen keresik az nyugdíjas influenszereket.” – Látom te is már csak kicsit beszélni magyar („az nyugdíjas influenszerek”), ez lassan elvárás:
Ma posztolunk, de a jövőben a gyerek fizheti meg az árát: „Senki sem örül, ha a gyerekét mások eszközként akarják használni.” – ...de ha a szülők teszik, minden oké:
Megjelenik egy amerikai kisbaba lemeze, amit még magzatkorában vettek fel: „De az első demo biztos jobb volt.” – Jajj de le vagytok maradva, már ez a menő:
Világsztár lett a 110 éves énekesnő a TikTokon – Akkor még előttem is ott áll az élet :DDD
Beyoncé lánya alig 9 évesen sminkmester lett – Legalább nem énekel, ma már ez is valami.


SZERDA, MÁRCIUS 16.:
BEN IS STILL A ROSE.
0
Nem csak a hegy zöld.

Talán érdemes:
Folyton fikázom Ben Stillert holott van neki komolyan vehető oldala is amit ma 22:40-kor mi is láthatunk a Film4-en. Itt is New Yorkból költöznek L.A.-be, itt is jóval fiatalabb partner ad új értelmet az életnek de már magának való férfi, Roger Greenberg éli át mindezt és szörfdeszka nélkül. Emberünket nemrég engedték ki a vigyorgóból és öccse házában lakik annak távollétében (meg persze vigyáz is rá). Depijéből a tesó által felvett, énekesnői babérokra pályázó bejárónő (Greta Gerwig) mozdítja ki, talán az ő hatására tudja majd lezárni saját megfeneklett zenei karrierjét és nyitva hagyott kapcsolatait is. Noah Baumbach vudiellenesre vette a figurát de nem baj, jó Stillert ilyesmiben (is) látni. 23:35-kor megint világtól elzárva élő párocska de már a Cinemaxon és „csak” vámpírizmus lesz a menü, na meg a vér amit a férj szolgál fel asszonyának. Ez zömmel a sajátja, ritkább esetben az arra járóké, ám váratlanul igazi hívatlan látogatót kapnak egy fiatal, terhes csajjal... A Rose: Egy szerelmi történet az időnkénti borzongással együtt valójában kamara-pszichodráma, úgy szól a Covid-lockdownról hogy közben annak terméke is (lásd a kisméretű nyitóképet). Öt perccel utána (23:40) francia sport movie a Film Now műsorán A testépítők nehézségeiről. Ezek alatt nem (csak) a súlyokat kell érteni hanem az elvárások nyomását meg persze a szteroidok mellékhatásait is. Legalább ennyire veszélyes tud lenni az anyagokat szállító díler: garancia nincs arra hogy 100% hatni fog a cucc, fizetni viszont ugyanúgy kell érte, ez állítja lefele pörgő spirálba az itteni fickót is...

Dubajozós rovat:
The Best of 2021:
Elérte az arab űrszonda a Marsot – Fel se robbantotta? Uncsi...
Űrbíróságot hoz létre Dubaj: „A világűrben felmerülő vitás ügyeiket intézhetnék itt a cégek.” – Nem is tudom mi kellett nekünk Szaúd-Arábia emberjogi elnöklése után.
dubaj – Amerikai életérzés Dubajban: “Az USA iránti elköteleződés és a kultúrájuk iránti rajongás nagyon erőteljesen érződik az egész országon, főleg Dubajban!” – ...de az amcsiktól is csak a nekik tetsző dolgokat vették át, pld. Guantanamót:
Kína Dubajban is fogva tarthat ujgurokat: „Egy kínai nő állítja ezt, akit egy dubaji szállodából vittek el és tartottak fogva nyolc napig, saját elmondása szerint legalább két ujgurral együtt.” – Kizárt dolog hogy ilyesmi megtörténjen!!! Ja nem:
Google Glasst kap a dubai rendőrség: “A szuperautók mellé intelligens szemüveget kapnak a biztonsági erők.” – ...beépített ujgur-azonosítóval, nem mintha ez visszatartaná a birka turistákat bárhonnan.
Tömött repülőkkel járnak ír fiatalok a Kanári-szigetekre "fogat tömetni": „Így játsszák ki az utazási korlátozásokat.” – Hát igen, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a fogtömés...
Annyi az utas, hogy be kell sűríteni a Budapest-Dubaj járatokat – A mi lányaink is tömetni járnak, sőt nem csak a mieink:
Csoportosan meztelenkedtek Dubajban, lehet, börtön lesz belőle – Várjuk meg az Űrbíróság ítéletét, addig is tanulmányozzuk a törvényeiket:
The Dubai Connect nagyvilág – 10 tipp, ami neked is hasznos lehet az üzleti etiketthez Dubaiban: “Ezeknek a dolgoknak az ismerete a kulturális különbségek miatt elengedhetetlen, ha az Emirátusokban szeretnél vállalkozást indítani. Az üzleti életben már az első benyomás is rengeteget számít, ezért lássuk, mire is kell odafigyelnünk, ha egy tárgyalásra érkezünk az Emirátusokba.” – A lényeg: ne álljunk pucéran az ablakba mert itt nem műxik a pussypass :DD

 

CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 17.:
LET ME BE FRANK...
0
...I don't think it's a good idea.

Talán érdemes:
22:30-kor Kevin Spacey eltörlése előtti egyik utolsó, valóságalapú darabja a Filmbox Premiumon. A nyolcvanas években két régi iskolatárs összeállt hogy létrehozzák a Milliárdos fiúk klubját és bejussanak az addig kívülről csodált felső tízezerbe. Tervük annyiban hajaz a mai startup-kickstarter őrületre hogy ők is olyan álmot adtak el ami a kulisszák mögött kísértetiesen emlékeztetett a piramisjátékra. Az effajta kártyavárak akkor szoktak összedőlni ha túlnőnek a hihetőség határain és a nagykutyák is részt akarnak belőlük. Itt is így kezdődik a bukás: barátaink újabb szintlépést remélnek az igazi WALL STREET Beverly Hills farkasa (Spacey) felbukkanásától, ő azonban gondosan megnézi, mibe fekteti a pénzét... A Billionaire Boys Club tagjai bár sok kárt okoztak de kispályások Jordan Belforthoz képest szóval illik hozzájuk James Cox nem túl emlékezetes feldolgozása (Scorsesére ebből a szempontból nem lehet panasz). Este tizenegykor harmatgyenge horror a Filmcafén amit nagy meglepetésre NEM az Asylumnak köszönhetünk. A Vérfarkas: A szörny köztünk van mintha valami alternatív steampunk valóságban játszódna: bár lovakkal oldják meg a közlekedést, az említettre már mai fegyverekkel vadásznak. Úgy tűnik hiába: nincs kizárva hogy a szörnyet valaki úgy irányítja ahogy a Farkasok szövetségében. Vagy ez, vagy pedig van saját terve-logikája ami szerint megválogatja áldozatait (létezik egy harmadik opció is, lásd a spoileres alcímet). Kicsit fura itt látni Stephen Rea-t de hát neki is meg kell élnie valamiből.

Gianna Michaels rovat:
The Best of 2021:
EZEKRE A KIFEJEZÉSEKRE ÉS PORNÓSZÍNÉSZEKRE KERESTEK RÁ A LEGTÖBBEN – Csak színészNŐKre és közülük is csak egyre:
Jennifer Lawrence elárulta, kivel volt a legnehezebb együtt dolgoznia a Ne nézz fel! forgatásán – Giannával, és azért mert nem szerepelt benne.
Mozi 18+ 10 sztár, aki nem hajlandó meztelenre vetkőzni a vásznon – ...és egy, aki igen: Gianna Michaels!
Dívány – Ki védi meg a csúnya állatokat a pusztulástól? – Remélem hogy Gianna Michaels.
Kitalálja, hogy melyik Jóbarátok szereplő nem kapott Emmy-díjat? – Gianna Michaels, bár kárpótolták más díjjal:
Kiosztották a ma élő legszexibb férfi címét – ...aki a progresszívek legnagyobb örömére nem más, mint Gianna Michaels!44!!!!
danube – Megvan a német választás valódi nyertese: „Egyesek szerint ő nem más, mint Ursula von der Leyen és az Európai Bizottság.” – Mások szerint pedig Gianna Michaels az.
Szavazzon! – Melyik celebnek van a legszebb dekoltázsa jelenleg az Instán? – Ez is tök egyértelmű...
Még mindig 17 jelölt van az új James Bond szerepére, szavazzon ki lenne a legjobb választás – Még mindig Gianna Michaels és ezzel a női Bond is le lenne tudva.
Szavazzon! Ön szerint kié lett a legjobb halloweeni jelmez? – Nem is kérdés:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés