2022. 03. 21.
Zánka, Simp City (márc. 21-22-23-24.) + The Rest of 2021 vol. 19.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zánka, Simp City (márc. 21-22-23-24.) + The Rest of 2021 vol. 19.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁRCIUS 21.:
SPIRIT IN THE SKY EYE SCREAM
0
So this is how it ends.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:25-kor) a sokadik közelmúltbeli apokalipszis-vízió, kielégítve azokat akik szerint a Covid (meg a nemrég kirobbant háború) mellé csak egy még nagyobb katasztrófa „hiányzik” hogy teljes legyen az élvezet. Zoe Lister-Jones filmjében a Föld felé tartó üstökös inspirálja hedonista hősnőnket (szintén Zoe Lister-Jones) hogy utoljára fullba nyomja a PARTY HARD!!!-ot Mielőtt mindennek vége. Nyugodtan vetné magát a bulikába de ehhez (ellopott kocsija mellett) az is kell hogy szembenézzen múltbeli tévedéseivel-sérelmeivel. Felkeresi tehát elvált szüleit, (valamikori) öribarinőjét, expasiját és nagy szerelmét, útitársa AZ ELMÚLT KARÁCSONYOK SZELLEME saját fiatalkori énje (Cailee Spaeny). A How It Ends nem rossz, csak lehetett volna jobb a benne résztvevők (Helen Hunt, Olivia Wilde) és a számtalan híresség-cameo miatt is. A mélyebb tartalomhoz az is kellett volna hogy ne mindent ZLJ vállaljon magára, az alapszitut valamivel jobban használta fel a These Final Hours és a Míg a világvége el nem választ (vagy a Ne nézz fel!, ha már a jelenben akarunk maradni). Két órával később 22:05-kor szintén tavalyi alkotás az M5-ön de már doksi melyben Virginie Saclier azt járja körül, milyen Otthon megöregedni. Alanyai különféle okok miatt választották ezt az idősek otthona meg a kórház helyett: van aki nem akar elfekvőbe kerülni, másnak az anyagi helyzete nem teszi lehetővé és akad aki vele egyidős párját gondozza (akit szintén nem akar az egészségügy gondjaira bízni). Ami azonos bennük az a kitartás és a kisebb-nagyobb küzdelmek megvívása az életkorral meg az annak növekedésével egyenes arányban szűkülő lehetőségekkel. A mostani, öregekre leendő humuszként vagy Tajgetosz-lakóként tekintő korszakban nagy szükség van ilyesmikre.

Talán ismétlés, talán érdemes:
...de csak ha látni akarjuk, mi az eredménye ha kasszasiker után a stúdiók szabad kezet adnak, ez esetben 22:55-kor irány a Filmcafe. Frank Millert a 300 (meg a belőle született mém) juttatta be a mainstreambe ahogy Richard Kelly-t a Donnie Darko és mindkettejüknél alig várta a közönség a Next Big Thinget. Pénzbeli korlátok nem voltak, áldozhattak a művészi szabadság oltárán, meg is tették: a Spirit - A sikító város nyugodtan odatehető a Káosz birodalma mellé. Mindkettőt nagyjából ugyanazokkal a szavakkal (túlnyújtott, self-indulgent) lehet jellemezni csak az egyik disztópia, a másik meg comic movie. A címszereplő sötét lovagként újjászületett rendőr (Gabriel Macht) akit körberajonganak a macskák és a nők (Eva Mendes, Paz Vega), utóbbiak közül páran nem csak képletesen pályáznak a szívére. Fő ellenfele a Harlem Fekete Führereként pózoló OctopusSY (Samuel L. Jackson) meg az ő segítője (Scarlett Johansson, aki picit jobb mint az Ezékiel nemtomhányon rajtamaradt felettese). A sincity-s képek szépek (ahogy a végzetek asszonyai is), a fő tanulság megint az hogy nagy akarásnak beszarás a vége, nálunk meg jöjjön a leszarás:

Hétfő? #LESZAROM™.
The Best of 2021 Oldschool Edition vol. 2.:
lifeadvisor – 10 dolog, amit szociálisan intelligens ember soha nem tenne – ...és EGY dolog amit intelligensek és bunkók egyaránt megtesznek:
CS&P – Négy rafinált szakító mondat: „Amikor arra van szükség, átlátszó érvekből és üres magyarázatokból sosincs hiány.” – ...pedig elég volna egyetlen LESZAROM.
Egy spanyol bíró szerint nem sérültek a jogai azoknak a nőknek, akiket tudtukon kívül filmeztek le pisilés közben: „Pabló Munoz Vázquez bíró (bró?) szerint mivel a nők szabad téren pisiltek, lefilmezésük nem minősíthető bűncselekménynek.” – ...ahogy az sem hogy LESZAROM a sekszista bíró urat :(((
lifeadvisor – 3 téma, amiről intelligens ember nem beszél nyilvánosan: „Vannak dolgok, amelyek nem tartoznak mindenkire.” – Így van, ezeket le kell szarni, nem pedig insta-posztokat kanyarítani köréjük:
Ha eddig azt hitte, nagy feneke van, nézze meg Nathasát – Én azt hiszem hogy LESZAROM:
Jasmine Sanders keményen megdolgozik ezért a testért – Biztos kétkezi, fizikai munkával...ja nem: „A 30 éves modell azt mondja, hogy amikor ő a fenekét mutogatja, akkor nem a fenekét mutogatja, hanem az eredményeit.” – ...amik #BootyByGod, tudjuk, tudjuk. LESZAROM.
Így néz ki Dwayne Johnson egy intenzív edzés után – Ő legalább tényleg edz, mondjuk ettől függetlenül LESZAROM, mert:
furcsa szokás – Dwayne Johnson bizarr módon üvegbe pisil edzés közben – Ma már nem ez a bizarr, hanem az hogy el se adja és meg se issza:
Ha a vizelet színe és íze is olyan, mint egy belga söré, biztosan dehidratált vagy – Nem tudom, nem kóstoltam. A belga söröket sem :DDDDDDDD


KEDD, MÁRCIUS 22.:
FAREWELL TO SIMPLICITY
0
The BOYS notes from Brazil.

Talán érdemes:
M5, 21:00 – A blogba eddig csak adaptációkkal beválogatott Stefan Zweigről ma biográfiát kapunk Maria Schradertől és a Búcsú Európától természetesen az író 1936-os brazíliai emigrációjára koncentrál. Zweig (Josef Hader) itt is megmaradt értelmiséginek: nem volt hajlandó kollektíven elítélni az országot ahonnan mennie kellett, mindig hitt az emberiességben és hogy mindenütt akadnak jók. Talán nem nagy SPOILER: ahogy oly sok menekültnél (Márai Sándor, Kabos Gyula), nála sem működött teljesen az „átültetés” de a tragikus befejezés ellenére Schrader (aki van olyan jó rendező mint színésznő, lásd: Volt egyszer két Németország) semmit nem rág a szánkba, bőven ad továbbgondolni valókat. A hátralevő két program nem is térhetne el jobban egymástól, csak az idióta leadási időpont köti össze őket. A „korábbi” egy hajnali három előtt öt perccel kezdett tavalyi doku az HBO-n a szíriai káoszban egymástól elszakadt családokról. Az Egyszerű, mint a víz (mivel nem fikció) pont hogy bonyolultabban mutatja be azt a sokrétű krízist amit a Jupiter holdja meg társai elmismásolnak. Még később (vagy korábban) tízéves Asylum-közeli sci-fi 03:10-kor a Paramount Networkön. A beszédes nevű Alien tornádó azzal a feltevéssel játszik el hogy az elektromágneses viharok mögött valójában földönkívüliek állnak, megnézni még Kari Wuhrer (Ford Fairlane) kedvéért is csak saját felelősségre (és alufóliasapiban).

Tetoválós rovat:
The Best of 2021:
EZ A THAIFÖLDI MODELL MAGÁNAK CSINÁLTA AZ ELSŐ TETOVÁLÁSÁT, A TÖBBIT PROFIKRA BÍZTA: „Haruethai Piankaew 14 évesen egy horoggal és nyomtatóba való tintával látott neki az öntetoválásnak. Most 35 éves és a teste kb. betelt.” – ...vagy mégsem, mert: „ezt nyilván úgy kell érteni, hogy a feje nem számít bele a testfelületbe.” – Jajj gyerekek nem lehet minden buta sátánista egyszerre „szép” meg okos is. Mások bezzeg nem állnak meg a fejbőrnél:
18+ Ez a férfi nemcsak teste felét tetováltatta ki, hanem a szemét is: „A 26 éves, Londonban élő férfi 18 éves korában tetováltatott először. Azóta átszabatta a fülét és a nyelvét is.” – ...és minő meglepetés, ő is sátánista.
! – Így segíti a tetoválás a trauma utáni gyógyulást – ...és így SZAROM LE kapnak további traumákat az előítéletek miatt, aztán meglepődnek hogy nincs már szabad bőrfelületük, a Zemberek meg ítélkeznek:
bántják – Minden porcikáját tetoválások borítják, ezért rossz anyának tartják – Nincs mese, modellkedésből kell élnie neki is!! Vagy abból hogy továbbadja az agybaját:
Íme, a szexi tetoválómester, akinek a testét szuperhősök borítják: „A 33 éves Juliane Förster fotói sok érdeklődőre találtak az elmúlt hónapokban.” – Szuperistenek és emberutánzatok...
Elkészült a világ első tetoválás rulett gépe, már csak elég bátornak kell lenni hozzá – Ötvözzék az orosz rulettel és tegyenek az egyik festék helyére gyorsan ölő mérget, a valódiak úgyis fogytán vannak:
Eltűnhetnek a színes tetoválások, legalábbis úgy, ahogy eddig ismertük őket: „Januártól rengeteg tetováláshoz szükséges anyagot vonnak ki a forgalomból az EU-ban, 2023-tól pedig eltűnhet két olyan pigment is, amik a tetoválók szerint a színek kétharmadának kikeveréséhez elengedhetetlenek.” – BRÜHÜHÜÜÜ, hogy fogják így kifejezni sokszínűségüket az erre hajlamos STÁROK:
Közös tetoválást varratott magára Selena Gomez és Cara Delevingne – ....csak nehogy VÁLÁS legyen a tetoválás vége :DDDD


SZERDA, MÁRCIUS 23.:
ELEVEN HOLDKÓR...
0
...a sikátorból.

Talán érdemes:
Cinemax, 21:55 – Bár a Zanka Contact az én korosztályomnak az úttörő-táborbeli élményeket idézi fel de ezúttal egy dal neve lesz. Ez a szám legalább olyan fontos az itteni elátkozott párocskának mint Ricknek és Ilsának volt az As Time Goes By bár azt nem ők írták és még csak nem is ők adták elő. A kiégett rocker és a jelenlegi szakmájánál többre vágyó utcalány a mai Casablancában szalad egymásba, szó szerint, mert találkozásukban autóbaleset is közrejátszik. Ebből a városból menekülnének közös szerzeményükkel valami olyan helyre ahol még szólhat a rock and roll, már ha a körülmények és az útjukba állók (pld. a lány stricije) hagynák... Ismael El Iraki a Bataclan-beli támadáskor átélt traumáját öntötte közérthető formába hibáztatás, prédikálás meg általában szélsőségek nélkül, előtte fél tízkor a hét első lengyel drámázása az HBO2-őn ami későbbi társával szemben nem nagy idők nagy tanúiról csak pár gyerek első lépéseiről szól a felnőtté válás rögös útján. Utolsó óra, utolsó nap, nem fog a kréta, nem fog az agy: a gimis tanulók gondolatai már túlszaladtak az évzárón, fejükben A szerelem íze és az ahhoz vezető nagy tervek járnak amikbe azért az életnek is lesz beleszólása. Nagy ugrás: az HBO-n James Wan legutóbbi dobása éjjel negyed kettőkor. Bár az Eleven kór horror de nem zombis, ebben mit sem sejtő nő látja úgy a környékbeli gyilkosságokat mintha maga is ott lenne. A megoldás kulcsa ofkorsz saját múltja, azon belül is bántalmazó férje aki miatt meghalt a gyereke és akit talán ugyanaz ölt meg aki jelenleg is szabadon garázdálkodik. A Malignant semmi eredetit nem talál fel de legalább korrektül mondja fel a máshonnan (pld. az X-aktákból) ismerős ötleteket úgy hogy azért a nagy elődök felé is tesz utalásokat.

More human than human rovat:
The Best of 2021:
jelenből a jövőbe – Robotok egyre jobban szeletelnek zöldségeket és gyümölcsöket: „Robotok ma már élelmiszerekkel is érintkeznek.” – Kés, villa, olló, robot kezébe nem való, ahogy karmesteri pálca sem:
jelenből a jövőbe – Popzenét klasszikusra „fordít” a mesterséges intelligencia: „Dubnov és Lu szerint rendszerükkel zenészek tanulmányozhatnak kompozíciós technikákat, a zenedarab főbb jegyeit meghatározó speciális kottákból pedig automatikusan generálhatnak számokat.” – Bőven elég az a kár amit eddig a klasszikus zenének okoztak:
Mesterséges intelligencia fejezte be Beethoven befejezetlen művét – ...az igazi ezalatt forog a sírjában.
Szépen ugrálnak a humanoid robotok, de nincs jobb, mint amikor pofára esnek: „Őrület.” – Majd nem röhögtök amikor levadásznak titeket :SSS
parallaxis – Ugrál, hátraszaltózik és ünnepli magát az Atlas robot: „Ismét egy lépcsőfok az emberi mozgást utánzó humanoid robotok fejlesztésében.” – Lásd fentebb.
Kiborg macskával kémkedett volna a CIA a szovjetek után – ...és most ugyanezt megteszik a saját birka polgáraikkal akik még fizetnek is érte:
Saját lakásunkban hallgatnak le minket a robotok: „Nem akarja, hogy Alexa, a Google vagy Siri mindent rögzítsen? Így kapcsolhatja ki őket!” – Mi lenne ha eleve meg se vennétek se ezeket, se a reklámozott gépi házi kedvenceket:
Itt a vég, már robotkutyát csinálják a show-t a félidőbenMAGYARUL: transzhumanista érzékenyítés, és a következő állomás is megtippelhető:
Óriási fegyvert szereltek egy robotkutyára, 1,2 km-re is el tud lőni – Miért is ne, mi baj lehet belőle? LOL!44!


CSÜTÖRTÖK, MÁRCIUS 24.:
GOODBYE, LENIN...
0
...Tallinban is.

Talán érdemes:
Kilenckor újabb Sienkiewicz-feldolgozás első része az M5-ön. Az Özönvíz bár később készült de ott folytatja ahol a Tűzzel-vassal abbahagyta és újfent Lengyelország viharosabb éveire koncentrál mikor a nemesek árulása segítette a svédek támadását. Ha minden igaz akkor négy (!) egyórás epizódban kapjuk meg a monstre történelmi tablót, az ajánló szerint utána ugyanitt 21:35-kor ugyancsak lengyel sorozatrész de már rendes mozifilmhosszúságban és Frédéric Chopin párizsi viszontagságairól. A zeneszerzőt ekkoriban nem kímélte a sors: testi betegsége mellé feliratkoztak a lelkiek is például a depresszió amit főleg hazája függetlenségi törekvéseinek leverése váltott ki. Ez amennyire megviselte, olyan sok ihletet adott neki, szóval végül is hozzájárult a befutáshoz, nem mintha ez olyan nagy vigasz lett volna. Közben fél kilenckor Észak-európai vígjáték a Cinemax 2-őn arról, milyen volt nagyszülők által nevelt gyereknek lenni az akkor még a SZU-hoz tartozó Észtországban. A hippi anya által hátrahagyott ifjú Johannest ugyanaz gyötri és teszi boldoggá ami a kamaszokat általában (bunkó osztálytársak, első szerelem), ezek háttérbe is szorítják a Nagy Változásokat. A Viszlát, Szovjetunió! szimpatikus visszatekintés arra a végleg (?) magunk mögött hagyott korszakra mikor mannaként vártuk a Nyugatra szökött rokonok pakkjait, azóta persze megtudtuk hogy ott sem Dumle csoki hullik az égből (ahogy azt itteni barátunk képzeli).

Szakálla volt genderrovat:
The Best of 2021:
Kiderült, fia vagy lánya lesz Sophie Turnernek és Joe JonasnakKeep calm, majd eldönti:
Ilyen lesz az, ha 2050-ben a nagyszülőkről kérdeznek majd a gyerekek? – Nem, hanem ilyen.
ma is tanultam valamit – Szexszimbólumok vagy az anyák védelmezői az őskori vénuszszobrok? – ...és ahogy annyiszor, a Zigasság most is valahol félúton van:
Szexedukációs eszköz lehetett a willendorfi vénusz – állítják a kutatók – Itt az ideje összezúzni ezeket a káros szobrokat is :DD
Női vezetője lehetett egy bronzkori kultúrának a mostani Spanyolország területén: „Egy kerámia edénybe temetett csontváz mellett nemcsak karkötőket és gyűrűket, de egy diadémot is találtak.” – Sőt már Eurovíziós dalfesztivál is volt ezer éve, mert:
Emberevő, szőrös nőkkel harcolt Nagy SándorSUNÁZNÁM Ja nem ide :SSS
Ahogy pusztul tovább a természet, úgy nőhet a nők elleni erőszak mértéke is a világban: „Ezt állítja a Természetvédelmi Világszövetség friss kutatása.” – Bezzeg a felvilágosult vikingek idejében:
femina – Milyen volt a vikingek szexuális élete? Ha férjük nem elégítette ki őket, az válóok lehetett a nők számára – Az semmi, közben az is kiderült hogy az ősemberek között, az érintetlen természetben még jobban virágzott a feminizmus:
KULTURJUNKIE – Az őskorban nagyobb volt a férfiak-nők közti egyenlőség: „Már az őskorban is máshogy gondolták a férfi-női szerepeket. Ezt mutatja be az új doku a Viasat Historyn.” – Nincs mese, vissza kell mászni a fára! Nap kommentje:

Orltran 2021.03.09. 14:18:22
Milyen szerencsés, hogy az ilyen tudományos áttörések pont akkor történnek, mikor a társadalomban zajló folyamatokat véletlenül pont nagyszerűen alátámaszthatják. Aztán meg csodálkozunk, hogy sokak szerint lapos a föld.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2021

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés