2022. 04. 25.
Inhuman Detractors (ápr. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Inhuman Detractors (ápr. 25-26-27-28.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 25.:
BELGRÁV ROCKPART
0
A fiú és a kútja.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:55-kor) sematikus elnevezésű modern görög depizés. A Kutya akár Yorgos Lanthimos rendezése is lehetne (lásd a blogba is beválogatott Kutyafogat) és hát ebben is lesznek beteg dolgok. A börtönviselt apjában újra és újra csalódó srác egyetlen lelki társa a fent említett háziállat, apja meg is öli, közben saját durva eszközeivel próbálja férfivé érlelni míg végül maga megy le kutyába. A ciprusi Ioanna Amerikanou munkája a sznoboknak bejöhet, érzékenyebbek (és logikát keresők) kerüljék. Az M5-ön történelmi széria kezdőrésze kilenckor két nemesi családdal a középpontban akik ismeretsége egész a waterloo-i csatáig nyúlik vissza de ez csak évekkel később, az angol főváros Belgravia nevű negyedében megesett találkozásukkor derül ki. Julian Fellowes és John Alexander a Downtown Abbey vonalán haladva mutatják be az újabb és régi nemesség rivalizálását, ugyanitt 22:50-kor tavalyi kiadás Jacques Offenbach klasszikusából. A hosszúságával együtt is befejezetlen Hoffmann meséi hű maradt a szerző (rém)álomvilágához: a(z itt női) ideál keresése látványos, de csáthgézai módon rosszul végződő meséket eredményez. Aligha valószínű hogy ebben a késői időben bárkinek volna rá száznegyven perce, szóval jobban járunk ha felvesszük. Zenénél maradva de már a könnyű műfajra áttérve éjfél előtt öt perccel valami jó a retekklubbon a XXI. században. A szocializmusnak és az alkoholnak “hála” Radics Béla már nem szó szerint velünk élő legenda bár amíg a föld kerek, addig az ő emléke is fennmarad. Túlzás nélkül mondható hogy a hazai őszinte, kőkemény rock az angyalföldi gitárfenoménnek köszönheti a létezését még akkor is ha a bezzegamaifiatalok erről nem tudnak. A mostani infódömpingben elképzelhetetlen mit jelentett hogy valaki magnóról tanulta be a Cream-Hendrix-Led Zep összest (igen, a foggal játszást is). Ezzel az alapossággal állt a saját dalokhoz is: ha valami nem ütötte meg az igen magasra tett mércét azt kukázta. Emiatt többen le is írták sima epigonként pedig jóval több volt annál: a szabadságot jelentette sokaknak. Hogy ez mennyire így volt arra jó példa az Ifiparkos koncert után a Lánchídon vonuló, jelszavakat skandáló közönség. Ma már viccesnek hat a “Bélát a pártba, Taurust a kormányba”-rigmus de akkoriban nagyonis komolyan vették, ez lehetett az egyik fő oka hogy életében nem jelenhetett meg nagylemeze. Más. Az HBO is sorozattal támad fél tízkor ami stílusában (BLM-horror) a Get Out!-ot és társait, címében egy nálunk is voltmár riogatást idéz. Az A baba aki itt van az mondjuk nem csak sír hanem pokollá is teszi a nő hétköznapjait aki (látván barátnői megállapodását) ezidáig mást sem akart csak gyereket vállalni. Elvileg dark comedy elemek is lesznek benne, hát meglátjuk…

Hétfő? #LESZAROM.
The Hadid Edition:
Az lett volna furcsa, ha nem lesz belőle világsztár – 25 éves lett Bella Hadid – Az lenne a furcsa ha nem szarnám le:
Bella Hadid már bánja, hogy 14 éves korában megcsináltatta az orrát – Tehettem volna a testmódosítósba is, ehelyett szimplán csak LESZAROM.
Gigi Hadid valódi levegőakrobataként hódít a címlaponLebegő akrobata helyett LESZAROM nem lehetne inkább velem lepedőakrobata?? LOL!!!!
Bella Hadid megmutatta a Victoria's Secret Valentin-napi kollekcióját – Valentin-nap?! Kétszeresen SZAROM LE!!
Éva és Évaként feszítenek a Hadid nővérek a Versace legújabb reklámjánFELKÉSZÜL IRINA SHAYK LESZAROM.
Bella Hadid autótankolós szettje annyira tűz, hogy csoda, hogy beengedték a benzinkútra – Ez is mehetett volna az autós-oligarchásba...
blogozine – Gigi Hadid a menekülteknek ajánlotta fel a fizetését – Nem szarom le, jár neki a TISZTELET!
Bella Hadid őszintén vallott az alkoholproblémájáról: “A 25 éves szupermodell őszintén vallott arról, miért tette le az alkoholt.” – Lásd fentebb...


KEDD, ÁPRILIS 26.:
MIÉNK ITT A TÉR VÁROS
0
It's selfie time!

Nem érdemes:
…csak ha vevők vagyunk az olyan rossz hogy jó-marhaságokra amik mellett nemhogy a Szomszédok de még a Barátok közt is Spielberg-műnek fog tűnni. A felállás Hallmarkosan harmatos: csődközelbe kerülő Kisváros kisboltját az üzemeltető család feje külső segítség bevonásával mentené aki nem más mint üzletvezető lánya exe. Még ez is elmenne ha nem spóroltak volna a helyszínekkel amik egy kilencvenes évekbeli sorozatban is cikik lettek volna, akit nem tudtam tőle elriasztani (netán röhögni akar) azt nyolckor várja a Film4.

Talán érdemes:
Ugyanaban az időben friss, örökké aktuális sorozat az HBO-n mert Amerikában soha nem nyugszanak a kedélyek, így Baltimore-ban sem. 2015-ben járunk, a bő félmilliós népességű város jóformán mexikói szinten teljesít jobban gyilkosságok és drogügyletek terén, a rendfenntartók keze viszket a ravaszon, Freddie Gray megölése pedig további olajat önt a tűzre. Az elfajuló hesstegbéelem demonstrációk és a bűnözés kordában tartására a helyi vezetés új karhatalmi csapatot verbuvál akik (minő meglepetés) rövid időn belül ugyanazt kezdik hajtogatni amit a “jogos” dühükben törő-zúzó “tiltakozók” is (Miénk a város). Egy órával később (21:00) a közelmúlt Interjú melletti másik nagy “botránya” az M5-ön. Előbbit Észak-Korea tette indexre, a Sztálin halálát pedig Oroszország holott annak idején a franciákkal karöltve ők is leforgatták a maguk verzióját az eseményről (más kérdés hogy ma már Alekszej German filmje se készülhetne el). A Hrusztaljov, a kocsimat! szatírájával szemben Armando Iannucci néhol olcsó humorral operál (lásd az agyas jelenetet), a durva az hogy még így is viszonylag valós képet fest a diktátor halála utáni rivalizálásról amiből Nyikita Hrucsov (Steve Buscemi) került ki győztesen.

Kis hírek a nagyvilágból:
Botrányos jelentés: tévedésből ölt gyerekeket az amerikai hadsereg: “Jóval több civil áldozata lehet a dróntámadásoknak, mint azt elismerik.”...de egyesek szerint még így is megéri a demokráciaexport :SS
Öt magzatot talált a rendőrség egy washingtoni abortuszellenes aktivista otthonában: “A 28 éves Lauren Handy, akit őrizetbe vettek a hatóságok, „katolikus anarchistaként” tekint saját magára.” – Pedig csak simán elmebeteg.
Tucker Carlson szerint a herék napoztatása növeli a férfiak termékenységét: “Csakhogy a „bromeopátiára” nincs elégséges tudományos bizonyíték.” – Psszt, ne zavarjátok, hátha az úthengerrel vasalásig is eljut.
Az Alibabával egyre jobban elbánik a kínai hatalom: “A szabályozói szigorítások már meglátszanak a cég pénzügyi eredményein. Ilyen rossz növekedési adatokat már rég közölt a cég.” – Ezzel a névvel sajnos várható volt.
Gyereknevelés – Erdei Zsoltéknál nincs otthon tévé, diavetítőt szoktak használni esténként – ...és azon is a Mezzo megy.
w – Che Guevara fegyverét magyar mérnök tervezte – Vonják felelősségre visszamenőlegesen is, az most nagy divat.
Két szívroham után is falja az élvezeteket Dan BilzerianPEDIG NEMRÉG MÉG VISSZAVETT A TEMPÓBÓL Pont hogy azért falja mert nem tudja mennyi ideje van még hátra...


SZERDA, ÁPRILIS 27.:
KIS, VÁROSI REJTÉLYEK

0
BOND Bana, Eric Bana!44!

Talán érdemes:
Nyolckor ausztrál krimi az HBO-n amiben két látszólag egymástól független ügy szakad a poros kisvárosába hazatérő rendőr (Eric Bana) nyakába. A látogatás oka gyerekkori barátjának temetése: az elhunyt előbb feleségével és gyermekével végzett majd önmagával is. A régi ismerőst nem fogadják örömmel a helyiek, részben mert rá gyanakodnak egy másik, jóval korábbi gyilkosság miatt, részben mert a nyomozó nem hiszi el a magyarázatot miszerint a családirtás egyfajta engesztelő áldozat az őket sújtó Aszály elhárításáért. A megoldás természetesen mindkét ügyben jóval prózaibb, a jó hír az hogy Robert Connolly az utolsó percre is tartogat meglepetéseket (meg az is értékelendő hogy nem csonkította meg Jane Harper alapul szolgáló könyvét). Félórával később (20:30-kor) másfajta Emberi tényezők jönnek a Cinemax 2-re reklámszakmában dolgozó férj és feleség konfliktusával. A vitát a férfi új kliense és megbízatása (politikai kampány) generálja, a feszkó elől elit nyaralójukba mennének de itt sincs nyugtuk: a házat váratlan és nem jóindulatú figurák is meglátogatják. A Human Factors ezzel együtt sem krimi inkább a betörést flashbackekben, különböző szempontokból elmesélő drámázás. 20:00-ra és az anyacsatornára (Cinemax) visszaugorva jut egy történelmi darab is a vészkorszak idejéből. A Sötét óra szinte ott folytatja ahol a hétvége döntés előtt álló szerzetesei abbahagyták: Jochen Klepper írónak választania kellett vegyes házassága és a nácik között, ő pedig valóban keresztényi döntést hozott még úgy is hogy megszegte vallása egyik szabályát (=öngyilkos lett).

Szelfibűnözés rovat:
The TikTok Edition:
94 ezer forintot fizetett ki a fodrásznak, most az utcára sem mer kimenni ez a tiktokker – Ő legalább csak magán kísérletezett:
A gyűlölködő kommentek miatt nem festi többé pirosra kutyája bundáját a tiktokker – Menjen Csernobilba vagy Chicagóba...esetleg Szibériába:
Jéggé fagyott Ladával kapcsoltak le egy férfit Szibériában: “Egy helyi blogger szeretett volna híres Tiktok-videót csinálni, de megjelentek a rendőrök.” – Akkor végül is sikerült neki...
MUTATJUK, MILYEN TARTALMAKKAL HÓDÍT A TIKTOK – Nem kell mutatni, kitaláljuk magunktól is:
Új szexizési módszert találtak ki a TikTokon, egy ajtókeret meg egy lámpa kell hozzá: “A lámpa lehetőleg vörös fényt árasszon, és már indulhat is a sziluett-kihívás, amiben szende lányok dögös nőkké alakulnak. Íme pár szuper példa.” – Piros lámpa, TikTok, mi baj történhet...igen, pont az amire tippelsz:
Kevésbé lett népszerű a TikTok meztelen kihívása, miután az emberek rájöttek, hogyan távolítsák el a testeket takaró filtert: “Többen azt kérik a Youtube-tól, törölje le oldaláról az oktatóvideókat.” – ...és tegye át az OnlyFans-re vagy a PornHubra.
social – Felzabálja a fiatalok életét a TikTok – Úgy kell nekik. Ha már evés:
Ijesztően hatalmasra tudja tátani száját a TikTok-sztár, szinte bármit be tud kapni – TikTok? Egész biztos nem OnlyFans?...
A TikTokon futott be a hűtőgépes gyilkos: “Nem várt karriert futott be az interneten a hűtőgépes gyilkosként ismert T. Gyula. Már tízezren követik a TikTokon, ahol káromkodva beszél a politikusokról, vagy éppen a tengerben futkosva énekel slágerdalokat, ha éppen nem sörözés közben jelentkezik be a követőinek. Egyikük a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy a haverjaival nagyon szereti nézni Gyula bácsit, de nem tudták, hogy a férfinak gyilkosságért kellett ülnie.” – Az öt perc guglizás korában miért kéne tudniuk bármiről is?! A LÁJK a lényeg!!! Gyula bácsi, irány a modellszakma!!


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 28.:
MOSOLYTALAN HAJNALOK
0
Ott, túl a rácson...

Talán érdemes:
Az ismétlések kiszórása után mára csak két nézhetőség jut, előbb fél kilenckor a Cinemax 2-őn jönnek az Izrael és Ciszjordánia között húzódó fal más-más oldalán élés nehézségei. Ez fokozottan igaz a családokra, márpedig itt a feleség és a gyerekek ragadtak az izraeli oldalon, az apa pedig tőlük 200 méterre a másikon. A kapcsolatot fényjelzésekkel tartják, sürgős esetekben telefonon és Musztafa egy nap ilyen hívást kap mikor fia kórházba kerül baleset miatt. Tenné is amit a helyében bármelyikünk csakhogy a technika ördöge és a bürokrácia mintha egyszerre esküdne össze ellene. Az ellenőrzőrendszer hibája miatt a legális átkelés lehetősége kilőve, marad az illegális migráció... Bár a mostani támadások tükrében nem ez a legszerencsésebb leadási időpont de attól még adhatunk neki egy esélyt. Nem is különbözhetne tőle jobban a Story4-en 21:35-kor kezdett Hajnali mosoly. Bár ebben is távolság áll férfi és nő közé de ez már sima first world problémázós rom. kom. Leendő ex-pat csaj és külföldön turnézó színész nem bír leállni, pontosabban mintha el lenne rendelve hogy szabálytalan időközönként találkozzanak, függetlenül attól mennyire (nem) tudnak túllépni a másikon. Szinglik előnyben.

A természet visszavág rovat:
Csúcsragadozó kergethette a mexikói madarakat a halálba – Akkor megoldódott a múlt heti rejtély. Bezzeg nekünk csak vaddisznók jutnak:
Kocogó vaddisznók zavarták a közlekedést Pozsonyban: “A malacok szabotázsakciója szerencsére nem okozott különösebb gondot a villamosoknak.” – Azt majd a szárnyasok fognak:
Másfél órára bénította meg a közeledést ez a hattyú a vasútállomáson – De legalább nem robbantotta fel magát.
Videón, ahogy váratlanul egy kígyó pottyan az autó szélvédőjéreKÍGYÓZOTT IS? LOL Wait, a challenger appears:
Amerikát épp megszállják az ugróférgek – Az a baj hogy továbbmennek. Ja nem mennek :SSS
Kiderült, hogy veszett volt Washington kedvence, a képviselőket és újságírókat megtámadó Capitoliumi Róka: “Valamiért senkinek sem tűnt fel, hogy a cuki róka már 9 embert megharapott, miközben a rókák sosem támadnak emberre.” – Annyi hülye politikus között kinek tűnt volna fel egy veszett róka?
Akkora hóvihar volt Dániában, hogy többen egy IKEA-ban éjszakáztak: “Hatalmas buli lehet a hálószoba részlegen aludni egy rakás idegennel.”ÍGY KEZDŐDIK EGY GANG BANG Wait, a challenger appears:
Két napja nem tudnak kijönni a hóviharból az Oasis-tribute koncert vendégei egy angol kocsmában: “Hosszúra nyúló afterpartyt hozott a hóvihar.” – Hol a gond? Kaja van, pia van, már csak a fos zenét kell lecserélni. Ha már sörözők:
Ez a póniló rendszeresen betér a helyi kocsmába, majd legurít egy sört – Jár neki a TISZTELET, ha arra járok (vagy ő jár Budapesten) meghívom,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés