2022. 05. 14.
Irregular Rugby Show (máj. 14-15.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Irregular Rugby Show (máj. 14-15.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 14.:
HER ’N’ HISTORY
0
Feltöltekeződés.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 09:40-kor) tűrhető török komolykodás melyben jómódú de mélyről érkezett anya értékeli át múltját. Ebben nagy segítségére van a vele majdnem egyidős bébiszitter barátsága és az Elköteleződés hosszú de méltó tisztelgés az anyaság és általában a nők előtt akik egyszerre igyekeznek megfelelni a társadalom régi vagy új elvárásainak. Kilenckor Beatles-rajongókat célzó romantikázás a TV4-en. Az Egy szerelem története: ők a mozibubusokat is érdekelheti mivel Ned Benson eredetileg két rövid etűdben, két szemszögből (férfi és női, avagy Him ill. Her) mesélte el Eleanor Rigby eltűnését (The Disappearance of Eleanor Rigby) hogy aztán ezeket egybegyúrva megszülethessen a Them. A fent említett nő (Jessica Chastain) a harmóniában élő házaspár egyik fele akit úgy megvisel gyermekük elvesztése hogy előbb öngyilkosságot kísérel meg majd hazamenekül szüleihez. Közben a tragédiát látszólag könnyebben feldolgozó pasija (James McAvoy) is rájön amikre ilyenkor kell és utánamegy. Bár sok a tisztázatlan részlet (pld. a fiuk halála) de én így is értékelem a befektetett munkát, ugyanabban az időben észveszejtés a Filmbox Family-n ahol szintén viszonylagos nyugalomban élő férj-feleség világa áll a feje tetejére. Az ok? A férfi úgy dönt, magukhoz veszi húsz éve elmegyógyintézetben ápolt nővérét, el sem gondolkodva rajta hogy vajon tényleg az lesz-e Grace megmentése ha bedobja a mélyvízbe (=a „normálisok”) közé. A Saving Grace B. Jones fontos lehetett Connie Stevens-nek ha emiatt döntött úgy hetvenévesen (!) hogy átáll kamera másik oldalára, valami mégis hiányzik belőle. 23:23-kor megint reciklált névadás a Dunán. A Gyilkos hőség ezúttal Olaszországban és barátnője lakásában nem hagy aludni egy börtönből szabadult csajt akit nem a meleg vonzalmak hanem az exétől való félelem hajtott ide. Álmatlansága a hitchocki HÁTSÓ tetőtéri ablakon való leselkedésre sarkallja, így lesz gyilkosság szemtanúja, az áldozat csalfa férfi akit szeretőjével kap rajta hirtelen haragú felesége – vagy mégsem merthogy a kiérkező rendőr nem talál holttestet... Hogy még teljesebb legyen a Caldo criminale-t nézők zavara, arról a zenéjét szerző Paolo Vivaldi gondoskodik.

Teljes legalizáció rovat:
Véletlenül marihuánás süteményt kaptak az idősek Dél-Dakotában – Pár év és kötelező lesz:
Kanadában engedélyezték, hogy varázsgombát kapjanak a végstádiumban lévő rákbetegek: „Ugyanis enyhíti náluk a halálfélelmet és a szorongást.”NEKIK MÁR ÚGYIS MINDEGY Felkészülnek az egészségesek...mármint a droggal „könnyített” megdöglésre:
A pszichedelikumok valóban csökkentik a halálszorongást?: „A kontrollált körülmények békésebb halálhoz vezethetnek.” – Úgy tűnik 2023-ra tényleg megvalósul ami a Soylent Greenben meg a Logan’s Runban még disztópia volt...
Nagyon mennek a drogos részvények: „Orvosi marihuánában utazó cégek léptek be tegnap a kanadai tőzsdére nagy sikerrel.” – ...de csak orvosi célból és csak a betegeknek...ja nem:
Bázel egyes lakosai átmenetileg legálisan vehetnek élvezeti célból füvet: „Kísérleti jelleggel 400 helyi füves két és fél évig vehet marihuánát a helyi patikákban.” – Már a heroinosoknál is hogy bevált mikor saját parkot kaptak, de hát úgy tűnik még Nyugaton sincs elég narkós:
Ketten meghaltak egy buszbalesetben Belgiumban, a sofőr bedrogozva vezetett – Nálunk ilyen nem fordulhatna elő. Ja de:
Pozitív lett a drogtesztje a Csomádon halálos balesetet okozó sofőrnek: „A húszéves őrbottyáni férfi szervezetében THC-t találtak, őrizetbe vették.” – Hogy szokták ezt mondani a 444-en? Ja megvan: „csak szmokizott egy kicsit.” :SSS
Az Európai Bizottság betiltana két pszichoaktív szert: „A 3-MMC-t és a 3-CMC kódjelű szerek kerülhetnek fel a tiltott kábítószerek listájára.” – Pedig igazán tudhatnák hogy a teljes legalizáció az egyetlen megoldás:
Drogriporter–blog – Senkinek sem kellene meghalnia az Ecstasy-tól: „Rosszul lett és meghalt egy 17 éves lány, miután bevett egy extasyt” - tudósított a média. Az Ecstasy hatóanyaga, az MDMA valójában nem mérgező és senkinek sem kellene meghalnia tőle. Ami igazán veszélyes, az a feketepiac.”MONDD EZT EL A LÁNY SZÜLEINEK IS, BASSZUS! :(((


VASÁRNAP, MÁJUS 15.:
NOVAJA ZEMLJA
0
Az utasokból lesznek a szobabelsők.

Talán érdemes:
21:25-kor olasz crime drama a Duna TV műsorán a Cosa Nostrát ha nem is lefejező de eléggé megroggyantó 1986-os perről. Az első áruló, Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino) ráadásul nem is akárhonnan hanem a capo di tutti capik közül jött és Brazíliából, kiadatási program keretében. Jó forró lehetett a talaj a lába alatt ha a dél-amerikai országba kellett menekülnie a leszámolások elől, félelme jogos volt: a tárgyalások végére több halott rokona maradt mint élő. Marco Bellocchio rendezése Scorsese legjobb pillanatait idézi, nem csak monstre hosszúsága (150 perc) hanem „főhőse” karakterével is aki ugyanolyan (ön)ellentmondásos mint Henry Hill volt a Goodfellas-ban mert a csúcsra jutáshoz tuti neki is be kellett piszkítania a kezét olyasmikkel amiket vehemensen tagad. Ami jó hogy egy percre sem keltenek szimpátiát a bűnözők iránt: láthatjuk mennyit érnek a hangzatos fogadalmak, a „család” és betyárbecsület (semmit). Közben fél kilenckor 2021-es ukrán dráma a Cinemax 2-őn és az Állítsátok meg a Földet! mintha már elnevezésével megjósolta volna az idei évet (bár egy közismert mondásra utal). A különc Masha a szokásos serdülőkori gondokkal küzd, főleg a reménytelen szerelemmel, egyedül a vele azonos cipőben járó párocska érti meg úgy-ahogy, akik közül a fiú meg őfelé felé kezd gyengéd érzelmeket táplálni. Kateryna Gornostai félig doku, félig rendes filmje a Stop-Zemlia, a most dúló háborúval való párhuzamokra a katonák tartotta különóra is ráerősít. Ha már fegyverek, negyed éjfélkor a majdnemhíres Cameron Crowe 2015-ös buktája a Filmbox Premiumon. Ezúttal Bradley Coopert éri utol a midlife crisis sikereinek helyszínén, Hawaii-on amin még az se segít hogy rátalál a Szerelem és egy Elon Musk-szerű fickó (Bill Murray) is beavatja űrutazós-világuralmi terveibe. Az Aloha másfél órába sűrítene politizálást (lásd a katonai cuccokkal kereskedő utazó ügynököt), kiégést, love story-t és még ki tudja mit, ergo a STÁRparádé (Cooper és Murray mellett Rachel McAdams és Emma Stone) dacára sem több interesting failure-nél (ahogy az angol mondja) de még így sem ez a mai leggyengébb program, hanem:

Nem érdemes:
...csak ha újabb legyalázott franchise-t akarunk látni, ez esetben kilenckor irány az HBO ahol a Kampókéz 2021-es, woke kiadását vetítik. Pedig a kezdés még okés: a Cabrini-Green negyed helyén luxuslakások állnak ahova pár egykori lakó mellett a jó öreg Candyman is átmentette magát. Az ő „motivációival” jön a váltás ami nagy ívben leszarja az originált és annak folytatásait, merthogy a rém már a rendőri brutalitás valamint a fehér felsőbbrendűség és gazdagság ellen küzd, s persze fél kézzel is győz (nem csoda úgy hogy a végtagja húskampóban végződik). Annyira övé az upper hand hogy meg se kell mutatni, nem is teszik: jóformán az összes gyilkosság a képernyőn kívül történik (és akkor idézzük fel, hogyan csinálták ezt 1992-ben). Kezd már nemkicsit unalmas lenni hogy Jordan Peele-nek mindenről ugyanaz jut eszébe és gyakorlatilag az összes alkotása a white guilt-re alapoz (bár itt „csak” producerkedik). Egyszer (Tűnj el!) még elmegy az ilyesmi, másodjára (Mi) már gyanús, mostanra pedig világos hogy nem tud többet mint horrorköntösbe öltöztetni Spike Lee fehérgyűlöletét. Fogcsikorgatva azért belerakott egy fekete-fehér meleg párt majd az egészet női direktorra (Nia DaCosta) bízta, ezzel végleg bekussoltatva az SJW-ket, a végeredmény ettől függetlenül nem úgy rémisztő ahogy szánták. A bábos-sziluettes részek jók de kár volt ide pazarolni őket: Tony Todd feltűnése a végén csak még jobban eszünkbe juttatja mitől működött a másik, de ha már újrázás, akkor jöjjön is a

Remake-je volt genderrovat:
A Disney új rajzfilmjében mindenki különleges, kivéve egyvalakit – Le vagytok maradva, itt már mindenki különleges és mindenki egyéniség:
A Disney új családi filmjében van egy karakter, akiről épp csak nem mondják ki, hogy meleg: „Célozgatnak, utalgatnak, aztán érti, aki érti.” – Már a Star Wars-ban is hogy bejött nekik. Ja nem.
Az Amazon Hamupipőkéjének már előzetese is van – ...bár ne lenne, már látjuk hogy ez se lesz jó:
Kiszivárgott egy nagyon kínos jelenet az új Hamupipőkéből: „(...) A musical főszereplőjének a kubai származású Camila Cabellót választották (...). A film merőben eltér majd az eredetitől, azt például sejteni lehet, hogy egy feminista végkifejletre számíthatunk. (...) A kommentelők szerint a készítők nagyon igyekeztek, hogy aktuálisak legyenek, de ez inkább rendkívül erőltetettnek hat, (...) emellett úgy gondolják, hogy eltúlzott sztereotípiák alapján ábrázolják tündér keresztanyát - aki egy homoszexuális férfi és nem mellesleg Billy Porter formálja meg.” – Nincs mese, le kell cserélni a közönséget ha nem képes haladni a korral:
Megvan, ki fogja játszani Hófehérkét: „Rachel Zegler, Steven Spielberg West Side Story című musicalfilmjének sztárja kapta Hófehérke szerepét a Disney új élőszereplős mozijában.”ÉS GABOUREY SIDIBE, Ő MÁR SZART ÉR?! Vagy nem ő fogja, mert:
Bajban a Disney: Hófehérke túl fehér, a hét törpe túl törpe: „Remake készülne a stúdió 1937-es klasszikus rajzfilmjéből, de a XXI. században ez már komoly kihívás.” – Majd Gabourey Sidibe és Peter Dinklage...ja nem:
A Hófehérke és a hét törpe totálisan visszamaradott – Peter Dinklage kiakadt a mese megfilmesítésén: „Nézzétek már meg, mit műveltek!" – Peter Dinklage, a Trónok harca Tyrion Lannisterét alakító alacsonynövésű színész szerint elfogadhatatlan, hogy a Disney megfilmesít egy olyan, a társadalom egyes tagjaira nézve bántó történetet, amelyben hét törpe él egy barlangban.” – Tök igaza van, bezzeg a Trónok harca milyen pozitív hatást gyakorolt a társadalomra, vetítsék azt az oviban a Hófehérke helyett is!4!4!!!!44
Pán Péter és Dumbo is rasszista lett – Felkészül az összes többi mese :SSS

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés