2022. 06. 13.
Számtalan párna (jún. 13-14-15-16.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Számtalan párna (jún. 13-14-15-16.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 13.:
MATRACOD VAN!
0
Alone in the Poldark.

Talán ajánlott:
…merthogy a jó öreg Alejandro Jodorowsky legalább annyira tud sokkolni mint lenyűgözni, bár a Valóságtánc már összegzés és nem Szent hegy-szerű támadás az érzékszervek ellen. Az idős mester majd’ harminc év után, családtagjaival tekint vissza azokra az évekre amik végül is elindították. Ukrajnai zsidó család Chilében és az ő érzékeny gyermekük aki nem érti miért tekintenek rá idegenként és akiből Sztálin-rajongó apja radikális eszközökkel igyekszik “rendes férfit” nevelni. Kapjuk a direktortól elvárható sok-sok allegóriát és persze a várost ahol mindez megesett. A kör, a bejárt életút ezennel teljes, a bátrakat fél kilenckor emlékezetes trip várja a Cinemax 2-őn (és remélem a többi alkotása is követi).

Talán érdemes:
Drágaságom címmel voltmár nálunk egy Audrey Tatou-marhaság de a Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:50-kor) adott névrokona coming of age-dráma lesz, kicsit a Moonrise Kingdomra hajazva (de annál sötétebb színekkel). Lakókocsiparkban élő fiú és lány barátságát veszélybe sodorja az utóbbi költözése ezért egy közeli barlangban ütnek közös tanyát. Az ügy ofkorsz a rendőrség elé kerül és a srác persze tagadja hogy köze lenne az eltűnéshez de aztán a bujkáló csaj olyan titkot oszt meg vele amit nem kéne, romba döntve az egész kártyavárat. Ugyanitt, de már jóval később (00:55-kor) kanadai etűd (Több mint matrac) válságba jutott házaspárról akiket ágybetét vásárlása közben világosít meg a boltvezető. 20:00-ra visszaugorva jön egy történelmi sorozat az M5-re ami a Poldark-családon, ill. az Amerikából hazatért fiukon keresztül mutatja be az ipari forradalmat. A halottnak hitt Ross a jó oldalon küzdött a függetlenségi háborúban de otthon szegénység és csalódottság fogadja, menyasszonyát eljegyezte az unokatestvére ám ő nem adja fel: befogad egy nincstelen lányt és vele tervez újra. Éjjel kettő előtt tíz perccel 1999-es neo-western a Viasat Filmen: bűntett helyszínéről menekülő banditák fura kisvárosban húzzák meg magukat ahol ott vannak fiatalkori példaképeik, viszont se pia, se fegyver – igen, ez az ítéletre várók Purgatóriuma ahol a földi vágyakhoz való visszaesés automatikusan Pokolba kerülést von maga után. Ulrich Edel tévéfilmje örök kérdéseket boncolgat SPOILER a gagyi befejezés dacára is SPOILER VÉGE.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cribs Edition:
Mindig is királynak vagy királynőnek érezte magát? Most itt a lehetőség, hogy beköltözzön méltó otthonába – ...és teleszarja:
rezidencia – Eladóvá válhat a dán királyi család nyári rezidenciája: “A tervek szerint nemsokára kalapács alá kerül a fényűző királyi villa Bárki licitálhat majd.”VEGYETEK MÁR FEL EGY KORREKTORT LESZAROM.
Shaquille O’Neal vevőt talált 16,5 millió dolláros kúriájára – Nem én vagyok az. LESZAROM.
Adja-veszi a luxusvillákat Sylvester StalloneAdele likes this:
Adele megerősítette, hogy megvette Stallone 20 milliárdos villáját – Megerősítem hogy LESZAROM.
Eladóvá vált a Harry Potter-filmek egyik legikonikusabb épülete – Akkor már inkább ezt nem veszem meg:
BÁRKI MEGVÁSÁROLHATJA “A KERESZTAPA" IKONIKUS KASTÉLYÁT: “A harmadik filmben kiemelt szerepet kapott a szicíliai ingatlan nemrég eladósorba került.” – Korrektorra persze továbbra sem telik.
45 milliárd forintért kelt el a világ legnagyobb lakóháza Wait, a challenger appears:
Ingatlan eladás – Amerika legdrágább otthonát licitre bocsátják: “A "The One" egy hatalmas, több mint 9.500 m2-es luxusbirtok Bel Air-ben.”There can be only one: LESZAROM!!!


KEDD, JÚNIUS 14.:
JUDAS OUTKAST AWAY
0
A becsület ennél mégis többet ér.

Talán érdemes:
Az HBO-n 20:00-kor újabb eresztés az Irma Vepből, egy órával utána kilenckor Nic Cage-akciózás az AMC-n. A hajzuhatagok és túlspilázások királya ezúttal Hayden Christensent veszi szárnyai alá aki meg kínai uralkodó trónörökös gyermekét védené. A Becsület lovagjai közül mindkettő szentföldi keresztesként kezdte, mindkettő kiábrándult és mindkettőnek megvannak a maga démonai: a fiatalabbik csak alkoholista, az idősebb pedig útonállóvá képezte át magát de a jó céllal talán a megjavulás is eljön. Az Outcast nem épp világmegváltó (LOL) de egyszer elmegy ahogy az ugyanabban az időben adott Anna Faris-romantikázás is a Paramount Networkön. Miután elolvas egy cikket ami fordított párhuzamot von a seksz-partnerek száma és a Nagy Ő megtalálásának esélye között, bekattant szingli kétségbe esik merthogy neki is Számos pasassal volt dolga de nem találta meg az Igazit – lehet hogy köztük volt csak lemaradt róla? Egyéjszakás kalandokban hívő (és ezeket nem túlkomplikáló) wannabe zenész szomszédja (Chris Evans) segítségével nekiáll felkutatni az exeket és a befejezés kb. innentől nyilvánvaló. Öt perccel később (tehát 21:05-kor) olasz börtön lakóit készíti fel színházi rendezőnő a húsvéti passiójátékra a Filmbox Plus-on – azaz csak készítené mert Jézus árulóját egyik elítélt sem hajlandó eljátszani. Mikor e mellé még személyes (érzelmi) gondok is nehezítik a haladást, már a nő is kezdi azt hinni hogy Ez mind Júdás hibája és akkor jöjjön a mai júdáspénz:

Bitcoin rovat:
Egy walesi informatikusnak százmilliárdja lenne bitcoinban, ha megtalálná végre a kidobott merevlemezét – A távolban valahol FELSÍR felröhög egy “becsületes megtaláló”:
Valaki átutalt 313 milliárd forintnak megfelelő bitcoint: “Senki nem tudja, hogy honnan jött a pénz, és kihez ment, de pont ez a bitcoin lényege.” – A terroristák-maffiózók lájkolták ezt :SSS
Elsőre elbukott a Facebook kísérlete, hogy saját kriptopénzt hozzanak létre: “El is adnák a hányatott sorsú Libra/Diem projekt szellemi javait, és a fejlesztőknek is új munkahelyet keresnek.” – Remélem virtuális pénzt kapnak érte vagy még azt sem.
Kriptonvalutáért kínálják a hami oltási igazolásokat szerte Európában: “Sok emberéletet követelhetnek a hamis okmányok.” – Nem is tudtam hogy ez (meg a helyesírás) már a Kripton bolygón is probléma!
Nyerő lapot húzott, aki vagyonát a bitcoinba fektette: “Az árfolyam hathavi csúcsot elérve 59 400 dollárig emelkedett pénteken.” – …vagy mégsem:
Feleannyit ér a bitcoin, mint fél évvel ezelőtt, pár nap alatt 300 milliárd dollár tűnt el a kriptopiacról: “Szinte a teljes kriptopiac bezuhant, a bitcoin idén most a legolcsóbb.” – Most kell venni, tuti befektetés :DDD
Az IMF visszavonatná El Salvadorban a Bitcoint, mint hivatalos fizetőeszközt: “A valutaalap szerint a Bitcoin értékének ingadozása az ország pénzügyi stabilitását fenyegeti.” – Miért, eddig volt neki olyan? LOL!!! Amúgy pont az instabilitása miatt nem lesz tartós fizetőeszköz, egyszer fent, egyszer lent:
Történelmi csúcson a bitcoin: “Azután, hogy az USA-ban elindult az első bitcoin ETF.” – És az NFT az már szart ér?!


SZERDA, JÚNIUS 15.:
COFFIN DANCE, ERDÉLY STYLE
0
Papa máma már nem hasad tovább :((

Talán érdemes:
Fél kilenckor hazai depizés a Cinemax 2-őn. Apja temetésére Erdélybe hazatérő (és kocsija hibája miatt onnan elkéső) orvos fia (Molnár Levente) egyik durva meglepetésből a másikba esik: szülővárosa változásai mellé ott van sosem látott fia aki ráadásul a család régi riválisának (Orbán Levente) hálójába keveredett. A Hasadék fő erénye természetesen Máramaros meg általában a táj, egyébként nem csak Orbán Levente jelenléte miatt ugorhat be róla a Kojot. 22:40-kor Luke Goss 2017-es direktori és szkriptes debütje a Filmbox Plus-on amivel rögtön Liam Neeson nyomdokaiba akart lépni. A Te jössz! lehetne éppen Elrabolva Mexikóban is mert pont ez történik benne a tehetős üzletember családjával mire ő önkezébe veszi a Zigasság szolgáltatását. Goss a főszerepet is magára osztotta és legalább egy dologról lemondhatott volna hogy a Your Turn több lehessen egynekjó programnál, jelen állapotában a nézőnek a kelleténél előbb fog leesni, ki a rosszfiú (és nem is lesz akkora meglepetés). 22:35-kor jó hosszú (140 perces) kosztümös opus az M5-ön a Friedrich Schillernek ihletet adó Szerelmes nővérekről akik közül bár Charlotte volt a hivatalos feleség de a háttérben mindvégig ott volt Caroline is. A mai poliamória korában már ez is szinte hagyományos kapcsolat volna…

Brad Pitt/Angelina Jolie rovat:
Jolie könyve máris bestseller – Merne csak NEM az lenni, rögtön megkritizálnák…mármint a NEM vásárlókat :DDDD Hamarosan jön a következő a válásáról:
Brad Pitt és Angelina Jolie legnagyobb csatáját egy szőlőbirtokon vívja – Ott én is harcolnék, sőt alkoholista földalatti partizánmozgalmat építenék ki a pincékben:
Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t, amiért eladta részesedését közös szőlőbirtokukból egy orosz oligarchának: “Egyik celebtárgyalásból a másikba.”PEDIG ITT IS A FÉRJ A BŰNÖS KUSS, az orosz oligarchákkal való üzletelés = Feminista Üvegplafon-áttörés!!!!
Angelina Jolie Kambodzsában járt a lányával – Mikor? Melyikkel? Mikor melyikkel, mert:
Angelina Jolie-t két gyermeke támogatta a Római Filmfesztiválon – Bezzeg ha Pitt szorult volna támogatásra!!!
randi – Szerelemre vágyik Brad Pitt - kiderült, milyen hölgyet keres: “A színészn kitartóan hisz abban, hogy rátalálhat az igazi társra.” – …addig is keresgél:
Brad Pitt egy nála 23 évvel fiatalabb énekesnőt szeret – ...és őt ezért gyűlölni kell, bezzeg ha eltiltott focista milliomos lenne:
50 évvel idősebb férfit szeret a brazil színésznő: “A brazil szépség, Clara Brasil, a lehető legboldogabbnak érzi magát 80 éves párja mellett. A 30 éves szépség a Brazil labdarúgó-szövetség egykori elnökével, Marco Polo Del Neróval alkot egy párt (…). Az eltiltott sportvezető február 22-én ünnepli 81. születésnapját.”Anna Nicole Smith likes this. Ja ő már nem :SSS


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 16.:
KÉT TESTŐR...
0
…és egy mézeskosár.

Talán érdemes:
20:20-kor jó öreg Louis De Funes-komédia az M5-ön melyben barátunk kegyvesztett népnyúzó ex-adóbehajtóként szeretne visszavágni a száműzetéséért felelős spanyol királynőnek (a később nyíltabb erotikát is bevállaló, tragikus sorsú Karin Schubert). A bosszú már csak azért is fűti mert tisztségét a nála jóval okosabb és empatikusabb szolgája, Blaze (Yves Montand) kapta. A Felszarvazták őfelségét akkor lesz a Három testőr antipólusa mikor a nemesek is belátják hogy Don Salluste jobb munkát végzett mint az igazságos adózásért küzdő utódja. A Montandot cikizők nem ismerik a teljes sztorit: Blaze-t eredetileg Bourvil játszotta volna de közben meghalt és ezzel kis híján az egész forgatás a kútba esett (Funes is nagyon megzuhant). Végül később és már Montand segítségével hozták tető alá a dolgot, mi pedig hálásak lehetünk hogy így tettek. Tíz perccel később (vagyis fél kilenckor) újabb példa a patriarchátus határainak feszegetésére a Mézes szivarral a Cinemax 2-őn. Bár “felvilágosult” párizsi muszlim családban él, az egyetemre járó Selma (Zoé Adjani, nem csak névrokon) szeme az oktatással és az első szerelemmel nyílik ki. Hogy ez pont az az év (1993) mikor szülőföldjén (Algéria) megerősödik a radikális iszlám az csak a pont az I-re. Fél tíz után öt perccel friss doksi egyből két résszel az HBO-n. A Tenger mélyén a közelmúlt egyik nagy nyilvánosságot kapott tragédiáját, Kim Wall eltűnését dolgozza fel: az újságírónő a gazdag feltalálót, Peter Madsent indult meginterjúvolni hogy aztán nyoma vesszen illetve szó szerint részletekben kerüljön elő. Két egyórás epizód helyett elég lett volna egy-másfél óra, de az ütősre vágva.

More human than human rovat:
Nagyon bizarr ez a magas sarkúban flangáló kiborg, aminek női lábai vannakMORE PROSTI THAN PROSTI Wait, a challenger appears:
Rémálomszerű gyerek CPR bábut alkottak, ami képes vérezni, és ordít a fájdalomtól – A fentinél egyértelmű volt, ki a valódi célközönség. Sajnos itt is az...meg itt is:
Most már sikoltozó robotokra is lőhetnek a katonák: “A robotok pedig előtte jól elküldik őket a francba, mert tudnak káromkodni is.” – ...és így majd lesz okuk visszalőni is. Skynet likes this!
50 éven belül virtuális gyerekekkel babázhatunk – Népességcsökkentés rulez :SSS
Vicceket magyarázó algoritmus hozhatja el az AI-fejlesztés következő korszakát: “Áprilisban két jelentős AI-bejelentés is történt: a Google algoritmusa meg tud küzdeni a viccekkel, az OpenAI fejlesztése pedig szövegből alkot valószerűtlenül jó képeket.”More HAHA than VERY FUNNY!, vagy nem is annyira vicces, mert:
Az emberek megelégelték az embereket, most már jöjjön inkább a mesterséges intelligenciaMAGYARUL: érzékenyítő tréning.
Ez már régen nem sci-fi: transzhumanizmus, avagy a robotember közeleg: “A jövő a biohekkerekkel megbuherált ember.” – Lásd fentebb...
freedee – Humanoidgyártás Dél-Koreában – ...amit majd Észak-Korea is belájkol ^^ Eközben kicsit arrébb:
Indiai kutatók apró robotokat küldenének a szánkba, hogy ne menjenek tönkre a fogainkNap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés