2022. 06. 20.
303, See What You Will (jún. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
303, See What You Will (jún. 20-21-22-23.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 20.:
I AM THE BATMAN…
0
bad man & mad man!4!!4!!!

Talán érdemes:
Ami vasárnap a Legendás állatok volt az ma a 2022-es Batman lesz háromnegyed tizenegykor az HBO-n. Az egyszerűen csak The Batmannek keresztelt monstre (háromórás!) opus összegzés és eredettörténet akar lenni, előbbi azért mert itt még Bruce Wayne keresztes hadjáratának elején járunk utóbbi meg azért mert szinte az összes későbbi ellenfél felbukkan. Batmant nem sok választja el attól hogy Joker legyen, ami azt illeti mintha az egész karaktert erre a tépelődős-majdmegbolondulós szálra húzták volna fel, a munka javát Rébusz (Paul Dano) végzi helyette csak az eszközei és a hosszú távú céljai mások. Ahogy az Animal Cannibals mondta, mindenki itt van aki számít: a Pingvin (Colin Farrell), a Macskanő (Zoë Kravitz), a legbátrabb húzás így is az volt hogy Robert Pattinsonra bízták a főszerepet (bár neki jól áll a homályos-emós nyafogás), Joker, Kétarc és Bane csak azért hiányzik mert összevonták őket Rébusszal. Hogy miért fogom messzire kerülni? Hát mert a bi-sekszy Macskanővel együtt woke propaganda is jutott bele (“white privileged assholes”). Ugyanabban az időben (22:45) jóval rövidebb és értékesebb program a Filmbox Plus-on. Az Elvesztegetett idő koncentrációs táborban egymásba szerető párja megtervezi-végrehajtja a szökést csakhogy a történelem elsodorja őket egymástól. Kölcsönösen úgy gondolják hogy a másikról hogy már nem él, a táborról nem beszélő nő házason, ötvenévesen lát egy tévéműsort amiben felismerni véli szerelmét-megmentőjét akinek közben lánya lett (neki viszont mindenről tudomása van). Nem blockbuster “csak” egy remek valóságalapú film, nézzétek! Ezalatt az M5-ön folytatják a Poldark-család sagáját is nyolckor.

Katy Perry? LESZAROM!
A jövő színe a very peri, és ilyen – Very barna, as usual:
Kigyúrva-kitetoválva – Videó – Katy Perrynek csorog a nyála attól, mennyire ki van pattintva a férje – …vagy már nem, mert:
párkapcsolati krízis – Katy Perry és Orlando Bloom párterapeuta segítségét kérte: “Konfliktusaik fő oka a sűrű időbeosztásuk, illetve a gyereknevelés.” – Vegyék be harmadiknak a bébicsőszt, ma ez a menő…meg a privát dolgok kiteregetése:
Katy Perry elárulta, mi Orlando Bloom legundorítóbb szokása – Én LESZAROM mi az amíg a négy fal között csinálja.
Katy Perry megmutatta a csodaszép Hawaii–szigeteki viseletétÉBERSÉG!!!! GOGOLÁK Perry elvtársnő, mi ez a cultural appropriation?!
valószínűtlen szóbeszédek – Nicolas Cage vámpír? Katy Perry egy meggyilkoltnak hitt szépségkirálynő?LESZAROM
Ne aggódjon senki, nem Katy Perry szellentett, csak a ruhája adta ki a hangotVAGY Ő IS LESZARTA Én a helyében inkább a szétbotoxolt feje miatt aggódnék.
Cara Delevingne LSD-s rémálomnak öltözött a vörös szőnyegen: “Orlando Bloom és Katy Perry is ott volt, csókolóztak is, de rájuk senki nem volt kíváncsi. Cara Delevinge ruhája mindent vitt.” – Cara csak várja ki a sorát a leszarásban...


KEDD, JÚNIUS 21.:
BANGKOK A FEJEMBEN
0
Egy sorozatgyilkos beszédes portréi.

Talán érdemes:
Nyolckor ismétlésgyanús Shakespeare-adaptáció az M5-ön. Az 1996-os Vízkeresztet ugyan nem Branagh rendezte de attól még jó: egymástól elszakadt ikerpár lánytagja (Imogen Stubbs) halottnak hitt testvére identitását felvéve kézbesíti a herceg szerelmesleveleit, az imádott nőt (Helena Bonham Carter) azonban jobban izgatja a postás. A felállást tovább bonyolítja a halottnak hitt tesó (Steven Mackintosh) előkerülése… Sir Ben Kingsley kedvéért talán belekukkantok. Cirka két órával később 22:10-kor Ryan Reynolds megy át Hangokat halló skizóba a Film Now műsorán mint egyedülálló fürdőkád-gyári melós. Legfőbb társasága pszichiáterén (Jacki Weaver) kívül önmaga, pontosabban a benne lakó személyiségek akik hol jó tanácsokat osztogatnak neki (a kutyáján keresztül) hol meg rosszakat (ezekért a macska “felel”). Van még pár fej a hűtőben amiket szintén ő “szólaltat meg”, érthető ha némi normalitásra vágyik a sekszy kolléganő (Gemma Arterton) személyében ám ő nem viszonozza érzelmeit – egy másik munkatárs (Anna Kendrick) meg serial killer barátunk felé táplál plátói érzelmeket. Marjane Satrapi (Persepolis) igazi dark comedy-t tett le az asztalra amit a morbidabb ízlésűek fognak értékelni. Ha már gyilkosok, 00:25-kor túlnyújtott múltidézés az HBO-n a Baader Meinhof csoportról. Ők a kettészelt Németország nyugati részén világosodtak meg a kommunista eszméktől – na nem annyira hogy átköltözzenek a SZU-ba vagy Kubába hanem hogy ehelyett Vörös Hadsereg Frakcióként (RAF) belülről bomlasszák-robbantsák szét a rendszert. A hatvanas évek Amerikájában is voltak radikalizálódott, maoista hippik de olyan messzire nem mentek mint hetvenes évekbeli európai elvtársaik. Martina Gedeck és Moritz Bleibtreu korrekt, a direktor Uli Edel már nem, a legfontosabb kérdéseket látványosan kerüli is (pld. azt hogy ki pénzelte őket).

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
The Batman Edition, mert hétfőre mégsem rakhattam:
A Keresztapa hosszúságát is elérheti a hamarosan érkező The Batman-mozi – ...és legalább olyan jó is lesz, mármint a kritikusok szerint:
Az új Batman egy lenyűgöző mese felnőtteknek: “Ebben is van maszkos őrült gonosz, bőrcuccokba bújt Macskanő és szüleit gyászoló aranyifjú, de az emós Robert Pattinsontól és a csodálatos képi világtól olyan ez a Denevérember, amilyet még sosem láttunk.” – ...és nem is fogunk, mert:
Lenyűgöző és meglepő az új Batman, mégis nehéz nézni: “A legújabb szuperhősfilm olyan távol áll a műfaj többi darabjától, mint Gothamtől Kápolnásnyék. A Robert Pattinson főszereplésével készült Batman azoknak is képes hidegrázós pillanatokat adni, akik a hátuk közepére sem kívántak volna még egy sebezhetetlen, álarcos igazságosztót.”MAGYARUL: szar és még hosszú is:
Mozi – Megdolgozza az ülőgumóinkat az új Batman – Az enyémet nem, én simán csak LESZAROM kihagyom.
A Nirvana énekese inspirálta az új Batmant – Szerencsére azóta korrigálták ezt a hibát is:
Könyves – A fergusoni lövöldözés ihlette a legújabb Batmant: “Egy fekete fiút hasba lő egy fehér rendőr, Batman igazságot tenne.”KAMPÓKÉZ LIKES THIS TILCSÁKBE!!44! a heteró-sekszuális patriachátust és hozzák előtérbe a diverzitást:
Biszexuális az új Batman-film Macskanője – Jajj de le van maradva:
Batman mexikói lesz az új filmjében, érkezik az azték Sötét Lovag – Majd Burka Avenger vagy Ms. Marvel felrobbantja őket is ^^
 

SZERDA, JÚNIUS 22.:
A MAGÁNYOS FARKASOK...
0
...együtt falatoznak.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn fél kilenckor idei dráma melynek a hírek adnak aktualitást. A balkáni válság itt már egy ideje lezárult de a koszovóiak továbbra is A sötétben tapogatóznak, már ami a bizalmat-biztonságot illeti, hiába a KFOR jelenléte. Apátlan kislány kiírja magából a traumákat amik nagyapja számára is jelen vannak: éjszakára erődítménnyé alakítja a házat az erdőben ólálkodó vélt vagy valós veszélyektől félve amikre persze a békefenntartók legyintenek. Éjjel egykor hazai versenyző az HBO 2-őn: börtönből szabadult apával (az MMA-s Dietz Gusztáv aki akár a magyar Dave Bautista is lehetne) veszi fel a fonalat hét éve nem látott gyereke (Horváth Zorka), nagyanyja tiltása dacára. Az óvatosság indokolt: a férfi láthatólag hajlamos a dühkitörésekre ugyanakkor a kislány elindítja a megkomolyodás felé – más kérdés hogy közös útjukkal Niki is meg kell tudja róla miért került börtönbe meg azt is hogy mi lett az anyjával. A Külön falka nem mentes a hibáktól, főleg a hangba lehet belekötni (amikor az apa beszél, gyakran nem érteni).

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Harry felmondásra bátorít: “Úgy véli, fontos, hogy az emberek olyan munkát végezzenek, amit élveznek, és hogy egy nyomorúságos karrier elhagyása jót tesz a mentális egészségnek.” – Az én mentális EGÉSSÉG!emnek meg a gazdagok okosságai tesznek rosszat: “A világjárvány ideje alatt kilépni a munkahelyedről “nem rossz” – fogalmazott (…) Sussex hercege – aki 2021-ben egyébként fel is mondott a brit királyi család vezető tagjaként, tehát tapasztalatból beszél.” – ...mert ő aztán pontosan tudja milyen mikor valaki a gazdasági válság vagy járvány miatt koldusbotra jut. ÉDES FASZOM, tisztára mint a forradalom előtti francia uralkodók: ha a pórnépnek nincs kenyere, egyen kalácsot.
Meghan Markle azért küzd, hogy Amerikában is legyen Gyed – Sőt, legyen alapjövedelem és mindenki legyen ex-rojálfemili-tag. Aztán nehogy a házasság rovására menjen az aktivistáskodása, lásd az alatta levő hírt:
királyi család – Harry herceg fél, hogy az édesanyja után a feleségét is elveszíti: “A herceg megszólította azt az embert, aki terjeszteni kezdte a Megxit kifejezést!” – ...ahelyett hogy annak szólt volna aki miatt Meghan majd el fogja hagyni :DDD
stílus – Meghan Markle közel 4 milliós szettben parádézott: “A díjátadón a pár a jelenlegi ukrán-orosz helyzetről is beszélt.” – Kitalálom: mélységesen együtt éreznek az áldozatokkal aztán húznak haza a luxuskecóba. Vagy nem, mert:
Földcsuszamlás döntheti romba Harry herceg és Meghan Markle otthonát – Majd befogadják őket a rajongóik.
Brutális leszámolás jöhet Meghan Markle és a Buckingham-palota közt – ...ami hamarosan többfrontos háború lesz:
Harry újabb hadüzenete a királyi családnak – Huh, mi lehet az a Nagy Bejelentés??
Harry herceg bevallotta, hogy ivott és drogozott – De meglepődtem. Ja nem.
Meghan Markle a legokosabb ember a brit királyi családban – Nem lehet olyan okos ha még mindig nem esett le neki hogy MÁR RÉG NEM TAGJA A KIRÁLYI CSALÁDNAK!!!!
 

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 23.:
MINT A HULLÁM FENT A FÁN...
0
...Funes, Chaplin oly vidám.

Talán érdemes:
Nyolckor erre a hétre is jut Funes az M5-ön, a francia komikus ezúttal pénzéhes politikusként találja magát Fennakadva a fán FÖLDVÁR San Remo felé félúton. Kocsiját és helyzetét az utasok is nehezítik, több értelemben merthogy a nő (Geraldine Chaplin) valaki más felesége, a férfi (Olivier De Funes) meg rejtélyes stoppos. A Sur un arbre perché NEM komédia hanem társadalomkritikus szatíra (lásd a végkifejletet) ami gyakorlatilag egy “helyszínen” játszódik tehát kamaradarab, ha ennek fogjuk fel akkor ma is fogyasztható. Ugyanitt 21:40-kor másfajta autókázás a 303-assal ami arra a lepukkant Mercedes Hymer lakóbuszra utal amiben Jule (Mala Emde) utazik barátjához hogy közölje vele a nagy hírt (terhesség). Ő is felvesz egy stoppost (Anton Spieker) akit előbb kihajít majd mikor amaz megmenti egy lehetséges nemi erőszaktól, mégis magával viszi azzal a feltétellel hogy semmi seksz és szerelem. Hans Weingartner (Edukators) road movie-ja tőle elvárhatóan sok politikai-filozófiai témát érint amik nélkül az 1995-ös Before Sunrise újrázása is lehetne (Weingartner ebbe a Linklater-műbe is bedolgozott, volt hát honnan merítenie). Az HBO-n nyolckor majdnem ugyanez a Middletonnal aminek semmi köze Kate-hez vagy Pippához, ebben valamivel idősebb férfi (Andy Garcia) és nő (Vera Farmiga) kel útra egymástól függetlenül főiskolát keresni gyermekeiknek (Spencer Lofranco, Taissa Farmiga aki nem lánya Verának csak a húga). A címbeli suliban ofkorsz összeérnek a szálak és megesik aminek kell, ugyanitt 22:45-kor eszképista doksi. A hullámgeneráció tagjai Magyarországon talán nem olyan ismertek de attól még Benji Weatherley, Kelly Slater és a többiek (vagyis a Momentum Generation) feltűnésétől kezdve vették sportágszámba a hullámlovaglást. Jeff és Michael Zimbalist összehozta a gárdából akit csak tudott, ők pedig friss interjúkkal ill. saját felvételeikkel járultak hozzá az élményhez, és ha már sport:

Sportrovat:
The Ketrecharc Edition:
Senki sem érti, miért ütötte meg ököllel egyik fiatal csapattársát és miért támadt a másikra a kupagyőzelem után a Roma hátvédje: “Az tuti, hogy így még senki sem ünnepelt nemzetközi kupát.” – Hát igen, mások a futball-szokások...vagy nem, mert a meccs lassan mellékes lesz az ustawka mellett:
Olyan verekedéssel zárult a bajnoki, hogy öt meccsre bezárták a stadiont – Azt mondjátok meg hogy ki nyerte az összecsapást!4!!444!!!!
Annyira megverték a szurkolókat, hogy kórházba kerültek: “Két kisbusznyi német drukker követte az angolokat.” – Bár itt sem egyértelmű hogy ki győzött de legalább minden pofon jó helyre ment.
Meccs után csaptak össze a rendőrök és a szurkolók, sok a sérült – ...de végül ki nyert?...
Rendőrökre támadtak a drukkerek Tiranában a labdarúgó Konferencia-liga döntője előtt – Remélem a rendőrök nyertek:
Ezrek próbáltak bejutni hamis jeggyel a BL-döntőre, a rendőrök könnygázzal oszlattak, a Liverpool vizsgálatot követel: “Az angol klub szerint a szurkolóknak nem szabadott volna átélniük mindazt, amivel szombat este szembesültek.” – Szerintem meg nem “szabadott volna” hamis jegyeket venniük.
Lövöldözés volt a Milwaukee Bucks–Boston Celtics-mérkőzés után: “Többen megsérültek, a rendőrség egy embert őrizetbe is vett.” – Jogos, az ustawka legyen ustawka, a lőfegyvert nem itt kell használni!!4!44!!!
A marokkói kapus a saját, tök üres kapujába bombázta be a labdát: “Miután nem sikerült levennie a labdát.” – Igaza volt, ne csak a lelátón forrjanak az indulatok :DDDD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés