2022. 07. 25.
Ragadj az éjszakában! (júl. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Ragadj az éjszakában! (júl. 25-26-27-28.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 25.:
ANNA ÖRÖKZÖLDSÉGE
0
Egy kapcsolat: vége.

Ajánlott:
21:10-tól egyórás tisztelgés A szenvedélyes Anna Magnani előtt az M5-ön. Remélhetőleg nem csak a visszajáró olvasók tudják, ki volt ő, de röviden összefoglalom az újszülötteknek: az olasz neorealista irányzat (egyik) meghatározó alakja aki nélkül biztosan más lenne a XX. század mozija. A saját útját járta, úgy volt Erős Nő hogy nem erőltette, természetéből adódott öntörvényűsége, legyen szó munkáról vagy magánéletről. Fia, Luca Magnani segítségével a legendává vált asszony másik oldalát is láthatjuk. Kötelező.

Talán érdemes:
Ha már protofeministák, lesz egy csalóka elnevezésű biográfia is Gloria Steinemről nyolckor a Film Now-n (vagy holnap ugyanitt 09:50-kor). A Dicsőségek egyfelől él a nevéből adódó szójátékkal (utalva a nőjogi győzelmekre is) másfelől meg igazat mond ugyanis négy Gloriát kapunk, négy életkorban. Hősnőnket Indiában és Gandhi tanításaival érte a megvilágosodás de nem félt attól sem hogy Playboy nyuszinak adja ki magát, így kerülve közel a sekszizmus gyökereihez. Julie Taymor Frida Kahlo után újabb méltó alanyt talált és bár kicsit bő lére eresztette (150 perc) de Julianne Moore és az aktivista fiatalabb kiadását játszó Alicia Vikander miatt kihagyhatatlan (a másik két Gloria: Lulu Wilson valamint Ryan Kiera Armstrong, és igen, az igazi Steinem is cameózik a végén). Negyed éjfélkor korrekt thriller a Cinemaxon a mindigjó Amy Adamsszel mint gazdag férje által hanyagolt háziasszonnyal aki váratlan pakkot kap egykori pasijától. A csomagban egy neki ajánlott könyv, benne kettejük kapcsolata – vagy csak véletlen a hasonlóság? Akárhogy is, a regénybeli család brutális halált hal Éjszakai ragadozók keze által és a nő első értelmezése az hogy exe így írta ki magából  hogy anno otthagyta egy anyagilag jobban állóért, ám a férfi művészi bosszúja nem ilyen kicsinyes hanem sokkal ravaszabb.

Hétfő? #LESZAROM.
The Hadid Edition:
Bella Hadid még a júniusi hőségnél is forróbb – Július vége van, szóval LESZAROM:
Sokkolta követőit Gigi Hadid legújabb kampányfotója – Engem nem, én ugyanúgy LESZAROM.
Bella Hadid MET-gálás ruhája nem sokat bíz az ember képzeletéreHARVEY WEINSTEIN LIKES THIS LESZAROM.
blogozine – Gigi Hadid falatnyi bikinikben hozza el a retro életérzést – …de már 2022 van, így LESZAROM.
nesze!szer – Swarovski csillogás Bella Hadid főszereplésével – Tehetném az oligarchásba is, de egyszerűen csak LESZAROM.
Gigi és Bella Hadid olyan frizurával jelent meg a kifutón, amire nem igazán talál az ember szavakat – Dehogynem, ott van például a LESZAROM.
Bella Hadid egy párizsi erkély ablakában hajlongott – Budapesten SZAROM LE.
Gigi Hadid megvillantotta új külsejét – Sőt, nem csak ő és nem csak azt:
Megmutatta pasiját a szupermodell Bella Hadid – Nem én vagyok az, LESZAROM.
Bella Hadid az utcán villantotta meg formás hasát – …és hol vannak még a terhesfotók…


KEDD, JÚLIUS 26.:
ÓSZERES FŰSZERES
0
Maradj a homlokdűnék között!

Talán érdemes:
Megint itt a hőség és vele a kevés, egész pontosan két program amik közül az egyik ismétlésgyanús is. A korábbi (de így is 21:40-kor kezdett) Maradj! az első a Film Now-n melynek megértése némi agymunkát igényel. Egyszeri pszichiáter (Ewan McGregor) igyekszik lebeszélni páciensét (Ryan Gosling) az öngyilkosságról. Őt súlyos karambolja óta számtalan lelki probléma kínozza és mikor otthagyja kezelőorvosát, az csak a férfi barátnőjére (Naomi Watts) számíthat. Marc Forster jól adagolja a feszültséget és a Stay meg is lepi a gyanútlanokat SPOILER bár akinek megvolt a Jákob lajtorjája de főleg a Lelkek karneválja annak max. a megvalósítás lehet új SPOILER VÉGE. Nagy ugrás: most hogy Villeneuve új lendületet adott Frank Herbertnek és David Lynch is visszatalált az övéihez, az HBO2 elérkezettnek látta az időt bepróbálkozni a filmtörténet egyik leglátványosabb mellélövésével. A jó ég tudja kinek a fejéből pattant ki hogy a bizarrságok nagymesterére bízzák a Dűne feldolgozását, az biztos hogy nem spóroltak az időtartammal (cirka 140 perc) se a színészekkel (Kyle MacLachlan, Max von Sydow, csajfronton Virginia Madsen, Sean Young és az itt még nagyon fiatal Alicia Witt). A sztori ugyanaz: Atreidesek és Harkonnenek küzdelme az Arrakis kincséért ami űrutazáshoz és rekreációs (khm) tevékenységhez egyaránt ideális. Utóbbi klán nemtelen árulása után Paul (MacLachlan) és anyja (Francesca Annis) a fremenek között találnak menedéket, a fűszer pedig kihozza a herceg fiából Muad'Dibet, a prófétát. A végeredmény nagyon nyolcvanas évek, Lynch csak felmondja a leckét de nincs benne a szíve (a háromórás verziót is Alan Smithee mögé bújva követte el). Azt se mondhatjuk hogy mostani műsorra tűzésével az átlag fűszer-fogyasztókra gondoltak, ha így lenne nem éjjel negyed kettőre suvasztották volna el, mi azért csak vegyük fel.

Testmódosítás rovat:
Elfertőződött a plasztikaiműtét-függő nő feneke, kórházba került – Csakazértse szarom le, van elég baja nélkülem is.
Csodálják a nőt, aki fülcimpájával tartja a feje fölé az esernyőt – …de csak míg nem látnak egy nála is nagyobb legendás állatot:
Kisebb “szarva” nőtt a félresikerült kozmetikai műtét utánLE VAN SZARVA Örüljön neki, más kemény pénzeket fizet ugyanezért:
Műtét után – Sharon Osbourne arca “horrorisztikus” lett: “Mint kiderült, a beavatkozás öt és fél órán át tartott.” – Pont azért lett horrorisztikus, a még horrorisztikusabbhoz még több idő kell:
Egy év alatt a testének 70 százalékát tetováltatta ez a fiatal nő – ...és milyen messze még az út vége:
A felismerhetetlenségig módosíttatta a testét ez a kolumbiai férfiWait, a challenger appears:
Így néz ki most a férfi, aki elhatározta, űrlényt operáltat magából – Majd látni fogjuk mennyivel jobban járt volna ha “csak” delfin akart volna lenni.
Milliókat költ ez a férfi arra, hogy az ördögre hasonlítson: szarvakat ültetett be, a szemgolyóját is tetováltatta – Jó ötlet...ja nem az:
Sehol nem kap munkát a férfi, aki űrlénnyé műtette és tetováltatta magát – ...pedig van kismillió instás-netes követője, BRÜHÜHÜÜÜÜ!! Tisztára mint Charlie Sheen pornósa: előbb mindent megtesz hogy MÁS legyen aztán azon rinyál hogy miért nem bánnak vele úgy mint egy hétköznapi emberrel, a többit már 2019-ben elmondták helyettem:
0

SZERDA, JÚLIUS 27.:
TRACKERISTA LÁNYOK...
0
...a hárem ablakában.

Nem érdemes:
22:50-kor sematikus revenge movie az AMC-n. Négy barátnő csak egy csajos estét szeretne de tervüket tönkrevágja pár idióta bűnöző és mint annyiszor, most is az áldozatok fogadnak hallgatást. Amikor azonban egyikük nem bír együtt élni a nemi erőszak traumájával és öngyilkos lesz, a többiek úgy döntenek hogy revansot vesznek a haláláért felelősökön. Az Asian School Girls (vagy Asian Schoolgirls, a lényeg ugyanaz) Asylum-alkotás vagyis nem spórolnak benne semmivel max. a forgatókönyvvel. A kevesebb több lett volna, a lányok szenvedései és a bűncselekmény bemutatása jelen formájában pont annak a típusnak jöhet be akit itt végül utolér a karma…

Talán érdemes:
…akkor már inkább egy Dolph Lundgren-akciózás kilenckor a Filmbox Premiumon melyben izompacsirta barátunk A bosszú nyomait követve fejti meg a családját megölők kilétét. Az eset tíz évvel ezelőtti nyaralásukon történt, az aktákat újra megnyitották de az özvegy férj már csak a detektív hűlt HELYÉT testét találja, így kénytelen átmenni Liam Neesonba. Nem csak a karaktere nyaralt hanem valószínűleg maga Lundgren is emiatt vállalta a Trackert ami néhol Seagal Bulgáriában forgatott dolgait idézi de én azért esélyt adok neki Anna Falchi kedvéért. Éjfél után tíz perccel megint a Dűne szelleme fogja bejárni az HBO2-őt, de már sci-fi-mentesen. Az Arab-félsziget demarkációs-demilitarizált részén járunk, a Sárga-övezet nyersanyaga a Fekete arany, ezt termelné ki egy texasi vállalkozó, felborítva a harmincas években kialakult status quo-t. Amar szultán (Mark Strong) ráadásul azzal pecsételte meg a békekötést hogy két fia nevelését átengedte ellenfelének, Nesib emírnek (Antonio Banderas). Jean-Jacques Annaud tablója igazi csemege – nem egy Lawrence of Arabia, de majdnem, és ez nagy szó.

Nevezzük át a káros dolgokat! rovat:
Hurrikánná vált az Agatha, közeleg Mexikó partjai felé: “A trópusi viharok vasárnap este érik el az észak-amerikai ország partjait.”Női név? Ebbű’ baj lesz...
Az ember, akit Kovidnak hívnak, és együtt röhög ezen a világgal: “Kovid Kapoor és barátai két éve azon poénkodnak, hogy a férfit úgy hívják, mint a vírust, a Twitter mégis csak most kapta fel. Azt mondja, felkészült rá, hogy ez élete végéig elkíséri.” – Észak-Koreában nem sokáig röhöghetne:
Észak-Koreában már több mint egymillió ember koronavírusos: “Pontosabban “lázas”, ahogy Phenjan nevezi a covidot.” – Csak ne adjanak további tippeket a hanyatló Nyugatnak:
Átnevezik az Uncle Ben'st, mert a cég szerint a rasszista sztereotípiákat erősítette a márkanév – A vásárlók tuti lájkolni fogják ezt, ahogy a biológusok is a másik nagy újítást:
Cigánylepkéből szivacsoslepke, új angol nevet kapott a gyapjaslepke – Remélem bevonatják és elégetik az összes tan-, meg egyéb könyvet amiben így szerepel: “A “gypsy moth", azaz a cigánylepke név sokak szerint sértő, veszélyes és dehumanizáló volt.” – ...helyesebben DELEPKEIZÁLÓ, legyünk már ennyire haladóak!44! Újbeszél for teh win, felkészül Arany János, Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor összes művei.
Közeleg a Valentin-nap: elnevezhetünk egy csótányt az exünkről ebben az állatkertbenÉS UTÁNA MEG IS EHETJÜK? LOL!!!44!!44 ÉBERSÉG!!! elvtársak, mi ez a decsótányizáló ex-shaming? EX LIVES MATTER TOO!44!44!!
Kiderítették, honnan indult a “Fekete Halál” – Jajjj, csak nehogy visszamenőlegesen megbélyegezzék a szülőföldjét:
Átnevezi a WHO a majomhimlőt, mert az elnevezés “bélyegző és rasszista”: “Az Egészségügyi Világszervezet “nagyon dolgozik” a megoldáson.” – ...felkészül a spanyolnátha, a fehérvérsejt és a fekete lyuk. Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 28.:
CETERUM CENSORO
0
Vive La Trance!

Talán érdemes:
Haladjunk összevissza! Tíz előtt tíz perccel rövidke misztikuság a Cinemaxon. A nyolcvanas évek Nagy-Britanniáját igyekeztek megóvni a (főleg külföldről behozott) horroroktól, A cenzoroknak legtöbb munkát adókra külön kifejezés is született: video nasties. Enid Baines (Niamh Algar) is ezt a szakmát (LOL) választotta, nem kis mértékben a nővére eltűnése miatt érzett bűntudat hatására. Testvére halottá nyilvánítása megnyugtatná, a vágásra megkapott aktuális szalag felkavarja: lehet hogy köze van az ügyhöz? Prano Bailey-Bond megúszta a komolyabb besorolást azzal hogy nála nem öncélú az erőszak, én ebben nem vagyok olyan biztos mert míg az általa megidézett slasherekben-giallókban van helye a vérnek és a vizualitásnak, addig itt nem sok rejlik a külcsín mögött…ja de: az Evil Ed alapfelállása. Az HBO-n nyolckor 2020-as médiakritika France de Meurs (Léa Seydoux), a száguldó riporter, műsorvezető és modern anya balesetén keresztül. Bruno Dumont egyszerre akart prédikálni illetve bemutatni France talpra állását, az eredmény kissé elszállt (és az átlag néző számára közömbös) lett. Ugyanitt maradva ötéves doksi 22:15-kor az autóversenyzés egyik megkerülhetetlen figurájáról, Enzo Ferrariról. Az akkori körülmények ismeretében tökéletesen igaz volt hogy a Verseny a halhatatlanságig tartott: a száguldó cirkuszt száguldó koporsókban űzték és tényleg nem sok választotta el a gladiátorjátékoktól. Bár Enzót ígérik de a hangsúly Peter Collins-on és Mike Hawthorn-on van, Juan Manuel Fangiót is szinte csak megemlítik. Ami miatt mégis bejöhet az a sok régi felvétel amikbe nem csak győzelmek hanem a tragédiák is bőven jutnak, persze ma már eljött a Kánaán itt is:

Sportrovat:
The Forma 1 Edition:
Hamilton odaszúrt Vertappennek, a válaszra aligha számított CSAK NEM LESZARTA? LOL!! Oops, wrong day:
braking news motorsport – F1: Botrányt robbantott ki a kétkörös Belga Nagydíj: “Vettel és Hamilton is biztos benne, csak “a pénz beszélt” vasárnap.” – ...és erre csak most jöttek rá? Eddig se szerzetesi lemondásban éltek:
Hamilton ékszerekkel aggatta tele magát, miután a Forma–1-ben betiltották az ékszerviselést – Igen, a pilóták mindig kiállnak ami mellett éppen kell:
Lewis Hamilton elítélte az LMBTQ-ellenes törvényeket a szaúdi nagydíj előtt: “Ismét felveszi híres sisakját, Vettel pedig a szivárványos surranóját.” – ...aztán hazamennek a luxuslakásaikba, az emberjogi-fizetésbeli problémák meg maradnak:
pénz beszél – Óriási a szakadék az F1-pilóták fizetése közöttMONNYONLE VAGY AJÁNLJA FEL A JÖVEDELMÉT A NŐI KOLLÉGÁINAK Hát igen, pénz beszél:
Lewis Hamilton tényleg beszáll a Chelsea megvásárlásába: “Hamilton gyermekkora óta Arsenal-szurkoló, de egy ekkora lehetőséget nem akar kihagyni.” – Lehet hogy csak azért veszi meg hogy legyengítse.
formula-1 – Megelőzi-e valaha Schumit Lewis Hamilton?: “A Mercedes britje az utolsó körig fogta a nyolcadik vb-trófeát.”Keep calm, ha nem így döntik le a bálványokat akkor máshogy fogják:
Összetörte Niki Lauda híres versenyautóját Charles Leclerc – videóWait, a challenger appears:
Hamilton nyugtalan lesz, valahányszor csak beleül a Mercedesbe – Én is, főleg ha utcára megy vele :SSSS

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés