2022. 08. 08.
Hagymakoszorús lányok (aug. 8-9-10-11.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hagymakoszorús lányok (aug. 8-9-10-11.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 8.:
SIMON KARL MARX SAYS:
0
Le kell menni Palkonyába.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn Inárritu bő húszéves és monstre hosszúságú (majd’ 160 perces) debütje fél kilenckor. A Korcs szerelmek kutyálkodásai a „békés” Mexikóvárosban zajlanak, a triptichon első felének „hőse” viadalokkal próbál elég pénzt szerezni testvére feleségének elcsábításhoz, a másodikban szerkesztő hagyja ott családját egy modell kedvéért aki viszont pont ekkor kényszerül tolószékbe. A két férfit összekötő egy eset aztán újra csavar egyet a dolgokon majd jön a lezárás a harmadik epizód csövesével. Ő valaha forradalmár volt, jelenleg kiskorában elhagyott lányát keresi és mintegy közvetít a fenti két karakter világa (szegények-gazdagok) között, még ha csak bérgyilkosként is. Gyomorba vágó alkotás melynek tanulsága az hogy az állatokat könnyebb szeretni mint gazdáikat. Pontban 21:00-kor tízéves holland komédia a Filmboxon sokszor elhasznált de attól még működő felállással: lepukkant autószerelők nyernék meg a Maratont hogy annak fődíjából fedezzék főnökük tartozását. Az enyhe kifejezés hogy egyikük sem sportos alkat (=nem vetik meg a folyékony kenyeret) plusz edzőjük is mozgáskorlátozott. Diederick Koopal nem találta fel a spanyolviaszt de olyan jó arcokat és zenéket (pld. Gogol Bordello) válogatott be hogy még a hozzám hasonló cinikusokat is megnyerte pozitív üzenetének. Az M5-ön 21:05-kor kezdett Hollywood alkonyának alcíme (Mullholland Drive) dacára sincs köze Lynch-hez, ez szimpatikus doksi arról, milyenek is az álomgyári élmunkások nyugdíjas évei. Többségében nem STÁRokat látunk hanem kevésbé ismert figurákat akik most is azzal foglalkoznak amivel annak idején, csak már a saját szórakoztatásukra – illetve részben mivel ez a róluk szóló darab sok örömet fog szerezni a mozi szerelmeseinek (és ki tudja, egyszer az általuk készített home movie-k is eljutnak hozzánk).

LESZAROM a kardashianokat...
The Párkapcsolat Edition:
Szomorú nap ez az uraknak: Újabb Kardashian lány találta meg élete szerelmét – Az urak továbbra is Gianna Michaels-ért epekednek, a kardashianokat meg leszarják:
Itt egy fotó Kim Kardashianról és Pete Davidsonról, csak Kanye West meg ne lássa – Amíg nem home seksz movie addig hadd nézegesse. Amúgy ő sem tétlenkedik:
22 éves modellel jött össze YeBIZTOS ÍGY HARCOL AZ AGEISM ELLEN LESZAROM.
Kim Kardashian és Pete Davidson romantikus vacsorás képétől olvadoznak a rajongók – A nem rajongók meg csak annyit mondanak: LESZAROM.
Nincsenek szavak Kanye West és Kim Kardashian hasonmás barátnőjének öltözködési stílusára – Már hogyne lenne: LESZAROM.
Plusz: Khloé K. megint beszól – Bár válnak, Kanye West szülinapján Kim Kardashian azt írja, egész életében szeretni fogja őt WHITNEY HOUSTON LIKES THIS LESZAROM, és ha már beszólások:
Kendall Jenner kicsit beszólt nővéreinek, amiért kiteregetik a nyilvánosság elé a párkapcsolataikat – Asszem ideje újraindítani a Bagoly mondja rovatot...
Travis Barker olyan beleéléssel nyalta meg Kourtney Kardashian homlokát, mintha az élete múlna rajta – Lehet hogy tényleg így van:
Kourtney Kardashian és Travis Barker felfalták egymást a Grammy vörös szőnyegén – Most akkor vámpírok vagy kannibálok? Mondjuk nekem mindegy, én LESZAROM...
 

KEDD, AUGUSZTUS 9.:
KORZÓZÓ GENGSZTEREK

0
Nyomokban boldogságot tartalmaz.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! Féléjfélkor valós események által inspirált, kissé elnyújtott tízéves krimi a Film+-on. Az angyalok városa már a negyvenes években is a pokol egyik bugyra volt, a fő-fő ördög Bugsy-tanítvány Mickey Cohen (Sean Penn) ellen a kesztyűt a Gengszterosztag vette fel. Őket félhivatalosan hozta össze a helyi rendőrfőnök (Nick Nolte), kijátszva a korrupt kollégákat. Az ötödiknek felkért (Ryan Gosling) először visszautasítja az ajánlatot, csak egy gyilkosság „győzi meg”, és végül ő lesz a legtökösebb, főleg miután összejött a célpont csajával (Emma Stone). Ruben Fleischer két órás látványfilmmé adaptálta Paul Lieberman könyvét amiről így nem a Nagymenők vagy a Scarface fog beugrani hanem a Sin City és a Dick Tracy (pláne hogy itt Madonna exe tolja fullba a gonoszt). Más. Bár mostani botrányai mintha feledtetnék a tehetséget, Will Smith azért csak tudhat valamit. 22:55-kor be is bizonyítja nekünk a Viasat Filmen mint A boldogság nyomában loholó egyedül maradt apa aki végső kétségbeesésében autodidakta tőzsdecápa lesz. Elhatározásával fiának (Jaden Smith) biztosítana jobb jövőt de addig még sok tanulnivalója van úgy az üzleti életben mint az utcán ahol (remélhetőleg) ideiglenesen lakniuk kell. Az szinte természetes hogy felesége a lecsúszás első jeleinél otthagyta és neki ezen körülmények között is fent kell tartania a látszatot, nem keltheti hajléktalan benyomását... Mindent összevetve a (szintén valóságalapú) Pursuit of Happyness időnkénti túlzásaival is fájdalmasan hihető képet fest arról, milyen gazdag környéken szegénynek lenni, ha Smith gyakrabban adná ilyesmikhez a nevét, én se cikizném:

Will Smith rovat:
Videóban kért bocsánatot Will Smith az Oscar-gálán elcsattant pofonért: „Az Oscar-díjas színész kibeszélte magából a felgyülemlett bánatot.” – Oscar-díjas alakítás...ja nem:
Hiába kért Will Smith nyilvánosan bocsánatot, Chris Rock nincsen könnyekig hatódva – A távolban valahol felsír egy Dave Chappelle:
A Dave Chappelle-t megtámadó férfi azt mondta, jelezni akarta a humoristának, hogy triggerelők a poénjai: „Azt akartam, hogy tudja, legközelebb meg kell fontolnia, hogy először olyan embereken futtassa át az anyagát, akiket érinthet” – mondta Isaiah Lee.” – ...pedig kapásból le is lőhette volna avagy egy bolond százat csinál.
Will Smith nincs egyedül, több híresség is sötét múltja miatt szégyenkezik – Tehát először elkövetnek valami f***ságot, utána meg sajnáltatják magát. Tényleg ez lesz az új coming out:
Magazin – Will Smith videós bocsánatkérése inkább tűnik PR-fogásnak mint őszinte vallomásnakNAHÁT!!! KI HITTE VOLNA!!!
Összejött Chris Rock és Lake Bell – Jaj de le van maradva, bezzeg ha Will Smith-szel jött volna össze, na AZ hír volna:
Arcpirítóan kedves gesztust tett a rajta gúnyolódó humorista felé Will Smith felesége – Meghívta egy édeshármasra? LOL!!!! Ja nem:
Először szólalt meg Will Smith felesége a hírhedt Oscar-pofon óta: „Azt reméli, rendbe tudja hozni a férje a kapcsolatát Chris Rockkal.” – Előbb a saját nyitott házasságukat kéne rendbe hozni.
Először mutatkozott nyilvánosan az Oscar-gála-botránya óta Will Smith: „Rajongókkal pózolt.” – Le sem ütötte őket? Uncsiiiiiiiiiiii....és tényleg az:
Elegük van a rajongóknak Will Smith és felesége szexuális életéből – Mit mondjak én ha már a rajongói is unják?!


SZERDA, AUGUSZTUS 10.:
GET SHORTY SHORTA!
0
Közveszélyes körzet.

Talán érdemes:
Film Now, 20:00 – Folyton mondom hogy újszülöttnek minden vicc új és a Csapdában is csak azokat lepheti meg akiknek kimaradt a(z amúgy elég túlértékelt) Gyűlölet vagy a(z ugyanebbe a kategóriába tartozó) Spike Lee-összes. A gettók problémái ugyanazok Dániában is: helyzet ezúttal rendőrök által kómásra vert autótolvaj miatt fokozódik, a macsó (és nemkicsit rasszista) járőr pedig ekkor viszi (nem úgy) beavatni zöldfülű társát. Talál is valakit akivel kikezdhet de ez már az ott lakóknak is sok, a két zsarunak menekülnie kell, már ha az épp letartóztatott kölyök megmutatja nekik az egérutat. A Shorta (vagy Enforcement) előnye hogy beszél arról amit sokan elhallgatnak, hátránya hogy ezt elfogultan teszi, így max. közepes thriller lesz belőle. Fél kilenckor a minket is egyre jobban érintő klímaváltozást taglalják a Cinemax 2-őn egy tavalyi drámával melynek elnevezése (Luzzu) nem az énekesnőre hanem a máltaiak által használt hajótípusra utal. Ez kap léket, fenyegetve tulajdonosa megélhetését akinek amúgy is van elég baja, kezdve az egyre csökkenő zsákmánnyal egészen az EU-ig ami a flóra-fauna védelme érdekében a lakosság számára rossz döntéseket hoz. Ezek egyike hogy inkább megfizetik a generációk óta halászatból élőket csak NE gyakorolják a szakmájukat ám mivel az így kapott pénz nem elég, azok ugyanúgy vízre szállnak csak már illegálisan, veszélyes helyekre visszatérve:

Kössz, biztonság! rovat:
Szívrohamot kapott és meghalt egy férfi, miközben egy nőt ásott el, akit ő ölt meg: „Gyilkosság Ausztráliában.” – ...és instant karma level over 9000.
exkluzív interjú – A bűnözők is emberek, megértésre vágynak: „Az oknyomozó újságíró az Indexnek mesélt a legsötétebb bizniszekről.” – Majd ezt mantrázom szorult helyzetekben.
Akkora tömegverekedés volt egy manilai börtönben, hogy hatan meghaltak: „Két éve látogatási tilalom van a csaknem tízszeresen túlzsúfolt Fülöp-szigeteki börtönökben.” – Hát igen, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a megértésre vágyás:
Azok a bűnözők, akik viselkedésterápiát és pénzt kapnak, évekkel később is ritkábban esnek vissza másoknál: „Libériában régóta megy a bűnöző fiatalok társadalmi visszailleszkedését szolgáló program, ami az első tanulmány alapján túl szépnek tűnt, hogy igaz legyen. Tíz év távlatából újraértékelték az alanyok viselkedésében tapasztalt változást – és az derült ki, hogy még mindig érződik a pozitív hatás.” – Mondjátok ezt el az áldozataiknak is:
Rajtakapta a betörőt a 87 éves miskolci nő, ezért a férfi leütötte, és rágyújtotta a lakást: „A 35 éves férfi tavaly tavasszal a börtönbüntetéséből szabadulva összeismerkedett az egyedül élő asszonnyal, akinek segített bevásárolni. Ősszel, mivel nem volt pénze, elhatározta, hogy visszamegy lopni.” – Hát akkor ennyit a túl szép tanulmányokról :SSS
Adrenalinhajhász önkéntes tűzoltó gyújtott fel több erdőt Dél-Franciaországban: „Főállásban erdészként dolgozott a férfi.” – Wait, a challenger appears:
Egy pókot próbált megégetni az öngyújtójával, erdőtűz lett belőle: „Az amerikai férfi Utah államban kirándult, amikor támadt egy ötlete. Tettére nem tudott magyarázatot adni.” – Majd a böriben neki sem lesz adrenalin-hiánya.
Nem hajtanak végre több halálbüntetést Pápua Új-Guineában: „1954-ben volt az utolsó, azóta egyszer már kivezették ezt a büntetési formát, de 1991-ben újra bevezették, csak nem végeztek ki senkit.” – Mit csináltak helyette? Megették? LOL!44!


CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 11.:
PÁRÁS LÁBBAL
0
BÉCSI Dublini vér.

Talán érdemes:
Az M5-ön jópofa franciázás 21:35-kor Christian Clavierrel mint anyagi gondokkal küzdő fickóval akinek apja halála szinte megváltás...volna, ha a vagyont nem féltestvére, Albert, a fura fazon (Michel Serrault) kapná. A kedvezményezett remeteként él, vadmalacot tart házi kedvencként és a cserekereskedelemre esküszik. A nyakába szakadt vagyonról is lemondana de a mert a nyilatkozatot a francia fővárosban kell aláírni, bőven lesz alkalom sokkolódni – főleg hogy a vadember kíméletlenül szókimondó. Ha már őszinteség, háromnegyed tízkor kétrészes biográfia kezdőrésze az HBO-n a hülyeség nyughatatlan kritikusáról, George Carlinról. Ez nem is baj ahogy az egyenként 110 perces játékidő sem, az már igen hogy Judd Apatow és Michael Bonfiglio átírják a múltat az aktuálpolitika kedvéért. Elspoilerezem: az Amerikai álom második részének utolsó tíz perce a manipuláció, a hamisítás tanítandó iskolapéldája ami kilúgozza rég halott alanya maró humorát és kihúzza az utolsó méregfogait is. Az utolsó csepp a pohárban mikor azt sugallják hogy kire szavazott volna és miért holott Carlin régi, jó értelemben vett liberális volt aki oldaltól függetlenül odavágott mindenkinek. Ebből következik hogy ha még élne, ugyanúgy páros lábbal szállna bele a mai kor agymenéseibe és ugyanúgy eltörölnék ahogy pld. Dave Chappelle-t vagy Chris Rock-ot akit ugyan meginterjúvolnak de csak minimálisan (ugyanerre a sorsra jut Kevin Smith is, pedig biztosan volna mesélnivalója a Dogma vagy a Jay és Néma Bob visszavág forgatásairól). Nézhető, de csak ha utána a youtube-on is rákeresünk a komikus legjobb pillanataira. Ugyanitt maradva 23:40-től szintén doksi Steve McQueennel a fókuszban. Neki is megvolt Az elveszett filmje amivel kedvtelése előtt hódolt volna – vagy az is lehet hogy a színészkedés volt a jól fizető hobbi és az autóversenyzés a szívügy. Akárhogy is, a Day of The Champion félbehagyott projekt maradt, a szalagokról is elfelejtkeztek, még jó hogy voltak akik vették a fáradságot és utánajártak, megmentve amit még lehetett. Ha azt is hozzáteszem hogy a Lost Movie másik kulcsjátékosa a szintén natural born racer John Frankenheimer akkor remélhetőleg már mindenki izzítja a felvevőt. Közben 23:05-kor a Cinemaxon ironikus vérszipolykodás (Engedd be a rosszat) Írországból a Buffy egyik STÁRja (Anthony Head) mellékeskedésével. Áruházi melós előtt egyre nyilvánvalóbb lesz hogy családjuk fekete báránya vért iszik, elsőként ő sem tudja eldönteni hogy támogassa vagy karót állítson a szívébe de aztán felbukkan egy igazi Vampire Slayer (Head) és a bátyó átalakulásáért felelős, még IGAZIBB veszedelmesebb vámpír (Mary Murray) is. Nem épp What We Do in the Shadows, de egynek elmegy.

More human than human rovat:
The Tesla Edition:
Jövőre rákapcsol a Tesla: indul a humanoid robotok tömeggyártása: „Pár hét leforgása alatt a cég második legfontosabb projektjévé lépett elő a Tesla Bot nevű robot. Okos, és nem is kicsit.” – Ha csak úgy „okos” mint az önvezető autóik akkor kezdhetünk rettegni:
Volt némi tanácstalanság, amikor a rendőr leintette az önvezető autót – videó – ...de nem sokáig, mert:
Elhajtott egy önvezető autó a rendőri ellenőrzés elől San Franciscóban – Á, csak bandázni indult a többiekkel:
Csapatba verődött, lefagyott önvezető autók okoztak dugót San Franciscóban – Mint egy Asylum-film, a gyenge pontjuk is olyan:
Vödör okozott kárt egy Teslában – Inkább azt írjátok mi NEM okoz benne kárt. Hogy bennünk kárt tud okozni, azt régóta tudjuk:
Rázáródott a sofőrre egy lángoló Tesla, nem nyíltak az ablakok sem: „Nem ritka jelenség, hogy kigyulladnak, majd bezáródnak az elektromos autók, csapdába ejtve utasaikat.” – Gazdagokra optimalizált népességcsökkentés.
A Tesla bemutatószalont nyitott Hszincsiangban: „Ez a Tesla 211. szalonja Kínában, és ez váltotta ki eddig a leghevesebb reakciókat.” – Mármint ott vagy a nyugati médiában? LOL!!!
A második negyedévben is csökkentek a Tesla eladásai: „18 százalékkal.” – A fentiekből ítélve azt kell mondjam hogy KEVÉS.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés