2022. 08. 13.
Tutajos Medúzák (aug. 13-14.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Tutajos Medúzák (aug. 13-14.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 13.:
MIRACOOL RAPID
0
Áció, káció...

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben! 23:03-kor coelhós-oravecznórás bölcsességek a Duna TV műsorán háborúból hazatért riporterrel akinek pont az őt legjobban megviselő cikkeit falja a közönség. Ennyi halál meg pusztítás láttán az ember hite természetes ha meginog és sorra teszi fel magának a kérdéseket, Paul Asher (Brenton Thwaites) azonban válaszokat is kap a Mindenhatótól – vagy inkább valakitől (David Strathairn) aki annak képzeli magát? Az Interjú Istennel max. azoknak lehet reveláció akiknek kimaradt a Beszélgetések Istennel (vagy ami még rosszabb: elolvasták és tetszett is nekik), a (meg)nyilatkozó korszerű ábrázolását Morgan Freeman jobban hozta. Ahogy Neale Donald Walsch könyve úgy Perry Lang rendezése is többet árul el az alkotóról mint a valódi spiritualitásról és valahogy ez is mindig olyan feleletet ad amilyet a befogadó hallani akar. Van az a mondás miszerint ha te beszélsz Istenhez akkor hívő vagy (és mondjuk imádkozol), viszont ha az a meggyőződésed hogy Isten szól hozzád akkor feltehetőleg nem stimmel valami a fejedben, na itt kb. ez a helyzet. Nyolckor megint Will Smith egy valóságalapú drámában az HBO-n. Muhammad Ali sokszor, sokféle (főleg doku) formában fordult meg nálunk de a mai 160 perces opus rendes életrajz lesz Michael Manntől akinek nehéz dolga volt de jól megoldotta. Korrekt képet kapunk, legyen szó Ali személyiségéről vagy az akkori Amerika bigottságáról melyre a legjellemzőbb az a hozzáállás volt miszerint a feketék elégedjenek meg a nekik osztott lapokkal. Nos az ifjú Cassius Clay többet akart és ki merte nyitni a száját (többek közt Vietnam kapcsán) majd szó szerint radikálisat lépett mikor Malcolm X hatására maga is csatlakozott a Nation of Islamhoz (lásd a névváltoztatásait). A csoda hogy ezeket úgy tette hogy azzal hosszú távon a szélesebb (nem csak fekete) tömegek szimpátiáját is megnyerte. Ha nem volna nyilvánvaló: igen, Smith itt is jó (de ebben már a felesége is ott van) és Mann nem hallgatja el Ali unszimpatikus vonásait (öntörvényűség, egoizmus) sem.

Nem biztos hogy érdemes:
A nap második vallásközeli darabja fél kilenckor érkezik a Cinemax 2-re Romániából. Az optimista elnevezés (Csoda) az első ellőtt művészfilmes közhely ugyanis az itteni, zárdából kiszökött apácát hazafele akkora tragédia éri ami mellett minden jóság eltörpül. Az eseményeket egy nyomozó próbálja meg összerakni tarrbélásan depis körülmények között, két órásra elnyújtva. A Miracol lehet hogy jót akar de ezt elég logikátlanul teszi (a rendőrségnek nemcsak DNS tesztre van lehetősége hanem arra is hogy az áldozat mobiljának „útját” lenyomozzák) és néhol kifejezetten taszító SPOILER gondolok itt a gáspárnoés nemierőszak-jelenetre SPOILER VÉGE.

„Zene” és „film” rovat:
The Ezra Miller Edition:
Elliot Page-re cserélnék a rajongók a Flash-filmben Ezra Millert – ...és erre most kivételesen jó okuk van:
Megint letartóztatta a hawaii rendőrség Ezra Millert, fejbe dobott egy fiatal nőt egy székkel: „A Legendás állatok... filmek sztárja pár hete egy karaokebárban csinált botrányt.” – Tartózkodnia kéne a DROGOKTÓL zenétől:
Botrányt csinált egy Lady Gaga-szám miatt Ezra Miller, Az Igazság Ligája sztárja, a rendőrség vitte el: „A Flasht alakító színésznek március 7. óta tízszer gyűlt meg a baja a hawaii rendőrökkel.” – Pedig annyira azért nem szar Hawaii meg a lédigyagya sem.
Kiskorú veszélyeztetésével vádolják Ezra Millert – Enyhe megfogalmazás:
Gyerekeket hálózott be, emiatt örökre kitilthatják a DC filmes univerzumából: „Ezra Miller, a 29 éves queer filmsztár mintha megkattant volna. Az elmúlt hónapokban többször is letartóztatták. A legdurvább, hogy tizenéves gyerekeket zaklatott és hálózott be.” – Milyen kis finomhangolt cikkecske („mintha megkattant volna”, „durva”), bezzeg a dzsonidepp!!44!444!!
Ezra Miller állítólag fegyverrel, golyóálló mellényben járja az USA-t, attól rettegve, hogy követi őt az FBI és a Ku Klux Klán – ...pedig csak a rendőrök keresik, de azok nagyon:
A hatóságok elől rejtőzködő Ezra Miller törölte magát Instagramról, de előtte egy "másik univerzumból" üzent a rendőröknekAsking for it level over 9000, avagy amikor olyan sokat cuccolsz hogy azt hiszed, tényleg máshol vagy.
Ezra Miller egy 25 éves anyát és annak három gyermekét fogadta be, botrány lett belőle: „Több lőfegyvert is tart a birtokon, a rendőrséget is ráhívták a színészre.” – Na erre majd biztos ráharap a média...ja nem, továbbra is jönnek a mentegetések:
A szupersztárság ajtaja előtt állt, de inkább odaszart: „Ezra Miller harmincadik születésnapjának évében egyre hajmeresztőbb dolgokat művel: bántalmazás, kiskorúak befolyásolása, menekülés a hatóságok elől, miközben kérdés, hogy a vele készült új filmek bármikor napvilágot látnak-e.”Just for the record: Deppet ezredennyiért karaktergyilkoltátok le.
 

VASÁRNAP, AUGUSZTUS 14.:
PANIC MONDAY SUNDAY
0
Két bilincs, egy mosoly.

Talán érdemes:
Nem értem hogy a Hétfőt miért pont vasárnap este nyolckor adja a Cinemax ahogy azt sem, miért kell manapság minden romantikázásba meztelenkedés és drog. Vagy mégis érthető mert két Görögországba szakadt, kapuzárási pánikkal küzdő amcsit kapunk akik közül a nő (Denise Gough) az aki abúzív pasijával való szakítás után egyből ráveti magát az első útjába akadóra (Sebastian Stan). A vad péntek éjszaka után meztelenül ébrednek és igyekeznek kihasználni a nem olyan hosszú hétvégét ami után el kell válniuk vagy tartósan együtt kell maradniuk. A cím egyrészt a szürke hétköznapokba való visszatérésre, másrészt meg az elkerülhetetlen felelősségvállalásra-megkomolyodásra utal: a főhősökkel rendszeresen péntekenként történnek a fontos dolgok és a hét elejével jön el nekik az újrakezdés. Ennyi az üzenet ami kevésbé szókimondó körítéssel is átjönne, értem én hogy nem fiatalokként is bohók de lakott területen belül meztelenül motorozni az sima közszeméremsértés, legyen akármilyen nagy közöttük a szerelem. A testvércsatornán (Cinemax 2) mára is jut valláskritika fél kilenckor de már Brazíliából ami úgy a szamba és a karnevál földje hogy közben néha a kereszténységét is túltolják. Ennek tudatában nagyon is elképzelhető a Medúza felállása melyben szektaszerű gyülekezet legáhítatosabb báránykái kezdenek igazságosztásba, a szerintük tisztátalan nőtársaikra vadászva. A pálfordulást az egyik ilyen támadás rossz vége hozza el melynek eredményeképp a csapat vezetője át kell hogy gondolja addigi „értékrendjét”. Anita Rocha da Silveira vághatta volna rövidebbre 130 perces feminista Purge-utánérzését ami ha tartalmilag nem új (és nem is mindig szimpatikus) de a látványába így sem lehet belekötni, Dél-Amerikánál maradva meg jöjjön is:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
d – Escobar hazájában utolsókat rúghatják a kartellek – MUHAHA, hát persze:
Mexikóban már több mint 100 ezer ember tűnt el a szervezett bűnözés miatt: „Csak az elmúlt két évben 27 ezerrel nőtt a számuk.” – ...és még fog is:
Megfenyegették, majd nyomtalanul eltűnt egy riporter: „Dom Phillips több mint másfél évtizede tudósít Brazíliáról a leghíresebb újságoknak.” – Semmi baj, a szomszédban már küszöbön a fordulat:
Először lesz baloldali elnöke Kolumbiának: „Gustavo Petro egykor gerilla volt, most az ország elnöke lesz.” – ...és akkor meglepődünk ha a kartellek is indulnak a választáson meg az elítélt politikusok is kijönnek nyaralni:
Mégis kegyelmet kapott, kijöhet a börtönből a gyilkosságért és korrupcióért elítélt perui exelnök: „Megromlott egészségére hivatkozva szabadulhat.” – Hát igen, az igazság meg az ő szolgáltatása:
Holttesteket találtak az Amazonasnál eltűnt brit újságíró után kutatva, a rendőrség tagadja, hogy Dom Phillipset találták meg – Jajaja, Phillips csak várja ki a sorát:
Rendőrök gázosítottak el egy fogyatékkal élő embert Brazíliában: „Járókelők vették videóra, ahogy egy könnygázgránáttal együtt rázárják a csomagtartót, és megvárják, amíg megfullad.” – Gondolom a videó készítőit vonták felelősségre :SSS Politikára visszatérve:
Brazil szélsőjobboldali rontott be egy baloldali beöltözős születésnapi bulira, és agyonlőtte az ünnepeltet: „Az áldozat halálos sebet kapva is majdnem bosszút állt.” – Ez ilyen Scarface themed parti lehetett :(((

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés