2022. 08. 27.
Az ott az orr. (aug. 27-28.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az ott az orr. (aug. 27-28.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 27.:
ALL BANK, NO BITE
0
FÜTYÜLÜNK Figyelünk a nőkre az idén.

Talán érdemes:
Nyolckor a Vonzások és állatságok Hallmark-kiadása a Film4-en: szingli építészcsaj örökbe fogadható négylábú barátot keres magának de új házi kedvencével együtt az Állati nagy szerelem is beköszönt az utóbbit addig gondozó férfival. A Love at First Bark ártalmatlan (bár a kelleténél félórával hosszabb) rom. kom. amit a farkaskutya tesz jobbá. Ugyanabban az időben felnövősdi a Film Now műsorán Hailee Steinfelddel aki ezúttal Egy magányos tinédzser, Nadine bőrébe bújik. Őt apja végzetes szívrohama után anyja (Kyra Sedgwick) neveli úgy-ahogy mert figyelme nagy részét a lány menőbb fiútestvérére (Blake Jenner) pazarolja. A következő mélyütés az lesz mikor a bátyó a legjobb öribarinőt (Haley Lu Richardson) is „elhappolja”, Nadine ki is önti lelkét a felé titkon plátói érzelmeket tápláló osztálytársának (Hayden Szeto), igazi támasza mégis az egyik idősebb, cinikus tanár (Woody Harrelson). Az Edge of Seventeen mentes az Eufória túlzásaitól (mondjuk az is igaz hogy 2019-ben forgatták), inkább John Hughes hasonszőrű dolgaihoz (The Breakfast Club) áll közelebb (igen, ez dicséret). Félórával később (20:30) alig másfélórás art movie a Cinemax 2-őn Kolumbiából. Az Eltűnő köd egybetűs (F) nevű és kis testi hibás remetéje (Sebastian Pii) apját és a „fejlődés” által fenyegetett lakhelyüket védi-gondozza, már ameddig a modern kórság képviselői hagyják neki. Augusto Sandino alkotása különös jelentőséget kap az esőerdők és általában az érintetlen természeti helyek fokozatos visszaszorulásával-eltűnésével : (( 00:10-kor rövidke doksi a FEM3-on arról a szubkultúráról ami tizenöt évvel ezelőtt még szokatlan és bizarr volt, mára azonban elfogadott lett. Az Én és a szexbabámban megszólalók ilyen-olyan okok (sikertelenség, személyiségzavarok) miatt a valódi viszonyok helyett a műanyag öncsalást választották. Személyre szabott realdolljaik fejlettebbek és drágábbak mint kilencvenes évekbeli felfújható elődjeik, gazdáik többet is látnak beléjük, gyakorlatilag hús-vér élőlényként bánnak velük. A Love Me, Love My Doll alanyainak indítékai valahol érthetőek, ugyanakkor kifejezetten szomorú és kényelmetlen látványt nyújtanak. Mondanám hogy tartsanak kisállatokat (ami nyilván nem pótolhatja a sekszuális szükségleteiket) de Japánban (hol máshol?) már ezeknek is megvannak a simogatható pótlékai.

A seksz, a szipu rovat:
The Realdoll Edition:
kvantum – Humanoid robotok: „Egyelőre messze járunk a filmekben látott robotoktól, de akkor mire jók ezek a szerkezetek?” – Ugyanarra amire a net 90%-a, vagyis pornóra:
Weskó – Szex egy androiddal?: „A RealDoll múlthéten leplezte le az a Harmony nevezetű szexbabáját, ami elvileg okos. Tényleg kell ez nekünk?” – Nekem tökmindegy, a gazdáiknak már nem mert ők pont azért adnak ki pénzt hogy ne gondolkodjon sokat, vagy ahogy a lentebbi cikkben ki is mondják, a guminőnek „soha nincs rossz kedve, soha nem panaszkodik, soha nem fogyózik, mindig azt viseli, amit én szeretnék”:
Van rosszabb is, mint guminővel élniNEM, NINCS, ez a szánalom non plus ultrája, bár a tulajok szerint „hobbijuk semmivel nem rosszabb, mint például a fegyvergyűjtés, a modellezés vagy a kisállattartás.” – Nahát, már a fegyvergyűjtés is ártalmatlan hobbi? Jó tudni, majd ne felejtsétek elsütni a legközelebbi lövöldözős ámokfutásnál. – „A guminőkkel foglalkozó (...) fórumon (...) az új tulajdonosok rendszeresen kérnek tanácsot a tapasztaltabbaktól a bábu tárolásával, tisztításával, kapcsolatban (...). A boldog tulajdonosok ünneplik az évfordulókat, és ajándékokkal halmozzák el a szeretett lényt. Az eseményről fényképeket töltenek fel a fórumokra, elbüszkélkednek kedvesük új parókájával, körömlakkjával, rúzsával, és gyakran dicsérik egymás babájának valószerűségét. Minden esetben tisztelettel bánnak velük, és szeretettel beszélnek róluk. – ...és ez valahol ijesztő, na de keep calm, ilyenkor nincs sekszet akarnak különben gyilkolni fognak ahogy máskor ugyanezen médiákokban olvasni szoktuk, ez szinte már haladó és progresszív:
18+ Ezekkel a tárgyakkal szoktunk dugni: „A vibrátor elfogadtottsága nagyon magas Magyarországon, a szexbabákat nem szeretjük annyira.” MEG PÉNZÜNK SINCS RÁJUK, LOL Bezzeg a Haladó Nyugaton:
18+ Tűsarkú szandált visel a babám: „Gyönyörű haj, telt ajkak, kerek mellek. Az élethű baba méregdrága szexjátéknak készül, de vannak, akiknek többet jelent. Nekik a 40 kiló szilikon a magány – sajnos kicsit törékeny – ellenszere.” – ...és az agyrém következő foka mikor már itt is megjelennek coach-ok:
bemutatjuk az életét – Randitanácsokat osztogat a szexbabák Hugh Hefnere: „Jay Hefner bonyolultnak tartja a nőket, ezért egy komplett háremet kezdett el tartani guminőkből. De párkapcsolati tanácsokat is szívesen oszt: az egyik videójában azokról a gyakori hibákról beszél, amelyeket a pasik elkövetnek randizáskor.” – Mármint a babákkal való randizáskor? Asszem én most elzárom valahova a borotvámat mielőtt olyat teszek amit nem kéne :SSS


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 28.:
EXPECTO PATRONUM!
0
I left my heart in Raccoon City.

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! Tíz után öt perccel szűk egyórás doksi a Duna World-ön az ejtőernyős balesete után paralimpikonként újjászülető Suba Róbertről aki a címből (Amphibious) kitalálhatóan a vízi sportokban (kajak-kenu) jutott fel a csúcsra. A Filmbox Premiumon kilenckor mintegy folytatják amit a minap elkezdtek mások csak már Ryan Goslinggal a főszerepben, rendes filmként (ami ráadásul ugyanabban az évben is készült mint a szombati realdoll-izé – véletlen? ALIGHA!44!!4!!). Egyszeri irodai melós elhunyt szülei házának garázsában él (az épület nagy részét testvére és várandós felesége lakja), szabadidejét bezárkózva tölti – de csak míg meg nem ismerkedik az ideális nővel. Bár nehezen hihető hogy egy Gosling-kinézetű fickó (legyen bármilyen magányos) a Plasztik szerelem mellett voksoljon de ez történik és ő is elvárja hogy valódiként kezeljék „társát”. Pszichológusa (Patricia Clarkson) javaslatára előbb a rokonok majd a szélesebb közösség is belemegy a játékba, a végén még egy iskolai tisztséget is a babára rábíznak. Az igazi cél persze begyógyítani Lars sebeit (érzéketlen apa, idejekorán eltávozott anya) vagyis bár vígjátéknak hirdetik de dramedy. Félórával előtte (20:30) már egyértelmű komolyság (Azor) tavalyról a Cinemax 2-őn. Svájci bankárt Dél-Amerikába szólít a kötelesség ÜTKÖZETBEN eltűnt kollégája helyére. A katonai junta kezdetén járunk ahol a magánbankolás még fontosabb mint békeidőben, főleg ha az ottani szupergazdagokról van szó. Ivan de Wiel (Fabrizio Rongione) és felesége (Stéphanie Cléau) fel is veszik a kapcsolatot a köddé vált fickó klienseivel (katonák, ügyvédek és földbirtokosok) akik között maguk is egyre árnyékosabb utakon kénytelenek jármi. Andreas Fontana százperces, részletekig kimunkált társadalomkritikája néhol Coppola pokoljárását (Apokalipszis, most) idézi, főleg a hajóúttal (meg hát a sofőrt sem ok nélkül hívják Danténak). A legkorábbi program nyolckor jön az HBO-ra a Kaptár nagyon friss, Milla Jovovich-mentes prequeljével. A Raccoon City visszavárban az említett település már elhagyottan áll és persze megint élve kell belőle kijutnia pár benne ragadtnak. Johannes Roberts állítólag szöveghűen adaptálta a játékot de mint tudjuk, ami működik PC-n az szélesvásznon már nem mindig. Most is ez a helyzet, megfejelve azzal hogy az erőltetetten változatos casting eredményeképp az itteni figuráknak már semmi köze nincs a játékbeliekhez (pld. Leon sem profi hanem tipikus lúzer akiből egyszer csak kitör a benne szunnyadó Igazi Hős). Egyedül Kaya Scodelario jó benne, amúgy ma már szinte elvárás a franchise-ok terén hogy az eredeti stábból és csapásirányból semmi se maradjon:

Zene” és „film” rovat:
The Jóbarátok Edition:
A Jóbarátok sztárja szívesen látná a sorozat feltámasztását, csak ő ne legyen benne – Ne aggódjon, nem lesz:
A Jóbarátok sztárja a sorozat sokszínűségének hiányáról beszélt – Felkészülnek a készítők:
A Jóbarátok alkotója vezekel, amiért a sorozatban nem volt elég színes bőrű karakter: „Marta Kauffman szégyelli magát, és bűntudatot érez, amiért minden szereplő fehér volt az ikonikus sorozatban.” – Hát igen, ma már a sima másság nem elég:
Kínában kivágták a Jóbarátokból a leszbikusságról szóló cselekményszálat: „A rajongók kiakadtak.” – Majd elviszik őket is táborozni oszt’ jónapot, közben Nyugaton más okból támadják ugyanezt a szálat:
A Jóbarátok alkotója szerint a sorozat rosszul használta a transznemű névmásokat: „Marta Kauffman bocsánatot kért, hogy Chandler transznemű édesapjára nem nőként, hanem ‘Chandler apjaként’ hivatkoztak.” – Igaza van, miért nem látta húsz évvel előre az aktuális píszí agymenéseket!!!
Tudja, melyik szó hangzott el a Jóbarátok minden egyes epizódjában?EZEK UTÁN ÉN LESZAROM ja nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés