2022. 09. 05.
Időben megálló idő (szept. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Időben megálló idő (szept. 5-6-7-8.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 5.:
DEALING WITH REALITY
0
You could be heroines.

Talán ajánlott:
...de csak ha bírjuk a szenvedést mert a Cinemax 2-őn fél kilenckor jön Ulrich Edel 1981-es alkotása ami nálunk is sokadik címét fogyasztja (Elveszett generáció, illetve Mi, gyerekek az állatkerti megállónál). Ami stabil az Christiane F személye, a nemrég vetített Végállomás gyermekei sorozatnál össze is foglaltam mit kell tudni róla: 13 évesen szokott rá a heroinra hogy aztán függőségét prostitúcióból fedezze. “Élményeiből” elrettentő erejű könyvet írt ami a belőle készült drámával eljutott hozzánk is (többek közt a szép emlékű Rakéta Regényújságban), gondolom azért hogy lássuk, az irigyelt NSZK-nak is megvoltak a maga problémái. Talán nem nagy SPOILER hogy tartós happy end nincs hiszen a könyvnek lett folytatása is. Felejtsd el a Rekviem egy álomért vizuális trükkjeit vagy a Trainspotting agyalását: a narkó itt épp olyan brutális, mocskos és aljas amilyen a valóságban. This is the real deal, pláne hogy (a zenéjét is szerző) David Bowie is feltűnik benne.

Talán érdemes:
A korán odakapcsolókat negyed nyolckor természetfilm várja a Paramount Networkön amiben a Pingvinek vándorlása lesz a téma, azon belül is a császárpingvineké. Luc Jacquet és csapata embert próbáló körülmények között kísérte az Antarktisz madarait és dokumentálta életüket, különös tekintettel a szaporodásra. Ennek legfőbb része az említett hosszú menetelés a sarki széllel dacolva, utána jó esetben jöhet a tojás majd a fióka őrzése míg a másik fél élelmet keres. A kemény forgatás gyümölcse megérdemelt díjeső volt, azóta sajnos a globális felmelegedéssel lassan ez is nosztalgiaműsornak minősül : ( Más. Megállíthatatlanként voltmár egy doksi de a ma (azaz holnap) 00:40-kor adott névrokona B-kategóriás konteózás lesz a Film Mánián az adóhivatal-kedvenc Wesley Snipes-szal. Ő az az ex-titkosügynök aki a CIA és FBI között találja magát: mivel utóbbinak dolgozik, az előbbi az aki teszteli rajta kísérleti állapotban levő hallucinogénjét. A kockázatok és mellékhatások végzetesek mivel a szer triggereli barátunk eltemetett PTSD-jét, tökéletes katonát csinálva belőle de még így is azok fognak a legjobban bepörögni akik minimálisan konyítanak a diplomáciához (gy. k. a két cég NEM rivalizál egymással), a Nine Lives (vagy Unstoppable) ezzel együtt is jobb mint Seagal mostani dolgai.

Hétfő? #LESZAROM™.
Kate Hudson a reggeli kávézás közben mutatta meg fedetlen kebleit: “A háromgyermekes színésznő tudja, hogyan kell indítani a napot.” – Én meg azt tudom, hogyan kell befejezni:
Új-Zélandon már nem sokáig nagyvécézhetsz ott, ahol akarsz – …kivéve ha gazdag turista vagy. LESZAROM.
geek – Mi lenne, ha egy Alien megvenné a mellettetek lévő házat, és totál átlagos életet élne? – Mi lenne? Leszarnám.
Kiderült, mi a közös nevező a világ legegészségesebb embereinek étrendjébenAZ HOGY LESZARJÁK Az alkoholizmus, persze nem akármivel:
Szennyvízből főzik Szingapúr legújabb sörét: “Jó, nagyon-nagyon-nagyon-nagyon megtisztított szennyvízből, de akkor is.” – Én akkor is LESZAROM, Borsodi & Kőbányai FTW!!
Megkeseríti az éjszakákat: miért izzadunk álmunkban, illetve mit tehetünk ellene?SÖRT KELL INNI, SOK SÖRT Le kell szarni oszt’ jónapot.
Arcon szellentette a rendőrt a bolti tolvaj, 34 hónapra lecsukták – Mit kapott volna ha még le is szarja. Amúgy ez egy trend lehet mostanság:
pú – Arnold Schwarzenegger szándékosan fingott a Harry Potter egyik színésznőjének az arcábaHESSTEGMÍTÚ Terminátor-fing? Hát ez is a kritika egy formája…
 

KEDD, SZEPTEMBER 6.:
OVERDOG, UNDERLORD
0
Tom épp szelektál.

Talán érdemes:
Kezdjünk korán: a Film Mánián negyed nyolckor majd’ húszéves, kétórás war movie A normandiai partraszálláshoz vezető útról. Ennek kikövezése nagyrészt Dwight D. Eisenhowerre várt aki vérrel, verítékkel és könnyekkel érte el a szövetségesek összefogását úgy politikai, mint katonai szinten. Direkt idéztem Churchillt mert ugye ő volt az egyik nehéz egyéniség (nem mintha DeGaulle könnyebb eset lett volna) de a tábornokok (főleg Patton és Montgomery) között is meg kellett találni a közös hangot. A Countdown to D-Day bár tévés gyártmány de kenterbe veri a “rendes” mozikat és nem magára az Overlord hadműveletre hanem az azt megelőző logisztikára koncentrál. Ami az itt kopasz, bajusz nélküli Tom Sellecket illeti, kiválóan hozza Ike-ot, rácáfolva azokra akik Magnummal azonosítják. A Cinemaxon sportbiográfia 20:00-kor amit még azok is értékelni fognak akiknek közömbös az NFL. Kurt Warner a kitartás iskolapéldája: halmozottan hátrányos helyzetből indulva, a sokadik pofon után is talpra állva lett raktárpakolóból profi és Esélytelenből halhatatlan. Az American Underdog keresztény megközelítése ne rettentsen el senkit, itt nem az ájtatoskodó prédikációkat kapjuk. Főszerepben Zachary Levi (akiről mostantól nem a Shazam! fog eszünkbe jutni) de az edzőjét játszó Dennis Quaid valamint Virginia Madsen és Anna Paquin is nagyot alakít, mi meg kontrasztnak lássunk pár mai “bajnokot”:

Sportrovat:
Súlyosbították a szexuális zaklatások miatt feljelentett NFL-sztár büntetését: “(…) 11 mérkőzésre súlyosbították Deshaun Watson (…) eltiltását. A 26 éves játékos az egész tavalyi szezont kihagyta, mivel 25 nő polgári peres eljárást indított ellene (…). Watson azóta a legtöbb vádlójával már megállapodott (…). Ezt követően született meg a mostani ítélet, amelynek értelmében ötmillió dollárt is be kell fizetnie.” – A távolban valahol felsír egy Ron Jeremy.
Összekevertek egy pályára belógó szurkolót egy kosarassal az NBA-döntő előtt, a bemelegítésig jutottWait, a challenger appears:
Videó: Egy nyúl is beszállt a Hungaroringen a versenybe – Fogadjunk hogy le is körözte őket :DDD
Rúdtáncos edzéssel készíti fel testét a Halálos Iramban 10-re Brie Larson – A rossz példa ragadós:
Világbajnoki címet nyert a baltadobáló nő, aki rúdtánccal is edz: “Mindkettőnél fontos az egyensúlyérzék és az erős törzsizmok.” – Legyen a rúdtánc is olimpiai sportág, a sztriptíz-táncosok meg kapjanak visszamenőleg érmeket!!!
Lovak helyett emberekre szabott akadálypályát tesztelnek az öttusában: “A Nemzetközi Öttusa Szövetség kúszással, kötélmászással és gerendán egyensúlyozással váltaná ki a díjugratást.” – Le vannak maradva, már nem ez a menő:
Ember, méghozzá Ricky Lightfoot győzött az emberek vs. lovak terepfutó versenyen Walesben: “1980 óta csak harmadszor fordult elő ilyesmi.” – Nagyon rajta vannak hogy mindenki mindenkivel versenyezhessen:
Egy 16 éves fiú épp körberepüli a Földet, új világrekord születhet – Majd az ügetőn legyőzik. Vagy az éhezők IRL viadalában…
 

SZERDA, SZEPTEMBER 7.:
SIGN OF THE TIMES PAINTERS
0
Jelfestői múlt...

Talán érdemes:
Nyolckor többnevűségében (Az utolsó küldetés ill. Az utolsó kivégzés) is sablonos magyarítású történelmi tabló a Cinemaxon. Franz Walter (Lars Eidinger) nyugati kiküldetéséért (egyetemi állás, stb.) cserébe elvállalja hogy szabadidejét a Stasinak szenteli. Amíg ez “csak” jelentések írásából és zsarolásból áll addig le is nyeli a békát, a fordulópont az NDK-ból szököttek vegzálása lesz. Walter figuráját Werner Teskéről mintázták, ő volt az a bizonyos utolsó halálraítélt akin végre is hajtották, amit (persze előtte koholt vádakkal elítélték mint a rendszer árulóját). Röviddel utána fél kilenckor a testvércsatorna Cinemax 2-őn már a Baltikum német megszállása a menü. Ebben a viharban igyekszik megmaradni a művészi álmokat és a falu szépét hajkurászó fiatal aki addig is úti meg egyéb jelzések felfestésével keresi meg a betevőt. Ha már itt tartunk, a Város a folyón (vagy Város a folyó mellett) helyett logikusabb lett volna a munkájára közvetlenül utaló The Sign Paintert lefordítani. A lényegre visszatérve Viesturs Kairiss túltolta a modernkedést Gunars Janovskis könyvének adaptálásakor így egyaránt jut bele tragédia, humor és tarantinós megoldások.

Halál a faszbúkra! rovat:
The Meta Edition:
A Facebook visszatért volna a gyökerekhez, teljes kudarc a vége: “Kopik a magányos zseni nimbusza.”ELON MUSK LIKES THIS De hát Cuki pont azzal tért vissza a gyökerekhez hogy már az eredeti ötleteit is lopja:
Megvillantotta a Meta új csodaszemüvegét Mark Zuckerberg, és azt is, mire képes – Ez már a guglinak is hogy bevált :DDD
Ijesztő, manipulatív és vicces, hogy milyen sok pénze van – mondta egy új mesterséges intelligencia Mark Zuckerbergről: “Egy korlátozott számú rétegnek már elérhető a Meta új chatbotja, ami igen érdekes véleménnyel van a cégóriás első emberéről.” – Majd a chatbotot is TÁBORBA KÜLDIK lekorlátozzák ha sokat jártatja a száját.
Forgókínpad – A Metaverzum pokla: “Mark Zuckerberg Metaverzuma távolról sem lesz Mennyország.” – Dehogynem, a trolloknak:
Betoppant a Metaverzumba, másodpercek múlva csoportosan megerőszakolták: “Hangulatos díszletek közt épül Mark Zuckerberg legújabb lázálma.” – Az semmi, engem naponta megölnek a Call of Duty-ban, mégis élek!444!!44!
Nyílik Zuckerbergék “piaca”, ahol a valóságban nem létező dolgokat lehet vásárolni és eladni: “A Meta Horizon Worlds nevű felülete nemcsak a játékra ad majd lehetőséget, hanem a kereskedelemre is. Igaz, az itt eladott vagy megvásárolt tárgyakat senki nem tudja majd a kezébe venni.” – Sőt, megenni-meginni se, de legalább nem a való világban kereskednek ezekkel a f***ságokkal:
Már elérhető a virtuális sör meg a pixel ízű kóla a metaverzumban: “A limitált szériás ízt a számítógépes játékok ihlették, és ízében a pixelek lecsengését lehet érezni.” – Virtuális sör, pixel ízű kóla? NORMÁLIS???!!


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 8.:
LUMP-MAN RETURNS...
0
...és segít a rászorulókon.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
22:05-kor Tímár Péter rendszerváltás-közeli komédiája a Dunán, megcsalás-gyanú miatt elhidegülő párocska (Gáspár Sándor és Pap Vera, RIP) családi tűzfészkéből közvetítve. Az állóháborúba bevonnak külső feleket, rokonokat, a nevető (?) harmadik a szomszéd munkásőr (Eperjes Károly) aki a visszarendeződés mellett a bizonytalan sorsú ingatlanra vágyik a legjobban. A Csapd le csacsi! 1990-es bemutatója óta klasszikussá érett még ha nem is idézzük olyan sokat mint a Tanút.

Talán érdemes:
A fennmaradó programok zöme az HBO-ra jön így nyockor a Repíts el is Victor Belmondóval (az öreg Jean-Paul unokája). Ő lesz az a kissé lumpen kölyök akit apja úgy kényszerít az önállósodásra hogy előbb elzárja a pénzcsapot majd egy súlyos beteg srác (Benjamin Ribolet) mellé “osztja be”, ezzel mindkettejükben pozitív változásokat indítva el. Ugyanitt 21:35-től a Végállomás után Katrina gyermekei lesznek soron a New Orleans-t letaroló hurrikán utórengéseivel. Ezek a szegényebb, főleg fekete közösségeket érintették érzékenyen de a hangsúly nem csak rajtuk van hanem általában az azóta felnőtt generáción melynek egyik tagja maga a direktor, Edward Buckles Jr. Még mindig itt maradva tizenegytől jön Az anarchisták második epizódja melyben bitcoin-aranyláz ássa az árkokat az egyenlőséghívő elv-társak között. Közben kilenckor Bruce Willis is bejelentkezik az (egyik!!!) utolsó dobásával a Mozi+-ra. A Bosszú árában rosszfiút alakít ergo a reflektorfény a lánya megöléséért elégtételt vevő William Duncanen (Clive Standen) van aki persze rájön hogy az erőszak hosszú távon csak erőszakot szül. A búcsúzás most mellément, Willist nem csak Thomas Jane de még Mike Tyson is háttérbe szorítja.

Demi Lovato rovat:
Demi Lovato már bánja a dokumentumfilmeket, amik a józanodásáról szólnak: “Főleg mert nem is mindig volt józan, mikor ezek készültek.” – …és melyek készültekor azzal turnézta körbe a médiát hogy “rájött, hogy számára egyszerűen nem úgy működik a dolog, hogy kijelenti, soha többé nem nyúl drogokhoz, de tudja, hogy azokkal a drogokkal végzett, amik megölhetik. Az alkoholtól és a fűtől viszont nem tudja és nem akarja megfosztani magát.” Utána jött a magára találás a feminizmusával amiből mára szintén nem sok maradt:
Tüzes nadrágban, melltartó nélkül lopta el a show-t Demi Lovato – Hé, hát nem azt akarta hogy ne lássák benne a nőt?
Új tetoválással sokkolja az embereket Demi Lovato – Nem ez a sokkoló hanem ez:
Demi Lovato ismét nőként tekint magára – Ó, van még ideje eldönteni amíg az oltár elé nem áll, sőt akár utána is:
Demi Lovato máris szerelmes, ezúttal egy zenészben találta meg az igazit: “A 29 éves amerikai énekesnő (…) most (…) a feltörekvő indie zenész, Jutes oldalán kötött ki (...), a rajongók pedig egyből megjegyezték, hogy Jutes szinte kiköpött mása Megayn Fox férjének, Machine Gun Kellynek.”Véletlen? ALIGHA!!!! Hülyeségben már így is a nyomukba lépett:
csúcsra fel! – Saját vibrátort dob piacra Demi Lovato, szerinte megérdemeljük az orgazmust: “Állítólag a játékszerrel bárkinek lehet orgazmusa. Bárkinek.”NŐI ORGAZMUS TOVÁBBRA SEM LÉTEZIK akarom mondani GWYNETH PALTROW LIKES THIS még akár idegenek és szellemek is a csúcsra jutnak tőle:
Videón, ahogy Demi Lovato állítólag egy szellemnek énekelA drog rossz, értem?, a helyzet őrültségét remekül összefoglalja a Nap kommentje a videó alól:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés