2022. 09. 12.
Csokibéka (szept. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Csokibéka (szept. 12-13-14-15.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 12.:
UGYE BILLY IS ELJÖTT?
0
Nem, az ott nem Juliette Binoche.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt délután negyed egykor) idealista francia drámal. Bevándorló hátterű család legkisebb gyermeke alig várja hogy otthagyhassa a sulit és testvérei nyomába léphessen akik között van drogdíler, verőember és még dzsigoló is (remélem őt nem akarja követni). Anyjuknak szava sincs rájuk de nem is lehet mivel évek óta kómában fekszik, fiai meg azt vallják hogy a cél (önfenntartás) szentesíti az eszközt (bűnözés). Adott hát hogy Nour is folytassa a hagyományokat de találkozása egy opera-énekesnővel (és kórusával) előhívja a gyerekkori emlékeket Pavarotti-rajongó apjáról meg az anyja által hallgatott lemezekről. Nagyra törő álmaival a Bátyáim és én Billy Elliott-os gellert kap, mi pedig drukkolhatunk hogy összejöjjön a kitörés a halmozottan hátrányos helyzetből. Jeges pokolként voltmár nálunk sok minden (B-movie, thriller) de a ma 22:35-kor adott névrokon holland sportfilm lesz a Filmboxon. Tárgya a valóban létező, Death Race-be oltott és napkeltétől éjfélig tartó, 11 várost érintő korcsolyaverseny melyből az 1963-as évi igencsak emlékezetes lett, hála az átlagosnál is durvább körülményeknek. Tízezren indultak és alig hetvenen (!) értek célba, a De hel van '63 (avagy The Hell of '63) közülük négyre koncentrál. Izgalmas téma kissé érdektelenül prezentálva, érthető okból mert Steven de Jong ezidáig főleg gyerekeknek forgatott. Egy perccel utána 22:36-kor lengyel barátaink 1992-es múltfeldolgozása a Dunán Boguslaw Lindával mint a Nagy Változások után is a rendszerben maradó Kopók (=ottani ÁVH) egyikével. Társa (Marek Kondrat) nem megy át a rostán így ő ott köt ki ahol a kegyvesztettek szoktak: a maffiánál. A Psy-ban ábrázolt véres folyamatok nem egyediek, nálunk is volt példa hasonlóra ugyanebben az időszakban.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
Kylie Jenner a nyári hőségben rózsaszín topra váltott – Pedig továbbra is a barna a menő:
Kanye West már megint beöltözőset játszott, ezúttal tényleg nem lehetett felismerniLESZAROM Wait, a challenger appears:
Kim Kardashian futurisztikus fejmaszkban mutatkozott – Retrósan SZAROM LE.
Gigantikus légynek öltözött Kim Kardashian – Lásd fentebb.
North West durván beégette Kim Kardashiant, Twitteren kényszerült magyarázkodásra az édesanya – Ahelyett hogy leszarta volna:
North West ismét csúnyán beégette édesanyjátMUHAHA, AZT REMÉLEM IS LESZAROM.
Bemutattak két furcsa fülhallgatót, amiről muszáj beszélnünk: “Az egyikkel Kim Kardashian száll be erre a piacra, a másik meg napelemes.” – Mindkettőt LESZAROM.
Magángéppel vitte Kim Kardashian szülinapi horrortáborba 9 éves lányát és barátaitGRETA THUNBERG LIKES THIS Legalább Észak-Koreába? LOL!!!


KEDD, SZEPTEMBER 13.:
BEBIKÁZVA…
0
…de nem úgy.

Talán érdemes:
A Viasat Filmen tizenhét éves Seagal-remekmű kilenckor aminek a közelmúltbeli japán merénylet ad némi aktualitást. Tokió kormányzójának kivégzését kell kinyomoznia a régóta itt élő CIA-ügynök Travisnek (Seagal) és a mellé küldött FBI-osnak (Matthew Davis). A nyomok az oldschool jakuzák és fiatal trónkövetelőik háborújára utalnak, főleg utóbbiak ugrálnak és mikor Travis menyasszonyát is megölik már ürügye is van az ámokfutáshoz. A Szemben a Nappal előnye az itt még jobb formában levő STÁR valamint Stanley Clarke zenéje (amibe a végén sajnos Seagal is beleénekli a magáét). 01:20-kor zűrös hátterű lány (Amber Havard) ül fel a Bika hátára a Cinemax 2-őn. Az egész egy betöréssel kezdődik szomszédjához (Rob Morgan) aki idősödő cowboyként keresi kenyerét és előbb csak a lakás rendberakását bízza a csajra (cserébe eltekint a vádemeléstől) majd a pályára is magával viszi. A staféta-átadás megjósolható, a direktrisz Annie Silverstein Chloé Zhaótól vette az ötletet a sztorihoz (a 2017-es Rodeós nálunk is voltmár).

MUHAHA! Azt remélem is! rovat:
Lecsapott a GDPR a Microsoftra: “Hollandia eljárást indított a cég ellen, mert az szabálytalanul gyűjtött felhasználói adatokat.” – Felkészül a Fenevad többi feje:
A GDPR bevezetésének napján 7,6 milliárd euróra perlik a Facebookot és a Google-tKEVÉS: “Egy személyes adatok védelméért küzdő aktivista jelentette fel a cégeket.” – MUHAHA, azt remélem is:
Történelmi zuhanásban a Facebook, olvad Mark Zuckerberg vagyona: “Egy nap alatt 230 milliárd dollárt bukott a cég.”Wait, a challenger appears:
Összeomolhat idén a kriptopiac: “Szakértők szerint hamar kipukkanhat a buborék.” – MUHAHA! Azt remélem is!
pénz – Kim Kardashian rengeteg pénzt bukhat – MUHAHA, azt remélem is, meg ezt is:
Tekashi 6ix9ine állítása szerint egylépésnyire van az anyagi csődtől Wait, a challenger appears:
A szélsőjobboldali Alex Jones csődöt jelentett: “Tavaly indítottak pert ellene, miután azt állította, hogy a 2012-es Sandy Hook-i iskolai mészárlás átverés volt, és azt a média találta ki.” – ...és még ezt is lehet fokozni:
A QAnon sámánnak minden porcikája bánja, hogy behatolt a Capitolium épületébe – Én inkább egyetlen testrészére tippelek :DDD Mit is kell ilyenkor mondani? Ja megvan:

ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!
 

SZERDA, SZEPTEMBER 14.:
THE KING QUEEN AND US
0
Hear today: gone tomorrow :((

Talán érdemes:
Kezdjünk korán: 18:00-kor 2021-es, keserédes vígjáték az HBO-n Billy Crystallel minden szerepben (lead actor, rendező, forgatókönyves). Az Élj a mának a sikerültebb vanity projectek közé tartozik és nem véletlen a holtköltős címadás, az általa játszott özvegy komikus memóriáját ugyanis prionbetegség kezdi ki. Erről persze először mit sem tud az a fiatal énekesnő (Tiffany Haddish) aki úgy nyer vele közös ebédet hogy a munkásságával sincs tisztában. Ez még így is csak egy a kajálásnál felmerülő problémák közül mert ami elromolhat az el is romlik, mégis mély barátság alakul ki közöttük, dacára a körkülönbségnek. A Here Today régi típusú mozi örökérvényű mondanivalóval, zsebkendőket bekészíteni! Nagy ugrás: háromnegyed tizenegykor Jackie Chan-akciózás a Film Mánián amiben villámkezű barátunk Dirty Harry-szinten erőszakus zsaruként tevékenykedik, főnökei legnagyobb bánatára. Öntörvényűségét megelégelve lefokozzák és kollégát (Danny Aiello) is kap maga mellé. A Nagy (LOL) Feladat a modell-kifutó biztonságának felügyelése ám nem sokáig unatkozhatnak mert a szemük előtt rabolják el egy divatmágnás lányát (Saun Ellis). Hogy az ezt megrendelő drogbáró ellen létrejöhessen a Leszámolás Hongkongban ahhoz kell a felettesek áldása és pár segítő (pld. Moon Lee) is. A végeredményt az amcsik szúrták el: Channek nem állt jól a Kitano-Eastwood profil de aztán hozzáadott ezt-azt és a Protector immár Wai Lung Mang Tamként nyerte el rendes formáját, remélem ma ezt a verziót adják.

Bitcoin rovat:
Öt éve keresi az FBI a kriptovalutás bolgár szélhámosnőt: “Ruzsa Ignatova valószínűleg átműtött arccal hajókázik valahol a Földközi-tengeren.” – A befektetői lájkolták ezt. Ja nem:
Lélektani határon a bitcoin: “Beszakadóban a legnépszerűbb kriptó.” – MUHAHA, azt remélem is:
Egyetlen nap alatt kiderült, mennyire ingatag lábakon állhat az egész kriptovilág: “A Tether árfolyama elszakadt a dollárétól, komoly felzúdulást keltve a kriptopiacon. És a héten nem ez volt az egyetlen történés, ami alááshatta a kriptókba vetett bizalmat.” – Sőt, az egész év tele volt ilyenekkel:
Harmincmillió forintért vett hamis kriptovalutát egy férfi: “Ugyan a logó és a név egyezett, egy értéktelen másolat volt csak.”Keep calm, NFT még így is lehet belőle!…vagy nem, mert:
Gyanakodj, ha azt hallod, hogy a kriptóval és az NFT-vel végre eljön a decentralizált, szabad Internet: “Komoly szakmai vita tört ki arról, hogy milyen lesz a web3, az internet következő korszaka. De közben elsikkad egy sokkal fontosabb kérdés: hogy szükségünk van-e egyáltalán erre az egészre.” – A fentiek után mi más is lehetne a válasz mint az hogy LESZAROM mi az hogy, nagyonis!!44!!4!!
 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 15.:
OKA VAN A ZARÁNDOKLATNAK
0
CHARLIE Tareq és a csokigyár.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn litván depizés hétkor melyben egy elrabolt majd meggyilkolt férfi testvére és az elhunyt barátnője lesznek a Zarándokok akik stációról stációra járják-bakancslistázzák a bűntett helyszíneit-tárgyait. Megnyugvást-lezárást nem kapnak ahogy a néző sem mert Laurynas Bareisa hősei a semmiből jöttek és a semmibe tartanak. Nem tudjuk Paulius úrrá lesz-e a depresszióján meg a dühkitörésein amiknek egyik szenvedő alanya az áldozatot utoljára élve látó pincérnő (gy. k.: sem ő, sem a faluja lakói nem tehettek semmit), így a Piligrimai max. a sznoboknak jöhet be. Toleranciára neveléssel nyitottuk az ajánlót de nyolckor mára is jut ilyesmi az HBO-n a Peace By Chocolate-tel. Ebben szír menekült (Ayham Abou Ammar) kezdene új életet Kanadában orvosként miután segített angolul nem beszélő apja (Hatem Ali, R.I.P.) néhai vállalkozásának (csokoládégyár) újraindításában. Úgy tűnik az integrációhoz is a befogadók hasán át vezet az út mert az édesség-biznisz jobban beüt mint várják, az EGÉSSÉG!ügyi projekt ezzel parkoló pályára kerül… Valós történetből készült szívmelengetés, utána ugyanitt 21:40-kor arra jön példa hogy nem csak háborús területeken lehetnek az Újságírók veszélyben hanem saját hazájukban is ha túl forró dolgokat bolygatnak. A korrupció ilyen, még az USÁban is, ideje lett volna a tényfeltárók előtti elfogulatlan tisztelgésnek de erre megint várni kell mert sajnos az Endangered is egyértelműen az egyik oldal felé húz. Attól még elmegy de jobb lett volna pártatlanul beleállni az ügybe, újságírók után pedig jöjjenek másfajta veszélyeztetett létformák:

A természetet visszavágják :( rovat:
248 településen lesz szúnyogirtás: “Az aszály miatt az ország nagy részén kevés a szúnyog.” – Ha van szúnyog azabaj, ha nincs akkor meg azabaj...
Veszélyeztette az autósforgalmat, kilőttek egy ritka, fehér kengurut Németországban – Ha útban van azért ölik meg, ha nincs útban akkor meg azért:
Elaltathatják a norvég hajósüllyesztő rozmárt, Freyát: “Az állat hatalmas tömegeket vonz.” – Jajaja, “tömegvonzás” ahogy azt a Képzett Újságírók elképzelik.
Leölnék az európai állatkertekben tartott hím gorillák egy részét, mert túl sok van belőlük: “Az állatkertekben legalábbis. A vadonban súlyosan veszélyeztetettek.”HARAMBE DISAPPROVES Eközben Japánban:
Szerelmi háromszögbe bukhat bele Jakei, az első alfanőstény makákó egy japán rezervátumban: “Korábban három hímet vert el a vezetői posztért, most azonban két hím között őrlődik.” – Elverni akarja őket vagy párosodna velük? Mert nem mindegy, ma a poliamória a menő, nem a macsófeminista agresszió!44!!
Szobrot állítanának Freyának, a rozmárnak, akit a norvég kormány szenderített jobblétreHarambe when? LOL!4!!!4!!“Az adománygyűjtés szervezői szerint emlékeztetni kell az embereket, hogy mennyire nem képesek életteret biztosítani a vadon élő állatok számára.” – Igen, a szelfiző-posztolgató hülyék majd nyilván odafigyelnek a magyarázatokra:
Miért kellett elaltatni Freyát?: “Az alternatív megoldásokba belehalhatott volna a főattrakcióvá váló rozmár, ezért inkább elaltatták.” – Elhülyült korunk szimbóluma a halálba szeretett vadállat meg a neki állított káros szobor. Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés