2022. 09. 19.
Sober September (szept. 19-20-21-22.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Sober September (szept. 19-20-21-22.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 19.:
MUMMAGUMMA
0
Van Dammage?

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 13:20-kor) olasz komédia (Veled vagy nélküled) régóta együtt élő művész-párról akik egy estére összetrombitálják barátaikat. Természetesen mindenki az esküvő időpontjának kitűzésére készül, ehelyett ünnepi, békés elválást kapnak – vagy itt is Isten végez a tervezők helyett? Ha másért nem, Pohárnok Gergely operatőri munkája miatt csekkoljuk. Három órával később (23:00) 2009-es Steve Austin-akciózás a Moziverzumon. Frissen szabadult börtönlakó ketrecharcosként, magát Lezúzva keresi meg a betevőt az általa megölt férfi lányának műtétjére. A gyerek anyja és új, simlis pasija terelte erre az útra (nem mintha nagyon kellett volna) de hamarosan nem csak nekik hanem régi haverjának is segítenie kell. A Damage-ről beugorhat a Van Damme-féle Lion Heart, Austin is filozofálgat néha de persze a hangsúly a csapások adásán és kapásán van. Éjfél előtt öt perccel idei riogatás az HBO-n melynek nincs köze a Pink Floydhoz. Az Umma ez esetben az anyára utal koreaiul aki már nem él de hamvait-személyes tárgyait megkapó lánya (Sandra Oh) egyre furábban kezd viselkedni. Lehet hogy olyanná válik mint az őt kiskorában bántalmazó szülője? Iris K. Shim a folk-thriller eszközeivel ad választ a generációkon át öröklődő negatív mintákra-traumákra.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
Eddig jól csinálta? Így használja helyesen a Wc-papírt – Nem mindegy? Így is, úgy is ugyanarra való:
nagy dolgok – Élet az angolvécé feltalálása előtt – Ki volt Polconszaró György?LESZAROM Csak egy tipp: a Targaryenek vagy a Griffendélesek egyike?…
Egyre hosszabbak a napok, de most a tudósok sem tudják megmagyarázni, hogy miért: “A Föld forgási sebessége eddig is mutatott ingadozásokat, de a mostani lassulásra nincs pontos megfejtés.” – Hogyne lenne: LESZAROM.
Miért nem találkozunk soha galambfiókákkal?LESZAROM és addig örülök amíg nem ők szarnak le engem.
SZERINTED? – Miért látszik néha közelinek, néha meg távolinak a Hold az égen? – Azért mert LESZAROM.
ma is tanultam valamit – Meglepődik, ha megtudja, mi oltja legjobban a szomjat – Nem meglepő hogy LESZAROM a SÖR!!!!!
A NASA felvette, milyen hangja van egy fekete lyuknak – itt meghallgathatja – Kösz nem, nélkülük is hallom eleget:
vajon mi? – 72 éves kutatás derített fényt arra, hogy mi ad értelmet az életünknekJOBB KÉSŐN MINT SOHA Mi más, mint a LESZAROM :DDD


KEDD, SZEPTEMBER 20.:
KOMIXTRIPTÍZ
0
Fák, virágok, fénytenger.

Ajánlott:
Nyolckor újra Távol-Kelet a Cinemaxon és A fák tengere is lehetne akár horror merthogy magyar és angol elnevezése (The Sea of Trees) Aokigaharára utal. Ez ugye az öngyilkosok erdeje, ide utazik életével számot vetni-leszámolni egy kiábrándult tanár (Matthew McConaughey). Kálváriája azzal kezdődik hogy felesége (Naomi Watts) nem képes megbocsátani korábbi hűtlenségét (emiatt fordult az alkoholhoz is). A nő ráadásul többet keres nála és ezt rendszeresen az orra alá dörgöli mígnem betegsége (agyrák) újra összehozza őket. A kezelés sikeres de mentőautójuk balesetet szenved és férje karjaiban hal meg. Amazt ez indítja el az utolsó kirándulásra, az erdőben azonban találkozik sorstársával (Ken Watanabe) aki szintén emiatt jött ide de már ki akar jutni… Gus Van Sant két idősíkon mesél, tehát oda kell figyelni ha össze akarjuk rakni a részleteket.

Talán érdemes:
Ugyanitt maradva 21:55-kor ugyanezen a vonalon indítunk egy világtól elvonuló íróval (Javier Rey) akit a fentiekhez képest nem marcangol olyan nagy probléma. Nem, az ő gondja “csak” az ihlethiány és rövidesen lesz is miről írnia bár Quintanar lakói elutasítóan viselkednek vele. Egyetlen nő (Paz Vega) a kivétel, be is mutatja rokonainak akik az idegenben alakváltó Vimerót látnak. Ez az első figyelmeztető jel, a másik a helyi kocsmáros és felesége torz, agresszív “háziállata”, Esteban aki a fent említett mitikus lény átkának gyümölcse. Antonio fantáziája új erőre kap de ekkor újrakezdődnek a gyilkosságok is amiket annak idején a Vimero nyakába varrtak… A Csigák háza lelkizősen kezd aztán fokozatosan átmegy borzongatásba, 20:00-ra visszaugorva lesz még egy 1986-os rom. kom. is a Viasat2-őn amiben újfent írás lesz a katalizátor, de már képregényé, azon belül is love story-é. Hoops McCann (John Cusack) ilyennel szeretne bekerülni a művészetis suliba, ő is vidéken keresné az ihletet barátja és lánytesója segítségével (nyugi, nem úgy). Ezúttal is a valóság kavar be egy menekülő csajjal (Demi Moore) akit (nagyanyjával együtt) rámenős építési vállalkozó fenyeget. Adott Egy őrült nyár lehetősége és vele az időutazásé is mert effajta B-filmek tényleg csak a nyolcvanas években készülhettek. Cusack itt még ifjonc és még Moore sem sztriptízel csak (hamisan) énekel, a húzónév (LOL) mégis a Rendőrakadémiás Bobcat Goldthwait.

Leonardo di Caprio rovat:
Nem bír a vérével, egy párjához sem volt még hűséges Shia LaBeouf – Jajaja, “nem bír a vérével”, bezzeg ha DiCaprio teszi ugyanezt tartós elköteleződés nélkül:
A Ryanair azzal viccelődött, hogy Leonardo DiCaprio azért nem utazik a járataikon, mert a légitársaság elmúlt 37 évesHA HA VERY FUNNY akarom mondani MAGÁNGÉPPEL MEGY MINDENHOVA alapja azért van a poénnak:
Újra lecsapott a leopauza, DiCaprio szakított a 25 éves csajával: “A színész soha nem randizott még 25 évnél idősebb nővel. Camila Morrone pedig a negyedik nő, akivel azután mentek szét, hogy az betöltötte a huszonötöt.”HÁT IGEN, A SZŐLŐ ÉS AZ Ő SAVANYÚSÁGA Gyűlöld, GYÜLÖLD, GY.Ű.L.Ö.L.D., a média is megaszondta, hiába a jótékonykodás:
meg is van a nap képe – Leonardo DiCaprio találkozása Ferenc pápával – Kitalálom: világmegmentés?…
Se kemény drogok, se szuperhősfilmek – tanácsolta Leonardo DiCaprio Timothée Chalamet-nek: “Rövid, de lényegre törő karriertipp.” – A távolban valahol FELSÍR felvonyít egy vólsztrítfarkasa.
<3 Leonardo DiCaprio kimaxolta a cukiskodást barátja kislányával Keep calm, nem úgy, mert:
Szakítása után egy újabb modellel bulizva kapták lencsevégre Leonardo DiCapriót – Sőt, azóta már egy még újabbal:
Gigi Hadid lehet DiCaprio következő áldozataBRÜHÜHÜÜÜÜ, nem is tudom miért ez a mém jutott eszembe:
0

SZERDA, SZEPTEMBER 21.:
FRECKLESS BEHAVIOUR
0
Bosszú, de (m)értékkel!

Talán érdemes:
Fél kilenckor rehablakó csaj szenvedései a Cinemax 2-őn múlt évi román drámában. A drogosként is Szeplőtlen Daria a bentlakásos intézmény STÁRja lesz amivel bebiztosítja magát volt pasija elől de minden hírnévnek, így ennek is megvan a maga ára… Nem ez ma az egyedüli drug movie mert háromnegyed tízkor jön egy idei krimi az anyacsatornán (Cinemax). A Bosszú mértéke akár Seagal-darab címe is lehetne holott elsősorban színvonalában közelíti azokat: színésznő anyuka (Melissa Leo) zenész fia halála után nem elégszik meg a hivatalos magyarázattal (drogtúladagolás) és a maga szakállára (LOL) kezdi felderíteni az ügyet. A zenekari tagokkal kezd akiken keresztül eljut a dílerig (Bella Thorne) majd szó szerint teátrális igazságosztásba kezd amiben az általa korábban játszott karakterek vezetik. Más. Istent játszvaként több alkotás is voltmár nálunk, de az HBO3-n egy doksit adnak 01:05-kor ezen a néven Dr. Quincy Fortierről. Ő számtalan gyermektelen párnak “segített” hogy aztán évekkel később kiderüljön, a férjeké helyett saját spermáját használta megtermékenyítésre. Hannah Olson utánajárt a dolognak és amint az várható, ezen kívül is bőven voltak a sötét titkai a “dokinak” (pld. tulajdon gyermekeit is zaklatta). Nem könnyű program, de ezekről is tudni kell.

A természet visszavág rovat:
The Majom Edition:
Az átlagemberből is Supermant csinál az agychip: “Bekokainozott majmokon már sikeresen tesztelik a technológiát, amely az ember agyába Google-keresőt és 100 millió terrabájtnyi memóriakapacitást hozhat.”ÉDES FASZOM csak ezt ne, így is elég kreatívak a makik:
A halálba kergettek társai egy 47 éves csimpánzt a lipcsei állatkertben – Ha eddig kétségeink lettek hogy rokonságban állunk velük, itt a bizonyíték...meg itt:
Telefont lopott, majd tárcsázta a segélyhívót egy majom: “Csak nyomkodta a gombokat, aztán rendőrség lett a vége.” – Lehet csak szökést akart bejelenteni:
Megszökött egy csimpánz a harkivi állatkertből, de az eső miatt nagy duzzogva visszament: “De csak miután kunyerált egy esőkabátot a gondozójától.” – Pedig el is vehette volna tőle erőszakkal:
Kisgyermekekre vadászik a vérmajom, készültségben a japán rendőrség – Felkészül a lakosság...mármint a majmok elleni támadásokra:
Majmokat támadnak meg emberek, pedig a majomhimlőnek nincs köze a majmokhoz – Ugyan már, mikor zavarták a tények a lincselésre vágyó csürhét…
Az üldözött majom helyett egy járókelőt ütöttek ki altatólövedékkel Japánban – Minden POFON altatólövedék jó helyre ment.
Felfüggesztik az indiai buszsofőrt, aki átadta a kormányt egy majomnak: “Pedig az utasokat nem zavarta.”HA HA VERY FUNNY, bezzeg ha szakadékban kötöttek volna ki mindjárt más lenne a cikk hangvétele!
Pénzt gyűjtöttek az agresszív indiai majmok elleni védelemhez – És? Mit csinálnak vele? Odaadják nekik védelmi pénzként? LOL!!!
7 dolog, amit a majmoktól tanulhatsz a jobb szexről – Köszönöm, inkább nőkkel “tanulnék”...vagy mégsem, mert:
Megrendezte a majom halálát, hogy meglépjenek az állatvédők elől: “Végül egy telefonos felvétel buktatta le a nőt.”Nő? Akkor ez nem Jay és Néma Bob volt hanem maga a Majmokat Univerzálisan Felszabadító Frakció!


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 22.:
A KIRÁLY VISSZATÉRT...

0
...és salamoni döntést hozott.

Talán érdemes:
Az HBO-n idei Legyek ura-parafrázis nyolckor Lettországból melyben ifjúkori bandázás-bunkerépítés megy nagyon félre. Mindenkinek volt olyan időszaka mikor belógott lezárt, elhagyatott területekre de (remélhetőleg!) senki sem merészkedett odáig mint az itteni kölykök. A kis társaságból az általuk kiszemelt gyár biztonsági őrének balesete hozza ki a Szunnyadó szörnyet, a férfit innentől kvázi fogolyként tartják. Ugyanitt 21:45-kor NEM drogozás lesz a téma a Papír és ragasztóval hanem a francia Banksy, JR aki angol kollégájánál is öntörvényűbb-megosztóbb street artist. Graffitisként kezdte majd átcsúszott a fotós-videós műfajba, átlagemberek képeit nagyította és ragasztgatta ki, mostani projektjei az USA-Mexikó határát védő fal kidekorálása és a börtönök bemutatása (nem, nem azért mert maga is odakerült). Az M5-ön ótestamentumi sztorizgatás tíz után öt perccel és Roger Young Salamon, a zsidók királya históriáját impozáns gárdával adatja elő. Ben Cross lesz az igazságosságáról híres uralkodó, David “Poirot” Suchet meg Jóáb, én mégis Max von Sydow meg az eye candyk (Vivica A. Fox, Maria Grazia Cucinotta) miatt fogok belenézni (és ha bejött, holnap este ugyanitt, ugyanekkor érkezik a folytatás). 01:10-kor újabb Visszatérés a természetbe a Cinemax 2-őn, külső (gazdasági válság) és belső gondok (alkoholizmus) elől menekülve. Az űzött fickó esőerdőbeli házát hozná jó állapotba de az elvonási tünetek képzelgései és pár IRL találkozás a bozótharcosokhoz, majd egy aranybányába vezeti. A mindkét helyen szükséges farkastörvények úgy tűnik végleg eltérítik a javulás útjáról így a La Fortaleza hőse hazája, Venezuela történelmét szimbolizálja.

Kis hírek a nagyvilágból:
Az ártalmatlannak induló Guinness-rekord, amibe ketten belehaltak: “Senki nem gondolta, hogy baj lehet 1,5 millió lufiból. Aztán lett.” – ...és akkor még a környezetszennyezést nem is számolták bele.
Elromlott egy szabadeséstorony Indiában, 15 méter magasból zuhantak le vele ötvenen – Hátha ez volt a cél, mert ugye szabadesés-torony...
Egy idős apáca szétválasztott két csókolózó nőt, majd a fejükhöz vágta, hogy ez az ördög műve – Legalább megköszönték neki? LOL! Pedig úgy is nyomhatta volna fullba a fanatizmust hogy magán kívül senkinek nem árt vele:
Beásták magukat egy templom alá, Jézust várták: “Hónapokig volt a föld alatt 77 ember.” – Ennyi ésszel akár maradhattak volna ott, bezzeg a felette levő hírbeliek mennyivel leleményesebbek:
Kanállal ásták ki magukat az Alcatrazból, eddig azt hitték, vízbe fúltak – Meghaltak, mégis élnek!44!4
Először fertőzött meg embert a H3N8 madárinfluenza, Kínában bukkant fel: “Egy négyéves kisfiúnál diagnosztizálták. A vírus más törzsei szórványosan okoznak hasonló fertőzéseket az országban.” – Nem is tudom mi hiányzott még idénre. Ja de, az hogy állatok között is terjedjen:
Madárinfluenza miatt halt meg egy disznódelfin: “Ez volt az első, hogy ennél a cetfajnál azonosították ezt a betegséget.” – Felkészülnek a medvedisznóemberek:
upsz – Nyári kaland majomhimlővel fertőzött partnerrel? – Legyen belőle TikTok-kíhívás oszt’ jónapot:
Egy olasz férfi egyszerre kapta el a koronavírust, a majomhimlőt és a HIV-etNap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés