2022. 10. 01.
Ne zavard söreimet! (okt. 1-2.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Ne zavard söreimet! (okt. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 1.:
BABY YOU CAN DRIVE MY CAR BUS.
0
Ricsi elvisz a kiflicsárdába.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 13:10-kor) courtroom drama melyben a fiatalon elhunyt Chadwick Boseman bújik Thurgood Marshall ügyvéd bőrébe és vállalja el egy fekete sofőr (Sterling K. Brown) védelmét. Mivel amazt fehér főnöke vádolja gyilkossági kísérlettel-nemi erőszakkal, a közvélemény gyakorlatilag előre meghozza az ítéletet de szerencsére segítőt is kap maga mellé az ugyancsak kisebbséghez tartozó (zsidó) jogásszal (Josh Gad). A magam részéről az Állj ki az igazságért! beválogatásával ápolom Boseman emlékét a Fekete párduc helyett (Marshall személye miatt eleve maradandóbb annál). A szomszédos Cinemax 2-őn japán depizés 20:30-kor és a Vezess helyettem három órára nyújtja a majdnem semmit ami két Haruki Murakami-novella. A fővonal egy özvegy színész készülődése a Ványa bácsira, e mellé társul az őt fuvarozó (majd vele össze is jövő) női közvetítő illetve az elhunyt feleség szeretője aki a darabban is játszik. A Drive My Car idegesítően lassú fesztiválkedvenc ahol a nyitó stáblista is majd’ háromnegyed óra után tűnik fel, a játékidő többségét meg felesleges seksz-jelenetek és a Csehov-mű idézgetése teszi ki – csak ráérős sznoboknak. Tízkor idei biográfia az HBO-n a rock and roll királyáról, Elvisről (Austin Butler) kinek élete lassan tananyag, az üstökös-szerű felíveléstől a Vegas-i haknikig majd a korai halálig. Baz Luhrmann abban lép merészet hogy a hősünk karrierjéért (és annak végéért) felelős Parker ezredest (Tom Hanks) is behozza a reflektorfénybe, olyannyira hogy az ő narrációjában, új oldalról ismerjük meg az ezerszer lerágott sztorit. A rendező most sem fogta vissza magát, legyen szó hosszúságról (160 perc!), látványról vagy magáról a zenéről amit néhol ugyanolyan formabontóan alkalmaz ahogy a Romeo + Julietben vagy a Moulin Rouge-ban. Valamivel előtte (21:10-kor) az angolok (egyik) válasza a Királyra a Duna TV-n de nem mai visszatekintéssel hanem rendes saját filmmel merthogy Cliff Richard ebben is követte példaképét. Karakterében is mivel a nép egyszerű fiaként pofozza ki barátaival (a teljes Shadows zenekar) munkahelyük lerobbant emeletes buszát hogy aztán Nyári vakációra induljanak vele. Útközben minden rászorulót felvesznek, még egy fiúruhába bújt milliomos-lányt (Lauri Peters) is. Hogy a végeredmény mégsem olyan összecsapott mint a Presley-limonádék többsége arról a koreográfiák és persze a dalbetétek gondoskodnak (többek közt a címadó Summer Holiday). A másik nagy vonzerő a busz útvonala ami az athéni célállomásig számtalan vargabetűt tesz Közép-Kelet-Európába is.

„Zene” és „film” rovat:
21 450 oldalas, és 760 ezer forintba kerül a világ leghosszabb könyve: „Amit igazából nem lehet elolvasni.”Kanye West likes this, és ha már (más okból) olvashatatlan könyvek:
Az univerzum azért létezik, mert mi tudunk róla”: „Lana Del Rey verseskötete egy igaz, keserédes szerelmes levél Amerikához.” – ...és ahogy Ratajkowskié, ez is amatőr önsajnáltatás, mert a szerző „(...) nem fél kifejezni csalódottságát az országgal kapcsolatban, (...) nyíltan beszél a Kaliforniát folyamatosan pusztító erdőtüzekről, (...) Donald Trumpról – és arról, hogyan hanyatlik a kultúra iránti érdeklődés. A mű környeztünk pusztulására és hatására hívja fel a figyelmet. Lana hazája iránti ambivalens érzései végig jelen vannak a kötetben, az énekesnő keserédes nosztalgiája így már nemcsak dalaiban hallgatható, de papíron is olvasható.” – ...hozzájárulva újabb párezer fa halálához :SSS
Keanu Reeves halhatatlan félisten lesz saját sorozatábanA KONTEÓSOK LEGNAGYOBB ÖRÖMÉRE Vagy nem mert:
Keanu Reeves filmjeinek bojkottjára szólítanak fel kínai nacionalisták: „A színész fellépést vállalt egy Tibet megsegítésére szerveződött jótékonysági eseményen, a Tibet House U.S. Benefit koncerten.” – Annak a koncertnek legalább volt értelme:
siker – Rekordot dönt koncertsorozatával a Coldplay: „Összesen tízszer lép fel egymás után az együttes Argentína legnagyobb stadionjában.” – Az a baj hogy tovább mentek Európába:
helyszíni riport – Kisebb földrengést okozhatott a Coldplay párizsi koncertje – ...pedig korábban pont a környezetvédelem miatt mondták hogy soha többet turné.
cinematrix – Kiborította a szülőket a Pixar új rajzfilmje: „Sok néző szerint túl merész lett.” – ...de még így sem eléggé, mert mit olvashatunk alatta:
Nyílt levélben állt bele a Disneybe a Pixar, amiért kiollózzák az LMBTQ elemeket a filmjeikből – Hát igen, a Közel-, és Távol-keleti piacra is gondolniuk kell:
Új befejezést kapott a Fight Club Kínában: „A hatóságok győzedelmeskednek.” – ...vagy mégsem, mert:
Csak a meztelen jelenetek maradtak ki: visszaállították a Harcosok klubja eredeti befejezését - Kínában – ...és a nézők a megtekintés után választhatnak a fakultatív gyónás vagy táborba menés között ^^


VASÁRNAP, OKTÓBER 2.:
KÉT HÁROM FÉRFI, EGY BŰNESET
0
Körözöttek fegyelemkenyéren.

Talán érdemes:
Ismét Cinemax, ismét este nyolc de már több okból könnyű műfaj. Dave Grohl a zenélés mellett időről időre bepróbálkozik a mozizással, 2022-ben össze is kötötte a kettőt így a Stúdió 666 egyszerre tiszteleg a horror-alapvetések és a rock-témájú vígjátékok előtt. A fent említett épületbe vonul vissza lemezt felvenni a saját magát (elég gyengén) alakító Foo Fighters melynek vezetőjét megszállja a ház előző áldozata. A Dream Widow együttes énekesének szelleme lemez helyett egyetlen dalt ad az új lakónak ami elszabadítja az addig kontroll alatt tartott Gonoszt. Ez Taylor Hawkins haláláig akár még viccesnek és ironikusnak is tűnhetett volna – vagy nem, mert ugye Grohl már a Pick of Destiny-ben is a Sátánt játszotta. Az ihlet forrása feltehetőleg a The Mansion volt amiről számtalan legenda kering de másfél óra így is bőven elég lenne belőle, vagy akár csak 5 perc mert az Everlonggal már ellőtték az összes poént így max. a celeb-cameóktól lehet érdekes. Félórával később 20:30-kor egy és negyedórás betekintés a testvércsatornán (Cinemax 2) a gyermekek olykor kegyetlen játékaiba amik Belgiumban is ugyanazok. Itteni Játszótéren szenvedi el rendszeres megaláztatásait egy testvérpár idősebbik fiútagja mígnem hallgatásra kötelezett húga végül mégis elmondja apjuknak a dolgokat. A báty úgy érzi elárulták és a probléma sem oldódik meg mert elsőre itt is elintézik azzal hogy „ilyenek a gyerekek”. Laura Wandel ténylegesen a kisebbek oldaláról közelítette meg a bullyingot, a kamerát is levitte az ő szemmagasságukba, nem véletlenül nevezték debütálását a 2022-es Oscarra.

Ajánlottan kötelező:
Mintha szezonja lenne mostanában a klasszikusoknak: 23:06-kor érkezik a Dunára Jean-Pierre Melville zseniális krimije.  A Vörös kör az Asphalt Jungle-re épít de több sima remake-nél mert a jellegzetes francia hangulat ugyanúgy megtalálható benne mint a japán szamuráj-filmek vonásai. A börtönből szabadult Corey (Alain Delon) bent kapott tipp megvalósításához verbuvál társakat. Elsőként szökésben levő rab (Gian Maria Volonté) „jelentkezik” nála (=száll be lopott kocsija csomagtartójába), a felállás alkoholista ex-rendőrrel (Yves Montand) lesz teljes. Mint látható, a kis csapat majd’ minden tagjának megvannak a maga démonai, az ékszerrablás a nemes cél amiért leküzdik ezeket, már ha az őket kergető rendőr (Bourvil) vagy Corey korábbi, általa kirabolt főnöke (André Ekyan) hagyja. Bár tény hogy túlnyújtották (150 percesként kezdte, ezt Angliában 102-re vágták, mi még viszonylag jól jártunk a 140 perces verzióval), de kiábrándult atmoszférája és mesteri megoldásai máig hatásosak. Ha nem tudjuk megnézni, legalább vegyük fel.

A seksz, a munka rovat:
Megint lebontanak egy reformkori, értékes bordélyházat Pesten – ...ahelyett hogy visszaállítanák a régi funkcióját:
Eltűnőben vannak Las Vegas arcai: „A jelenlegi showgirlök csak olcsó utánzatai a korábbiaknak.” – Most ennek örülni kell vagy sem? Nem tudom az aktuális direktívát...
Íme, egy prostituált meghökkentő történetei – Sőt, nem csak egyé:
vallomás – Henry Kettner beszélgetett a legősibb mesterséget űző lányokkal: „Nemrég megjelent könyvében mesélt erről.”– ...és hamarosan az interjúalanyai is megírják saját könyveiket amikben külön fejezetet szentelnek az őket FELKÉRDEZŐ kizsákmányoló riporternek.
vajon? – Miért nem csókolóznak az örömlányok? Az intim gesztus a párkapcsolatból is eltűnhet – Van egy rosszabb hírem: maguk a párkapcsolatok tűnhetnek el:
téveszmék – "A szexrobotok ezer veszélyt rejtenek": „Gondolatok egy olyan jövőről, ami már itt van tőlünk szinte karnyújtásnyira.” – Jaja, „ezer” veszélyt jelentenek, még az egyedülálló öregeknél is nagyobbat:
Szexrobotokkal enyhítenék a nyugdíjasok magányát: „Egy bioetika professzor új piacra próbálja felhívni a szexrobot-gyárosok figyelmét.”More ölelésterapeuta than ölelésterapeuta:
Ölelésterápiával küzdenek a magány ellen, de prostitúcióról szó sincs – Az attól függ hogyan értelmezzük, mert:
Óránként több tízezer forintnyi dollárért kínálnak szeretetet főállású ölelkezők – ...akik gondolom ugyanúgy kiröhögik a kuncsaftokat mint a csak randit vállaló társaik. Akkor már inkább a rendes rosszlányok, ott legalább aktus is van :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés