2022. 10. 03.
Dubaji Ling (okt. 3-4-5-6.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Dubaji Ling (okt. 3-4-5-6.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 3.:
UTÁNUNK A MARSEILLAISE
0
Unatkozik? Vásároljon mosómedvét.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 13:10-kor) francia komolykodás (A világ utánunk), valamelyest érintve a lakhatási válságot is. Bár Londonban rendszeresen hirdetnek extra kicsi ingatlanokat de Párizsban sem jobb a helyzet, itt például bevándorló hátterű író és orosz lakótársa osztoznak az egérlyukon amiben épphogy elfér az ágy amin felváltva alszanak, az esetleges barátnőknek még ennyi hely se jut. Pár éve még eltúlzottnak hittem volna ezt a szitut de mára sajnos realitássá vált : ( Az HBO2-őn magyar rögvalóság 21:50-től Závada Pál írásából a II. V.H. idejéből ahol Természetes fényben (=félhomályban) vadásznak az erdei partizánokra. A megvalósítás sajnos elég eszköztelen és tarrbélás (=lassú) lett, az amatőr szereplők helyett is jobb lett volna profikat megnyerni. Féléjfél előtt tíz perccel 2011-es állatság a Paramount Networkön az amerikai kertvárosok kék bársonnyal futtatott, Apró részletekkel terhelt világából. A szülész-nőgyógyász Dr. Lang (Tobey Maguire) csak művelné kertjét és bővítené házát a tervezett új gyerek számára de utóbbira a hatóságok mondanak nemet, előbbit meg mosómedvecsalád hiúsítja meg. Ez indítja be a láncreakciót melynek eredményeképp kihullanak a csontvázak a szekrényből: pornófüggőség a frigid (de azért félreizélő) feleség (Elizabeth Banks) miatt, vonzalom a szomszéd haver asszonya iránt – ezek terelik az összeomlás felé az addig látszatra nyugodt főhőst.

Ajánlott:
Valamivel utána 23:35-kor egy klasszikus erős folytatása a Dunán. A Francia kapcsolat II. része elvileg nem volt még nálunk pedig John Frankenheimer ezzel bizonyította hogy ért az újrázásokhoz. Jimmy Doyle (Gene Hackman) ott folytatja ahol az elsőben abbahagyta vagyis követi a heroin útját Franciaországba, az itteni rendőrök azonban nem fogadják kitörő örömmel, sőt nem is nagyon segítik. Mintha Frankenheimer is a bolondját járatná a Popeye becenevű zsaruval: Marseille kikötővárosában nem történik semmi és csak kis halak akadnak horogra. A nagy cápa (Fernando Rey) hamarabb találja meg Popeye-t és ki is használja az előnyt: rászoktatja az általa terített anyagra… Már az originál French Connection is (többek közt) az utolsó percig kitolt befejezésről volt híres de Frankenheimer még ezt is tudja fokozni (lásd az idős nénit vagy az elvonókúrát). Még azt is elnézzük neki hogy Doyle itteni figurájának már nincs sok köze az alapot adó, valóban létezett zsarupáros keményebbik tagjához (akik amúgy fel is tűntek az eredetiben).

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Edition:
luxus – Ezek voltak 2021 legdrágább és legkülönlegesebb aukciós karórái – …és a trend 2022-ben is folytatódott:
Világszerte tömegjelenetek alakultak ki egy óra miatt, amit kicsit később bárki megvehetne: “Ha jól értem, az a lényeg, hogy ez egy drága óra olcsóbb kiadása.” – Nem jól értetted: LESZAROM.
160 millió forintos japán csodaóra nyitott új időszámítást Budapesten: “A teljesen kézzel készített luxuskarórából évente mindössze öt darabot készítenek.” – Mind az ötöt LESZAROM.
A világ legdrágább sajtját Szerbiában készítik, kilója majdnem félmillió forint: “Annyit mondunk: szamártej.” – Csak annyit mondok hogy LESZAROM.
Titkos divatbemutatókon válogatnak a szupergazdagok a luxustermékekből – Nem titok hogy LESZAROM. A divatbemutatókat is.
Újgazdagok és sztárok lepték el Ibizát – …csak azért hogy leszarhassam őket, mert:
13 euró a kóla, 30 euró a hamburger Ibizán – Ennyi erővel mehettek volna a Balatonra is :DDDD
Egy nevének elhallgatását kérő ember 1 milliárd forintot fizetett ki Buzz Aldrin dzsekijéért – Én se reklámoznám ha ilyen hülye volnék.
6,6 millió eurót fizetett valaki a legnagyobb ismert triceratopsz-csontvázértLESZAROM A távolban valahol felsír egy Steven Spielberg :DDD


KEDD, OKTÓBER 4.:
ÚGY FÁJ A HULLÁM
0
Breed like me!

Talán érdemes:
Az HBO-n friss, sematikusan elnevezett sorozat nyolctól Sacha Baron Cohen legfőbb trónkövetelőjével, Nathan Fielderrel. Barátunk ezúttal hétköznapi (?) arcokon segít tanácsaival (régi hazugságok bevallása, alkalmasság a gyerekvállalásra), stúdiókban készítve fel őket a kényes szitukra. A Próba elmossa a határokat valóság és fikció, reality show és szatíra között valamint metább a metánál, ha vevők vagyunk az ilyesmikre, rögtön utána jön belőle a második adag. Ugyanabban az időben olasz komédia a Viasat2-őn és Hullámok hátán címmel is voltmár valami más de itt Rocco Papaleo és Alessandro Gassman (az öreg Vittorio fia) utazik Dél-Amerika felé vagyis nem csak a karakterek nyaraltak hanem az aktorok is. Kihagyható. A Filmcafén húszéves horror 22:50-től, sok magyar vonatkozással és az Új faj pont nem az mert ezer helyről kölcsönöz (Blade, Brazil, buddy cop movie-k). A közeljövő békés együttélését váratlanul felbukkanó serial killer húzza keresztül, elfogását ember-vámpír rendőrduóra bízzák. Közben bevillannak a sötét múlt (II. VH) bűnei is amik meghatározták a disztópikus jelent… Mit lehet mondani valamiről amiben ott van Halász Péter, Adrian Paul és még Bai Ling is? Valamiről ami nyilvánvalóan kisebb pénzből készült és ami nem versenyezhet mainstream társaival? A Breed érdekes mutáns ami a trash és a kult között egyensúlyoz, csak a néző hozzáállásától függ melyiket látja benne, engem Halász Péterrel már megvett kilóra.

Brad Pitt/Angelina Jolie rovat:
hoppá – Egyre több jel utal arra, hogy Brad Pitt Emily Ratajkowskival randizikMEG ARRA IS HOGY LESZAROM Ja nem ma, lapozzunk:
Súlyos betegségben szenved Brad Pitt, de senki sem hisz nekiHELYESEN: csak a média nem hisz neki: “Hivatalos diagnózis még nincs.” – Nem is kell, gyűlölni anélkül is lehet. Ami a betegséget illeti, én midlife crisis-ra tippelek:
Brad Pitt szerint az utolsókat rúgja a karrierje: “Sokat gondolkodik azon, hogyan zárja le ezt a szakaszt.” – Szerintem meg pont az újrakezdésen gondolkodik, Wachowski módra:
Brad Pitt tetőtől talpig rózsaszínben mutatkozott – Ön szerint jól áll neki?: “Az Oscar-díjas színész a legújabb filmje, a Gyilkos járat népszerűsítése miatt van turnén.” – Ez a halál-dolog nagyon beakadt szegénynek:
Úgyis mind meghalunk” – válaszolta Brad Pitt arra, miért vett fel szoknyát – Másokat bezzeg pont emiatt nem engednek halál-közelbe:
Miniszoknyában ment kivégzésre, nem engedték be – ...elvéve ezt a kis utolsó örömöt is a halálraítélttől :((
Brad Pitt gendersemleges kozmetikai márkát dobott piacra: “Újabb celebtermék.” – Küzd mint disznó a jégen, de a médiát ez nem hatja meg:
Saját ruhamárkát indított Brad Pitt, hatszázezres ing a kollekció legolcsóbb darabja: “A nadrág és a pulóver több mint 700 ezer forintnál is drágább mulatság a színészéknél.”GY.Ű.L.Ö.L.D., bezzeg ha Kanye West, Lil’ Nas X vagy Gwyneth Paltrow dob piacra sajátmárkás luxuscikkeket, mindjárt más a cikk hangvétele :DD


SZERDA, OKTÓBER 5.:
BREATHING FREE
0
Gyerünk, Jokerface!

Talán érdemes:
A Duna World-ön alig nyolcvanperces Mészáros Márta-rendezés Szörényi Levente zenéjével és Koltai Lajos operatőrködésével 22:35-kor. Intézetből érkezett lány (Kútvölgyi Erzsébet) megtalálja az igazit és hogy jobban bejöjjön neki, ő is egyetemistának hazudja magát, a srácot meg közben szülei nyomasztják akik munkás-létből küzdötték fel magukat diplomássá. A Szabad lélegzet úgy jó ahogy van, külön kiemelném Kállai Ferencet. Közben nyolckor Joaquin Phoenix az HBO-n mint labilis idegzetű rádiós aki unokaöccsére vigyázva road tripre indul ami őt és a gyereket is pozitív irányba mozdítja el. A C'mon C'mon - Az élet megy tovább a színész lelkizős-művészkedős kedvelőinek fog bejönni, Jokert itt ne keressük. 21:10-kor akciózás az emirátusokból a Mozi+-on melyben állami rendfenntartó csapat kerül jemeni terroristák Végső csapdájába. Az ok árulás, a feladat a túlélés, Pierre Morel szabadon kezelte a valós eseményeket (ama bizonyos bevetés az olaj-, és gázlelőhelyek birtoklásáért zajlott) de ha már itt tartunk, jöjjön is a

Dubajozós rovat:
Fotelkalandor – Örök ifjúság 15 millióért?: “Hamarosan nyílik Dubajban egy intézmény, ami nem kevesebbet ígér ügyfeleinek, mint örök fiatalságot. Mit kell tenni ezért?”SÖRT KELL INNI, SOK SÖRT Lépcsőzni:
Nem lesz lift, és klíma a világ legmagasabb épületében: “A dubaji Burdzs Kalifában van, akinek 108 emeletet kellene lépcsőznie.” – Nagyon helyes, szívjanak csak a gazdagok ^^
magyarul utazom – 192 ország a dubaji sivatagban: “Mi az a világkiállítás? Miért érdekes? És miért az Expo 2020 elnevezést kapta az idei esemény?”LESZA Nem tök mindegy? Úgyse jutok el oda sosem…
Vilmos hercegnek fel kell kötnie a gatyát, ha lépést akar tartani Dubaj koronahercegével – Jajaja, és nem csak anyagiakban:
Dubaj sejkje több mint 500 millió fontot fizethet az exfeleségének, akkora veszélyt jelent a nőre: “A bíró szerint ekkora összeg szükséges ahhoz, hogy Haja hercegnő megvédje magát és gyermekeit a sejktől.” – Ő se olvasta a híreket hogy minden klafa náluk:
Dubajozás, rabszolgaság és hatalmas fejlődés: “Ha már Ramadán van, akkor ma látogassunk el az Egyesült Arab Emirátusokba, Fikus Kukisz segítségével. Korábban (még a kezdeti időkben) írt egy posztot, most újjal jelentkezett, a leírtak nem minden tanulság nélkül valók.” – Meghallgatnám a felesége, Fortisszima Fingusz véleményét is a propaganda ellenében:
Dubaj már egészen mást jelent ma, mint tíz éve: “Dubajról annak is van véleménye, aki még sosem járt az Egyesült Arab Emírségekben.” – Van egy rossz hírem, az emberek többségének ugyanazt jelenti mint egy évtizede:
Annyit vetkőznek a dubajozó lányok ebben a filmben, hogy mi szégyelljük magunkatTEHETNÉM A MŰVÉSEKSZESBE IS De miért ÉN szégyelljem magam ha ŐK vetkőznek a fizetésem többszöröséért? NORMÁLIS?! o_O


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 6.:
TÖRÖM AZ ORROMAT...
0
...elég lesz két darabra.

Talán érdemes:
Nyolckor a sorstól utolsó figyelmeztetést kapott alkoholista (Aaron Taylor-Johnson) kezd tisztítókúrába a Cinemaxon, azaz csak kezdene mert folyton visszaesik. Újabb tizenkettő egy tucat addiction movie amit “bátor” (férfipucérkodós) jelenetekkel próbálnak eladni és amin Juliette Lewis, Giovanni Ribisi és Billy Bob Thornton jelenléte javít kicsit. Inkább a keletkezéséről kellett volna doksit forgatni mert ugye James Frey írta többedmagával Pittacus Lore álnéven az I Am Number Four-szériát. Ha úgy vesszük a Millió darabra törve is young adult fantasy csak hát ezt valódi sztoriként akarta eladni de még a lebukásból is jól jött ki, újra vendégeskedhetett Oprah-nál (először promózni ment, másodszor bocsánatot kérni) így kétszeresen is reklámot kapott. Az HBO-n cirka másfél órával utána 21:35-kor gazdag kölykök utaznak A Föld peremére és tovább egy doku-sorozat első epizódjával. Adva van a lehetőség az öko-tudatosságra nevelésre de ehelyett egyórás extrémsport-hirdetéseket kapunk ami egyrészt a küszöbön álló klímakatasztrófa miatt lesz kissé visszatetsző, másrészt meg mert az effajta luxus-testmozgásokat nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Én sem, de a helyszínek miatt talán belekukkantok.

Trónok harca rovat:
Alacsony, testes lány” – sértően beszélt az ausztrál tévécsatorna feje Emilia Clarke-ról – Küldje rá a sárkányokat:
Tüzesre sikerült a Sárkányok Háza londoni díszbemutatója – Akkor ezért voltak mostanában ezek a futótüzek :SSS
Méregdrága órával a kezén pózol a Trónok Harca szépsége – Tehettem volna az oligarchásba is.
Westerosba költöztek a Kardashian-klán tagjai – Támogatom, de csak ha a Red Weddingre hívják meg őket...vagy oda se, mert:
Túl sok a szex a Trónok harca-előzménysorozatban az egyik szereplő szerint: “És úgy gondolja, ő maga is a kelleténél több szexjelenetben vett részt.”ÉDES FASZOM, tisztára mint Emily Ratajkowski, Salma Hayek vagy Evan Rachel Wood: előbb csúcsra járatják a sekszista közhelyeket aztán megtagadják a sikerhez vezető utat, aki meg nem vált időben annak reszeltek:
Sean Bean szerint az intimitás-koordinátorok tönkreteszik a szexjelenetek spontaneitását: “A Trónok harca Ned Starkja szerint sokszor épp azt vágják ki a filmekből, ami a legjobban sikerült.” – Asszem ő is most halt meg utoljára bármilyen filmben:
"Ébresztő!" Több színésznő is bírálta Sean Bean nyilatkozatát a szexjelenetekről – ...és addig is amíg a sariatanács meghozza a döntést, a producerek öncenzúráznak:
Nem lesz nemi erőszak a Trónok harca előzménysorozatában – legalábbis az első évadbanDudes & dudettes, you just had a JOB fanbase, mert ugye senki sem a történelmi hűség vagy a magas színvonalú színészi játék miatt rajongott érte:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés