2022. 10. 08.
Postakocsin érkezem (okt. 8-9.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Postakocsin érkezem (okt. 8-9.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 8.:
FEHÉR TENYEREK
0
Beszélj hozzá...jelnyelven!

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! 01:10-kor egyszernézős thriller a Story4-en hazai vonatkozással és A gyanú tengerében igazából emiatt van itt mert egyébként elég elcsépelt. Adott egy labilis idegzetű lány akit gyerekcsősznek vesz fel régi zenetanárnőjének magyar férje, Dominic Szabo. Az ok a feleség eltűnése és ahogy Hitchcocknál, itt is mindenféle múltbeli titkok lappanganak a háttérben csak sajnos nem olyan szinten prezentálják őket ahogy a kopasz rendezőzseni tenné. A Cinemax 2-őn iráni dráma fél kilenckor melynek a mostani tüntetések adnak szomorú aktualitást. Igaztalanul elítélt és kivégzett férfi felesége nem elégszik meg a hatóságok által kilátásba helyezett anyagi kárpótlással és néma tiltakozásba kezd. Célja a hivatalos, nyilvános bocsánatkérés amire nemcsak igazságérzete ösztönzi hanem az egyedülálló nőket sújtó ottani stigma is. Kitartásával pont az ellenkezőjét éri el: házát és lánya felügyeleti jogát is elveszti ám ekkor felbukkan egy ismeretlen aki állítólag azt az összeget akarja visszafizetni amit a férj adott neki kölcsön... A Fehér tehén balladája több szempontból bátor és ugyan a közel-keleti, egyháztól nem független törvénykezést kritizálja de az elkényelmesedett nyugatiak is tanulhatnak belőle. Az anyacsatornára (Cinemax) és este nyolcra visszaugorva something completely different ami az iménti program tükrében tipikus first world problémázásnak tűnik majd. Szexterápiaként több dolog is voltmár nálunk de most tényleg azt kapjuk amit ígérnek: öt ausztrál párt követünk amint új dolgokkal (roleplaying, lábfétis, telefon-seksz, BDSM, hülye fantáziák) kísérleteznek. Ami meglepő hogy Josh Lawson ezt tényleg humorral és szerethetően teszi így aki kicsit is nyitott az tegyen próbát a Little Death-tel, persze a mai túlzások nélkül:

A seksz, a szipu rovat:
The Poliamória Edition:
Összeköltözött két egyedülálló anyuka, együtt nevelik gyerekeiket – életük legjobb döntése volt – Ennél jobb csak az lett volna ha közös pasikat is beújítanak, vagy akár csak egyet:
Már a házasságot tervezik: két nővel él boldog párkapcsolatban ez a fiatal férfi – Csak kettővel? Uncsi és elmaradott:
Szabadnem–blog – Őszinte párkapcsolatokban – és nem csak egyben: „Hány olyan párt ismersz, akik 5-10-20+ év után is boldogok együtt? Őszintén felvállalni a legmélyebb érzéseinket nem könnyű, de tanulható, csak sajnos a legtöbbünket soha nem tanítják meg erre. Pedig ez a tartós párkapcsolatok alapja, legyenek akár nyitottak, akár monogámok. Könyvajánló.” – Szóval poliamóriát normalizáló könyvből tanuljak meg monogám kapcsolatban őszintének lenni? Kifordított logika level over 9000.
nem semmi – Ennek a brazil influenszernek 8 felesége van – Tehettem volna a szelfibűnözősbe is...
Az egyik legismertebb afrikai zenész egy nap alatt házasodott össze 27 nővel: „Fela Kuti életét máig legendák övezik, de a leghírhedtebb az, amikor női közreműködői védelme érdekében mindet elvette feleségül. Aztán évekkel később mindegyiktől el is vált.” – Remélem azóta őt is törölték!!
stopstd – Megérné-e visszahozni a poligámiát?: „Vajon lehet-e a poligámia visszatérése a következő szexuális normát érintő változás? Egyáltalán vissza kellene-e térnie?”DE JÓ IS EZT EGY NEMIBETEGSÉGES BLOGBAN OLVASNI Keep calm, majd a sariatanács eldönti helyetted:
53 házasságot kötött egy szaúdi férfi, mire megtalálta az igazit: „Az „évszázad poligámistájaként” bemutatott 63 éves úr azt mondja: jelenleg nincs több felesége, és mivel megtalálta azt az egy nőt, aki mellett boldog, ezen nem is tervez változtatni.” – ...és az a vicc hogy ha együtt élne azzal az ötvenvalahány nővel azt jobban elfogadnák mint amikor ugyanennyi házasság után találta meg a Nagy Őt:
18+ Az ausztrál milliomos feleségével és négy gyerekével együtt él bikinis és pucér nők közt: „Hugh Hefner egy szentéletű ministránsfiú Travers Beynonhoz képest, aki csak cukrosbácsinak nevezi magát.” – Ő is gazdag tehát tőle ez menő progresszivitás. Sebaj, húsz-harminc év múlva majd róla is lesznek leleplező brühü-könyvek meg sorozatok :DD


VASÁRNAP, OKTÓBER 9.:
FESZTELEN EBÉD...
0
...a DIADALÍV guillotine árnyékában.

Ajánlott:
21:25-kor kuriózum a Dunán Ettore Scola 1982-es, francia forradalom idején játszódó alkotásával. Két, látszólag átlagos Postakocsi követi egymást fél nap késéssel, mi a másodikba szállunk be többek közt egy osztrák nemesasszony (Hanna Schygulla), Casanova (Marcello Mastroianni), Thomas Paine (Harvey Keitel), és Nicolas-Edmé Restif (Jean-Louis Barrault) mellé. Az utasok beszélgetés közben jönnek rá hogy az előttük indult karavánban maga XVI. Lajos és Marie Antoinette menekültek. A társalgás innentől óhatatlanul az elmúlás és változás körül forog, főleg mert Schygulla karaktere a királynő udvarhölgye is. Vele szemben Paine és Restif képviselik a lázadást és bár maga a találkozás ebben a formában nem történt meg (a kocsiút az igen), a cél a figurák-ideológiák ütköztetése volt. Ez össze is jött, a La Nuit de Varennes (vagy That Night in Varennes) lassú de szószátyár darab: cirka 170 percéből anno bő fél órát kivágtak, ma elvileg teljes hosszúságában élvezhetjük (de az ajánlóban továbbra is százharminc percet mutatnak). Érdekesség hogy Restif nálunk inkább a direkt botrányosra vett Anti-Justine miatt és Restif de la Bretonne-ként él a köztudatban holott szerteágazó irodalmi munkásságában egyaránt megtalálható filozófia és fantasztikum. Mára ez a legjobb program, nem csak a színészfelhozatal miatt (akik között Jean-Louis Trintignant is feltűnik).

Talán érdemes:
Az HBO-n nagyonfriss kvázi-horror 20:00-kor amiben A Blake család gyűlik össze Hálaadás alkalmából és ahogy az ilyen vacsoráknál általában, itt is elkezdik kapargatni az elfelejtett sebeket. A viszály mellé a veszélyes természetfeletti is feliratkozik azaz iratkozna ha kezdenének vele valamit. Ennek hiányában az utalások (recsegő padló, csepegő víz, bogarak) és random fura események véletlenszerűek maradnak SPOILER és a végére sem állnak össze egyetlen nyomasztó képpé SPOILER VÉGE. Az eredeti elnevezésében kissé sablonos The Humans színházban kezdte és ez érződik rajta, sokat elárul hogy csak Amy Schumer miatt válogattam be (értékelem hogy szakít az imázsával). Fél kilenckor megint kelet-közeli téma a Cinemax 2-őn félrevezető névvel ami ugyan Californie de a marokkói származású lányt Jamilának hívják és Olaszországban, Nápoly szomszédságában él. Itt küzd meg a kamaszkor küszöbén a többség előítéleteivel valamint saját hibáival és hát főleg az utóbbiak tehetnek az előbbiről. Az M5-ön félrecsúszott adaptáció éjjel negyed háromkor James Clavell regényéből: Kínából elüldözött, féllegális bizniszekben utazó brit fickó Hong Kongban építené újra birodalmát de ehhez honfitárs riválisának és a helyi bandáknak is van pár szava. A Tai Pan nagy siker volt, főleg a felszínen egyszerű sztoriban megbújó részletek miatt amiket itt nem bontanak ki eléggé, csak rajongóknak (vagy pont nekik nem?). Daryl Duke tehette volna ugyanazt amit a Tövismadarakkal mert sorozatként ez is jobban működött volna de ha már gyenge feldolgozások:

Zene” és „film” rovat:
The Rings of Power Edition:
Kiszivárogtak A Gyűrűk Ura-sorozat castingvideóiMAGYARUL: így promózzák:
streaming – Vicces hirdetésben toboroznak köpcös, szőrös és zsiványképű szereplőket a Gyűrűk Ura-sorozatba: „Az Amazon statisztatoborzó hirdetése legalább olyan mókás, mint amilyen drága lesz a Másodkorban játszódó széria.”HA HA VERY FUNNY Vagy mégsem mókás, mert:
Nem szívesen futnánk össze a Gyűrűk Ura sorozat ocsmány orkjaival egy sötét siktároban – 1.: TANULJATOK MEG ÍRNI („siktároban”), 2.: #NotAllOrcs mert Minden Ork SZÉP:
Will Smith orkot kapott társnak: „Szerinte az új filmje olyan, mint A Gyűrűk Ura találkozása a Kiképzéssel. Előzetes.”Still better than TWILIGHT the Rings of Power:
Jeff Bezos fia arra kérte apját, hogy „el ne b***za” a Gyűrűk Ura-sorozatot – Majd törlik az ő véleményét is mint az IMDB-felhasználókét :DDD
Új fotók érkeztek az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatához, de a rajongók nincsenek elájulva tőle – Majd lecserélik...mármint a közönséget, hát meg lett mondva hogy JÓ:
A sorozat, amire megérte nyolc évet várni és rákölteni egy kisebb ország GDP-jét: „Elképesztő, lenyűgöző látványvilággal, Tolkien apró utalásait és függelékeit kiegészítő, de egyelőre a mesterhez méltónak tűnő történettel kezdődött el a valaha volt legdrágább tévésorozat, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi.” – ...és ha Tolkien élne ugyanúgy kitörölnék a saját univerzumából mint Rowlingot:
DANUBE INSTITUTE – A Gyűrűk Ura is a kultúrharc áldozata lett: „A nagy kérdés, hogy fasitszta volt-e Tolkien?”TE IS TANULJ MEG ÍRNI Majd A SARIATANÁCS az SJW-k eldöntik. Nap kommentje az eggyel feljebbi hír alól:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés