2022. 10. 10.
Fölötte: a jövő. (okt. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Fölötte: a jövő. (okt. 10-11-12-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 10.:
A HEGEK URA
0
Fütyülj a poharamba!

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 11:50-kor) francia dráma. A Rádió kora vudiellenes elnevezése dacára inkább a Pump Up The Volume és a Control keveréke amiben pár vidéki srác hozza létre saját Tilos Rádióját a Joy Divison elődzenekara (Warsaw) ihletésére. Az alapító testvérpáros idősebbik tagja amilyen vezéregyéniség, olyan problémás (alkoholizmus, kisebb balhék), anyjuk meghalt, a papa pedig autószerelő-műhelyébe menekült. A nagy feladatok az Ian Curtis-fazonú legkisebb fiúra várnak, őt azonban Nyugat-Berlinbe szólítja a kötelező katonai szolgálat. Jerome előbb pszichológiai alkalmatlanságra játszik de végül saját eszköztárával oldja meg a bevonulást (nem úgy mint a Joy Division énekese). A Les Magnétiques nem csak a Cannes-beli díjeső miatt érdemes figyelmünkre, utána 23:26-kor román krimi a Duna TV műsorán. Cristit, a könnyen megkenhető rendőrt (Vlad Ivanov) bővérű gengszterfeleség (Catrinel Marlon) veszi rá férje, Zsolt (Sabin Tambrea) kiszabadítására. A mentőakcióhoz elengedhetetlen a (valóban létező, bűnözők használta) füttynyelv megtanulása, ehhez pedig a Kanári-szigetekre kell utazni. Itt kezd morogni a cinikus kritikus: csak nem forgatással egybekötött nyaralással, alibizéssel van dolgunk? Nem ezt akarja elfedni a kötelező seksz-jelenet meg a westernes utalás? Szerencsére nem mert Corneliu Porumboiu régi motorosként igyekszik a külföldi blockbusterek nyomába érni. Ez nagyjából össze is jön neki mert bár a Hegyek szigete sokat akar és túl van írva de jobb pillanataiban így is a nagy noirokat és Hitchcockot juttatja eszünkbe a fémfatáltól a korrupt kollégáját követő rendőrnőig. A magyar vonatkozások (Zsolt neve mellett pld. Julieta Szönyi beválogatása) csak hab a tortán, anélkül is ez volna mára a legjobb program. A retekklubbon féléjfélkor a XXI. század mai epizódja Slachta Margit előtt tiszteleg aki első női képviselőként, keresztény feministaként egyaránt történelmet írt. Elvhűsége miatt a köznép már akkor a Nemzetgyűlés egyetlen férfijeként hivatkozott rá – el is üldözték a kommunisták : ( A leadások abszolút győztese az Özvegy menyasszonyok amit éjjel 02:20-kor vetítenek a Duna World-ön pedig többet érdemelne ennél (vagy a másik, kora délelőtti időpontnál). Eltűnt taxis után nyomozó rendőrpáros (Garas Dezső, Pécsi Sándor) rájön a férfi egyszerű titkára: megrögzött házasságszédelgő, de hetedik menyasszonyával, helyesebben annak apjával emberére akadt, menekül is előle. Vádalkuja lényege hogy ha futni hagyják, elárulja mi kell a nőknek – ma már ezzel nem hatna meg senkit.

Hétfő? #LESZAROM™.
igazi kihívás – Kvíz: Vágod a tiniszlenget? – Okébúmer vagyok, LESZAROM.
Az internet sztárja lett az a munkavállaló, aki ezzel a három szóval mondott fel a főnökénél – Pedig egy is elég lett volna: LESZAROM.
Mbappé egyetlen szóval reagált a róla szóló pletykáraLÁSD FENTEBB Csak nem a Hanson dalának címével? LOL!!!
Egy brit férfi azzal a céllal indult földkörüli útra, hogy megtalálja a világ legrosszabb sloziját – ...így lesz belőle brit tudós, ha csak meg nem előzik az Ignobelben:
Macskakaki monitorozására is használnak már mesterséges intelligenciát: “Attól félt a tulaj, hogy macskájának székrekedése van. Ezért két évig dolgozott egy programon.”ÉDES FASZOM hogy ez se az AIDS vagy a COVID gyógyszerét kutatja...
Már ciki a tévénézés, de akkor mi az igazán menő a magyar fiataloknál? – A LESZARÁS Hülyítődoboz olvasása ^^
kvíz! – Adod a tiniszlenget, vagy offos nálad a téma?Voltmár, le is szartam.
Jeff Bezos kőkeményen dolgozik – a fenékizmainIDEJE VOLNA EGY COMING OUT-NAK LESZAROM, addig se Tolkient gyalázza.
 

KEDD, OKTÓBER 11.:
A TERMÉSZET TÖRVÉNYE...
0
...hogy már a nosztalgia sem a régi.

Talán érdemes:
Kezdjünk korán! Maxiplusz, a legnagyobb római után újabb Ókori hisztéria vár minket A léha rómaiak kalandjaival de már a Filmbox Premiumon és fél nyolckor. Néró császár (Craig Roberts) igyekszik túlélni anyja (Kim Cattrall) mesterkedéseit miközben a birodalom határait egy másik erős, kelta nő, Boudicca (Kate Nash) ostromolja. A Horrible Histories tévésorozatként indult, annak hangulatából nem sok mindent mentett át. Első rossz ötletként musicalt csináltak belőle, a másik az originál gárda lecserélése volt: semmi bajom az imént felsoroltakkal ahogy Nick Frosttal és Derek Jacobival sem de egyszerűen nem illenek ide. A pontot az i-re a szkript teszi fel ami a max. közepes saját poénok (pld. római számok) mellett a Brian életére épít. Egy órával később (20:30-kor) a blogba korábban beválogatott Avenue 5 érkezik a 2. évadához az HBO-n, meglátjuk maradt-e még benne szufla.

Ajánlott:
…mert ilyesmi is jut az M5-re kilenckor Romain Gary leghíresebb, Émile Ajar álnéven írt regényének 1977-es adaptációjával. Az Előttem az élet a maga korában nagyot ütött még akkor is ha a mai generációnak (tisztelet a kivételnek) Momóról nem ez vagy Michael Ende könyve ugrik be hanem az Internet-szörny. Foglaljuk össze a lényeget: a holokausztot túlélt, legősibb szakmából kiöregedett éjszakai pillangó, Madame Rosa (Simone Signoret jutalomjátéka) rosszlányok gyerekeinek tart fenn rendhagyó megőrzőt. Ide adják be Momót (Samy Ben-Youb) akivel kölcsönösen közel kerülnek egymáshoz, véd-, és dacszövetségüket még az “óvónéni” halála sem tudja felülírni. Ami a Kis herceg a fiatalabbaknak, olyasmi volt ez a kamaszoknak: ha megfelelő hangulatban találkozunk vele, katarzist nyújt, idősebb, cinikus fejjel akár közhelygyűjteménynek bélyegezhetnék (arab utcagyerek és aranyszívű, zsidó prosti barátsága). Signoret a férje, Yves Montand rosszallása ellenére vállalta el a szerepet, én azt mondom megérdemelte a díjakat, az meg csak természetes hogy Tolnay Klári is remekelt a szinkronnal.

Miért, eddig mi volt? rovat:
Lindsay Lohan felismerhetetlenné vált – Miért, eddig milyen volt?
Félbeszakadt a The Weeknd koncertje, mert az énekesnek elment a hangja - videó – Miért, eddig volt neki?
Jobbkezet kaphat Kim Dzsongun – Miért, eddig kétbalkezes volt? LOL!!!44!!
Mariah Carey és Jay-Z útjai végleg elváltak – Miért, Jay-Z eddig nem Beyoncéval kavart? o_O
Könnyen egy orwelli világba csöppenhetünk – Miért, nem abban élünk legalább két éve?
Jack White-nak nem sikerült megmentenie a rockzenét – Miért, próbálkozott vele? Nem is tudtam...
ingatlan – Luxuscikké váltak mostanra a nyaralók – Miért, eddig nem azok voltak?
Kiöregedett szuperhős lesz Sylvester Stallone – Miért, eddig mi volt?
Katonák ezrei lepték el Rio szegénynegyedeit: “Összeomlott a közbiztonság.” – Miért, volt ott eddig ilyesmi?
 

SZERDA, OKTÓBER 12.:
HADNAGYOT MONDÓK
0
Kamasznak lenni jó.

Talán érdemes:
Az M5-ön bő negyvenéves romantikázás fél tíz után öt perccel amit eredeti formájában már John Fowles is két befejezéssel írt meg, ezt bővítette Harold Pinter két idősíkra ahol csak a párocska ugyanaz (Meryl Streep és az itt még csak másodfilmes Jeremy Irons). A viktoriánus korabeli találkozás egy leendő vőlegény és a környék kirekesztett, A francia hadnagy szeretőjeként hírhedt asszonya között zajlik hogy már a XX. században, az ő love storyjukból készülő film forgatásán éledjenek fel újra az érzelmek. Pinter voltaképp továbbgondolta Fowles felvetését és azt feszegeti hogy melyik kor kegyesebb a különc kapcsolatokhoz. A Duna World-ön a tavaly elhunyt Törőcsik Mari 22:40-kor egy 1997-es, Shirley Jackson írásából készült kvázi-horrorban. A Hosszú alkony ofkorsz az elmúláson mélázik: a tevékeny főhősnő úgy lép át a túlvilágra hogy észre sem veszi. A néző tudja már miért tér vissza szülőföldjére ahogy a lepukkant Ikarusról is beugrik Kharón ladikja. Ugyanitt maradva 02:20-kor újfent jobb sorsra érdemes magyar alkotás, ezúttal James Kirkwood Jr. művéből ahol a KOLÉV rövidítés igazságosztó szervezetet takar, feloldása Komisznak lenni életveszélyes. Ezt az ars poeticát a gyakorlatba is átültetik a tagok – de vajon csínytevéseikkel nem alacsonyodnak le ők maguk is az általuk kipécézettek szintjére? Ha másért nem, Agárdy Gábor, Feleki Kamill, Kiss Manyi és Tábori Nóra kedvéért vegyük fel, meg azért is mert vannak még ROSSZ komisz gyerekek:

Demi Rose rovat:
Nem nehéz kitalálni – Vajon mit posztol Demi Rose, amikor beteg? És amikor előveszi édesanyja feszületét? – Mit, mit...a saját pucér testét:
merész szettek – Mellközpontú, minimalista steampunk jelmezben pózol Demi Rose a Burning ManenLESZA Harvey Weinstein likes this.
18+ Demi Rose Barbie szettje inkább egy felnőttfilmes jelmezre, mint a játékbabára emlékeztet – Lásd fentebb, amúgy lassan tényleg műfajt válthat:
Demi Rose kebleit éppen annyira fedi a pókháló, hogy még ne kelljen a 18-as karika: “A kebelcsoda cseppet sem az a szégyenlős fajta. Áttetsző felsője nem sokat bíz a fantáziára.”EZ NEKTEK “KEBELCSODA”? LOL Nem kell ide fantázia:
Demi Rose bugyi nélkül fotóztatta magát a tengerparton – Á, nála ez mindennapos:
Demi Rose-t teljesen meztelenre vetkőztette a nyári forróság – …de csak ha a SARIATANÁCS netes cenzúra engedi:
Demi Rose olyan sokat mutatott magából, hogy az Instagram bármikor letilthatja: A cérnavékony bugyi és a csupán láncokból álló “felső” szinte semmit nem hagy a képzeletre.”MADONNA LIKES THIS Jók ezek az önismétlő cikkek ^^
Ebben az apró tangában napozott Demi Rose: “Ibizán dobta le a textilt napozás közben, melynek a rajongói nagyon örültek.” – Van ám mellé okosság is:
Popsifilozófia – Demi Rose mélyenszántó gondolatokat tett közzé tangás feneke mellett – Tudjuk, mint Bebe Rexhánál: #BootyByGod, stb…
Demi Rose rafinált kivágású bikinijéből alul és felül is minden kilóg: “A modell büszkén pózol az intim testtáját is megvillantó almazöld bikiniben.”LESZA A távolban valahol felsír egy Soerii és Poolek :DDD


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 13.:
PLAYING THOSE MIND GAMES
0
A sakkramentumát!

Talán érdemes:
…vagy nem, mert sajnos a nyolckor és a Film4-en vetített Fogjunk kémet! csak idézi Hitch klasszikusát (Fogjunk tolvajt!), ez sima Hallmark-thriller. Újranyitó máltai hotelbe érkező újságírónő gyilkosság szemtanújaként akaratlanul is túl sokat tud, egyetlen esélye hogy megtalálja az őrá is vadászó tettest. Ugyanabban az időben Stefan Zweig-feldolgozás az HBO-n és miután a Vezércsel elhozta a sportág (?) reneszánszát talán a Sakknovella is megtalálja a közönségét. Dr. Josef Bartok (Oliver Masucci) elsősorban fejben játszik és nem örömből hanem magánzárkában ahol egyedüli társa egy sakk-könyv. “Nyaralását” a Gestapónak köszönheti akikkel nem volt hajlandó együttműködni, dühét és képzeletét a fekete-fehér kockákon zajló játszmákban éli ki. Ezek lassan a józan észt is háttérbe szorítják nála, mondjuk sok választása nincs ez meg a kegyetlen realitás között (amit Philipp Stölzl olykor elég brutálisan mutat be). Ugyanitt maradva tíz előtt öt perccel folytatódnak az aranyifjak sirámai A Föld peremén.

Kis hírek a nagyvilágból:
Vezető politikusok segítették az Ubert, amely a sofőrjei életével játszva terjeszkedett a világban: “Több mint százezer kiszivárgott belső üzenet fedte föl, hogyan lobbizott világszerte az Uber, amelynek vezetői úgy látták, csak jót tesz a cégnek, ha dühös taxisok összeverik a sofőreiket.” – Most aztán hű de meglepődtem. Ja nem.
Elajándékozza férje koporsóját egy skót nő, mert a férfi tovább él, mint reméltePEDIG LE IS ÜTHETTE VOLNA MINT A GYALOG GALOPPBAN Jól olvastam? “Tovább élt mint remélte”? Így születnek a skót viccek :DDD Eközben Indiában:
Másfél évig őrizte férje holttestét az otthonukban egy indiai nő, mert azt hitte, csak kómában van – Hogy is van az az idézet? “Anyám 30 évig kefélt egy hullával. Apának hívtam.”
sablonmentes – 40 ország 4 évesen: így járhatjuk a világot kisgyerekkel is! – ...eljutva akár Dél-Amerikába is, és ez a lehetőség minden bérből-fizetésből élő család előtt nyitva áll!4!!4 Ja nem.
A maffia segíti a járvány miatt bajba jutott családokat az olasz hatóságok szerint: “Az uzsoraellenes rendkívüli kormánybiztos a járványnál is veszélyesebbnek nevezte a szervezett bűnözés terjeszkedését.”Wait, a challenger appears:
Olyan korruptak a bíróságok, hogy az emberek inkább egy terrorszervezettől remélnek igazságot: “(...) Szomáliában egyre többen hagyatkoznak az as-Sabáb bíróságaira. A 2010-es évek egyik legvéresebb terrorcselekményét végrehajtó fegyveres csoport “bírái” a saríát és a helyi szokásjogot ötvözve járnak el, büntetéseik pedig a pénzbírságtól a halálos ítéletig terjednek.” – Lassan indulhatnak a választáson is mint a kartellek...ja hogy nincs ilyesmire szükségük.
Aki naphosszat rossz híreket olvas, az rettentő feszült lesz, a világot pedig veszélyes és sötét helynek fogja tartani: “Texasi tudósok erre a következtetésre jutottak.” – Hát még ha brit tudósok olvasnák a texasi-mexikói híreket!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés