2022. 10. 15.
Sárkányok, HAZA!4!! (okt. 15-16.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Sárkányok, HAZA!4!! (okt. 15-16.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 15.:
MOODY MODEST BLUES
0
Vitti fele KIRÁLYSÁGA szíve.

Talán érdemes:
A mai trónokharcás vérzivatarban hajlamosak vagyunk elfelejteni hogy volt mikor a Sárkányszív még értünk dobogott, ha csak félig is. 19:40-kor lesz alkalmunk erre emlékezni a Duna TV-n egy 1996-os fantasyvel amiben kóbor lovag (Dennis Quaid) köt szövetséget a tűzfújó Dracóval (angol hangja Sir Sean Connery, magyar hangja Sinkovits Imre) a Jó, a Rossz és a Csúf mintájára: rendszeresen megment tőle egy falut. Pedig azelőtt nem volt köztük ilyen nagy az összhang, a férfi eredetileg meg akarta ölni a mitikus lényt mert azt hitte, az ő szívének másik fele az oka az általa kiképzett herceg (David Thewlis) zsarnokká válásért. Dereng a bosszú ígérete csakhogy ha megöli a gonoszt, a jólelkű donor is meghal... Nagy ugrás: éjjel fél kettőkor újabb többet érdemlő magyar film a Duna World-ön Keleti Mártontól melyben Történelmi magánügyek közepette vész el a főhősnő (Ruttkai Éva) boldogsága. Hogy elválhasson bántalmazó férjétől ahhoz főnöke (hamis) vallomása szükséges is de mert a Nagy Testvérnek így is gyanús a dolog, újabb pártfogót keres. Vele kis ideig révbe ér de a politikai viharok újfent bezavarnak... Alig másfél órás társadalomkritika, mellékszerepekben is nagy nevekkel (Kibédi Ervin, Kiss Manyi, Raksányi Gellért, Temessy Hédi).

Ajánlottan kötelező:
A Dunán ritkán adott jóság fél tízkor amit a hatvanas években háttérbe szorított James Bond és Barbarella de azóta többszörösen is kiállta az idő vasfogának próbáját. Őfelsége titkolt ÜGYNÖK szélhámosnője, Modesty Blaise (Monica Vitti) visszautasíthatatlan ajánlatot kap az angol kormánytól egy gyémántszállítmányt megvédeni a rá pályázó übergonosztól (Dirk Bogarde). Blaise segítőjével (Terence Stamp) együtt el is vállalja a dolgot de mikor kiderül hogy átejtették és nem kapott szabad kezet, maga is piszkos játékba kezd. Nem Joseph Losey volt a legjobb választás a kultképregény adaptálására mert a kínálkozó poénokat alig csapja le (a humorérzék sosem volt erőssége) és Vittivel sem találta meg a közös nevezőt. Cserébe Bogarde fullba nyomja a gay camp-et parókástul-mindenestül és a mod itt a zenei stílust meg annak külsőségeit is jelenti. A ciki ruhák-díszletek és a cuki Monica Vitti ellenére Losey cinizmusa dominál (igaza is van, már ami a nagyhatalmak fair play-ét illeti). Kétórás időutazás ami végig nem veszi magát komolyan de ha már ügynökök, akkor lássuk hol tart most az egykori rivális:

Zene” és „film” rovat:
The James Bond Edition:
mozgókép @ !B – 60 éves a James Bond franchise – Épp ideje betiltani vagy átírni:
Teljesen újraértelmezik James Bond figuráját a következő filmben – Tehát már NEM James Bond lesz de a sónak mennie kell:
James Bond még hosszú évekig nem megy nyugdíjba, 2037-ig velünk maradhat: „Brit bulvárlapok értesülései szerint legalább 2037-ig gyártani fogják az újabb és újabb 007-es filmeket. Az is egyértelmű most már, hogy a soron következő epizódnak ki nem lesz a főszereplője.” – Hozzák vissza a korábbi Bondok valamelyikét! Ja nem:
Pierce Brosnan nem volt elájulva a legutóbbi James Bond-filmtől – Készülhet az eltörlésre ő is:
Gusztustalan” interjú miatt kell bocsánatot kérnie a James Bond sztárjának: „George Lazenby egy színpadi beszélgetés során engedte el magát.” – Követik a rendezők:
#metoo – Több színésznő is ronda dolgokat állít az új Bond-film rendezőjérőlÁllítás, de már ez is tényként van kezelve...meg ez is:
Nem lesz tejfölösszájú a következő James Bond – Akkor Gabourey Sidibének is van esélye...vagy nincs, mert:
Vilmos herceg lehet az új James Bond: „A producerek szerint a cambridge-i herceg tökéletes jelölt a 007-es ügynök szerepére.”És Meghan Markle már szart ér?! HÁT HOL ITT AZ EGYENLŐSÉG?!
Valaki 1,4 milliárd forintért megvette James Bond Aston Martinját: „A James Bond-jubileum jótékonysági árverésén csaknem hétmillió font gyűlt össze.” – Ha hétfő lenne, leszarnám…
kvíz!! – Rázva, nem keverve: mennyit tudsz a Bond filmekről? – Hát ezek után már inkább semmit, két sör rendel, rázás-keverés nélkül.


VASÁRNAP, OKTÓBER 16.:
DID NO CHART.
0
Pancserpolice: Nincs hazaút.

Talán érdemes:
Nyolckor az idei év egyik Covid-sújtotta blockbustere az HBO-n ami ráadásul PC-játék feldolgozás is. Sir Francis Drake távoli rokona (Tom Holland) és profi kalandor (Mark Wahlberg) indulnak az Aranyváros keresésére melynek hollétéről új infókat kaptak csakhogy a kincsre a Moncada-család örököse (Antonio Banderas) is igényt tart. Utánuk küld pár hitmant akiket egy Erős Nő vezet és vele jön be az Uncharted legnagyobb negatívuma merthogy Tati Gabrielle nem úgy néz ki mint aki bárkit is seperc alatt rendezne. Hogy ne csak szőrözzünk, a klasszikus adventure movie-k (Indiana Jones, A nemzet aranya) hangulatát így is visszahozzák nekünk. Egy órával később kilenckor történelmi magánügyek után Szerelmi bűnök de már Franciaországból és a Prime-on. Ebben Kristin Scott Thomas lesz az amerikai ételforgalmazó cég párizsi részlegének förtelmes főnöknője aki visszaél asszisztense (Ludivine Sagnier) naivitásával és tehetségével. Előbb maga aratja le a másik által megtermelt babérokat majd munkahelyi szeretőjén keresztül alázza meg, az utolsó csepp a pohárban a nyilvános megszégyenítés. Az áldozatból ekkor lesz leendő tettes aki megtervezi és végre is hajtja a tökéletes gyilkosságot aminek még a börtönbe vonulás is szerves része. A Love Crime volt Alain Corneau búcsúja mivel nem sokkal később elhunyt de még így sem nyugodhatott mert Brian De Palma Gyilkos vágyak címmel pár évvel később remake-elte (voltmár, le is húztam). Ugyanabban az időben (21:00) két világháború között játszódó dramedy-sorozat az HBO-n Nancy Mitford könyvéből, a Hajsza a szerelemért főtémája ofkorsz a házasság és az akkori társadalom elvárásai a nők felé, én Clint Mansell zenéje miatt fogok esélyt adni neki. Közben a Cinemax 2-őn jól induló de rövidségével (80 perc) is hamar kifulladó mágikus realista dráma fél kilenckor melyben egyedülálló kamaszlány igyekszik eltűnt fiútesója nyomára akadni a brazil-argentin határon. Ezalatt felfedezi másságát és megismerkedik az esőerdőt terrorizáló bestia legendájával is, innentől újabb célja van: Megölni a szörnyet. Mivel utóbbi a toxikus maszkulinitás megtestesítője így Agustina San Martín alkotása is elveszti vonzereje nagy részét de ha már Dél-Amerika, akkor:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Azonosították a Brazíliában meggyilkolt brit újságíró holttestét: „A másik holttest valószínűleg kollégájáé, aki szakértőként segítette a munkáját.” – Meglepődtem. Ja nem:
Újabb újságírót lőttek agyon Mexikóban: „A latin-amerikai ország a legveszélyesebb a sajtó munkatársainak.” – ...de csak mert nem négy gyerekkel és négy keréken minekmennekoda!44!!4!
magától jött – Külföld – Kilenc hónapos hajsza után kapták el a mexikói szépségkirálynőt, aki ellopott 650 millió forintnyi bort – Tárt karokkal várja BÁRMELYIK ALKESZ, ÉN IS a divatszakma.
Egy kisváros vezetését mészárolta le a drogkartell Nyugat-Mexikóban: „Mexikónak ezen a részén nem ritka az erőszak, de ez még a drogkartellektől is kirívóan brutális leszámolás volt. 18 halott.” – ...de a dobogó felső foka így is Brazíliáé:
Legalább húszan meghaltak egy riói favelában a rendőrség és egy banda közti lövöldözésben: „Ez volt az utóbbi idők egyik legvéresebb rajtaütése a brazil szegénynegyedekben.” – ...és hol van még a vége, bezzeg a teljes legalizálás tuti megoldana mindent:
Mi mérgezőbb az emberiség számára, a kokain, a szén vagy az olaj?” - kérdezte a kolumbiai elnök az ENSZ-ben: „Gustavo Petro a drogok elleni háború befejezését követelte egész Latin-Amerika nevében.”AHELYETT HOGY RÁVENNÉK AZ ILLETÉKESEKET AZ ESŐERDŐ-IRTÁS LEÁLLÍTÁSÁRA De vicces ezt az alatta levő hírrel együtt olvasni:
Megtalálták az eltűnt ügyvéd holttestét Ecuadorban: „A 34 éves María Belén Bernal tíz nappal korábban tűnt el, azután, hogy meglátogatta férjét a fővárosban.” – Szomorú hogy meghalt de ő legalább egy darabban maradt:
Egy férfi állítja, balesetben veszítette el a lábszárát, a rendőrség szerint fűrésszel vágta le: „Az új-mexikói rendőrség lezárta az ügyet.” – Hogyan? Levágták a maradék végtagjait is? LOL!!!

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés