2022. 10. 17.
A kijelölt: örökös. (okt. 17-18-19-20.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A kijelölt: örökös. (okt. 17-18-19-20.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 17.:
VIRÁGOK KÖZT…
0
cinkos aki mosónő.

Talán érdemes:
Kilenckor tízéves romantikázás a Filmcafén amit Vanessa Redgrave ad el a hozzám hasonló mozibubusoknak is. Miután séf férje Veronában sem tud elszabadulni a konyhától, az elhanyagolt feleség (Amanda Seyfried) csatlakozik a Júlia házánál hagyott leveleket megválaszoló “titkárnőkhöz”. Érdeklődését felcsigázza egy régi üzenet és úgy dönt, segít a feladónak (Redgrave) egykori címzett szívszerelme, Lorenzo Bartolini felkutatásában. Még az sem tántorítja el hogy hetvennégy embert hívnak így SPOILER a biztos befutó úgyis Franco Nero lesz aki a valóságban is a lead actress férje SPOILER VÉGE. A Levelek Júliának egyben Redgrave erejére is példa mivel úgy játszik hogy a néző semmit sem érez akkori tragédiájából, lánya, Natasha Richardson halálos sí-balesetéből. Éjfélkor ugyancsak Szerelem az étlapon de már a Film4 menüjén és kicsit gyorséttermibb stílusban: ételkonszern által megbízott nő próbál rávenni hagyományos összetevőkre esküsző özvegy szakácsot hogy nekik dolgozzon. Szerintem össze fog(nak) jönni, ha nem a kölcsönös vonzalom akkor a férfi anyagi gondokkal küzdő kajáldája miatt. A Duna World-ön továbbra is szezonja van a későre (02:20) dugott jóságoknak, ma a Gelléri Andor Endre írásaira épülő, harmincas években játszódó Vasvirág van soron. Az író egyik vesszőparipája a szegénysors és az abból való ki(nem) törés, itt az egyszeri mosónő Cink Vera (Törőcsik Mari) kerül válaszút elé: kövesse-e álmait (táncos karrier) főnöke (Várkonyi Zoltán) finanszírozásával vagy válassza a tisztes csóróságot valódi imádója (Avar István) oldalán? 1958-as de meglepően sokat mutat és mond ki, talán mert a múltat ostorozza (és mert a forgatásakor már túl voltunk 56-on) holott a nyomor az ötvenes években is jelen volt.

Rihanna? #LESZAROM.
Így néz ki egy dollármilliárdos mosolya – Tehetném az oligarchásba is de nem fogom mert kiről is van szó:
Rihanna is dollármilliárdos lett, egyben pedig a leggazdagabb énekesnő: “Miközben öt éve nem adott ki új albumot.” – Addig jó...mármint nekünk :DDD
Rihanna és A$AP Rocky nagyon szerelmesekHŰ DE NAGYON LESZAROM Hát igen, a szép kislányok szíve a rosszfiúkért dobog:
Első gyermekét hordja a szíve alatt Rihanna - így tudatta az örömhírt: “Most már biztos: az énekesnő és párja, A$AP Rocky, szülői örömök elé néznek.” – …amiknek így is a médiamunkások fognak örülni:
Rihanna nem bír magával: újra megmutatta a világnak a terhes pocakjátMOST Ő TERHES VAGY A POCAKJA? LOL Csak a baba miatt nem szarom le, meg azért is mert megteszik helyettem mások:
Az emberek már most nagyon unják Rihanna terhespocakját – Azonnal le kell SZARNI cserélni őket. Hogy mernek unatkozni?!
Rihanna letartóztatás miatt aggódhatott, ezért lemondta a babaváró bulit: “Az énekesnő megállás nélkül sírt, miután párját lecsukták egy lövöldözés miatt.”HÁT MÉG AKIKRE RÁLŐTT, AZOK MENNYIT SÍRHATTAK BRÜHÜHŰŰ hesstegbéelem, hogy merik meggátolni hogy egy békés lövöldözés után babaváró bulit tartson?! Pedig már minden készen áll:
szülés – Rihanna pazar körülmények között adna életet első gyermekének: “After partyval és spa kezelésekkel kedveskedik a vendégeknek.” – Hú, remélem lesz élő közvetítés is a szülőcsatornából mint a Kardashianoknál, a sztriptízműsor már megvan:
Rihanna hiányos öltözetben jelent meg saját babaváró bulijánLESZAROM Hát igen, a baba a lényeg!4!44!!!


KEDD, OKTÓBER 18.:
REGRETS, I'VE HAD A FEW...
0
Átmegy-e a teszten?

Talán érdemes:
Rég volt már zene de most összeköthetjük a kellemest a HASZNOSSAL még kellemesebbel, a muzsikát a filmmel merthogy az m2 / Petőfi TV-n a hozzánk lassan hazajáró Chrysta Bell lesz a Kulisszák mögött vendége. Az apropót természetesen Az A38 hajón tartott koncertje adja, mi pedig remélhetőleg közelebbről megismerhetjük David Lynch múzsáját. Azt se felejtsük hogy már kapcsolatuk előtt volt valaki, lásd korábbi közreműködéseit a King Crimson, Donovan vagy a country-legenda Willie Nelson lemezein. Muzsikánál maradva a Filmbox Plus-on MC Hammeresen elkeresztelt komolykodás éjfél után öt perccel amit én a magyar vonatkozás (David M. Balogh dala) miatt válogattam be. Négy nő, négy sztori, a közös kérés (Ne menj el mellettem) az életnek szól amiről mind úgy érzik, cserben hagyta őket vagy legalábbis nem használták ki rendesen. Igen, a jó öreg FOMÓs-megbánós téma miszerint jobb megbánni azt amit megtettünk mint azt amit nem. Hallgassunk a falvédő-bölcsekre: amíg az ember életben van és végzi a melóját addig nem mondhatja hogy csak úgy letelt az idő, és addig ott van a remény is a változtatásra.

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
Alig tették a helyére, máris megdobálták tojással a Margaret Thatcher-szobrot: “Korábban a Facebookon tizenháromezren tervezték, hogy megdobálják a volt miniszterelnök szülővárosában állított szobrot.” – Az a baj hogy valódi, értékes műalkotásokat is elért ez az agybaj:
Tortával dobta meg a Mona Lisát egy nőnek öltözött férfi: “És még rózsákat is hajigált mielőtt kivezették a múzeumból.” – Pedig fel is gyújthatta volna.
művészet – Ezért csalódás többeknek Leonardo da Vinci világhírű festménye – Majd a klímaaktivisták izgalmassá teszik:
Majdnem tönkretették a híres festményt, letartóztattak két aktivistát: “Az ausztrál aktivisták sajátos módot találtak a tiltakozásra.” – Az a baj hogy TOVÁBBMENNEK a hülyeség ragadós:
Klímaaktivisták paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh Napraforgóit: “Jobban védünk egy festményt, mint a bolygónkat? - kérdezték az aktivisták.”Wait, a challenger appears:
Székletet öntöttek a százévesen elhunyt veterán emlékművére: “A korábbi orvostanhallgató, Maddie Budd szerint emberi ürülékből és vizeletből álló folyadékot öntött a brit hadsereg volt tisztjének  (…) szobrára. (…) A „Captain Tom”, vagyis Tom százados néven ismert Moore (…) 2020-ban arra tett fogadalmat, hogy századik születésnapja előtt százszor körbesétálja házának kertjét. Ezzel párhuzamosan adománygyűjtésre buzdított, végül közel 33 millió fontot sikerült összegyűjteni az állami egészségügyi szolgálat, az NHS számára a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére. (…) Budd szerint akárhányszor felszáll egy magánrepülő az Egyesült Királyságban, egy vödör ürüléket és vért öntenek mindenre, amit Captain Tom képviselt.” – Fordított érvelés és kontraproduktivitás level over 9000. Hát igen, Leo DiCaprio vagy valamelyik celeb gépét nehezebb lett volna szarral leönteni :SSS


SZERDA, OKTÓBER 19.:
EL CAMINO KAMINSKI
0
Never say never.

Talán érdemes:
A mai nap is az utazásoké lesz, fél kilenckor másfélórás de így is lassú iráni drámázással kezdünk a Cinemax 2-őn. Mivel Panah Panahi nem magyaráz meg semmit, rám hárul az Útra fel zanzásítása: az autóban összezárt család négy tagja közül a legidősebb fiú az aki elkövetett valami rosszat (pontosan nem tudjuk mit) és miatta igyekeznek a határhoz. Közben kitörnek az eltemetett sérelmek a szintén jelenlevő apa-anya felé, random dolgok történnek (pld. elütnek és magukkal visznek egy bringást) de így is a legkisebb gyerek (meg a kutya) lopja el a show-t. Utána 21:35-kor hétéves art movie az M5-ön Geraldine Chaplin mellékeskedésével, ismét régi szerelmek nyomában. Anyagias műkritikus (Daniel Brühl) road tripre és arra alapozott interjúra veszi rá az idős és vaksággal küzdő (fiktív) festőt, Manuel Kaminskit (Jesper Christensen). Arra számít hogy útitársa halálával az ő könyve is bestseller lesz és ugyan mi generálná jobban az olvasottságot mint eposzi love story az elmúlás árnyékában? Az utazás célja tehát Therese (Chaplin) felkutatása azonban Kaminskibe a kelleténél több kraft szorult SPOILER és a reunion sem úgy alakul ahogy tervezte mert a nő számára a festő csak múló szenvedély volt SPOILER VÉGE. Más. Úgy tűnik imáim meghallgatásra találtak, a Duna World valamivel korábban, 22:35-kor vetíti Mészáros Márta 1980-as opusát. Ebben gazdag nő (Monori Lili) adja áldását általa valamelyest kitartott katona párja (Jan Nowicki, magyar hangja Oszter Sándor) házasságtörésére a zsidó származású, nincstelen Irénnel (Isabelle Huppert, magyar hangja Kútvölgyi Erzsébet). Az ok? A születendő gyerekkel az utolsó akadály is elhárul Örökségük elől, azaz csak hárulna ha a férj nem szeretne bele a béranyába. Mivel a negyvenes évek közepén járunk így borítékolható a nemtelen bosszú… Érdekességként megemlítendő Méhes Marietta (Trabant, Eszkimó asszony, emigráció) és Szakácsi Sándor feltűnése valamint hogy bemutatója évében Arany Pálmára jelölték (de a többségnek így is Hernádi Judit betétdala ugrik majd be róla).

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Vilmos hercegbe is szerelmes volt Meghan Markle?: “Feltételezések, pletykák, meg “biztos” források szerint. Mindenki annyit hisz el belőle, amennyit akar.” – Lehet hogy arra tippelt ő lesz az új James Bond…
Se híre, se hamva Harry herceg leleplező könyvének – Addig jó...nekünk, bár írnak helyette mások:
Leleplező könyv készült Meghan Markle-ről, kitálaltak a volt alkalmazottak: “Nárcisztikus szociopatának nevezték őt.” – Nem is értem miért mondanak ilyeneket…ja de:
Meghan Markle beleszállt az Így jártam anyátokkalba a nők ábrázolása miatt: “Ő maga is játszott tévésorozatban, abban vélhetően nem hangzottak el ilyenek.” – Bizony, ő már akkor feminista volt… :ásít:
Ledöntheti-e Meghan Markle szobrát egy könyv? – Nem, ő maga fogja:
Meghan Markle Nelson Mandela kiszabadulásához hasonlította az esküvőjét, a dél-afrikaiak kiborultak: “Nelson Mandela unokája kikérte magának, hogy egyenlőségjelet lehetne tenni a közé, hogy a nagyapja 27 év börtön után kiszabadult, és a közé, hogy Meghan Markle hozzáment egy "fehér herceghez".” – Eh, mi a nagyapja harmincéves fogsága egy privilegizált színésznő meg a pasija aranykalickás szenvedéséhez képest:
Meghan Markle szerint Harry herceg megszenvedte az apjával való harcot: “A brit királyi család nem értette, hogy a hercegné miért nem találkozik az apjával, hogy leállítsa a lejáratási kampányát.” – Én sem értem, meg azt sem hogy akkor most miért rinyál:
Meghan hercegné: Komoly erőfeszítésembe kerül megbocsátani: “Nemcsak a saját családjának, de a brit királyi családnak is.”DE HÁT MÁR NEM HERCEGNÉ, VAGY MÉGIS? Jaj basszus maradj már csöndben és húzz vissza a nemkirályi nemluxus nempalotádba!!!!


CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 20.:
RIADÓ: ITT A BULIADÓ!
0
Harlemi ÉJSZAKÁK vonat-utak.

Talán érdemes:
Mára megint csak két dolog jut, előbb nyolckor az HBO-n Santiago Segura a Csak egy apa van után újra rémrendes AMERIKAI spanyol faterként. A betegségektől rettegő hapsinak el kellene intéznie hogy hét rosszcsont kölyök (köztük a fia) sínen legyen a nyári táborba, a dolog fele sikerül is, csakhogy lemarad a szerelvényről. Dolgát a vele egy cipőben járó, ám tőle eléggé különböző nagyapa (Leo Harlem) sem könnyíti meg túlzott lazaságával. A Mindenki a vonatra! nyilván nem ugyanazoknak készült akiknek a Torrente de attól még jó látni Segurát (és a lányát, Sirenát is). Fél kilenckor újra apa-nagyapa között ingázó gyerek a Cinemax 2-őn de a helyszín a néhai Holland Antillák. A Buladó hősnője kiskamasz lányként rendőr apja és idős, szellemekkel suttogó nagyapja közül először az utóbbit választja de végül a gyász fényében megtanulja értékelni a racionalitást. Mi csak nyerünk az ügyön mert ebben is bőven lesz mágikus realizmus!

Star Wars rovat:
extrém – A Star Wars inspirált egy új, gyűjtői órakollekciótWait, a challenger appears:
Közel kétmillió forintot kell kipengetni egy Star Wars-italért a Disney luxushajóján – Ezt is tehettem volna az oligarchásba meg a jachtosba is. De tényleg, kétmillió forint egy pohár piáért? Hát ha jól beosztom, abból egész évben garantált a másállapot!
Más lesz, mint a többi: itt az új Star Wars-sorozat előzeteseMAGYARUL: ugyanolyan szar mint az eddigiek.
cinematrix – Végre ez az új sorozat kirángatta a Star Warst a pöcegödörből: “A hardcore rajongóknak egy rossz szavuk sem lehet.” – Lásd fentebb.
parallaxis – Star Wars: Skywalker kora: “Egy korszak zárult le a Star Wars trilógia harmadik részében, melyet a kritikusok gyűlölnek.” – Gyűlölik, de korszakalkotó. Értem, vagyis nem, de sebaj, van másik:
Még a harmadikat sem láttuk, de már készül a The Mandalorian negyedik évadaGina Carano likes this. Ja ő már nem.
Hayden Christensen vevő lenne egy Darth Vaderre fókuszáló sorozatra – Felkészül Jar Jar!!!
STREAM – Milyen sorrendben nézzük ezt a ménkű sok Star Wars-filmet és -sorozatot? – Kezdjétek a Holiday Speciallel, attól kisimul az EKG-tok :DDD
Han Solo sugárpisztolya félmillió dollárért kelhet el egy aukción – Aki megveszi SZARJA LE HELYETTEM IS mondja már el hogy ki lőtt előbb, addig is

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés