2022. 10. 22.
Hairy Potter az Aranyvárosban (okt. 22-23.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hairy Potter az Aranyvárosban (okt. 22-23.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 22.:
ÁROK ÉS HUZAMOK
0
Hey, Mr. Tabourin-man!

Talán érdemes:
Kezdjünk korán! A Dunán régi típusú belga-francia bohóság 19:40-kor, Benoit Poelvoorde főszereplésével. Raoul Taburin egy kisváros bicikliguruja, enyhe fogyatékossággal: felnőve sem bírta elengedni a segédkerekeket. Ezt ügyesen leplezi ám dolgát nehezíti mikor közéjük költözik a fotós, Hervé (Edouard Baer, a figurát talán a hazánk fia fényképész ihlette). Ő mindenkit a rá jellemző helyzetben akar megörökíteni, így Raoult is akivel közben összebarátkozott és akit még senki sem látott rendesen bringázni. Pierre Godeau idilli miliőt kreál Jacques Tati legjobb hagyományait követve, emlékeztetve a pörgős városiakat a vidék ráérős tempójára. Ennél csak az kellemesebb meglepetés hogy képregény-adaptációval van dolgunk, bár Jean-Jacques Sempé területe sosem a szuperistenes marhaság volt. Kereken nyolckor Pedro Almodóvar tavalyi alkotása az HBO-n, a tőle megszokott témákkal és arcokkal (Penélope Cruz, Rossy de Palma). A Párhuzamos anyák idősebbike, Janis (Cruz) korából adódóan tapasztaltabb, ő támogatja a nála jóval fiatalabbat (Milena Smit). Ami közös bennük az a szingliség, hogy egyikük sem kalkulálta be a teherbe esést és hogy mindketten meg akarják tartani a babát. Janis gyerekének apja nős barátja akivel egy spanyol polgárháborús tömegsír feltárásakor jött össze (itt nyugszik elvileg a nő nagyapja is), Ana helyzete kicsit egyszerűbb (halmozottan hátrányos háttér). A Madres paralelas fiktív filmplakátként kezdte a Megtört ölelésekben és öröm újra formában látni a spanyol direktort a Fájdalom és dicsőség fárasztó öncélúsága után. Történelmi traumák, összeérő sorsok, anyaság és persze másság – Almodóvart hetven fölött sem szabad leírni. Féléjfél előtt tíz perccel megint II. VH idején játszódó magyar darab, megint összetéveszthető címmel (Bizalom) de már az M5-ön, Szabó Istvántól. Férje (Balázsovits Lajos) mozgalmi tevékenysége miatt a feleség (Bánsági Ildikó) egy erdélyi férfi (Andorai Péter) mellett lel menedékre akinek ugyancsak van már valakije (a nemrég szülinapos Halász Judit). Az ideiglenes kényszerkapcsolatból úgy lesz szerelem nem tudják a másik valódi nevét, ez aztán ironikus módon pont a béke beköszöntével üt vissza mikor az álnevek feleslegessé válnak, őket pedig elsodorták egymástól az események, de nem tudják kit keressenek.

A seksz, a szipu rovat:
The Bikini Edition:
Nyári kilátások – Nagyon úgy néz ki, hogy a divatnők fürdőruhája idén be fog vágni – Bezzeg a haladó Távol-Keleten nem fog bevágni a tanga:
arckini – Ezért strandolnak „símaszkban” a kínai nőkBURKINI WHEN? LOL Biztos nem akarják hogy balra húzzák őket az élet tinderén.
Offline – Most akkor a 90 kilós nők ne hordjanak bikinit?: „És tök oké beszólni nekik, ha mégis megteszik? Vagy rövidgatyát vesznek? Twitterháború.”First world problem, bárhogy igyekeznek Szent Üggyé nemesíteni:
Életmód – A nyár mindenkié – pocakosan, hurkásan, narancsbőrösen is jogod van élvezni!: „Ezt hirdeti a body positivity mozgalom, amit gyakran ér az a vád, hogy elhízásra ösztönöz. Pedig ennél sokkal fontosabb üzenete van: nem az egészségtelen életmódra ad ürügyet, hanem az egészséges testkép fontosságát, a saját testünk elfogadását hangsúlyozza – nemcsak nőknek.” – ...és ahogy az agendáknál általában, a cél itt is szentesíti a tisztességtelen eszközöket:
Engedély nélkül használták fel és manipulálták több nő képét a spanyol esélyegyenlőségi minisztérium plakátkampányában: „Volt, akinek a lábprotézisét tüntették el a képről, másnak pedig több melle lett, mint ahány igazából van.” – Hé, hát az pont jó dolog, a Total Recall hárommellű csaja rá a példa!
Falatnyi bikiniben fotózták az amerikai topmodellt: „Joy Corrigan Victoria's Secret modell, egykori Playmate.” – Az a baj hogy nem csak felnőtteket tárgyiasítanak:
TEJBEN-VAJBAN – Botrányt keltettek a bikinis kislányok: „A fürdőruha márka jó ötletnek tartotta gyerek modellek bevonását. Egyesek szerint az eset már gyermekbántalmázasnak számít.” – Egyetértek, és akkor ennyit a testpozitív nyármindenkié-mozgalmakról :SSS
 

VASÁRNAP, OKTÓBER 23.:
SANDRA BULLOCK RÁNCA

0
Melyik út vezet BUDÁRA Akatorba?

Ünnepi rovat:
A mai nap természetesen elsősorban ’56-ról szól amivel (az ismétlések kiszórása után) két talánérdemesség foglalkozik. A Dunán a forradalomban tevékenyen részt vevők idézik meg a múltat 21:40-kor, a Memory Project 1956-2021 keretein belül, legyen szó hétköznapi hősökről, közemberekről vagy a menekülteket külföldön segítőkről. Valamivel később, éjjel tizenegykor és az M5-ön jön a Látlelet az akkori egyik legleterheltebb kórházról a Tétényi-1956-tal (a szomorú dobogó első helyezettje a Péterfy volt).

Talán érdemes:
A retekklubbon az idei év hazai nagy dobása este tízkor. Deák Kristóf (az Oscar-díjas Mindenki rendezője) egészestés debütálása emlékállítás egy családtagnak és művészi elégtétel az őt átverőkön. Hétköznapi irodai alkalmazott (Blahó Gergely) nagyapja (Jordán Tamás) manapság „divatos” csalás áldozata lesz, Az unoka pedig úgy véli hogy ha mást nem is de az óráját visszaszerzi a bűnözőktől, akár úgy is mint brúszvili a Ponyvaregényben. Eme szándékában a rendőrség közönye csak megerősíti ahogy a korábbi áldozatokkal való találkozás is akik önjelölt igazságosztó kommandót hoztak létre. Igazából ők, a gyerekkorunkból ismerős színészek (Hámori Ildikó, Tordai Teri, Mikó István és a többiek) miatt érdemes megnézni mert Deák a kétórás játékidő alatt többször is irányt vált. A főcsapás fekete komédia ami hol aktuális problémát boncolgat hol meg az önbíráskodás veszélyeire figyelmeztet de legalább megpróbál beszélni az agyonhallgatott unokázós csalásról. A főműsor nyolckor érkezik az HBO-ra Sandra Bullockkal mint kalandregény-íróval, Lőrincz L. László nyugati és női kiadásával. Könyveinek az egzotikus helyszínek melletti fő vonzereje az állandó szépfiú (Channing Tatum) aki a promóciós turnékból is kiveszi a részét és ahogy minden hírességnek, nekik is megvannak a fanatikusaik. Közülük kiemelkedik az a dúsgazdag őrült (Daniel Radcliffe) aki elhitte hogy Az elveszett város melyről a legutóbbi kötetben olvasott, létezik, el is rabolja a szerzőt. Bullocknak jól áll a komika karakter, Brad Pitt remekel de a Lost City ezzel együtt csak az újszülötteknek lesz új vicc, a Nagy Öregek még emlékezhetnek a Smaragd románcára. Pozitívum hogy nem erőltették a feminista vonalat, inkább az elkényeztetett modell személyiségfejlődésére-világmegmentésére tették át a hangsúlyt.

Zene” és „film” rovat:
The JOHNNY DEPP Amber Heard Edition:
Nem fognak örülni a Johnny Depp-rajongók: kutatás bizonyítja, hogy Amber Heard arca a legszebb a világonDE CSAK MÍG LE NEM SZAROM Olvassuk tovább: „Komoly arculcsapás ez a színész támogatóinak.” – Írhatnátok az igaztalan vádakról de azzal ugye nem lehetne „arcul csapni” Johnny-t meg a rajongóit, ahogy ezzel sem:
Amber Heard nem tudja kifizetni a Johnny Deppnek járó tízmillió dollárt – Majd az új per után neki fognak perkálni:
depp és heard – Egy csaló esküdt hozhat új fordulatot Johnny Depp és Amber Heard ügyében – ...és ez egészen addig így fog menni míg nem Heard nyer.
depp és heard – Mozi – Mit adott nekünk Amber Heard? – Minimum egy filmet Depp-ről:
Már el is készült az első film Johnny Depp és Amber Heard peréről: „Alig négy hónappal az ítélethirdetés után érkezik is az első játékfilm, de egy dokumentumsorozat is debütál napokon belül.”Év filmje, szerintem legyen belőle videojáték is.
Amber Heard Európába menekült, a nevét sem meri használni – ...és úgy fél hogy nem is nyilatkozik senkinek. Ja dehogynem:
Amber Heard bevallotta, még mindig szereti Johnny Deppet: „Nem vagyok jó áldozat” – ismerte be a színésznő.” Basszus LEGYEN MÁR VÉGE dugjanak már egyet és legyen szent a béke!
Amber Heard különösen durva internetes zaklatás áldozata lett a rágalmazási per során: „Egy új tanulmány kimutatta, hogy Amber Heard és a rajongói súlyos internetes zaklatásnak voltak kitéve a Johnny Depp elleni rágalmazási per során. (...) A Bot Sentinel nevű pártatlan weboldal, amely mesterséges intelligencia segítségével követi nyomon a téves információkat és a célzott zaklatást, hétfőn jelentést adott ki a per során az Amber Heradöt ért twitteres támadások vizsgálatának alapján (...).”ÉDES FASZOM, ha ezt az energiát a Covid, az AIDS vagy a rák elleni küzdelemre, netán alternatív energiahordozók kifejlesztésére használták volna... A weboldal „pártatlanságára” meg csak ennyit:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés