2022. 10. 24.
The Great Valpacino (okt. 24-25-26-27.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
The Great Valpacino (okt. 24-25-26-27.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 24.:
NÉZZ VISSZA AGYAGGAL!
0
Mettdémon fele fala.

Talán érdemes:
A Mozi+-on 2016-os kínai akciózás kilenckor melyben nyugati utazó (Matt Damon) és segítője (Pedro Pascal) kutatja egy sötét ANYAG por titkát A Nagy Falon túl. A katonaság persze nem lelkesedik az ilyesmikért, el is fogják őket de fegyverforgatásukkal hamar kivívják a tiszteletet. Erre, mármint a harci tudományra szükség is lesz mivel az említett építményt CGI-sárkányok veszik ostrom alá, nekik pedig el kel dönteniük hogy részt vállalnak-e a honvédő háborúban vagy a rejtélyes cuccot keresgélik egy másik utazóval (Willem Dafoe). A Great Wallt egyszerre szánták lokális és globális piacra (lásd a stáblistát) és bár nem bukott akkorát de így se robbantott a pénztáraknál. A kritikusok utálata annak szólhatott hogy Damon a Manchester By The Sea helyett vállalta be ezt de igazából semmivel sem rosszabb mint az amcsi popcorn-marhaságok (igaz, nem is jobb náluk). Ugyanabban az időben Antonio Banderas merészkedik veszélyes kölykök közé a Viasat3-on hogy szó szerint megtáncoltassa őket merthogy koreográfust alakít. A gettó gyermekeit végül a hip-hoppal nyeri meg magának, ezt keverik az elvileg oktatandó klasszikus mozdulatokkal. Win-win szitu: a fiatalok megtanulják milyen amikor Vezet a ritmus, tanárukra meg szélesebb körben felfigyelnek versenybe való bejutásukkor. A sokadik variáns a valóságalapú, problémás gyerek-úttörő tanár felállásra amit Banderas ment meg a műfaj csapdáitól (az igazi Pierre Dulaine a zsűritagok között fog cameózni). A Duna World-re menetrendszerűen későn (02:20-kor) érkező magyar filmek sorát most a negyvenes évekbeli Egy asszony visszanéz folytatja, örökzöld témával. Feltörekvő actress (Tasnády-Fekete Mária) az Ember tragédiája közös munkálatai alatt köteleződik el rámenős kollégája (Jávor Pál) mellett. Döntését stílszerűen Karácsonykor közli karmester férjével (Somlay Artúr) akire lányukat bízza míg ők Párizs érintésével mennek Halivúdba. Mivel itt csak a nőre kíváncsiak így haza kell térniük Magyarországra ahol közben meghalt az elhagyott férj. Egyedül a házasságot szétrobbantó színész a “régi” mert rá most az azóta felcseperedett lány (Zsilley Margit) tekint úgy ahogy anno az anyja…

Hétfő? #LESZAROM.
The Ferrari Edition:
Klímaaktivisták odaragasztották magukat az autókiállítás padlójához – rájuk kapcsolták a villanyt, a fűtést – Nem kapcsolták, hanem lekapcsolták, mert: “Se fűtés, se világítás, se ételrendelés nem lehetett az éjszaka.” – …és ez még csak a Volkswagen szalon, képzeljük mi lesz a Ferrarinál:
Ezúttal Ferrarikhoz ragasztották oda magukat a klímaaktivisták – Remélem türelmesek:
1 millió fontos Ferrari porosodik Dubajban: “A brit tulajdonos otthagyta a homokban.” – Lehet csak kivárja amíg LESZAROM használhatja, mert:
A Ferrari gyárt olyan, egymilliárd forintba kerülő autót, amit a tulajdonosa nem akkor használ, amikor akar – Én viszont akkor SZAROM LE amikor csak akarom, főleg így:
Ehhez a Ferrarihoz nem elég piszok gazdagnak lenni – ...kell hozzá a LESZAROM mikropénisz is :DDD
Este a Földre zuhan a műholdak Ferrarija: “A tonnás szerkezet nagy része megsemmisül a légkörben, néhány darab leesik. Nem kell félni.”…nem fog fájni. Nem tudom hol hallottam ezt, de LESZAROM.
Eladó a Miami Vice Ferrarija: “Most bárki beülhet Don Johnson helyére.” – Ha ezt is átfestették mint a Tábornokot akkor LESZAROM.
Megjött végre a várt arab sportautó: “Árából kijönne két LaFerrari, de ez még annál is sokkal ritkább. Gyártója elhessegeti az érdeklődőket, a Hypersportot ugyanis az araboknak szánják.”ÉBERSÉG EGYENLŐSÉG!!!, elvtársak, mi ez a kirekesztés?! Inkább a gyártásra tessenek odafigyelni mielőtt a selejt megbosszulja magát:
Több mint 23 ezer Ferrarit hívnak vissza lehetséges fékhiba miatt – Pedig csak egyet kellett volna:
Rendeltetésszerű használat közben összetörték a Ferrarit, amiből egy van a világon – Akkor neki ez volt elrendelve ^^


KEDD, OKTÓBER 25.:
RONDAVŰ
0
Mexican stand OFF up.

Talán érdemes:
Tízkor külföldön is több néven (The Cult, Fatal Following, My Daughter's Double Life) futó Lifetime-thriller a Film4-en ami a gyártótól váratlant húz hitchockos befejezésével. Kontrollmániás anya jön rá hogy tőle elszökött lánya kisvárosi Szektába zárva élt és innen is tűnt el. Keresése nem vezet eredményre, a hivatalos magyarázatot (vízbefulladás) nem fogadja el, a végén a plot twistet főleg megszállott mozi-őrültek fogják értékelni. Ezért (és Alivea Disney-ért) még a néhol amatőr színvonalat is megbocsátjuk. Éles váltás: 23:35-kor természetfeletti-mentes mexikói horror a Cinemaxon ami játszódhatna bárhol mert Tinderen taroló, valódi személyiségüket álcázó őrültek mindenütt vannak. Eduardóról (Antonio Alcantara) sem gyanít semmit a vele online megismerkedő Lili (Helena Puig) mikor a késését rablással magyarázza, arrafelé az ilyesmik sűrűn előfordulnak. Hogy nem szokványos Randevúra érkezett az akkor esik le neki mikor véletlenül megtalálja a hapsi állítólag ellopott telefonját, és ez még csak a kezdet… Pablo Olmos Arrayales anti-rom.kom.-ja tervezésekor a technikai bravúrok (egyjelenetes, vágás nélküli 105 perc) mellett a forgatókönyvre is odafigyelhetett volna SPOILER mert olyan még Mexikóban sincs hogy emberrablók random figurákat engednek be a házba ahol áldozatok vannak szem előtt SPOILER VÉGE.

Tinderkert rovat:
Összematcheltek Tinderen, majd több mint 6000 kilométert utazott, hogy találkozzon kiszemeltjével – Csak aztán nehogy más okból ragadjon tartósan nála:
koronavírus-járvány – Vakrandiról közös karanténba került két fiatal: “A férfi otthonában randevúztak, ám időközben kötelező karantént rendeltek el a hatóságok.” – Lakva ismerszik meg az ember...vagy nem, mert:
Erósz halála után csak a Tinder és a pornó marad, így fulladunk bele saját magunkba – …és ez akkora felfedezés hogy többször, több helyen is le kell hozni:
Így juttattuk válságba a szerelmet: “Miért tűnik el a világból a vágy, a sóvárgás? Ugyanazért, amiért a versek is. A teljesítményalapú, digitalizált fogyasztói társadalom kiirtja az erotika írmagját is, száműzi a képletből a Másikat, csak a nárcisztikus Én marad a gödör alján. A sztárfilozófus Byung-Chul Han először tartott előadást Budapesten.” – Előbb létrehoztok egy teljesen fals világot fals elvárásokkal aztán meg sírtok vagy sekszért gyilkoló magányos férfiakról fantáziáltok…
Egy anyuka elfelejtette beállítani Tinderen a korhatárt, most 23 évvel fiatalabb párja lett – Hát igen, vannak ilyen véletlenek:
Bingózással zárult egy srác Tinder-randija, miután kiderült, 25 éves képekkel cserkészte be egy nyugdíjas néni – Biztosan működne fordítva is!!! Ja nem:
egyedülálló szülők – Egyedülálló apa ismerkedne: de miért olyan nehéz párt találni? – Röviden? Azért mert férfi vagy, gyerekkel.
Furcsa módját választotta a netes párkeresésnek ez a férfi – Á, mi ebben is “jobban” teljesítünk:
udvarlás – Agárdi Szilvire a wc-ről írt egy férfi, hogy udvaroljon neki – Remélem fotót semmiről nem küldött :SSSS
 

SZERDA, OKTÓBER 26.:
TRULY HIS BROTHER’S KEEPER!
0
Will the real SLIM SHADY gangsters please stand up?

Talán érdemes:
Fél kilenckor drámázás a Cinemax 2-őn és a Testvérem őrzője a mai Törökország helyzetét vetíti ki egy kurdoknak fenntartott bentlakásos iskola közösségére, azon belül is két barátra. Egyikük betegségekor társa mindent megpróbál hogy megértesse állapota súlyosságát a felnőttekkel de azok későn kapcsolnak: mikor bevinnék a kórházba, a leesett hó miatt nem mehetnek sehova. A bezártság végül eszkalálja az addig forrongó indulatokat… Más. A Született gengszterekre még csak hivatkoztam de ma kilenckor végre leadja a Viasat3, ebben Al Pacino lesz a majd’ 30 év után szabaduló rosszfiú, Val. Hosszú nyaralásának oka hogy nem jártatta a száját, jutalma laza kocsmatúra haverja (Christopher Walken) társaságában amire a banda egykori sofőrjét (Alan Arkin) is meghívják. Túl szép ez az este hogy igaz legyen és tényleg: a vendéglátás mögött hasonló felállás sejlik fel mint az Erőszakikban mert a nagyfőnök Valt okolja rablás közben elhunyt fia haláláért és elégtételt akar. A Stand Up Guys igazi jutalomjáték a triász számára akik bizonyítják hogy öreg ember nem vén szivar. Az HBO-n 22:55-kor kezdett Ezek a fiataloknak semmi köze hazai névrokonához, annál több a Joy Divisionhöz és a Trainspottinghoz. Utóbbihoz (a drogozás mellett) azért is mérhető mert bár a helyszín Írország, de ez is könyvből készült (amit Rob Doyle írt). Here Are the Young Men, itt vannak a fiatalok, vállukon a Zélet SÓJA súlya ami 2003-ban sem könnyebb mint a dal írásakor volt és amit csak módosult tudatállapotban lehet átvészelni. Erre (mármint a mulandóságra) egy baleset emlékezteti a srácokat amit a maguk eszközeivel igyekeznek feldolgozni, a közös pont az önpusztítás. A kábszer mellett a destruktív viselkedés is megjelenik és ez az ami tudatra ébreszti Matthew-t (Dean-Charles Chapman) aki csapatuk egye szélsőségesebb vezetője (Finn Cole) és se vele-se nélküle barátnője (Anya Taylor-Joy) közül az utóbbi felé mozdul el.

Tetoválós rovat:
Kínaiul tetováltatta magára barátnője nevét – nem sikerült – Járhatott volna rosszabbul is:
ciki – Nagyon “spiri” akart lenni, de kiderült: egy hűtőszekrény emblémáját tetováltatta magára egy lány: “Egy igazán különleges tetkót akart.” – Végül is összejött neki.
Elkészült a tetoválás, ami fájdalommentes, és tetoválógép sem kell hozzá – De akkor mitől tetoválás? Pont a lényeg vész ki belőle, a fájdalom és hogy rejtegetni kell:
Az ajka belső oldalára akart tetoválást a svéd nő, de kívülre varrták fel neki – Örüljön hogy nem az ajkát varrták kívülre :DDD
Ő Nagy-Britannia legtetováltabb embere, mégis szégyellik a munkahelyén – Csak egy tipp: talán pont emiatt?…
A fenekére tetováltatta egy diszkontlánc logóját, hogy több Tinder-randija legyen – Ha az ottani melósokra hajt még esélye is lehet.
Pete Davidson eltávolíthatta a Kim Kardashianhoz fűződő tetoválásátWait, a challenger appears:
Sylvester Stallone lefedette feleségét ábrázoló tetoválását, Rocky kutyáját viseli már a karján – Lehet hogy közben FELESÉGÜL VETTE A KUTYÁJÁT rájött, az állatok barátsága tartósabb mint a házasság…és tényleg:
Beadta a válókeresetet Sylvester Stallone felesége – Angelina Jolie és Orianne Cevey Lájkolták ezt!
 

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 27.:
INDULNAK A HATÁRRA
0
Toubab or not to Shakur?

Talán érdemes:
…de csak ha a tudunk nevetni a bűnöző-sztereotípiákon merthogy 18:20-kor erre hoz példát az HBO. Visszaeső, bevándorló hátterű kismenő szabadulós bulija olyan jól sikerül hogy szülőhazájába, Szenegálba dobnák vissza amiről csak apja meséiből hallott. Babtou (vagy ahogy a cím mondja, Toubab) egyszeriben megtanulja értékelni azt a berendezkedést amihez eddig nem sokat tett hozzá, és ugyancsak léhűtő haverjával igyekszik bármi áron elkerülni a hazavivő járatot. Utána kilenckor Val Kilmer kap iraki veteránként meghívást egy bajtársa farmjára a Viasat Filmen. Mire odaér, a házigazdának hűlt helye sőt senki soha nem is látta, ő pedig Határtalan indulattal áll neki a Zigasság kiderítésének de legfőbb ellenfelei így is a pluszkilók és a (Bad Day at Black Rock-ot koppintó) forgatókönyv korlátai lesznek. A Film4-re jut még egy Lifetime-opus éjjel egy előtt tíz perccel, ebben valós bűntényeket felderítő párocska megy nyaralni. Az Árnyak szigete (meglepő módon) újabb megoldandó ügyet ad nekik, különösen a feleségnek akit beszippant egy nő évekkel ezelőtti eltűnése. Az Island of Shadows-ban Kisvárosi gyilkosságok-epizódra elegendő ötletet nyújtanak másfél órára és ha már veszélyes szigetek, akkor:

A természet visszavág rovat:
Aligátorokat sodor az árvíz Florida leghalálosabb hurrikánjában: “Még mindig tombol Ian.”Wait, a challenger appears:
Videóra vettek egy cápát egy floridai ház udvarán: “A Twitteren már több mint 12 millió megtekintésnél jár az a videó, amin valószínűleg egy cápa vergődik egy floridai ház elöntött udvarán.”Sharknado when? LOL!44!
Birkák rohamozták meg Tom Cruise-t a Mission: Impossible forgatásán: “Még a színész is félreállt a nyáj útjából.” – Nem szégyen a futás ha harapnak a bárányok-miegyebek:
Napóleon egy hadseregnyi nyúl ellen szenvedte el a legfurcsább vereségét – Akkor ő sem jutott a nyúlon túl :DDDDD
Szabadon engedték az egykori cirkuszi delfineket: Johnnyt, Rockyt és Rambót: “A triót három évvel ezelőtt mentették meg, mostanra visszanyerték az erejüket.” – Mennek is segíteni a többieknek:
Újra lecsapott a delfin Japánban, két fürdőzőt is súlyosan megsebesített: “Korábbi hat támadást is hozzá kötnek.” – Lehet hogy Fukushimáért állt bosszút.
Lelőtték a trófeavadászt, aki oroszlánokat és elefántokat ölt: “Szemtanúk szerint kivégzésszerű volt a gyilkosság.” – MUHAHA, azt remélem is!
Kölykökért mászhatott be az oroszlánok kifutójára, a gondozók találták meg a holttestét: “A férfi valószínűleg az accrai állatkert féltve őrzött fehér oroszlánkölykeit akarta ellopni.”Instant karma level over 9000,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés