2022. 10. 31.
Golyó, folyó (okt. 31., nov. 1-2-3.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Golyó, folyó (okt. 31., nov. 1-2-3.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 31.:
FELICSITÁ...
0
...mert a boldogság nélkülözhetetlen.

Talán érdemes:
A Dunán hároméves olasz vígjáték 20:35-kor örökérvényű mondanivalóval miszerint a halál árnyékában minden átértékelődik, különösen a szeretteinkkel együtt (nem) töltött idő. Így jár Paolo is akit a francia képregény-kutya, Pif névrokona formál meg és aki balesete után kap másfél óra bónuszt a Földön mielőtt végleg a túlvilágra költözne. Lehetséges-e ennyi idő alatt bepótolni A nélkülözhető boldogság pillanatait amik évek óta csak halmozódnak? Nyilván nem teljesen de a lényeg a szándék és a próbálkozás ahogy a direktor Daniele Luchetti se találta fel a spanyolviaszt (lásd a Heaven Can Wait-et) de attól még korrekt a végeredmény. Este tizenegy előtt öt perccel rendszerváltás környéki magyar opus az M5-ön Kertész Ákos forgatókönyvével. Katonaságnál tevékenykedő műszaki rajzoló (Malcsiner Péter) felettese feleségének (Hegyi Barbara) teszi a szépet de az csak a biztonságos szintig viszonozza érzelmeit. A sors váratlan húzásaként mégis udvarlója mellett köt ki mikor Wágner Sándort (Máté Gábor) kémkedéssel vádolják, ő pedig Halálraítéltként riválisára bízza asszonyát. Évekkel később, már a forradalom káoszában a fiatalember menti meg a férjet letartóztató ÁVH-st (Bubik István) de így sem kerülheti el az 57-es megtorlásokat. Más. Mindenszentek/Halloween közeledtével nem úszhatjuk meg a horrort sem és 00:10-kor ebből is kapunk ízelítőt a Filmbox Plus-on a Borongós égbolttal. Ez a klasszikus alien abduction felállásra épít: vidéki házikóban összegyúlt bulizós társasághoz köszönnek be a seksz és a drog mellé a földönkívüliek. Gyenge sztori, max. közepes megvalósítás – lesznek ennél jobbak is.

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
BÁBELI ZŰRZAVAR – Mit jelent a curva spanyolul? E külföldi szavaktól pirulunk – Én nem pirulok hanem barnulok:
Pukk – Miért szellentünk, ha babot eszünk?LESZAROM, maradok a pacalnál.
Ön tudja, hogy készül az űrhajósok ivóvize?LESZAROM. Vagy inkább lehugyozom?...
Tudtad? @ index2 – Szerinted mekkora egy dinoszaurusz őrlőfoga?LESZAROM amíg nem engem rágcsál vele.
? – Mit keres a tea tetején az a fura, sötét színű hártya?LESZAROM, sört iszok : )))
Egy titokzatos erő miatt többször is egy tóhoz hasonlóan hullámzott az egész galaxisunk – Nincs ebben semmi titokzatos ahogy ebben sem:
Nem értették, miért halványodott el hirtelen a fényes csillag, most megvan a magyarázat – ...ami nem más mint a LESZAROM.
Mi van, ha nem mi vagyunk az első fejlett civilizáció a Földön? – Mi lenne? LESZAROM őket.
Észkombájn – Mi a fenének üldögélnek egyes férfiak olyan sokáig a WC-n? – Azért mert a leszarás macsós & Fffférrrffiass dolog!44!!!!4
 

KEDD, NOVEMBER 1.:
BOLYGÓ AMADEUS
0
Never forget Venice!

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! Féléjfél előtt tíz perccel a sokadik Alzheimer-film a retekklubbon. A feledékenységtől sújtott özvegy nagyapát, Amadeust (Nick Nolte) Felejthetetlen utazásra rabolja el Velencébe az unokája (Sophie Lane Nolte, az öreg Nick lánya) hogy így mentse meg az öregek otthonától és segítsen neki feleségét felidézni. A Head Full of Honey mégsem depis road trip hanem hol mulatságos, hol megríkató dramedy – Til Schweiger saját alkotását remake-elte de ez legyen a legnagyobb bajunk. Háromnegyed kilenckor egy és negyed órás életrajz a Dunán a szentté avatott Fausztina nővérről aki ifjúkori látomása után tette feladatává Az irgalmasság üzenetének átadását. Ezt begyöpösödött egyházfők nem mindig nézték jó szemmel, ez lehet az oka hogy Faustyna egyik helyen sem maradt túl sokáig. A jó hír az hogy erről naplót vezetett, a feldolgozást pedig Dorota Segda teszi laikusoknak is élvezhetővé. Kilenckor a francia bridzsitzsónsz (Marilou Berry) lép példaképe nyomdokaiba a Prime-on: igen, eljött az ideje hogy Joséphine babát várjon. Mivel erre egyáltalán nincs felkészülve, sőt nem is tervezte így főleg a kibúvókat keresi amikkel megtarthatja régi szokásait miközben igyekszik ellátni leendő anyai kötelességeit is (nőgyógyászati kezelések, miegymás). Berry maga rendezte, piros pont Josiane Balasko és az Almodóvar-kedvenc Victoria Abril beválogatásáért, nálunk meg jöjjön is a

Szinglirovat:
mozitekercs – Nagyon jól áll Bridget Jonesnak az öregedés: „Negyvenen túl is esetlen, vicces és szexi. Még mindig szingli, de gyermeket vár. Nem vártan jó lett a film.”MAGYARUL: szar.
vallomás – Avril Lavigne: „Nehéz dolog a szerelem, de megéri kockáztatni”: „Két napra rá, hogy eldöntötte, hogy igenis élvezni fogja a szingliséget, újra szerelembe esett.” – Remélem az aktuális agendáknak megfelelő partnert választott:
nőszerelem! – Kristen Stewart egy nő mellett állapodik meg - ilyen volt zavaros szerelmi élete: „Színes, de botrányoktól hangos a szerelmi élete. Pattinson után az asszisztensével is összejött, a lesifotósok többször hűtlenségen kapták.” – ...és itt nincs az ami Deppnél vagy DiCapriónál, tőle ez menőség :DDD
Lifeadvisor – 17 ok a szingliségre: „Sokan úgy vannak az egyedülálló léttel, mint ha ez valami furcsa, rossz, ijesztő, azonnali cselekvést igénylő dolog lenne. Pedig nem az!” – Azért kell folyton tanácsadó blogban (lifeadvisor) foglalkozni vele:
Lifeadvisor – Különbség 30 feletti szingli férfi és nő között: „Ha megérted a különbségeket, sokkal könnyebb dolgod lesz.” – Igen, a férfi lúzer amiért senkinek sem kell, a nő meg csak izgalmasan él. Ja és le vagy maradva, már nem a szingli a megfelelő szó:
Napfény közi történetek – Nem szingli, hanem egyedülálló: „Nem szingli vagyok, hanem egyedülálló. És ez nem divat kérdése, hanem hozzáállás.” – ...és 50 év után kezdődik a Zélet, satöbbi, satöbbi. Azóta már lett egy még újabb meghatározás ugyanerre:
Ahány nő, annyiféle tudatosan gyermektelen – ...mert minden normális nő ilyen, tudjuk-tudjuk.
Legalább 70 ezer szingli él Budapesten „És nagy becsben tartjuk őket.” – Kivéve ha férfiak:
hűha! – Ilyen a tipikus szingli férfi lakása. – De jó is férfi cikkírótól olvasni ezeket a sztereotípiákat: „(...) elég egyetemista fiúk albérletét vagy kollégiumi szobáit összehasonlítani a lányokéval. Oroszlánszag, mindenfelé széthányt zoknik, ruhák, semmi sincs a helyén. A lányoknál öblítőillat, beágyazott fekhelyek, élére hajtott ruhák a szekrényekben, mindenki holmija a saját térfelén. Mi lehet ennek az oka? A magyarázat prózai: a férfiakat kevésbé bünteti a társadalom azért, ha rendetlenségben élnek, mint a nőket. – ...vagy inkább egyedülálló pénzkeresőként kevesebb idejük van takarítani.
 

SZERDA, NOVEMBER 2.:
MESÉK A KRYPTÓRÓL
0
Secret LIFE league of extraordinary GENTLEMEN pets.

Talán érdemes:
Az ismétlések kiszórása után marad a kevés jóság. 21:25-kor megint A béranyaságé a terep a Cinemaxon egy 2020-as indie-darabbal. Két öribarinő egyike segít a másiknak kihordani a gyereket és míg mondjuk a Hallmark ebből házasságtörős thrillert hozna ki addig Jeremy Hersh a másik nagy félelmet dobja be: mi van ha a baba rendellenességgel (itt: Down-szindróma) születik? Nyolckor kicsiknek szánt szuperistenesdi az HBO-n ami meglepő mód nem olyan rossz amilyennek gondolnánk, még úgy sem hogy a pechesebbik cégtől (DC) származik. Mikor gazdáját a Zigasság-liga többi tagjával együtt félreállítják, Superman kutyája, Krypto megszervezi a DC Szuperállatok ligáját. Abból FŐZ válogat ami van vagyis csupa menhelyről szalajtott figurát nyer meg az ügynek miközben a készítők elsütnek egy-két poént úgy a rivális Marvel rovására mint a saját magukéra. Gyerekfilm amiben bár nincs százpercnyi szufla de legalább nem 3-4 órásra tervezték.

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
STREAM trailer – Elképesztően hülye magyar címet kapott a She-Hulk – A tartalomnál ez se lehet hülyébb:
Hulk és Förtelem is megjelenik a Disney női Hulkról szóló előzetesében: „A Hulk unokahúgáról szóló sorozat augusztus 17-én jön a Disney+-on.”„Megjelenik” benne a förtelem? De hát az egész az!!
A Marvel példáját követve indítják újra a DC filmes univerzumot – ...és mi az első lépés? Eltaláltad:
Betiltják a humort a DC-filmekben: „A Warner minden szuperhőst sötétre és komorra formálna, ahogy a Batman-filmekben volt.” – Akkor már legyen horror mint a Micimackóból.
Kiderült, mi lesz a sorsa a Margot Robbie féle Harley Quinnek – Mi lenne? LESZAROM Kukázzák:
Éles fordulatot vettek a dolgok, musical lehet a Joker 2., Hollywood kedvenc énekesnője játszhatja Harley Quinnt – ...aki nem más mint Lady Gaga. Mondjuk a gyagyaság lassan már elvárás az álomgyárban:
Egyre nehezebb követni, merre halad a Marvel-univerzum, és ez nem véletlen: „Az első pár filmmel még könnyű volt képben maradni, azóta viszont több tucat film és tévésorozat bonyolította meg a szálakat. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni a jelenlegi helyzeten. Mi azért megpróbáljuk.” – Ne erőlködjetek, ők se tudják mit akarnak:
Mozi Marvel – Ezért néznek ki olyan bénán az utóbbi évek Marvel-filmjei – De hát mindig is bénák voltak...
Szoknyában jelent meg Marvel sztárja a sorozatának díszbemutatójánBURKA AVENGER LIKES THIS Wait, a challenger appears:
Jared Leto tűzpiros magas sarkúban hódít a vörös szőnyegen – Merne csak másvalamiben „hódítani” :DDD
 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 3.:
VIRTUAL LINSANITY
0
Női befutók.

Talán érdemes:
Kilenckor Robert Bresson 1977-es drámája az M5-ön a ’68-as forrongás utáni kiábrándult Franciaországból. Négy egyetemista (két fiú, két lány) kezdene magával valamit, a vezérürük (LOL) egyike a természetpusztítás elleni harcba menekül (nem új dolog a klímaszorongás), a másik a filozófiát választja. Ezzel nem is volna baj ha nem a Sartre-féle iskoláról lenne szó mert így hamar a lét elviselhetetlen KÖNNYŰSÉGÉHEZ értelmetlenségéhez jut el. Eme hozzáállásán még a pszichológus sem tud segíteni, nem csoda hogy poénból a halált ajánlja, a durva az hogy Charles meg is fogadja a tanácsát és felbérel valakit hogy végezzen vele (ez is az öngyilkosság egyik formája). A Talán az ördög elsősorban a sznobok érdeklődésére tarthat számot, a többieknek túl nihilista lesz. Tanulsága ettől függetlenül érvényes: amint valaki teljesen átlátja a társadalmat működtető apró hazugságokat, konzumerizmust és önzőséget, onnantól minden szinten kivonul belőle (igen, az Út a vadonba hőse is erre jutott). Félórával később (21:25-kor) idei sport-biográfia az HBO-n a 2010-es évek NBA-legendája, Jeremy Lin felemelkedéséről. Csúcsteljesítményére utal az angol elnevezés (38 At the Garden) is, ez váltotta ki az egyszerűen csak Linsanity-ként emlegetett rajongást. Ami nem olyan jó benne az az hogy itt is túltolják az előítélet-kártyát miszerint Lin ázsiai-amerikaiként nem sok lehetőséget kapott a kosárlabdában. Sportnál maradva tíz után öt perccel 2019-es cseh komédia a Duna TV-n melyben egyszeri háziasszony (Zlata Adamovská) teljesíti férje végakaratát egy maraton-futással. Erre a címből (Nők, ha futnak) kitalálhatóan gyerekeit is elrángatja mivel csak váltásban, szinte staféta-átadással tudják teljesíteni a távot. A csapatot az őket edző fickó teszi teljessé, na meg a szervezéssel járó zűrök, a három felnőtt lánynak ugyanis megvannak a problémáik. 99%-ban magánéletiekről van szó: a középső gyereket akar, a legidősebbnek úgy van már három hogy apjukkal nem törvényesítette kapcsolatát, a legfiatalabb meg egy nős pasival jár...

Sportrovat:
Mbappéék kiröhögték az újságírót, aki azt kérdezte, miért kellett magángéppel repülniük belföldön: „Párizs polgármestere a Twitteren bírálta a reakciót.” – ...és minden megy tovább ahogy eddig. Greta Thunberg likes this!
Marihuánahasználat miatt eltiltották Szingapúr egyetlen olimpiai bajnokát: „Az úszó Joseph Schooling gyenge pillanatára hivatkozott. A jövő évi világbajnokságról biztosan lemarad.” – Pedig tudhatnák már hogy a teljes legalizáció a divat...ja nem:
Felhúzta magát Nick Kyrgios, mert valaki füvet szívott a lelátón: „Zavarja, mert asztmás.” – Kit érdekel az egészsége?! Haladjon a korral ahogy a többek is!! Ha már illegális dolgok:
Botrány a profi horgászvilágban, ólomgolyókkal nyerhetett több százezer dollárt egy páros: „A halak így nehezebbek voltak, és jobb eredményt értek el velük.” – A halak csak örüljenek hogy nem mással súlyosbították őket:
Bizarr sakkbotrány: Rezgő análgyöngyökkel csalhatott egy fiatal nagymester: „Váratlan vereséget szenvedett az ötszörös világbajnok sakklegenda, Magnus Carlsen. Állítólag ellenfelének a szexuális segédeszközzel morzézták el a nyerő lépéseket.” – Nem akarom tudni hogy csinálták :SSSS
Meglepődtek a középiskolás golfozók, amikor meztelen sztripperekkel futottak össze a pályán – Csak aztán nehogy az is összefusson a szájukban aminek nem szabad:
Soha többé nem lehet nyállal fényesíteni a krikettlabdákat: „Izzadsággal még lehet.” – Tessék mondani, leszarni is szabad? LOL!!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés