2022. 11. 05.
Napló laktanyámnak (nov. 5-6.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Napló laktanyámnak (nov. 5-6.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 5.:
ÉBREDJ, KISFIAM...
0
...Csernobilibe ér a kezed.

Nem érdemes:
Nyolckor Adam Sandler 1989-es zsengéje a Film4-en, bizonyítva hogy bő harminc éve is stabilan a béka feneke alatt volt. Az egykarakteres színész ezúttal önjelölt komédia királyaként erővel veszi át egy befutott stand-up-os (Scott LaRose) helyét ama Hóbortos hajóúton ahol egyben szépségversenyt is tartanak. Az eseményt pár rosszfiú igyekszik megakadályozni az egyik résztvevő kinyírásával és előbb-utóbb a néző is nekik fog drukkolni, már ha előtte nem dobja ki az ablakon a tévét. Nulla sztori, nulla költségvetés amit „okos” kiszólással maga Sandler is elpöttyent – ne tévesszen meg minket Billy Bob Thornton vagy Billy Zane jelenléte: a Going Overboard olyan rossz hogy korábban már Furcsa fickók a fedélzeten néven is igyekeztek eladni de még így se kellett senkinek.

Talán érdemes:
Fél tízkor másfélórás betekintés A kamaszkor küszöbén álló fiatalok mindennapjaiba a Dunán. Ez Kubában és 1958-ban is ugyanabból állt, főleg a szebbik nemmel való ismerkedés első lépéseivel. Samuel (Iván Carreira) is ezzel foglalkozna ha anyja válása miatt nem szorulnának nagyanyjuk (Mercedes Sampietro) lakásába. Violeta elég rosszul viseli a kényszerű látogatókat, különösen a kissrácot, azonban az első zökkenők után megtalálják a közös hangot, olyannyira hogy az idős nő még hobbijába (fotózás) is bevonja. Pavel Giroud mágikus realista alkotása úgy varázsol el minket ahogy az ifjú főhőst a nagymama személyisége, utána 22:55-kor újra horror de már az AMC-n, magáért beszélő címmel. Az Ideglelés Csernobilban az, ami: hülye urbexesek videokamerás kalandozása Pripjatyban (=lepusztult magyar és szerb ruszki laktanyákban), egy ottani lakos kalauzolásával. A videojáték-szerű filmecske utolsó pályája maga a szarkofágba zárt reaktor (=a kelenföldi hőerőmű ezerszer látott vezérlőterme) ahova a kötelező klisék (lerobbanó „turistabusz”, hamar beköszöntő éjszaka) után jutnak el. A second act első pár perce után a jól induló Chernobyl Diaries sima B-movie-vá válik SPOILER és ha már közhelyek, a zombikat se lehetett kihagyni SPOILER VÉGE.

Teljes legalizáció rovat:
The Marihónajja Edition:
Thaiföldön legalizálták a marihuánát orvosi célra: „Az illetékes miniszter szerint megfelelő tudatossággal a kannabisz valódi aranybánya.” – ...és ahogy a dealereknél, az első minta itt is ingyenes:
Egymillió kannabiszpalántát osztogatnak szét ingyen Thaiföldön – Na jó, de ott csomó egyéb, Európában-Amerikában büntetett dolgot is megtűrnek. Bár ki tudja:
Kanada átmenetileg dekriminalizálja az illegális drogok használatát Brit Columbiában: „Nem azt szeretnék, hogy többen kábítószerezzenek, hanem azt, hogy kevesebben haljanak bele.” – Már Svájcban is hogy bevált a Tűpark, tanulni mondjuk ők se tanultak belőle:
Svájcban engedélyezték az orvosi marihuána használatát: „Az új szabályozás szerint ezután a kezelőorvos írhatja majd fel a kannabiszt a beteggel egyeztetve.” – ...aki az utolsó betűig tudatosan betartja az előírásokat. Ja nem:
Kaszál a halál a közutakon ott, ahol legalizálták a füvezéstHŰ DE MEGLEPŐDTEM Kuss legyen, a politikusok jobban tudják mitől DÖGLIK érzi jobban magát a CSÜRHE nép:
Német egészségügyi miniszter: a marihuána legalizálásával az emberek egészségét óvjuk – Qubit – Így igaz, bezzeg a sima cigi, bezzeg a Zalkohol!44!!44!!4!
40 ezren vannak marihuána miatt börtönben az USA-ban, különösen az afroamerikaiakat büntetik szigorúan: „Az Oroszországban elítélt kosarassztár, Brittney Griner ügye nyomán az amerikai gyakorlat ellentmondásai is előtérbe kerültek.” – Oké, legyen igazatok, drogot mindenkinek:
Ingyen adják az e-cigarettát a terhes nőknek Londonban, ezzel segítenék a leszokásukatJÓZAN BABÁK KLUB LIKES THIS De miért nem füves cigit kapnak ingyen, mint Thaiföldön?! Hát hol itt a progresszivitás?!
Fél napig eszméletlen volt egy nagymama, miután véletlenül füves sütit evett egy esküvőn Angliában: „A kannabisszal szórt cupcake miatt egy másik nőt újra kellett éleszteni, kis híján egy gyerek is evett az édességből.” – Neki szerencséje volt, egy másik gyereknek már nem annyira :SSS


VASÁRNAP, NOVEMBER 6.:
HERE'S JOHNNY CARREY!
0
Ja tvoj Robotnyik.

Talán érdemes:
Kilenckor lengyel bűnügyi sorozatot kezd az HBO3. Az Enyhülés sima gyilkossággal indít ám mikor kiderül hogy az áldozat halála előtt nem sokkal szült, már az emberrablást is figyelembe kell vennie a rajta dolgozó nyomozónőnek. Ez saját traumáját, férje elvesztését is sokszorosára nagyítja... Az anyacsatornán (HBO) este nyolckor jön a nehéz sorsú Sonic, a sündisznó 2., idei része amibe már bekalkulálták a gamerek véleményét is. A célközönség maradtak ők meg a kiskorúak és nekik tökéletes szórakozás is lesz: Sonic Montanában éldegél de nyugalmába belerondít Dr. Robotnik (Jim Carrey) visszatérése akit nem tudtak eléggé begombáztatni ahhoz hogy letegyen világuralmi terveiről. Ezekhez most segítőt kap a hangyászsün Knuckles-szel aki a szabadításért cserébe Sonic fejét kéri illetve egy nagy erejű smaragdot keres. Még jó hogy a sün mellé is jut valaki így a road trip nem csak az utazásról szól majd (csapatmunka, miegymás). Kicsit túlnyújtották (az esküvős jelenetre pld. semmi szükség nem volt azon kívül hogy ürügyet szolgáltasson Sonic „szüleinek” távollétére), ezzel együtt sem olyan rossz mint amilyennek a kritikusok leírták. Ugyanabban az időben (20:00) nem túl régi franciázás a Cinemaxon ahol a termetes (Robuste) Gérard Depardieu szinte önmagát játssza lecsúszott STÁRként akire jól megszokott többminttestőre helyett ideiglenesen egy talpraesett Erős Nő (Déborah Lukumuena) vigyáz. A macsó pasas büszkesége persze berzenkedik de ahogy szombaton Kubában, végül itt is Erős kötelék szövődik a furcsa pár tagjai között. Újrázásokra visszatérve:

Remake rovat:
Megérkezett az első ízelítő a Chris Pratt féle Super Mario mozifilmhez – A távolban valahol felsír egy LEIA Peach hercegnő.
Jöhet az élőszereplős Pac-Man film: „Retteghet a Marvel-univerzum.”EZ VOLTMÁR A PIXELLEL Vagy nem kell rettegniük, mert:
Nagyot dobott a Disney+, fenomenális lett a Marvel sorozata: „She-Hulk jött, látott és győzött.” – MUHAHA, hát persze....
Rá sem lehet majd ismerni Lara Croftra az új Tomb Raiderben: „Egy csomó minden kiszivárgott az új részről.” – Csak nem Gabourey Sidibe játssza? LOL!!!
Ariana Grandéval és egy Oscar-díjra jelölt színésznővel érkezik a Nyugati Boszorkányról szóló nagyszabású film, ráadásul kettő – Ugyanaz kétszer, (feltehetőleg) más gárdával...tuti siker lesz. Ha már okkultizmus:
Mozi KRITIKA – Boszorkányosan jó lett a Doctor Strange 2 – ....ahogy a sátánista Sabrina is, tudjuk-tudjuk, és igen, ezt is elvitték sötétebb irányba ahogy mostanában illik:
Kamasznak lenni durvább, mint a kilencvenes években – megnéztük az új Szívtipró gimit: „Reboot készült a kilencvenes évek legmenőbb tinisorozatából. (...) A Netflix 2022-es verziójában nemcsak az ingereket tekerték fel a mai elvárásoknak megfelelően, de nagyon – már-már túlságosan is – meg akarták mutatni, mennyit változott a világ az utóbbi 28 évben, amikor már minden a szexről és a drogokról szól, horrorba hajlóan feszült ingerek közt élünk, és kamasznak, különösen nőnek vagy bármilyen szempontból a szokásostól eltérőnek lenni sokkal veszélyesebb, mint 1994-ben.”MAGYARUL: semmi köze az eredetihez, itt is csak a név maradt. Asszem ideje lesz külön rovatot szentelni a Netflixnek.
Mindenki tegyen le mindent, itt az előzetes a Teletabik-reboothoz: „Nehéz éveken vagyunk túl, de most újra itt vannak.” – Mármint a nehéz évek vannak újra itt a hozzám hasonló sznoboknak :SSS

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés