2022. 11. 19.
Der Medve kölykei (nov. 19-20.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Der Medve kölykei (nov. 19-20.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 19.:
KURT NEM PROFITÁL ROSSZUL:...
0
...négy gyermek, egy hajókormány-kerék!

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben! Féléjfél előtt öt perccel skandi-noir a Duna TV-n ugyanazon producerektől akiknek a Millennium Trilógiát is köszönhetjük. Ezúttal Nobel-díj átadása torkollik gyilkosságba és a véletlenül ott tartózkodó újságírónő, Annika Bengtzon (Malin Crepin) azt gyanítja hogy a bűncselekményt felvállaló terroristák valójában nem azt akarták megölni akit sikerült. Kutatása egyre felsőbb körökbe vezet, kár hogy köti a rendőrségnek tett hallgatási fogadalma, a Nobel végakarata Erős Nőjének amúgy van saját sorozata is (á la Jessica Fletcher), remélem majd azt is leadja valaki. 23:10-kor rég nem látott, helyileg Woodstockban, szellemileg hippi-létben (=fűtenyésztés) megragadt anyjához (Jane Fonda) ugrik be frissen elvált, jogász lánya (Catherine Keener) a Viasat3-on. Hozza magával fiát és lányát is akiknek ugyancsak megvan az okuk a kamasz-panaszra, főleg szerelem és művészi ambíciók terén. A vidéki levegő meg a lökött, de jóindulatú nagyi végül nem csak elidegenedett lánya szívét olvasztja fel hanem annak gyerekeire is jó hatással lesz a környezetváltás. A Béke, szerelem és félreértés megmarad a százperces lélektani határon belül (plusz még a Javier Bardemesre vett Jeffrey Dean Morgan is szerepel benne).

Ajánlott:
Kilenckor 1987-es romantikus vígjáték a Moziverzumon és A vasmacska kölykeinél az a speciális helyzet állt elő hogy a (nagyon gagyi) remake-et előbb adták le mint az originált (le is húztam). Luxusfeleség (Goldie Hawn) jachtjáról már csak egy cipőtartó szekrény hiányzik, fel is kéri az egyszerűen ffférrrfiasss asztalost, Dean Proffittot (Kurt Russell) hogy eszkábáljon egyet. A nőnek persze semmi sem lesz elég jó, laza mozdulattal át is dobja a fickót a hajókorláton csak hogy nem sokkal később vele tegye képletesen ugyanezt vagyonára pályázó férje (Edward Herrmann), kihasználva baleset miatti amnéziáját. A kórházba került nőért a szerszámaitól megfosztott, kifizetetlenül maradt melós jelentkezik, így az elkényeztetett Joanna (vagy immár Annie) kénytelen lesz kipróbálni magát négy gyerek anyjaként... Az Overboard a harmincas évek éles nyelvű komédiáinak legjobb pillanatait idézi, remélem régi szinkronnal (és vágatlanul, nem a tévés verzióban) adják, mi pedig lássuk hol tart a mai „szórakoztatás”:

Zene” és „film” rovat:
The Serial Killer Edition:
A sorozatgyilkosról szóló Netflix-széria rendezője állítja, megkereste az áldozatok családját – ...és kártérítést is folyósít nekik. Ja azt nem, pedig volna miből:
Tinisztár lett Amerika egyik legbetegebb sorozatgyilkosa: „Jeffrey Dahmert nekrofíliával és kannibalizmussal is vádolták. Film készült a gyilkos kamaszéveiből.” – De még így sem ezen kapták fel a vizet az SJW-k:
Felháborodást keltett, hogy LMBTQ-tartalomként címkézte a Netflix a sorozatgyilkosos tévésorozatot: „A queer nézők úgy érezték, nem ilyen reprezentációra vágynak, a streamingszolgáltató azóta le is vette a címkét a Dahmer című szériáról.”Wait, a challenger appears:
botrány – Jeffrey Dahmer apja pereli a NetflixetÖNÉLZETES A KIS LATOL Így is van, neki jogai vannak, kár lenne pörlekedni, áskálódni azon hogy ki ölt meg kit!!!!
Sokan öltöznének Jeffrey Dahmernek halloweenkor, ami még többeket felháborít – Hát igen, ha egy üzlet beindul:
150 ezer dollárért árvereznék el a kannibál sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer szemüvegét: „A vancouveri Cult Collectibles hírhedt bűnözők és gyilkosok hagyatékával kereskedik, és úgy tűnik, erre is van kereslet.” – ...melynek bevételét majd az áldozatok rokonai kapják. Ja itt sem.
Embereket öltek, mégis megőrül értük a TikTok: „Dahmerék és áldozataik már évtizedek óta halottak, a TikTokon viszont úgy pörgetik a lájkokat a sorozatgyilkosos témák, mint még soha.” – Sőt, a jútúberek is megőrültek:
24 órán át Jeffrey Dahmerként élt ez a youtuber, az internet pedig szétszedte érteREMÉLEM NEM ÖLT MEG SENKIT Szelfibűnözés level over 9000, itt bezzeg nincs tiltakozás, marad az instant karma:
Ez a videós Jeffrey Dahmernek öltözve viccelődött az utcán, majd emberére akadt – MUHAHA, azt remélem is!
 

VASÁRNAP, NOVEMBER 20.:
KÉT SZERELMES PÁR...
0
...mindig együtt JÁR dermed.

Talán érdemes:
Nyolckor az egyik Év filmje tavalyról az HBO műsorán és tény hogy A világ legrosszabb embere elég nézőfüggő. Julie (Renate Reinsve) a kétezer utáni harmincas szinglik tökéletes megtestesítője: többszörös karrierváltás (egészségügyből pszichológia majd fotózás de mivel ebből nem lehet megélni, marad a könyvesbolti eladópult), semmi elköteleződés még stabil kapcsolataiban sem. Nála jóval idősebb, képregény-rajzoló párja (Anders Danielsen Lie) türelmes de a lány egy szintén „foglalt” srác (Herbert Nordrum) mellett bulizva jön rá hogy Előtte a Zélet, bele is veti magát. Aki még nem találkozott ilyesmi személyiséggel IRL azt biztosan el fogja varázsolni a norvég Annie Hall sekszbe, drogba és pszichoanalízisbe vezető 130 percnyi Ártatlan Önkeresése (ahogy a kritikusokat is). Akinek esetleg voltmár „szerencséje” hasonló (akár férfi, akár nő) bolond szívű szabad szellemhez annál Joachim Trier darabja tuti fel fogja tépni a sebeket amiket az ilyen narcisztikus, romboló és valójában nagyonis kegyetlen figurák hagynak maguk után. SPOILER A kulcsjelenetben a halálos ágyán fekvő rajzolóhoz megy vissza az időközben mástól felkoppintott csaj – nem, nem azért hogy megbeszélje miért nem tőle akart gyereket, nem is azért hogy támogassa, hanem hogy a haldokló adjon NEKI tanácsot SPOILER VÉGE. Mondom, Év, sőt egyenesen Az Évezred Filmje. Ugyanabban az időben (20:00) ugyancsak közönségkedvenc romantikázás de már a Cinemaxon és némi mágikus realizmussal feldobva. A Két szerelmes és egy medve közül előbbieket Tatiana Maslany és Dane DeHaan alakítja, az utóbbit csak hallucinálják...vagy mégsem mert egyikük még beszélget is vele. Anyway, a párproblémák Kanada északi részén is ugyanazok, ők pedig elébe mennek az ezeket (is) szimbolizáló (hó)viharnak – nem biztos hogy jó vége lesz de legalább konfrontálódnak múltjuk árnyaival és félelmeikkel. 21:25-kor 2015-ös dráma Denne Bart Petitclerc biográfiájából a Duna TV-n aki árva gyerekből küzdötte fel magát szabadúszó újságíróvá majd példaképe, a Papa mellé. Ez nem volt más mint Ernest Hemingway (Adrian Sparks) aki akkor éppen Kubában héderelt, ide hívta meg (az Ed Meyersre átnevezett) Petitclerc-et (Giovanni Ribisi) is. Ő kapva kap az alkalmon hogy a tűzhöz mindig közel álló Mestertől tanulja meg a szakma fortélyait, azt is kockáztatva hogy megégeti magát merthogy a háttérben Castróék már készülgetnek... Joely Richardson kedvéért talán belekukkantok, ő játssza az idős pártfogó sokat MEZTELENKEDŐ tapasztalt feleségét (Marynek amúgy szintén járna a tribute mert Ernest nélkül is elég érdekes volt).

A seksz, a szipu rovat:
The Katar Edition:
Látott már focimeccsen szurkolót hét sörrel a fején egyensúlyozni? Ha nem, itt az alkalom! – Addig nézd amíg lehet mert Katarban ilyet már nem fogsz látni:
A katari foci-vb-n tízezrek sörözhetnek, de a stadionokban tilos lesz inni: „A muszlim országban szigorúak az alkoholszabályok, de pár zónát kijelölnek majd a sörözőknek.” – Ne aprózzák el, hozzanak nekik létre egyből táborokat mint Kínában az ujguroknak:
Eldugják a sörsátrakat a katari vébén, nehogy szem előtt legyenek – De legalább a stadionokban, a meccsek alatt...ja már ott sem:
Nem lehet sörözni a katari vb-n a meccsek alatt: „Még dolgoznak azon, hogyan jelentsék ezt be hivatalosan.”Keep calm, a FIFÁnak már nem kell bejelentenie semmit:
Két nappal a foci-vb kezdete előtt Katar betiltotta az alkoholárusítást a stadionok környékén: „Ezzel egyébként megsérti a FIFA egyik főszponzorának szerződését.”Business as usual, de ezt is megmagyarázzák:
FIFA-elnök: Ki lehet bírni három órán át alkohol nélkül – Persze hogy ki lehet, de minek: „Gianni Infantino szerint azért van szükség a stadionoknál sörtilalomra, hogy Dohában jól lehessen mozgatni a több százezer embert. Katar védelmében is harciasan kiállt.” – Milyen ÖNÉLZETES infantilis a kis latol!!44! Na de sebaj, innen szép nyerni...mármint a gazdag hülyéknek akik minekmennekoda:
Katarban azért is elkérnek 110 ezer forintot, hogy az ember egy bárban nézze a vb-meccseket: „A sportbárok a világbajnokság folyamán az áraikon is emelnek majd, és van köztük, amely kivételesen sokat kér azért, hogy valaki ott nézhessen meccset.” – Remélem a szabályok betartását is élőben közvetítik! Én majd itthon röhögök a harmadik korsó mellett,…
0
...de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés