2022. 11. 21.
Annie élni fog! (nov. 21-22-23-24.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Annie élni fog! (nov. 21-22-23-24.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 21.:
DILEMMA VAGYOK
0
A burzsoá zsúrok indiszkrét baja.

Talán érdemes:
Változó(an szar) időjáráshoz stabilan minimalista felhozatal dukál. A Cinemax 2-őn fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 13:30-kor) Jane Austen-adaptáció, melynek több másik verziója is voltmár, a 2009-es például idén szeptemberben. Na de vissza a múltba mert a kilencvenes évek közepén (az akkor még színész és nem bulvárceleb) Gwyneth Paltrow bújt a házasságkötői küldetéstudattal megvert Emma Woodhouse bőrébe! Legújabb kiszemeltje Harriet Smith (Toni Collette) ám amilyen nagy hangsúlyt fektet az ő „boldogságára”, annál jobban elhanyagolja a magáét, főleg hogy a Harrietnek szánt férfi szíve titokban érte repes. Douglas McGrath sikeresen oldotta meg a feladatot, az eredmény akkori és mai, európai és amerikai nézőknek is bejövős. Tíz után öt perccel másfél órás doksi az M5-ön a fekete kontinens egyik első felfedezőjéről aki emellett a mozi úttörője is volt. Hans Schomburgk Afrikája messze nem ugyanaz mint első, 1898-as látogatásakor volt, még jó hogy a természetjáró tudós megörökítette a fehér gyarmatosítók és vadászok hozta „fejlődéseket”. Egy ideig ő is az utóbbiak közé tartozott de még idejében rájött hova vezet az öncélú lövöldözés és onnantól az állatvédelmet választotta. A hatvan évvel későbbi, utolsó felvételei óta is meglévő tendenciákra (szegénység, túlnépesedés) azóta sem született jó megoldás. Ugyanitt háromnegyed éjfélkor ugyancsak visszatekintés de immár zenei: 65 éves a Magyar Rádió Gyermekkórusa. Remélem a régi tagokat is meghívják...

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Yacht Edition:
magasélet – Kiadta legújabb luxusjachtját az ismert holland hajógyár – Meg is rendelem. Ja nem, LESZAROM:
Ez az újfajta szuperjacht 100 éves megoldásra támaszkodik, de így is sokkal környezetkímélőbb: „A fenntarthatóság a hajózásban is fontos. Ezért is kezdett el dolgozni egy alacsony kibocsátással rendelkező modellen a 3deluxe nevű cég.” – Jajaja, az a híres fenntarthatóság:
Szinte a sarki boltba is csak magángéppel járnak, a kritikán meg röhögnek: „Egyre többen kritizálják azokat a sztárokat, akik luxusmagángépeikkel és jachtjaikkal utazgatnak a világban. (…) A szupergazdag celebek pedig ahelyett, hogy felhagynának súlyosan környezetkárosító szokásaikkal, inkább rejtőzködnek, röhögnek vagy magyarázkodnak.”NAHÁT, KI HITTE VOLNA LESZAROM:
Levizelte a hídról a sétahajót, négy embert vittek végül kórházba: „Berlinben történt a botrányos eset.” – Budapesten SZAROM LE. A hajót is.
magasélet – Bemutatták a világ legnagyobb, húszemeletes luxushajóját – Majd megy ez is a példaképe után:
Titanicként süllyedt el a szuperjacht, menekítették az embereket: „A hajó éppen Gallipoliból Milazzóba tartott.” – És mi van akkor ha LESZAROM it’s not a bug but a feature:
104 milliárdért adják majd a jachtot, ami négy napra a víz alá tud merülni – Minimálbérből élve SZAROM LE.
Milyen válság? Luxusjachtos körutazásokat indít a Ritz-Carlton: „Óriási volt a kereslet, a legolcsóbb jegy 5000 fontba, vagyis több mint 2,3 millió forintba került.” – Ingyen SZAROM LE se kéne:
800 Covid-fertőzöttel kötött ki egy óceánjáró Sydneyben: „Minden ötödik utas beteg volt.”Minekmentekoda level over 9000, LESZAROM.


KEDD, NOVEMBER 22.:
APÁLYAINK ÚTJÁN...

0
...vagy legalábbis kényszerpályáin.

Talán érdemes:
21:25-kor újabb elrettentés a Jersey Shore-on uralkodó állapotokról az HBO-n, ezúttal nem realityvel. Az Apály „hősei” tipikus balhés kamaszok akik üresen álló nyaralókból szerzik meg a napi betevőt, az épp csak hozzájuk csapódott öcs (Jaeden Martell) fel is néz „profi” bátyjára (Keean Johnson). Addig nincs is baj míg kicsiben játszanak ám mikor a testvérpár zacskónyi aranyat talál az kihozza a szociopatát a bandavezérből (Alex Neustaedter) és persze a rendőrség is a nyomukban lohol... A Low Tide mintha a (szintén „kincsvadász”) Goonies kiábrándultabb leszármazottja volna: Kevin McMullin debütálása gyors, realista és ütős, várjuk a folytatást. A hétvégén emlegettem de az M5-ön ma tízkor műsorra is tűzik az Annie Hall-t, Woody Allen ebben is élvezhetően hozza azt az egy karaktert amit igazán tud, vagyis a túlzottan önelemző, komplexusoktól sújtott humoristát. Love interestje a címben említett, énekesnői álmokat dédelgető bohém csaj (Diane Keaton) aki nem kavarja meg annyira az állóvizet mint a tegnapi világ legrosszabb embere így a faképnél történő hagyást is könnyebben megbocsátjuk neki. Ügyes operatőri megoldások ide, remek forgatókönyv oda, ma már (Woody sekszuális preferenciáitól függetlenül) elsősorban a mellékesek (Shelley Duvall, Jeff Goldblum, Paul Simon, Christopher Walken) miatt érdemes a figyelmünkre.

Star Wars rovat:
The Obi-Wan Edition:
A Star Wars halott, és Obi-Wan Kenobi sem tudta feltámasztani – Pedig a rajongókon nem múlt semmi:
KRITIKA – Régóta vártunk rád, Obi-Wan... De voltál te már jobb is! – Sőt, ennél csak jobb volt:
A kiégett Obi-Wan Kenobi felcsapott bébiszitternek: „Ewan McGregor ismét magára ölti a hírhedt Jedi szerepét. Az új Star Wars-sorozat az első két rész alapján kifejezetten ígéretes, még ha vannak is vele apróbb problémák.”MAGYARUL: szar.
Jango Fett és Palpatine után önmaga klónozására állt át a Csillagok háborúja: „Halottak és megúszott gungenek az Obi–Wan-sorozat negyedik részének spoileres magyarázójában.” – A maradékot meg kipótolják a Trónok harcából:
Az Obi-Wan-sorozat a Birodalom legsötétebb borzalmait mutatja be – …a mai kor legsötétebb sorozatának arcával:
A Squid Game főszereplőjével erősít az új Star Wars-sorozat – És? Attól JOBB erősebb lesz, vagy attól hogy ide is behozzák a politikát? A régi SW-ben nem rágták ennyire a szánkba a párhuzamokat, értettük mink anélkül is:
Senki nem építi úgy a brandjét, mint Darth Vader SS-osztagja: „Röpködtek a Jedik nevei az Obi-Wan harmadik részében, de bekúszott egy Barátok közt-szál is a legendás Jedi életébe, és egy nagy visszatérő is felbukkan erősen spoileres magyarázónkban.” – Mondom én hogy visszasírjuk még a Holiday Specialt...


SZERDA, NOVEMBER 23.:
VÁRRA MENŐ JÁTÉK.
0
Egykoron ismerős harcos volt.

Talán érdemes:
Haladjunk időrendben! Fél kilenckor a tragikusan elhalálozott autóversenyző Jesus Lopez helyét veszi át unokatestvére a Cinemax 2-őn. A srác ezt olyan komolyan gondolja hogy bekönyörgi magát annak szüleihez és barátaihoz is, következő lépésként felveszi a ruháit és barátnőjére is szemet vet. A teljes hasonulás küszöbén jókor jön az elhunyt tiszteletére szervezett futam melynek igazi tétje az hogy Abel túl tud-e lépni és önálló életet élni vagy a kóbor lélek veszi át a kormány kerekét. Az anyacsatorna Cinemaxon nem sokkal utána sport movie-ként induló thriller 21:20-kor indián millió dolláros bébivel. A jó ideje saját lábán álló Kaylee (Kali Reis) pincérnői melója mellett hobbiból ketrecharcolt de a játék onnantól kezdve vérre megy hogy megtudja, hét éve eltűnt lánytestvére emberkereskedők áldozata lett. A Harc az ismeretlennel sablonos elnevezése mögött kemény erősnős akciózás lapul SPOILER nem túl vidám befejezéssel SPOILER VÉGE, Kali Reisből meg akár az új Gina Carano is lehet ha nem szúrja el. Tíz perccel később (21:35-kor) az M5-ön a pár hete vetített Mindent vagy semmit? alkotóinak 2020-as dobása 21:35-kor. Nyertes csapaton felesleges változtatni és a Párkapcsolati mozaik is ilyesmi felállásból indít, megint egyedülálló nőket követhetünk a szerelem ösvényein csak valamivel idősebbeket. Van köztük középkorú szingli, frissen elvált anyuka és örökifjú nagymama is, ami közös bennük az a tények szürkeségévek szembeni életöröm.

Kis hírek a nagyvilágból:
The Anyaság Edition:
kiderült, hogy – Jamie Chung ikreit béranya szülte, mert a színésznő féltette a karrierjét – Ennyi erővel akár nevelhetné is helyettük mert STÁRéknál a karrier az első:
Britney Spears fiai hónapok óta nem látták az anyjukat – Csönd, ő csak próbál Madonna nyomába érni a Zanyasággal!!! Milyen kár hogy vannak még elmaradottak:
Anyaság – Gal Gadot hetente szülne gyermeket, ha tehetné: „Annyira szeret szülni, hogy legszívesebben sorban hozná a gyerekeket a világra.” SEGÍTHETEK NEKI HA NAGYON SZÉPEN MEGKÉR Hé, hát eddig úgy volt hogy ez pokol és szenvedés:
hétköznapi nők – Aki 33 évesen hallott először az Énidőről: „Látom a barátnőimen, ismerősökön, hogy szintén beledögleni készülnek az önzetlen anya és feleség szerepébe.” – ...és mit olvashatunk alatta:
#életem – Nem szeretem a lányomat: „Előfordul olyan, hogy egy rendezett, okos, "felkészült", jószándékú anya nem szereti a gyerekét? Igen.” – Mivel lehet pótolni a szeretetet? Hát pénzzel, SOK pénzzel:
Egy fair világban anyu milliókat keresne: „Kiszámolták, mekkora stresszt jelent az anyaság, és mennyi pénzzel lehetne ezt kárpótolni. Nagyon-nagyon sokkal.” – És ez akkora hír hogy többször, több helyen is le kell hozni:
PALEOszex – Milyen árat fizet egy anya a gyerekért?: „A szülőség, különösen az anyaság, egyfajta áldozattal jár együtt.” – ...de csak női részről, mert ugye a férfi az meg sem említődik., max. negatív színben:
szülőség – A nők többsége szégyellte már magát azért, hogy nem elég jó anya: „Köszi, legközelebbi rokonok, férjek, anyukák.” – De jó is ezt olvasni fölötte:
hellolili – Szaranya vagy szuperanya vagy?: „Mindig van valami, amiben az egyik anyuka nem ért veled egyet és ő jobban tudja.” – A rokonok és férjek után meg is van a legújabb ellenség: a többi anya :DDD


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 24.:
BEZÁRT A BÁBSZÍNHÁZ, AZABAJ
0
Pio markai lassan ürülnek.

Talán érdemes:
Az M5-ön egynekjó franciázás 21:40-kor melyben frissiben elhagyott nő talál apósánál vigasztalást. Hamar kibújik a szög a zsákból: a maga korában vendéglátója is hasonló cipőben járt mint fia csak nem merte meglépni amit ő. Két SZÉK nő között a padlóra esett mert igazán boldog csak azzal lehetett volna akit elszalasztott, így viszont senkinek nem jutott happy end. A Szerettem őt Daniel Auteuil által válik sznob-kompatibilissé, fő tanulsága hogy néha jobb őszintének lenni még akkor is ha rövid távon nem ez tűnik kifizetődőnek. Öt perccel utána háromnegyed tízkor something completely different a Csak a baj van veled!-del a Dunán, ebben Audrey Tautou lesz a csali holott Adele Haenel a főszereplő. Ő játssza az özvegy rendőrnőt aki olyannak látta kolléga-férjét mint mindenki, vagyis a Zigasság bajnokának. Hogy ez korántsem volt így azt egy rajtaütéskor elfogott fickó árulja el neki ahogy azt is, hamarosan szabadul az akivel néhai párja elvitette egyik balhéját (biztosítási csalás). Antonine (Pio Marmai) majd’ tíz évnyi hűsölés után, nem egészen ép elmével távozik, a nő pedig valamiféle kárpótláson gondolkodik de a Sors (mint oly sokszor) közbeszól. Az HBO-t közelmúltbeli dokumentumfilmek uralják, előbb nyolckor hazai darab arról A döntésről amit egy murakeresztúri papnak kell meghoznia. A nőtlenség a katolikus egyház leginkább elmaradott követelménye ám Polgár Róbertnek hívein kívül rendes családja is van (ahogy gyerekei is). A külsőségeket egyre kevésbé tudja fenntartani így borítékolható a vidéki közösség előtti (nem olyan) coming out. Ugrin Julianna és Vizkelety Márton ténylegesen testközelből mutatják meg a Holy Dilemma lényegét, azonban érdemes lett volna kibontani az odavezető utat is, nem csak bedobni a kész helyzetet. Ugyanitt 21:25-kor visszakanyarodhatunk a hétfői rosszul végződő luxushajózásokhoz bár a Costa Concordia utasai sajnos nem úszták meg sima járvánnyal. A zátonyra futott úszó szállodánál kb. minden rossz összejött, a készítők tíz évvel később arra keresik a választ, mi állhat Egy katasztrófa története mögött és a megoldás nyilván itt is mulasztások-figyelmetlenségek sorozata... Házasságokra visszatérve:

When Harry met SALLY Meghan rovat:
kvíz – Születésnapos a királyi család különce, jól ismeri őt? – Bár már NEM tagja a királyi családnak, az volna a csoda ha nem tudnám hogy Meghan Markléről van szó:
Meghan Markle úgy érzi, annak idején tárgyiasították őt az amerikai Áll az alkuban – Azért nem kellett őt olyan nagyon kényszeríteni:
kínos – Meghan Markle orálszex-jelenetétől hangos az internet: „Markle, aki egy autóban csillogtatta meg színészi tehetségét, megfogadta, nem vállal többé csinibaba-szerepeket.”ANA DE ARMAS & SALMA HAYEK LIKES THIS Ez már a feminista tévésorozata előtt vagy utána volt? LOL!!!
Másfél évet kellett várni rá, de elindult Meghan Markle podcastja a Spotify-on – Nem várta a halál se, ahogy a podcastjét sem:
Whoopi Goldberg felháborodott Meghan Markle legutóbbi podcastjén: „A színésznő szerint Harry herceg felesége csak azt érte el az adással, hogy más nők rosszul érezzék magukat.” – Csak nem megint Roman Polanski áldozataira gondolt?...
Decemberben debütálhat Harry herceg és Meghan Markle netflixes dokusorozata: „A sussexi hercegi pár két éve írt alá szerződést a Netflix-szel.” – ...amit pont úgy (nem) tartanak be mint Katar a FIFA szponzori szerződését:
Áll a bál Harry hercegék és a Netflix között egy dokusorozat miatt: „Harry és Meghan halasztaná, a Netflix azonban már a jövő hónapban műsorra tűzné a sussexi hercegi párról szóló alkotást.” – Biztos ütközik a könyvbemutatóval:
Harry herceg édesanyja elvesztéséről vall a hamarosan magyarul is olvasható könyvében: „Jövőre jelenik meg Harry herceg memoárja Tartalék címmel.”MAGYARUL: neki sincs már elegendő anyagi tartaléka. Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés