2022. 12. 10.
Bús képű lovag (dec. 10-11.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Bús képű lovag (dec. 10-11.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 10.:
OH CATWOMAN...
0
...you’re so Wain!

Talán érdemes:
Légiós néven voltmár nálunk egy akciózás de ma fél kilenckor valami egészen más jön a Cinemax 2-re ahol afrikai családi hátterű olasz rendőr kerül nehéz döntés elé legújabb bevetésével. A cél illegális bevándorlók kilakoltatása akik ráadásul rokonaival egyazon épületben laknak. Hleb Papou a szélsőségeket kerülve mutatja be a beilleszkedettek dilemmáját, ezzel már reálisabb képet festve a problémáról mint csak fekete-fehérben látó kollégái. Előtte nyolckor különc festő előtt tiszteleg az HBO és ahogy a kívülállóknál általában, itt is kérdéses hogy Louis Wain rendkívüli élete adaptálható-e és ha igen, kinek szól. Aki érdeklődik iránta annak sok újat nem mond míg az egyszerűbb lelkek talán annyit se fognak fel a tragédiájából mint Florence Foster Jenkins-éből. Wain (Benedict Cumberbatch) alkotásaival azok is találkoztak akik mit sem tudnak róla mivel macskás festményei rendszeresen nagyot mennek a Zinterneteken, több okból is. Hagyományos képeit a cicás-cukis blogok futtatják de az igazán érdekesek utánuk jöttek. Wain ezek miatt lett hivatkozási pont: ahogy a famíliájában meglévő mentális problémák egyre jobban elhatalmasodtak rajta, úgy lettek művei is befordultabbak. Az egészalakos ábrázolások fokozatosan zsugorodtak pszichedelikus portrékká és az Electrical Life of Louis Wain második fele már eme downward spiral jegyében telik, unatkozni tuti nem fogunk rajta.

Nem érdemes:
Viasat2, 22:15 – Nicole Kidman nem először bújik Földre szállt boszorkány bőrébe de most se Sandra Bullock nem jutott mellé, se rendes forgatókönyv. Adott egy hétköznapivá váló varázsló aki megfogadja hogy nem nyúl többé a SEPRŰHÖZ mágiához és akit tévéSTÁR (Will Ferrell) fedez fel-futtat be tévésorozattal...ismerős? Igen, Nora Ephron úgy remake-elte a Bewitched-et hogy „meta” akart lenni de egyedül Michael Caine és Shirley MacLaine ér benne valamit és még csak nem is ez a hétvége legrosszabb újrázása, várd csak ki a végét...

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Maja város romjaira bukkantak egy ipari park kialakítása közben Mexikóban – Engem nem zavar amíg a hagyományaikat nem kezdik ápolni...bár megy az nekik templom nélkül is:
Vérengzés volt egy mexikói szállodában – Nálunk az a hír ha a postás harapja meg a kutyát, náluk meg az ha épp nem hal meg senki:
Leszámolások Mexikóban, van, ahol már a boltok sem nyitnak ki: „Napok óta drogkartellek akcióznak.” – Hé, nem úgy volt hogy ők most sztrájkolnak? :DDD
A mexikói drogkartellek új célpontjai a csirketenyésztők: „Akkora kockázattal jár a baromfitenyésztés, hogy emiatt elviselhetetlenül drága lett a csirkehús a piacokon.” – Felkészül a vízkészlet:
A víz az új kokain Mexikóban: „Mármint abban az értelemben, hogy már a Sinaloa drogkartell birtokolja az ellenőrzést a víz fölött az aszály sújtotta ország egy részén.” – Nem mintha ezzel a valódi kokainról lemondtak volna:
Ömlik a kokain Európába, nagyobb a baj, mint gondolták: „Kolumbiában tavaly 204 ezer hektár kokalevél-ültetvényt azonosítottak.”Keep calm, megvan a megoldás, kriminalizálni és stigmatizálni kell...a drog ellen küzdőket:
Drogriporter–blog – Mitől rasszista a drogháború Brazíliában?: „Az első fekete bőrű brazilokat képviselő drogpolitikai szervezettel közösen készített rövid dokumentumfilmünkben bemutatjuk, hogy milyen károkat okoz a drogellenes háború az országban” – Miért is nem lehet nyugodtan terjeszteni világszerte a kokót, pedig amúgy Dél-Amerika maga lenne a földi paradicsom:
Steaket, sört és boldogságot ígér a régi-új brazil elnök – Kimaradt az örök élet az adócsökkentés. Véletlen? ALIGHA!4!444!!
 

VASÁRNAP, DECEMBER 11.:
HAFFMANN MESÉJE...
0
...rosszul végződhet :/

Talán érdemes:
Nyolckor az első mai múltba nézés a Cinemaxon, ezúttal az I. VH-ra. Akkor sem volt épp Áldás melegnek lenni de az ifjú Siegfried Sassoon (Jack Lowden) emellé még írt is. Harctéri költeményei 1917 után váltottak éles kritikára melynek eredményeképp ha nem is vonták vissza kitüntetéseit de idegsokkra hivatkozva kórházba küldték. Terence Davies ugrál az idősíkok között: az idős, bölcsebb Sassoon (Peter Capaldi) nem tagadja meg korábbi verseit de már a pacifizmus mellé teszi le voksát és „normálissá” válik (házasság, gyerek). Boldogabb ettől se lesz ahogy mi sem mert a Benedictionben megvolt a lehetőség (háborús-, vagy emberjogi film), ehelyett a mai túltolt agendák áldozatává vált. Ami illett ezekhez azt meghagyták és kidomborították, ami/aki nem azt meg sem említik (pld. a szintén más Noel Cowardot sem) pedig a majd’ 140 percbe belefért volna. Szódával elmegy csak utána tájékozódjunk máshonnan is, félórával később (20:30) újabb történelmi dráma a testvércsatornán (Cinemax 2) de már a német megszállás idejéből. A Viszlát, Mr. Haffmann címszereplője (Daniel Auteuil) tehetséges zsidó ékszerész aki a fokozódó helyzet miatt igyekszik bebiztosítani jövőjét: családját biztonságosabb területekre küldi, ő maga pedig átadja boltja vezetését rokkant beosztottjának (Gilles Lellouche). Úgy tervezi hogy a vihar elülte után visszavásárolja és segítségéért cserébe ő is beszáll anyagilag a másik leendő üzletébe. Már ez sem egyszerű szitu de a járőrök miatt a főnöknek alkalmazottjánál kell bujkálnia, közben a nácik egyik fejese (Nikolai Kinski) is odaszokik vásárlóként. A helyettes nem csak a cégvezetésbe jön bele hanem saját terméketlenségére is megoldást talál kényszer szülte foglyával...túltolt polkorrektségre visszatérve:

Nem ajánlott:
...mert lehet Peter Dinklage bármilyen nagy színész de így sem tudja eladni magát Cyrano de Bergerac-ként. Bár értem a szándékot de Joe Wright gyakorlatilag erőszakot tett Rostand örökbecsűjén, az ihletadó lovag-irodalmár ugyanis valóban létezett és nem mélynövése miatt volt kisebbségi komplexusa. De OK, tekintsünk el ettől, akkor meg ott van a másik pofon: ki volt az az őrült aki musicalt csinált belőle és akkor miért nem írt már egy teljesen új sztorit a régiből (lásd: Ugly Truth)? A válasz egyértelmű: mert akkor a kutyát nem érdekelné ahogy az új Szellemirtók sem. És még mindig van lejjebb merthogy a dalbetétek nem fogósak, nem poénosak, viszont legalább néha rappelnek (!!!) bennük. Legyünk őszinték, Dinklage NEM énekes, max. Gwen Stefanival volt jó, nem folytatom, a megrögzött mazochistákat nyolckor várja az HBO, a többiek kerüljék messzire ezt meg a többi társát is:

Remake-je volt genderrovat:
Kiszivárgott az első kép az élő szereplős Hófehérke forgatásáról, botrányos lett a főszereplő jelmezeJelmez is so last year:
Hamupipőke pucér, és azt kéri, hogy gyengéden: „Nézze meg a Disney-mese csodaszép sztárját anyaszült meztelenül!”ÉBERSÉG!! progresszív elvtársak, mi ez a patriarcha, sekszista tárgyiasítás?! Tessék szépen haladni a korral:
Bemutatta első plus size hősnőjét a Disney – ...és a rossz hírek csak jönnek és jönnek:
Újraforgatták a '80-as évek egyik horrorklasszikusát, itt az első trailer – ...amit dettó nem kerültek el az aktuális agymenések:
Transznemű nő alakítja az új Hellraiser Pinheadjét, akiről itt az első, hátborzongató fotóWait, a challenger appears:
Nembináris karakter lesz Jeanne d’Arc a londoni Globe színpadán: „Ráadásul egy magát nembinárisként meghatározó színész fogja eljátszani.” – Én ezt már nem értem, nem vagyok hozzá elég képzett ideológiailag.
szelíd – Jön A pankrátor női verziója – ...és csak nem bírják elengedni ezeket a macsó témákat:
Kijött az Így jártam apátokkal első előzeteseÉv sorozata! Ja nem:
Így jártam apátokkal, de csak ennyire tellett: „A szupernépszerű Így jártam anyátokkal sorozat folytatása rámutat arra a problémára, hogy miért haldoklik a klasszikus sitcom műfaj a streamingkorszakban.” – ...de még itt se írják le a valódi okot: get woke, go broke.

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés