2022. 12. 12.
Caged in Wonderland (dec. 12-13-14-15.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Caged in Wonderland (dec. 12-13-14-15.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 12.:
50 INNOCENT
0
Kendrick, kendőzetlenül.

Talán érdemes:
Gyenge felhozatallal indítunk, a Film4-en egymás után kétszer is elcsíphetjük Marcia Gay Hardent, előbb nyolckor hamar elhalálozó bírófeleségként. A férj (Bill Pullman) Törékeny ártatlansága veszélybe kerül mert egy napig nem jelentette be az esetet amit ráadásul kollégájára bíznak. Az Innocent jobban működött Scott Turow könyvében vagy az abból készült 1990-es Presumed Innocent-ben (ott a szerető halt meg) ami már Harrison Ford miatt is mélyebb nyomokat hagyott. Ugyanitt (Film4) max. egyszernézős komédia háromnegyed éjfélkor melynek szereplőit a munkanélküliség köti össze. Érettségi után, érettség előtt álló baráti társaság tagjai ha nem a videójátékokat nyomogatják akkor füveznek (végső esetben meg akár a kettőt egyszerre), közülük Will (Miles Teller) épp csak ismerkedik lehetőségeivel mikor elutasítja az újság akiknek addig ingyen gyakornokoskodott. Hasonló cipőben járnak haverjai is akiket vagy förtelmes főnök (John C. McGinley) szivat, vagy pedig okosteló-applikáció kifejlesztésétől várják a megváltást. Közben mindenki azt mondja nekik amit az Offspring (Get A Job), így a főhős barátnője (Anna Kendrick) és apja (Bryan Cranston) is de csak míg maguk is melléjük nem kerülnek mert a munkaerőpiacon a nagyon fiatalok mellett az idősekre van a legkisebb szükség... 2012-ben készült de majd’ négy évig dobozban hevert és nem azért mint a Tanú – a STÁRok (a felsoroltak mellett pld. Alison Brie és a már említett M. G. Harden) ellenére alig nyolcvan perc (amiben a stáblista is benne van). Közben érkezik a Filmbox Extra HD-re a hét első folytatása kilenckor a 22 Jump Streettel. Jonah Hill és Channing Tatum vagyis A túlkoros osztag ezúttal egyetemen nyomoznak az egyik tanulót kinyíró kábszer miatt ami persze csak ürügy az óvóbácsis poénok elsütögetésére. A baj az hogy ezek itt már eléggé erőltetettek így csak az originál rajongóinak fog bejönni (vagy pont nekik nem), de ha már iskolák:

Ma is TANULTAM leszartam valamit rovat:
Tudomány – Ez a legjobb illat a világon a tudósok szerint – Igen, kitaláltad mi az:
Már az ősmagyarok is fingottak, derül ki a vadonatúj online magyar etimológiai szótárból: „Most élesítették, 26 ezer szó eredetét magyarázza. Valaki már 1568-ban leírta azt, hogy „mayomkodnak”!” – Jól sejtettem hogy aZ UTÁNOZÁS leszarás is ősi szokás:
A nyelv, amiben nem lehet csak úgy azt mondani, hogy „igen, jobbra van” – De arra minden nyelven van szó hogy LESZAROM.
Mitől szabályos a Hudson-öböl partvonala? – Attól hogy LESZAROM.
Kell-e a világnak kinyomós majonézhab, és hogyan állítható elő otthon, szifonnal? – Tehettem volna a barkácsrovatba is, ehelyett ezt is LESZAROM.
eltalálhat? – Mi történik a levegőbe lőtt lövedékkel?LESZAROM, már ha elég gyors vagyok :DDD
Mi áll valójában a Bermuda-háromszög rejtélye mögött?LESZAROM, nem ott élek...
Megbetegíthet az ágy mellé készített ivóvíz: „Van megoldás, ráadásul egyszerű.”LESZAROM Sört kell inni, SOK sört!!!
 

KEDD, DECEMBER 13.:
LAZIO HILLBILLIES
0
Egy rém rendes olasz család.

Talán érdemes:
Viasat2, 20:00 – Újfent az a helyzet áll elő hogy a sequel előbb voltmár nálunk mint az originál, plusz az olasz Szegény gazdagok kétszeresen remake: első körben a Reszkess, Monaco!-é ami meg ugye a Beverly Hill-dilié volt. Ennyi bevezetés után térjünk a lényegre: STANLEY Tucciék Lazióban élnek és nem a legélesebb kések a fiókban, kivéve a zseni fiúgyereket aki meg lebutítja magát hogy ne lógjon ki közülük (Mézga család befigyel). Anyway, egy nap ölükbe hullik a százmillió eurós lottónyeremény ők pedig kivételesen jó döntést hoznak vagyis nem reklámozzák. A pletykás anyukának köszönhetően titkuk végül kiderül ezért átmennek Krőzus-üzemmódba. Első körben kiveszik egy elit hotel lakosztályát Milanóban csak hogy jöjjön a hidegzuhany: a modern gazdagok vegán kaját esznek és nem költenek luxusautókra sem. Mindemellé a srácnak megtetszik a szálloda egyik női dolgozója aki csak vele azonos anyagi szinten levőkkel hajlandó járni. Hogy a Poveri ma ricchi elődjei mellett sem hat olcsó kópiának az azt mutatja hogy jól rakták össze: szív és lélek is került bele, mára talán ez a legjobb program. Folytatásoknál maradva kilenckor jön a Kutyám, Jerry Lee 3. része is az AMC-re melyben Dooley és hűséges négylábú társa a szájberGYEREKbűnözőkkel száll szembe. A nyugdíjas búcsúbulin már túl vannak de Dooley mégis létrehozza magándetektív-irodáját hogy megtalálja a közeli csiplaborban történt rablás felelőseit. Az ügyet már csak azért is meg kéne oldania mert a mikrocsipek egyike az eb gyomrában landolt... Ezt a 2002-es újrázást már tényleg csak ők ketten mentik, hogy a készítők mennyire tojtak bele az jól látszik Dooley keresztnevének megváltoztatásán. 22:40-kor megint ügyvédként tevékenykedő Párok és partnereket kapunk a Filmbox Premiumon, a házastársi békébe ezúttal is munkahelyi rivalizálás zavar be. Két jelölt, egy poszt és egy sztori amit a győztestől függően illően két verzióban prezentálnak.

Margot Robbie rovat:
Margot Robbie szerint több nőnek kellene akciófilmet rendeznie – Remélem nem magára gondolt, bőven elég az amit a kamera előtt nyújt:
Lehet, mégsem süllyedt el teljesen a női főszereplős Karib-tenger kalózai film – ...és ennek örülni kell:
Margot Robbie lehet az új Jack Sparrow – ...ha már Harley Quinn-t elcsaklizta előle a lédigyagya. Vagy nem, mert:
Margot Robbie nagyon szeretné, ha Harley Quinn a mozivásznon is összejönne Méregcsókkal – Intézze úgy a dolgokat mint Brad Pittnél:
Brad Pitt nagyon súlyos buliban vesz részt, meztelenséggel és egy dézsa kokainnal: „Az Oscar-díjas Damien Chazelle, a Whiplash és a La La Land rendezője nagyszabású filmmel tér vissza Margot Robbie, Brad Pitt, Olivia Wilde és Tobey Maguire főszereplésével és Hollywood legkeményebb partijaival.” – ...és pár hónap múlva emiatt is siránkozni fog:
Margot Robbie élete legmegalázóbb pillanatának nevezte a Barbie forgatásán történteket – Biztos ott is le kellett vetkőznie:
Margot Robbie csak spiccesen tudta eljátszani a meztelen jeleneteket A Wall Street farkasában: „Nagyon ideges volt az aktjelenet előtt.” – Szorul a hurok, Marty Scorsese:
Margot Robbie majdnem felhagyott a színészettel A Wall Street farkasa sikere után: „A színésznő élete egyik legsötétebb időszakának nevezte a filmet követő felhajtást.” – Salma Sayek, Scarlett Johansson, most meg ő...újabban az összes színésznőnél kötelező a rinyálás? Mindegy, mostantól már úgyis csak ruhában láthatjuk...ja nem:
Margot Robbie és Mike Myers kalandjai a 3-as metrón: „Új előzetest kapott a Pesten forgatott Terminal, amiben Robbie egy sztriptízt is bemutat.” – ...és kezdődik az egész újra :DDD
 

SZERDA, DECEMBER 14.:
BIG WILLY STYLE
0
Goodbye broken horses!

Talán érdemes:
Mára csak két dolog jut, egyazon időben, kilenckor. A Moziverzumon a stabilan mélyrepülő Nicolas Cage tavalyi dobása, a Willy mesevilága viszi még messzebb a Mandy LSD-őrületét, nem csak szkriptben-külsőségekben hanem Cage némasági fogadalmával is. Igen, barátunk fullba nyomja a hallgatag kívülállót aki kocsija lerobbanása után takarítással keresné meg a további útravalót. A címbeli bizonyos egy évek óta üresen (?) álló vidámpark ami hamarosan gigászi szabadulószobává alakul robotizált „lakóinak” hála. Mel Gibson is babázott a megkattanása körül de ez még a Hódkórosnál is nagyobb WTF-élmény. Nap kommentje:

vandorbab 2021 febr. 16. - 15:36:31 5/10
Nic Cage kiröhögi saját magát és ezt nagyon bírom benne.
A szótlan, magányos hős egy tökös grindhouse-ban megküzd a Sesame Street lakóival.
A plüss menyét Oscar-díjas alakítás!
Ja, nem.

Ugyanabban az időben (21:00) dráma a Viasat3-on ha már hétvégén Mexikót emlegettem, itt fiatalabb fiú (Anton Yelchin, csak névrokon) fonná szorosabbra hazatérésekor bátyjával a Testvéri kötelékeket. Buddy (Chris Marquette) fogyatékossága miatt került a helyi főgonosz (Vincent D'Onofrio) bűvkörébe aki hitmanként alkalmazta, a klasszikus zenész öcsnek az ő nótáját kell elhúznia, már ha bírja. Vidhu Vinod Chopra saját művét (Parinda) hasznosította újra a Broken Horses-szel és végülis a szegénység-kiszolgáltatottság Indiában és Mexikóban is ugyanarra az útra sodorja a Zembereket, de ha már lovak:

A természetet visszavágják :( rovat:
Itt a nyolcmilliárdos kérdés: meddig tűr el minket a Föld? – Természetesen megint az egykéző-szingliző Nyugat a felelős, véletlenül sem a túlnépesedett országok.
Beperelte Hollandiát egy karibi sziget a klímaváltozás miatt: „Egy Hollandiához tartozó karibi sziget, Bonaire peres úton akarja elérni, hogy a hágai kormány megmentse a klímaváltozástól, amely miatt területének akár egyötöde is víz alá kerülhet.” – Ha már szigetek:
Helyrehozhatatlan károkat okozott egy erdőtűz a Húsvét-szigeten álló híres szobrokban: „A polgármester szerint biztos, hogy nem természetes jelenségről, hanem emberi felelőtlenségről volt szó.”Maguk a szobrok és az egész sziget is az emberi felelőtlenség emlékműve de így sem tanultunk belőle:
2024-ben születhet meg az első kötelező nemzetközi szabályozás a műanyagszennyezés ellen – Nem siették el de még így sem vesz benne részt mindenki akinek kéne: „Az ENSZ környezetvédelmi programjában részt vevő 160 ország között akadnak azért, akik kevésbé globális és kevésbé kötelező szabályozást szeretnének.” – Persze vannak akik már felkészültek:
Katar luxussal harcol a klímakatasztrófa ellen – Luxus, foci, klímajogok...vagy mégsem, mert:
Egy dollármilliárdos egymilliószor nagyobb üvegház hatásért felelős, mint az átlagember: „A luxus életforma is nagy üvegházhatással jár, de igazában a dollármilliárdosok beruházásai azok, amelyek milliószorosra növelik a különbséget az átlagemberekkel – derül ki az Oxfam kutatóközpont friss környezetvédelmi jelentéséből.” – ...de azért gondolom takarékoskodni nekünk kell majd. Vagy nekünk sem, mert:
450-szer szennyezőbbek az ökodizájn kályhák, mint a gázfűtés: „Pedig az EU pont azért vezette be az ökodizájn-előírásokat, hogy csökkentse a károsanyag-kibocsátást, és javítsa a levegő minőségét.” – Hát akkor erről ennyit :SSS
Elpusztult egy kobra, miután megharapta egy gyerek Indiában: „Egy nyolcéves indiai fiú karjára tekeredett egy kobra, aki – miután nem tudta lerázni az állatot – kétszer megharapta.” – Na erről beszéltem a minap, EZ a hír :DDDD
 

CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 15.:
MÖGÖTTE AZ ELŐÍTÉLET
0
A mosónők sokáig L-nek.

Talán ajánlott:
Negyed tizenegykor ’65-ös kosztümös darab a Dunán a blogban lassan visszatérő vendég Romain Gary (alias Émile Ajar) regényéből. Ezúttal nem fiatal srác hanem az idős matróna Lady L (Sophia Loren) visszaemlékezéseit látjuk a bordélybeli mosónőségtől a nemességig. Louise-t fűtötte az idealizmus és a szerelem, így kötött ki a sármos anarchista Armand (Paul Newman) mellett. Nem mondhatni hogy a férfi túl jól bánt volna vele de ez csak még jobban megerősítette ragaszkodását. Idővel aztán rájött hogy kifizetődőbb belülről bomlasztani a rendszert így kegyesen megengedte a körülötte legyeskedő angol lordnak (David Niven) hogy a tenyerén hordozza. Mivel gondolatai még ekkor is a drága rossz apacslegény körül járnak, friss pasija bedobja az aduászt: megmenti a fickót a törvény karmai közül ha Louise-t elveheti feleségül. Talán nem nagy SPOILER ha elárulom hogy Louise kitalálja, hogyan tartsa meg mindkettejüket egyszerre. Eredetileg George Cukor dirigálta volna, a húzónevek pedig Gina Lollobrigida, Tony Curtis és Sir Ralph Richardson lettek volna, ehelyett Peter Ustinov vanity projectjét kapjuk: nem csak írta, rendezte és mellékeskedik benne hanem még Philippe Noiret-t is szinkronizálta (nyilván az angol verzióban), ezzel (és Michel Piccolival) együtt jókorát bukott. Loren és Newman között nem szikrázik a levegő, Niven unatkozik, a díszletre viszont nem lehet panasz. Amúgy nem csak a milédi hanem Ustinov sem tud választani a seksz-komédia meg a historizálás között így opusa a hatvanas évek pénzégető (pénzmosó?) alkotásainak állatorvosi lova. Egy biztos: ma már nem készülnek ilyesmik és egyhamar nem is fognak.

Talán érdemes:
Kilenckor Edward Norton kezét figyelhetjük a Filmcafén sikeres Mágusként amint a Monarchia fővárosában turnézva találkozik nagyon régi, plátói barátnőjével. Sophie (Jessica Biel) épp az uralkodói családba való beházasodás előtt áll de most meginog, ez leendő férje, Leopold (Rufus Sewell) figyelmét is felkelti. A szerelemmel együtt emelkedik az új tökéletes trükk tétje, közben ott van egy megoldásra váró gyilkosság is... Az Illusionist-ben ne keressünk történelmi hűséget, eleve ezért nem Rudolfnak hívják a herceget hanem Leopoldnak (az Eisenheimet ihlető Erik Jan Hanussent ugye nem kell bemutatni), ha így ülünk le elé, szórakoztató (és többször fogyasztható) 110 percben lesz részünk. Picit később az HBO marad a sportnál: 21:35-kor doksi arról a jó szándékú netbanditáról aki leleplezte az elkerülhetetlen futballforradalom mögött álló sötét Titkok játékát. Meggondolatlan lépés volt: a fociőrült szerencsétleneket nem ébresztette fel (lásd az emberi jogokért siránkozó de Katarból tudósító hírportálokat), cserébe magára haragította a szálakat mozgató mecénásokat. What’s worse, mintha Niels Borchert Holm sem akarna utánajárni alanya bizonyítékainak, helyette könnyű célpontokkal altatja el a néző ÉBERSÉG!!!ét. Ugyanitt negyed éjfélkor már pozitív példa: jön a Shaq második része, nálunk meg a

Sportrovat:
The Ketrecharc Edition:
Tömegverekedés tört ki Londonban a Nemzetek Ligája-meccs után – Lehet hogy ez már maga a meccs:
40 fős tömegverekedés miatt ítélték el a garázda futballszurkolókatWait, a challenger appears:
129 halott egy indonéz focimeccsen: „Ezrek rohantak be a pályára a lefújás után, mire a rendőrök könnygázt vetettek be.” – Azóta már más a végeredmény:
Legalább 170 halottja van egy indonéziai futballmeccs után kitört tömegverekedésnek: „A rendőrség könnygázzal oszlatta a több ezer verekedőt, a tömeg pánikba esve próbált menekülni.” – Ezzel már nem tudok viccelni, lapozzunk is:
Úgy csépelte egymást a DVTK és a BJA kapusa a miskolci Erste Liga-meccsen, mintha ezért fizetnék őket: „Kijött belőlük a feszültség.” – Vagy tényleg ezért kapják a fizut.
Brutális verekedés tört ki a lelátón egy kanadai baseballmeccsen, egy nőt kórházba kellett szállítani: „Két nő összeverekedett, egy férfi arcon ütötte, majd később falhoz vágta az egyiküket, aki súlyosan megsérült.” – ...de a Balkán még így is jobban teljesít:
Videón, ahogy rakétavetővel lő be a focipályára egy horvát szurkoló – Hát igen, arrafelé ennek hagyományai vannak, ahogy a törököknél is:
Amíg az ultrák rakétákkal lőtték az ellenfél szektorát, egy drukker a szögletzászlóval verte a kapust: „Zajlik az élet a török bajnokságban.” – Legyen ez is olimpiai sportág oszt’ jónapot.
Tömegbunyó Beckham kiállítása után – Miért? Ennyire szarul fest? :DDD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés