2023. 01. 16.
Rest in Forest (jan. 16-17-18-19.) + The Rest of 2022 vol. 1.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Rest in Forest (jan. 16-17-18-19.) + The Rest of 2022 vol. 1.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 16.:
HER BLOODY VALENTINE
0
The DUKE donkey of Hazzard.

Ajánlott:
Jól kezdjük az évet mert ide kapásból két dolog jut, előbb fél kilenckor Robert Bresson 1966-os társadalomkritikája a Cinemax 2-őn egy szamárral, a Vétlen Balthazárral a középpontban. Ő joggal viseli a Háromkirályok egyikének nevét mert szenthez illő nyugalommal tűri az egyre mostohább körülményeket miután elszakították attól aki szerette. Marie (Anne Wiazemsky) gyerekként, házi kedvencként tartotta a csacsit, Bresson pedig párhuzamos szenvedéstörténetben mutatja be kettejük sorsát. Az újbóli találkozás sem hoz tartósan pozitív változást mert Marie szíve ekkor már egy rosszfiúért (Francois Lafarge) dobog... Nem az Au Hasard Balthazar az első szamárság nálunk de talán ez a legmélyebb-legszomorúbb, leleplezve az emberben lakó állatot, felfedve az állatban rejlő embert. 23:15-kor Roger Corman klasszikusa a Dunán. A Valentin-napi mészárlás a rendező ellenére sem horror hanem gangster movie mely elsőként vizsgálta a szicíliai gyökerű maffia kapcsolatát olyan (viszonylagos) kívülállókkal mint Al Capone. A címbeli, 1929 februárjában lezajlott összecsapáshoz vezető út visszatekintő, dokumentarista ábrázolása iskolát teremtett miközben (ezzel látszólag szembemenve) a bűnözők körül kialakult mítoszra épített. A helyszín a jó öreg Chicago a szesztilalom idején, az egyik oldalon Bugs Moran (Ralph Meeker), a másikon Capone (Jason Robards) akik mellett még Jack Nicholson is feltűnik a fegyveresek között. Moran egyébként túlélte a leszámolást, Capone sorsa köztudott, a St. Valentine's Day Massacre pedig Corman talán legnagyobb dobása lett: míg addig kis pénzből gazdálkodott, itt nagyobb összeget bíztak rá és ki is maxolta a lehetőségeket.

Talán érdemes:
Nyolckor kezdi az HBO az utóbbi idők legsikeresebb videójátékának sorozat-feldolgozását: a cirka tízéves Last of Us reneszánszát a Covid és általában a mostani zűrös helyzet hozta el ami mellett már nem tűnt olyan elszálltnak. Globális járvány után vagyunk ahol egy prepper (Pedro Pascal) vigyáz aZ EMBER GYERMEKÉRE mellé csapódott, Nagyon Fontos kamaszlányra az igen-igen kemény-kemény világban ahol a többségnek elég a túlélés (aki meg mást akar azt hamar elhallgattatják). Az azóta semlegesneműként coming outolt Bella Ramsey (aki Pascallal együtt a Trónok harcából ugorhat be sokaknak) szerencsére játszik olyan jól hogy a megrögzött vaskalaposoknak is eladja a karaktert és a látványra sincs panasz, kérdés marad-e a szuflából az első pár rész után is. Ugyanabban az időben sekszmunka-érzékenyítés a Cinemaxon Frankhonból ahol Egy világi nő (Laure Calamy) vállalja túl magát fia jövője kedvéért. A srácot legutóbbi sulijából is eltanácsolták de anyja mániákusan hisz benne így elit, méregdrága szakácsiskolába küldi – kicsit nehezen hihető felállás, még jó hogy éjjel tizenegykor a Mozi+ javít az összképen. Mikor a megözvegyült, PTSD-ben szenvedő hivatásos katona (Mads Mikkelsen) megtudja hogy felesége haláláért közvetve az Igazság bajnokai nevű motoros banda felel (?), összetrombitálja akit lehet. Mivel csapatát csupa hétköznapi lúzer (köztük a fülest adó fickó) alkotja így sejthetően a dánokra jellemző, fekete humorba csomagolt elgondolkodtatásból lesz benne több, a Seagal-féle akciózásból kevesebb (de nyugi, holnap az is jut). Az M5-ön hétéves doksi 23:40-kor hogy még jobban értékeljük, bármilyen kevés is jutott nekünk. A Nagy napom négy kamasza álmai megvalósítása felé lépne hatalmasat ami mindegyiküknek más és más: sportkarrier, természetvédelem, IT-szakma, netán a manézs... Pascal Plisson az Utam az iskolába bevált formuláját folytatta csak itt valamivel idősebbeket követ a kamerával.

Hétfő? #LESZAROM.
The Best Of 2022 Oligarcha Cars Edition vol. 1:
Totalcar – Yaris húszmillióért? 500 embernek megéri – Jajaja, a bolondoknak főleg, az ép eszűek leszarják:
A színváltós BMW-t választotta a Time magazin az egyik legjobb innovációnak: „Valóban látványos, ahogyan gombnyomásra színt vált egy kocsi fényezése.” – ...és seperc alatt barna lesz:
Kipróbálták, mennyi marad egy BMW-ből, ha százötvennel falnak csapják – spoiler: nem sok – Bizony, por se marad belőle:
Jön a Porsche 911 kőkemény új sportverziója, már fotónk is van rólaLESZAROM.
Hatalmas lángokkal égett porrá a rózsaszín Lamborghini: „Az autó azért viszonylag ismert, mert Niki Minaj videójához is használták.” – ...és mert állítólag csak nyolcszáz példány van belőle. Ja meg azért is mert LESZAROM a cég sorozatban gyártja a hibás luxuskocsikat:
Visszahívták a retrocsoda Lamborghini Countach-t, mert lerepülhet az üvegteteje: „Kellemetlen lenne, ha valaki elhagyná a több száz millió forintos kocsi motorháztetejének egy darabját.” – ...vagy bármi más alkatrészét:
Lamborghiniből szálltak ki katalizátort lopni – videó – Aki SZEGÉNY gazdag, az a legszegényebb:
delorean – Ennyibe kerül egy Delorean 2022 – Ha nincs benne benne időgép akkor LESZAROM, filmes kocsiknál maradva:
Elárverezik Batman ikonikus autóját, amibe egy valódi lángszórót építettek – Lángszóró? LESZAROM Dél-Afrikában ez már a kötelező minimum :DDD
 

KEDD, JANUÁR 17.:
SOCIAL URBAN JUSTICE WARRIOR!
0
Volt egyszer egy csalás.

Talán érdemes:
Ma a Cinemax támad sorozattal nyolckor, valóságra alapozva és rögtön két résszel. London 1992-ben sem volt teljesen biztonságos ahogy azt a kismama Rachel Nickell brutális meggyilkolása is bizonyította, a rendőrség pedig bevált Csaláshoz folyamodott: fiatal kolléganőjüket (Niamh Algar) dobták be csalinak a fő gyanúsított Colin Stagg (Sion Daniel Young) elé. A készítőknek köszönhetően néha mintha nem is a kilencvenes években hanem a jelenben járnánk, főleg a rendkívül negatív férfiábrázolásokkal és az agendába nem illő dolgok átírásával. Egy órával utána kilenckor Seagal bácsi a Viasat Filmen és a 2007-es Volt egyszer egy igazság hozza is a kötelezőt. Mikor rendőr fia L. A. rosszhírű negyedében, Comptonban életét veszti, ex-special forces apukája (Seagal, ki más) ott helyben szolgáltatja a városi igazságot (Urban Justice) úgy a fekete bandáknak mint a beléje kötő bőrfejűeknek. Beugorhat az 1991-es Out for Justice és a lényeg ugyanaz csak a STÁR gyarapodott közben kilók és ego terén. Még így is jobb mint a kétezertizes-huszas dobásai de az erőltetetten cool szlenghasználatról tuti be fog ugrani a fellow kids-mém, a többire csak ennyit:

goodboy 2014 márc. 03. - 16:33:16
Ennek a filmnek az lenne a jó címe: Volt egyszer egy Steven Seagal.

A Duna World a korai-kései odakapcsolókat kényezteti Goethe-adaptációval 11:25-kor (vagy éjjel 02:25-kor). A reménytelen szerelmek specialistájától ezúttal Torquato Tasso szomorú sztoriját kapjuk akit az uralkodó lánya iránt érzett érzelmei sodornak bajba (és a partvonalra). A színészek közül Venczel Vera és Jordán Tamás a legismertebbek bár nem ők a főszereplők.

LÁJKDÍSZ! rovat:
The Best of 2022 vol. 1.:
Visszatérhet a halálból a Sons Of Anarchy főszereplője, Jax TellerBobby Ewing likes this, és ha már teleregény:
cinematrix – Egyszerűen nem lehet abbahagyni a Netflix új török sorozatátSzulejmán likes this:
Az iszlám előtti korból származó keresztény monostorra bukkantak az Egyesült Arab Emírségekben: „Kenyeret és ostyát is süthettek abban a monostorban, amit az Egysült Arab Emírségekben találtak.” – HELYESÍRÁS, BASSZUS!! Wait, a challenger appears:
egy kis erotika – A pajzán templom: „A több száz erotikus domborművel...” – ISIS likes this, mi is inkább pajzánkodjunk politizálás helyett:
Margot Robbie férje nem bánja, hogy a felesége Brad Pitt-tel csókolózottWill Smith likes this!
Az abortuszellenes georgiai szenátorjelöltnek gyereke is van attól a nőtől, akinek fizette az abortuszát: „Pedig korábban azt mondta, nem ismeri a nőt.” – Bll Clinton likes this :DDD
Sylvester Stallone továbbra is neheztel, amiért nem ő birtokolja a Rocky-filmek jogaitJ. K. Rowling likes this. Ja ő pont nem.
Filmet rendez Spielberg lánya: „Első nagyjátékfilmje megrendezésére készül Destry Allyn Spielberg.” – Sofia Coppola likes this :SSS


SZERDA, JANUÁR 18.:
BAZI NAGY LATIN LAGZI
0
Apa, hol van a söröm?!

Talán érdemes:
Az HBO-n az Örömapa sokadik bőrlenyúzása 20:00-kor. A helyzet változatlan: házasodna a GAZDA család leánya (Adria Arjona) de papáját (Andy Garcia) nem fűti a lelkesedés, pláne hogy az új pasi (Diego Boneta) Mexikóban képzeli el a jövőt. Ha ez nem volna elég, ott van tőle elhidegült felesége (Gloria Estefan, akinek jobb lett volna a kaptafánál maradnia). Hihetetlen hogy a legutolsó (1995-ös) kiadás óta majd’ harminc év telt el, az már nem meglepő hogy ezt is aktualizálták, most épp a kubai-latino közösségre – de mégse nekik mert az értékeik-hagyományaik háttérbe szorulnak az itt is kötelező férfihibáztatás mögött. Le lehetett volna forgatni teljesen különállóként, az elődökre való hivatkozás nélkül de akkor ugye a kutya se lenne rá kíváncsi. Elismerem hogy van benne egy-két jó pillanat de a ’91-es remake lezárások által ihletett reunionja sokkal szórakoztatóbb. Félórával utána a Cinemax 2-re jön Egy film az életről ami ugye nem lehet teljes annak elmúlta nélkül. Ezzel szembesül az itteni főhősnő is apja kapcsán amit szinte fel se fog, máris zúdulnak rá a velejáró tennivalók és elvárások (főleg a búcsúztatás megszervezése). A direktrisz Dovile Sarutyte olyannyira magát írta a figurába hogy a keresztneve is egyezik vele de legalább a vágónak adhatott volna szabadabb kezet mert száz perc még gyászmunkából is sok. Ha már itt tartunk:

Konteó rovat:
The Best of 2022 Temetkezés Edition:
Digitális végrendelet, krioprezerválás: innovatív megoldások a temetkezésben: „A deathtech korántsem olyan lehangoló, mint amilyennek hangzik.” – Dehogynem, sőt még annál is nyomasztóbb:
Akár az elhunyt családtag hangján is szólhat majd a felhasználóhoz az Amazon Alexája – Április elseje a halottak napjával kombinálva :SSS
Nagyon drága lehet a hamvasztás januártólKeep calm, megoldjuk:
Podkoszt #6: Mivel kell etetni a halottainkat?: „A közelgő halottak napja alkalmából egy szokatlan podkoszttal készültünk, a halál és a gasztronómia kapcsolatáról beszélgettünk.” – Rovarevés is so last year, már a Soylent Green a menő:
Elítélték a temetkezési vállalkozó anya-lánya párost, akik több száz testrészt adtak el Coloradóban: „Volt arra is példa, Megan Hess és Shitly Koch egész holttesteket adott el.” – A kötelező elíráson (Shirley Koch helyett Shitly) meg se lepődök, a vállalkozók hülyeségén viszont igen. Most miért, hát megfelelő kontextusban ezt is eladhatták volna progressziónak:
New Yorkban legalizálták a halottak komposztálását: „Ez a hatodik állam az USA-ban, ahol már választható a zöld, környezetbarát alternatív temetkezési mód.” – Felkészül Európa...az erdőbe temetkezésre:
videó – Már élő koporsókba is lehet temetkezni BécsbenWait, a challenger appears:
Ez a cég bárkit eltemet élve 23 millió forintért: „(...) az orosz cég (...) bárkit eltemet élve, ami abban segíthet, hogy legyőzze a szorongását, félelmeit.” – Oroszok és jó pénzért élve eltemetés? Köszike, kihagyom: „A bátor jelentkezők kétféle csomag közül választhatnak: az egyik az úgynevezett online temetés, amely egyfajta stresszterápia, a másik pedig a tényleges temetés, ebben az esetben egy órát tölthetünk el a föld alatt.” – Zárt koporsóban, 23 milláért? Akkor akár maradhattok is odalent :DDD


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 19.:
ROCKY JOBBJA...
0
...is csap akkorát mint a bal.

Talán érdemes:
Ma is csak két program maradt és mindkettő újrázás, előbb kilenckor a Sylvester Stallone-hoz társított két fő arc ütősebbike érkezik a Filmbox Extra HD-re. A hatodszor és utoljára (?) látható Rocky Balboa itt visszavonult és max. a neten állja a pofonokat de legutóbbi virtuális adok-kapokja IRL folytatást kap mikor Mason Dixon (Antonio Tarver) kihívja a ring egykori királyát. Talán nem nagy SPOILER azt mondani hogy a végeredmény megtippelhető de ahogy többeknek feltűnt, Rocky és megformálója szintjén ez már nem arról szól hogy nyolcvanévesen, járókerettel verjük le a csupa izom ifjoncokat. Fiatalon lehet így nyomni, idősebben-bölcsebben a lényeg már a soha nem feladáson van amivel NEM a szurkolóknak-nézőknek tartozik az egykori bajnok vagy STÁR hanem önmagának. Féléjfélkor valami a Viasat Filmen aminek a remake-je voltmár nálunk és ami David Mamet színdarabjaként (Sexual Perversity in Chicago) kezdte. Két tipikus nyolcvanas évekbeli fiatal (Demi Moore, Rob Lowe) jön össze egy one night stand erejéig majd marad együtt, barátaik (Elizabeth Perkins, James Belushi) legnagyobb ÖRÖMÉRE bánatára. Hogy Mi történt az éjjel? Hát szerelmesek lettek pedig jó előre közölték a másikkal hogy csak sekszre kellesz. Még az összeköltözésnél is igyekeznek meghúzni a határvonalakat és a kritikus első hónap igazolja a károgókat. Danny végül a szakítás után rájön, mennyire hiányzik neki a csaj, kérdés kap-e még esélyt, Edward Zwick meg a Thirtysomething sorozattal picit jobban (és kevesebb explicit seksz-szel) reciklálta a szitut. Ha már STÁRpárok:

Brad Pitt/Angelina Jolie rovat:
The Best of 2022 vol. 1., az egyik fél szemszögéből:
Eladta filmstúdióját Brad Pitt: „A részleteket nem hozták nyilvánosságra.” – Nem is kell, a média meghozta az előítéletet:
Brad Pitt fojtogatta a gyerekét Angelina Jolie állítása szerint – ...amely állítást természetesen készpénznek kell venni.
Brad Pitt új barátnővel lepte meg magát 59. születésnapjára – Sőt, még annál is újabbal:
románc – Brad Pitt egy ismert színész exfeleségével randevúzik – Bezzeg ha Jada Pinkett Smith teszi ezt válás nélkül :DD
Brad Pitt visszavonult vidéki luxusbirtokára – ...és míg Amber Heardet sajnálni kellett ugyanezért, Bradet csak és kizárólag gyűlölni szabad érte.
Vérben úszó előzetest kapott a Brad Pitt nélküli Interjú a vámpírral-sorozatJohnny Depp likes this!
Brad Pitt nem rossz arc, csak prozopagnóziásDe, igen, rossz arc, meg lett mondva:
Pokoli fordulatot vett Brad Pitt legszimpatikusabb projektje: „A színész alapítványa több mint 100 olcsó, de fenntartható és szép házat épített New Orleansban a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után. Aztán kiderült, hogy csak össze lettek gányolva. Pitt hallgat.” – …vagy csak ti nem jártok utána megint a dolgoknak?...
paparazzi – Hihetetlen, de Brad Pittről is készülhetnek előnytelen felvételek: „Napi paparazzi rovatunkban rendszeresen megmutatjuk, hol járnak és mit csinálnak a világ hírességei.” – Bezzeg Jolika:
PAPARAZZI – Angelina Jolie még egy egyszerű lesifotón is tündököl – ...és hamarosan LESZAROM rá is rátérek, de nem ma,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés